.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2023 10:49

KTM Group - Αύξηση τζίρου και πωλήσεων στο 1ο εξάμηνο του 2023

Εξαιρετικά αποτελέσματα αγοράς και οικονομικών, δίνει το Pierer Mobility Group για το πρώτο 6μηνο του έτους – στόχος η ανοδική τροχιά μέχρι και το τέλος του 2023.

Το Pierer Mobility Group – ο όμιλος εταιρειών που περιλαμβάνει και τις KTM, Husqvarna και Gasgas, δημοσίευσε ανοδικά οικονομικά αλλά και εμπορικά αποτελέσματα για τους πρώτους 6 μήνες του 2023. Το group, πιο συγκεκριμένα, κατέγραψε άνοδο του τζίρου του κατά 20,2%, σε ένα ποσόν της τάξης του 1,4 δις. ευρώ, με την αύξηση στις μοτοσυκλέτες να ανέρχεται στο 19%, ενώ στον τομέα του ποδηλάτου να αγγίζει το 37%.. Η Ευρώπη παίζει τον κυριότερο ρόλο στην αύξηση αυτή του τζίρου, με 59% μερίδιο, ενώ η Νότια Αμερική εντυπωσιάσε συμβάλλοντας στο 28% -όλες οι υπόλοιπες αγορές κατέγραψαν το υπόλοιπο 13%.

Στο κομμάτι των πωλήσεων, το Group κατέγραψε αύξηση πωλήσεων 16,5% κατά το 6μηνο στις μοτοσυκλέτες, με 190.293 δίκυκλα έναντι των 163.334, που πωλήθηκαν πέρσι στο αντίστοιχο 6μηνο. Στα ποδήλατα, η αύξηση είναι ακόμα μεγαλύτερη, κατά 39%, με πωλήσεις 71.401 κομματιών (συμβατικών και ηλεκτρικά υποβοηθούμενων), σε σχέση με τα περσινά 51.417, για το αντίστοιχο διάστημα.

Αξίζει να σημειώσουθμε εδώ, ότι πέρα από τα παραπάνω αποτελέσματα, το Pierer Mobility Group αύξησε και το εργατικό δυναμικό της κατά 11,6%, προσλαμβάνοντας 658 ανθρώπους και αυξάνοντας το σύνολο των εργαζόμενων της στους 6.314.  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2023 10:52

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon