.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2017 14:17

RIP Tom White – Έφυγε ο ιδρυτής της “White Brothers”

 

Πολυπράγμων και αθεράπευτα ερωτευμένος με την μοτοσυκλέτα!

 


Ο Τom White, ιδρυτής της γνωστής εταιρείας βελτιωτικών αξεσουάρ White Brothers, έχασε τελικά την σκληρή μάχη που έδινε με το καρκίνο, σε ηλικία 68 ετών.

O Τοm White, γεννημένος στο Huntington Beach της Καλιφόρνια, είχε “κολλήσει” με το surfing από μικρός, διαμορφώνοντας έναν αθλητικό και δραστήριο χαρακτήρα, ήταν όμως η μοτοσυκλέτα αυτή που τον “ξελόγιασε”, με την οποία παράμεινε βαθιά ερωτευμένος, μέχρι το τέλος του.

Ο νεαρός Tom, γρήγορα στράφηκε στους αγώνες και συγκεκριμένα στο πρωτάθλημα flat track, στο οποίο συμμετείχε ως επαγγελματίας οδηγός, σημειώνοντας αξιόλογες διακρίσεις.

Το 1976, το ανήσυχο πνεύμα του των ωθεί στην δημιουργία μιας εταιρείες βελτιώσεων, με το όνομα “Τom White Cycle’s Specialties”, η οποία λίγο μετά, με την ένταξη του δίδυμου αδερφού του στο δυναμικό της, θα μετανομαστεί σε “White Brothers”.

tom white agones

Στα επόμενα 25 χρόνια, η White Brothers θα μεταμορφωθεί σε μια τεράστιου μεγέθους επιχείρηση, με ετήσια κέρδη της τάξεως των 40 εκατομμυρίων δολαρίων και προσωπικό 200 υπαλλήλων.

Ο White θα την πουλήσει το 2000 και έχοντας –προφανώς- κάνει μια μεγάλη περιουσία θα αποσυρθεί αφιερώνοντας όλο του το είναι στην αναπαλαίωση, συλλογή και ιστορική καταγραφή vintage ΜΧ μοτοσυκλετών.

Η συλλογή του White μέχρι το 2010, εμπλουτίστηκε με περισσότερες από 170 κλασικές motocross μοτοσυκλέτες, μερικές εκ των οποίων είναι σπανιότατες και προέρχονται κατά βάση από ευρωαπαίους κατασκευαστές, όπως CZ, Maico, Bultaco, BSA.

Τα τελευταία χρόνια, ο White είχε επιδοθεί και σε μια άλλη δραστηριότητα, την αναμετάδοση και περιγραφή αγώνων μοτοσυκλέτας, ενώ το 2014, το όνομα του συμπεριλήφθηκε στο AMA Hall of Fame.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2017 16:01

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ανάκληση Polaris σε 12 μοντέλα Δήλωση Honda για την Kobe Steel »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon