.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017 15:38

Kίνδυνος για… απαγόρευση του endurο στην γειτονική Ιταλία!

 

Σφοδρές αντιδράσεις από την Ομοσπονδία Μοτοσυκλετιστών

 

 

Η ψήφιση για την μετατροπή συγκεκριμένων άρθρων του ΚΟΚ στην Ιταλία προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις, καθώς οι αλλαγές αυτές θα αποτελέσουν ουσιαστικά την “ταφόπλακα” του enduro στην γείτονα χώρα.

Συγκεκριμένα,  προτείνεται σε όλους τους χωματόδρομους με πλάτος ίσο ή μικρότερο των 2,5 μέτρων, να απαγορευτεί η κυκλοφορία μηχανοκίνητων οχημάτων και να επιτρέπεται σε αυτούς μόνο η κίνηση πεζών, ποδηλατών και κοπαδιών ζώων για τις ανάγκες της κτηνοτροφίας.

Όπως γίνεται αντιληπτό, κάτι τέτοιο ουσιαστικά θα καθιστούσε  το μεγαλύτερο ποσοστό της ιταλικής επικράτειας απαγορευτικό για enduro, ενώ θα δυσκόλευε πολύ και την πρόσβαση σε όσε περιοχές θα έμεναν ανοικτές για τον εκτός δρόμου μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Η Ομοσπονδία των Ιταλών Μοτοσυκλετιστών αναφέρει πως αν υπερψηφιστούν οι τροποποιήσεις αυτές, το πλήγμα για το endurο θα είναι τεράστιο και υπενθυμίζουν πως: το άθλημα αυτό έχει προσφέρει στην χώρα 19 παγκόσμιους τίτλους, 36 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, 24 νίκες στο ISDE και 6 τρόπαια στο (Paris) Dakar, ενώ υπάρχουν 120.000  εγγεγραμμένα μέλη σε 2.000 μοτοσυκλετιστές λέσχες που ασχολούνται με το αντικείμενο και 15.000 ενεργοί αναβάτες με αγωνιστικές άδειες.

Αν σε αυτούς προστεθούν και οι αναβάτες που εκδράμουν με On-Off και Adventure Μοτοσυκλέτες στην Ιταλική ύπαιθρό, ο αριθμός ξεπερνά τους 500.000, ενώ αυξάνεται ακόμα περισσότερο αν συμπεριληφθούν οι τουρίστες που επισκέπτονται την Ιταλία με δύο τροχούς.

Ήδη υπάρχουν κάποιες θετικές αντιδράσεις, αφού εκπρόσωποι μεγάλων περιφερειών της Ιταλίας, όπου “ανθεί” τo enduro  είναι διατεθειμένοι να συζητήσουν το θέμα και να βρουν λύσεις, αφού αντιλαμβάνονται ότι οι εκτός δρόμου μηχανοίνητες δραστηριότητες συμβάλλουν στην οικονομική και όχι μόνο ανάπτυξη των περιοχών τους.   

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017 15:38

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon