.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017 12:35

Προβλήματα για τις Pro Taper, Renthal και Vance&Hines;

 

Σε αναδιάρθρωση η  μητρική Motorsport Aftermarket Group

 

Το Motorsport Aftermarket Group (MAG) μπορεί να μην το γνωρίζετε αλλά σίγουρα γνωρίζετε τις Roland Sands Design, Pro Taper, Renthal και Vance&Hines. Αυτές και μερικές ακόμη δεκάδες εταιρίες σχεδιασμού και κατασκευής ανταλλακτικών και after market αξεσουάρ για δίτροχα και ATV, ανήκουν στον συγκεκριμένο αμερικάνικο όμιλο, ο οποίος δεν τα πηγαίνει πολύ καλά τον τελευταίο καιρό.

Με κύκλο εργασιών κοντά στο ένα δισ. δολάρια ο MAG είναι ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους στον συγκεκριμένο κλάδο παγκοσμίως. Με την οικονομική ύφεση των προηγούμενων ετών, αλλά και την κάμψη που παρατηρείται στις Η.Π.Α. αναφορικά με την αγορά των αξεσουάρ για δίκυκλα, ο MAG μάζεψε σιγά-σιγά χρέη. Η ώρα για να “καθαρίσει”, όσο γίνεται τουλάχιστον από αυτά τα χρέη, φαίνεται πως ήρθε αφού στις 15 Νοεμβρίου, το γκρουπ έκανε εθελοντικά αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 11 του αμερικάνικου πτωχευτικού κώδικα με στόχο να προστατευτεί από τους πιστωτές του και να εκτελέσει αναδιάρθρωση των εργασιών του αλλά και τους χρέους του. Μάλιστα, από τις πληροφορίες που φτάνουν στα χέρια μας, η συγκεκριμένη αίτηση έγινε με τις ευλογίες των πιστωτών αφού κανείς δεν θέλει να δει μια τόσο μεγάλη εταιρία να βάζει λουκέτο. Οι πιστωτές, θα αποκτήσουν και μετοχές του ομίλου σε ανταλλαγή για τα μετρητά τους, αλλά και θέσεις στο δ.σ.

«Μέσα από αυτή τη διαδικασία, πάνω στην οποία δουλέψαμε πολύ σκληρά μαζί με τους δανειστές μας τον τελευταίο μήνα, θα φέρουμε σε ισορροπία τα λογιστικά μας βιβλία έτσι ώστε να μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον. Η εταιρίες του MAG θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά και ο όμιλος έχει ικανοποιητική ρευστότητα για να τις “τροφοδοτήσει”. Οι πωλήσεις και η εξυπηρέτηση των πελατών θα συνεχίσουν, οι υπάλληλοι θα λάβουν τους μισθούς τους,  όπως και πριν και οι συνεργάτες, μαζί με τους προμηθευτές μας θα πληρώνονται κανονικά», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Andrew Graves.

Τα χρέη του MAG υπολογίζεται ότι ανέρχονται στα 440 εκατ. δολάρια, με τον όμιλο να έχει ήδη συγκεντρώσει περί τα 135 εκατ. από τους δανειστές του, για να εξαλείψει ένα ποσό χρέους που ανέρχεται στα 300 εκατ. δολάρια . Η αναδιάρθρωση της εταιρίας αλλά και του χρέους αναμένεται να είναι σύντομη και το δ.σ. του MAG ευελπιστεί θα είναι ήδη σε καλύτερη θέση από ους πρώτους κιόλας μήνες της νέας χρονιάς.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017 22:26

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon