.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017 14:13

Υποχρεωτικό και το Jacket στην Ισπανία!

 

Αναμένεται να ψηφιστεί ο σχετικός νόμος  

 

Πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό, ότι η Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Ισπάνιας, εισηγήθηκε στην Γενική Διεύθυνση Μεταφορών  να συμπεριληφθεί και το Jacket, πέραν από το κράνος, στον υποχρεωτικό εξοπλισμό για την οδήγηση μοτοσυκλέτας ή scooter.

H πρόταση αυτή συμπεριλαμβάνεται σε μια μεγάλη λίστα μέτρων, τα οποία και πρόκειται να εξεταστούν και να ψηφιστούν σύντομα από τους αρμόδιους φορείς, καθότι επίκειται μια ριζική αναβάθμιση του ΚΟΚ στην Ισπανία.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη πρόταση, είναι από αυτές που θεωρούνται ως πολύ πιθανές να “περάσουν” και να συμπεριληφθούν στο νέο νομοσχέδιο των Ισπανών.

Στην πρόταση αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι το Jacket θα πρέπει να είναι εγκεκριμένο βάση των standard ασφαλείας που ισχύουν στην ΕΕ και να φέρει προστατευτικά σε ώμους, αγκώνες και θώρακα (παραδόξως, δεν επισημαίνεται κάτι για πλάτη…)

Τα μέλη της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας βασίστηκαν φυσικά στα στατιστικά στοιχεία ατυχημάτων της Ισπανίας για να καταλήξουν στην πρόταση. Όπως αναφέρουν στο σχετικό υπόμνημα που έχουν συμπεριλάβει, ένα εγκεκριμένο μοτοσυκλετιστικό jacket προλαμβάνει κατά 92% τους τραυματισμούς που προκαλούνται σε χέρια και κορμό, στις συγκρούσεις εντός αστικού ιστού, αναφερόμενοι σε εκδορές, εγκαύματα τριβής και κατάγματα οστών.

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος της Eπιτροπής Οδικής Ασφάλειας, Teofilo De Luis: “Πρέπει να αναθεωρήσουμε πολλά πράγματα σε ότι αφορά την ασφάλεια των μοτοσυκλετιστών. Το κράνος από μόνο του δεν επαρκεί, δυστυχώς παρατηρούνται φαινόμενα αναβατών που ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι εντελώς απροστάτευτοι σε κορμό, χέρια και  κάτω άκρα. Έχω δει πολλούς να οδηγούν μοτοσυκλέτα στο εθνικό οδικό δίκτυο με σόρτς και σαγιονάρες!”… κάτι μας θυμίζει αυτό, δυστυχώς...   

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017 19:32

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon