.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 04 Ιουλίου 2017 16:10

Suzuki – Ηλεκτροκίνητο GSX-R

 

Μην βιαστείτε πάντως να αρχίσετε τα αναθέματα…

 

Για όσους η ιδέα ενός ηλεκτροκίνητου GSX-R είναι αρκετή για να αρχίσουν τα καντίλια και τις κατάρες, συνιστούμε ψυχραιμία!

Η Suzuki όντως κατέθεσε για “πατεντάρισμα” ένα σχέδιο που αφορά σε ηλεκτροκίνητη μοτοσυκλέτα, ναι, απεικονίζεται ένα GSX-R σε αυτό, αλλά… η μορφή του παραπέμπει σε μοντέλο της αεροελαιόψυκτης εποχής των “gixxer”! 

Περίεργο ε; 

Τι θέλει να πει ο ποιητής, στην συγκεκριμένη περίπτωση η Suzuki δηλαδή;

Μάλλον τίποτα περισσότερο, από το να κατοχυρώσει ένα η περισσότερα στοιχεία ηλεκτροκίνησης, χρησιμοποιώντας ως φορέα αυτών ένα παλιό μοντέλο, ώστε να αποφευχθεί η μαζική υστερία, τα χαρακίρια και οι εγκλεισμοί σε μοναστήρια.  

Γιατί αν “έσκαγε” σχέδιο με GSX-R τελευταίας γενιάς και ηλεκτρικό μοτέρ, ε, ένας χαμός θα γινότανε, οπότε επιλέχθηκε κάποιο “gixxer-W”... “Iεροσυλία!” θα πουν κάποιοι άλλοι… πουθενά δεν πιάνεστε ε;  
 
Στο δια ταύτα τώρα, αυτό που βλέπουμε είναι ένα δίτροχο (είπαμε ποιο είναι) με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, του οποίου ο άξονας κίνησης βρίσκεται παράλληλα με τον διαμήκη άξονα της μοτοσυκλέτας και αυτό είναι ένα από τα στοιχεία που ήθελε μάλλον να κατοχυρώσει η Suzuki. Ένα άλλο στοιχείο, ενδέχεται να είναι η ύπαρξη μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων.

Ναι, ακριβώς, κιβώτιο ταχυτήτων σε ηλεκτροκίνητη μοτοσυκλέτα, μπορεί να μην είναι κάτι σύνηθες αλλά δεν αποκλείεται η χρήση του, μάλιστα υπάρχουν ήδη e-bikes παραγωγής με ταχύτητες (Tacita).

Γράφουμε βέβαια ενδέχεται, γιατί η μόνη απόδειξη είναι η ύπαρξη μανέτας στο αριστερό griπ (δηλαδή συμπλέκτης), δεν αποκλείεται όμως να είναι και φρένo, με διάταξη παρόμοια των scooter. 

Στο σχέδιο επίσης φαίνεται ότι έχει εξοικονομηθεί πολύ χώρος από την χρήση ηλεκτρικού μοτέρ και οι συστοιχίες των μπαταριών, είναι τοποθετημένες πάνω από αυτό. Στο ρεζερβουάρ, η διακεκομμένη γραμμή καταδεικνύει ότι έχει δημιουργηθεί χώρος για την αποθήκευση ενός κράνους, ενώ με επίσης διακεκομμένη γραμμή σημειώνεται η θέση του… καπό όταν αυτό ανοίγει για να το υποδεχτεί. 

Συνοψίζοντας λοιπόν, το σχέδιο μάλλον αφορά στην κατοχύρωση αυτών των συγκεκριμένων διατάξεων και μάλλον δεν έχει να κάνει με την πρόθεση παρουσίασης ηλεκτροκίνητου GSX-R από την Suzuki. Έστω και… παλαιάς κοπής.  Aν και ωραία θα ακουγόταν η κατηγορία νοερετρό e-superbikes!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Ιουλίου 2017 16:11

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon