.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2017 11:50

Απαγόρευση των δίκυκλων… γιατί δημιουργούν κίνηση!

 

Έχουν και αλλού “φωστήρες” πολιτικούς…

 

Κάτι τέτοια διαβάζουμε και δεν αισθανόμαστε τόσο μόνοι ως κράτος στον πλανήτη, αφού απ΄ότι φαίνεται υπάρχουν και σε άλλες χώρες πολιτικοί “τζιμάνια”! Από το Βιετνάμ η είδηση και συγκεκριμένα από την πρωτεύουσα του, το Aνόι, όπου στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης, υπερψηφίστηκε και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία, η πρόταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας των δικύκλων, από το 2030 και μετά! 

Ο λόγος; Το ότι δημιουργούν κίνηση και ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα. Τα μικρού κυβισμού μηχανοκίνητα δίκυκλα, είναι στο Βιετνάμ, όπως άλλωστε και στις περισσότερες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, το βασικό και κύριο μέσο μεταφοράς για εκατομμύρια ανθρώπους. Στο Ανόι κυκλοφορούν 5 εκατομμύρια δίκυκλα, όταν ο συνολικός πληθυσμός της πόλης είναι 7 εκατομμύρια, ενώ δεν υπάρχει μετρό και οι δημόσιες συγκοινωνίες μπορούν να καλύψουν μόνο το 12% των αναγκών μετακίνησης των πολιτών. 

Το ερώτημα λοιπόν είναι το εξής... άντε και τα απαγόρευσαν, με τι θα κυκλοφορεί ο κόσμος; Οι απαντήσεις έρχονται με στόμφο και πομπώδη τρόπο από τους πολιτικούς της πολύπαθης αυτής χώρας: με εναέριες γραμμές τρένου που ΘΑ κατασκευαστούν και με δημόσιες συγκοινωνίες που ΘΑ καλύψουν πολύ μεγαλύτερο ποσοστό των αναγκών μετακινήσεως.

Υπάρχουν βέβαια και οι  φωνές λογικής που ισχυρίζονται ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα από αυτά που υπόσχονται οι πολιτικοί, χαρακτηρίζοντας την απόφαση απαγόρευσης των δικύκλων ως βλακώδη.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2017 12:48

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon