.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2023 09:32

Ηλεκτρικά πατίνια τέλος στο Παρίσι - τα μαζεύουν από τους δρόμους

Εφαρμόζεται η απόφαση του «δημοψηφίσματος» του Απριλίου στην Γαλλική πρωτεύουσα, με τα ενοικιαζόμενα ηλεκτρικά πατίνια να παίρνουν πόδι από τους δρόμους του Παρισιού μια και έξω.

Έφτασε αυτή η ώρα, που το Παρίσι γίνεται και επίσημα, η πρώτη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που επιβάλλει απαγόρευση στα δημόσιας χρήσης, ηλεκτρικά πατίνια. Ένα μεταφορικό μέσο που, τελικά, αναδείχθηκε μάλλον επαναστατικό και πολύ μπροστά από τις καταστάσεις της εποχής, αλλά και της δυνατότητας μας να το χρησιμοποιήσουμε σωστά, μπαίνει στο «χρονοντούλαπο» της ιστορίας, καθώς θεωρήθηκε «μεγάλη ενόχληση» από τους Παριζιάνους.

Στο δημοψήφισμα που έλαβε χώρα την Κυριακή 2 Απριλίου, σχετικά με την κυκλοφορία ή μη των ηλεκτρικών scooters στο Παρίσι, το 90% των συμμετεχόντων ψήφισαν κατά της κυκλοφορίας τους στην πόλη. Βέβαια, εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι, στο συγκεκριμένο δημοψήφισμα, η αποχή ανήλθε στο... 92,54%, βάζοντας τα γυαλιά ακόμα και στο ελληνικό εκλογικό σώμα, με τεράστια διαφορά. Οπότε, τελίκά, το κατά πόσο... δημοκρατική είναι η απόφαση αυτή, επιδέχεται αμφισβήτησης. Όπως και να έχει, από σήμερα 1η Σεπτεμβρίου, τα διαμοιραζόμενα ηλεκτρικά πατίνια μαζεύονται άρον-άρον από τους δρόμους του Παρισιού.

Η χρήση των ηλεκτρικών, διαμοιραζόμενων scooters ή ηλεκτρικών πατινιών, όπως έγιναν πιο γνωστά σε εμάς στην Ελλάδα, ξεκίνησε στο Παρίσι το 2018 «πιλοτικά» - μάλιστα, το Παρίσι ήταν και η πρώτη πόλη, που επέτρεψε την κυκλοφορία τους στο δρόμο. Ωστόσο, από τότε τα οχήματα αυτά βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα της αμφισβήτησης, κυρίως για το θέμα της ασφάλειας, της παραβατικότητας των χρηστών τους και της εν τέλει άναρχης χρήσης τους.  Μετά από μια σειρά περιοριστικών κανονισμών που εισήχθησαν το 2020, αλλά δεν πέτυχαν να ελέγξουν το φαινόμενο όσο ήθελαν, τελικά φτάνουμε στο σημείο που φτάσαμε σήμερα.

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ, ότι στην ατζέντα περνά πλέον η προώθηση της χρήσης των ποδηλάτων, ηλεκτρικών και μη, όσο η πόλη προετοιμάζεται και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2023 09:37

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon