.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 03 Ιανουαρίου 2018 13:55

Miguel Galluzzi – “Mοτοσυκλέτες αυτόνομης οδήγησης; - Όχι, ευχαριστώ!”

 

O Αργεντινός σχεδιαστής του Monster, εξηγεί γιατί (… και έχει δίκιο!)

 

 

Αυτόνομη οδήγηση. Δεν είναι πολύ μακριά η ημέρα, που  θα μπαίνει κανείς στο αυτοκίνητο του, θα ορίζει τον προορισμό και μετά θα… αράζει, βλέποντας καμία ταινία ή παίρνοντας ένα υπνάκο, με το αμάξι να οδηγείται μόνο του. Αυτό μπορεί να ακούγεται βολικό στις “ρουτινιασμένες” και άχρωμες καθημερινές διαδρομές, ωστόσο σε κάνα στροφιλίκι, ίσως να γεννηθεί σε κάποιον η επιθυμία να πάρει το τιμόνι στα χέρια του. Το ερώτημα είναι: Θα μπορεί;

Αν μεταφέρουμε το ζήτημα της αυτόνομης οδήγησης στα δίτροχα, είμαστε ακόμα πολύ πίσω –ευτυχώς!- σε σχέση με τα αυτοκίνητα, ωστόσο ήδη έχουν αρχίσει και εμφανίζονται σιγά – σιγά οι πρώτες απόπειρές για κάτι τέτοιο… εφιαλτικό σενάριο ή απλά η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων;

Ο καθένας το βλέπει από την σκοπιά του και στο τραπέζι μπορούν να πέσουν πολλά επιχειρήματα. Στην περίπτωση του Miguel Galuzzi, του ανθρώπου που σχεδίασε το Monster, αλλάζοντας άρδην όλη την κατηγορία των naked μοτοσυκλετών, η απάντηση είναι απλή, κοφτή και κατηγορηματική: Όχι!

Ο Αργεντινός σχεδιαστής, που πλέον είναι διευθυντής του Piaggio Advanced Design Center, εξηγεί:

“Όχι, όχι και πάλι όχι! Δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο, δεν θα το ήθελα! Είναι πολύ απλό, ο εγκέφαλος μας έχει δύο ημισφαίρια, το ένα είναι το πρακτικό, αυτό που επεξεργάζεται τις απλές, καθημερινές διεργασίες και το άλλο είναι το δημιουργικό, αυτό που φαντάζεται και που δημιουργεί. Η μοτοσυκλέτα “κατοικεί” σε αυτό το δεύτερο ημισφαίριο, είναι κάτι που συνδέεται με το πάθος και όχι με την λογική. Εμείς το ζήσαμε αυτό, φαντάζομαι ότι και τα νέα παιδιά θέλουν να το ζήσουν! Δεν είναι τυχαία όλη αυτή η μόδα με τα ρετρό, ο κόσμος επιθυμεί διακαώς να συνδεθεί και να βιώσει κάτι το αναλογικό, μια αίσθηση που στις μέρες μας την έχουμε απολέσει. Είναι κάτι σαν βινύλιο, υπάρχει ένας ρομαντισμός στην μοτοσυκλέτα που δεν μπορεί και δεν πρέπει να χαθεί.”     

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Ιανουαρίου 2018 19:48

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon