.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017 17:35

“Stop” στην πώληση Ducati από τους εργαζόμενους!

 

Δηλώνουν διατεθειμένοι να χαλάσουν τα σχέδια της VW

Τις διαδικασίες πώλησης της Ducati αλλά και της MAN φαίνεται πως θέλουν να εμποδίσουν οι εργαζόμενοι του ομίλου της VW, οι οποίοι με δήλωση τους μέσω των συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων, αναφέρουν ότι  "δεν θα αφήσουν εταιρείες του ομίλου να γίνουν πιόνια στο κερδοσκοπικό παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες τους." 

Αφορμή για αυτές τις αντιδράσεις, στάθηκε η πρόσφατη επίσημη ανακοίνωση της VW για τα οικονομικά στοιχεία του πρώτου εξαμήνου του 2017, όπου και εμφανίζεται κερδοφορία με αύξηση των κερδών κατά 19%.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος των εργαζομένων του ομίλου VAG: “Όποιος ρίξει μια απλή ματιά στα οικονομικά στοιχεία του πρώτου εξάμηνου το αντιλαμβάνεται άμεσα, δεν χρειαζόμαστε οικονομική ενίσχυση και δεν θα αφήσουμε καμία θυγατρική του ομίλου να πέσει στα χέρια καιροσκόπων!”

Όπως αναφέρει το Reuters, το σωματείο των εργαζομένων στο VA Group, είναι από τα πλέον δυναμικά και συσπειρωμένα –περίεργο για πολυεθνική…- και ήδη κυκλοφορούν φήμες ότι τα υψηλά κλιμάκια έχουν πάρει απόφαση για προσωρινή αναστολή των διαδικασιών πλειοδοσίας για την Ducati (και την ΜAN), προκειμένου να μην υπάρξει “κόντρα” με τους εργαζόμενους.

Υπενθυμίζουμε ότι έχουν ήδη κατατεθεί προτάσεις από εταιρείες όπως η Harley – Davidson, η Polaris, η ΒRP, η Bajaj, ενώ τελευταία ακούστηκε πολύ και το όνομα της Benetton.

Ωστόσο, δεδομένου του ότι η διαδικασία της πλειοδοσίας τελεί υπό άκρα μυστικότητα, δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα τίποτα επισήμως.

 Πολλοί κάνουν λόγο ότι όλο αυτό δεν αποτελεί παρά ένα “αβανταδόρικο” τέχνασμα για να ανέβει το κασέ της πώλησης.
 
Σε κάθε περίπτωση, οποιαδήποτε επίσημη απόφαση, συμπεριλαμβανομένης της αναστολής ή ακύρωσης των διαδικασιών, αναμένεται για τα μέσα του φθινοπώρου.  

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017 17:35

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon