.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016 10:16

The interceptor - Αυτόνομη αστυνομική μοτοσυκλέτα

 

Από το Imaginactive του Charles Bombardier

 

Στόχος του μη-κερδοσκοπικού site Imaginactive που έχει δημιουργήσει ο Charles Bomabardier, είναι να εμπνεύσει σχεδιαστές και κατασκευαστές για τα οχήματα του αύριο. Το Interceptor είναι η πρόταση του Καναδού σχεδιαστή, για μια αυτόνομη αστυνομική μοτοσυκλέτα!

Το Interceptor παρουσιάστηκε στα τέλη Μαρτίου του 2015, κι έτσι δεν είναι ακριβώς “νέο”, είναι όμως πολύ ενδιαφέρον, ενώ στις 9/12/2016 κυκλοφόρησε κι ένα βίντεο-παρουσίαση για το Interceptor και μία ακόμη αυτόνομη μοτοσυκλέτα, την Brigade. Θα βρείτε το βίντεο στο τέλος του άρθρου.

Πρόκειται για μια αυτόνομη αστυνομική μοτοσυκλέτα, εξοπλισμένη με 3D κάμερες, ένα περίπλοκο σύστημα επίβλεψης, και την ικανότητα να καταγράφει παραβάσεις και να κόβει κλήσεις όπως κινείται. Μπορεί επίσης να αναλάβει καθήκοντα περιπολίας, τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα.

Το Interceptor φέρει ηλεκτρικό κινητήρα 18Kw, ενώ ισορροπεί στις 2 ρόδες με τη βοήθεια ενός συστήματος γυροσκοπίων. Διαθέτει πληθώρα καμερών και αισθητήρων, GPS, εξωτερικά μεγάφωνα, και συστήματα επικοινωνίας με τα υπόλοιπα περιπολικά, αλλά και με το αρχηγείο της αστυνομίας.

Ένας χειριστής, πίσω στο αρχηγείο, μπορεί να ελέγχει μέχρι και 5 Interceptor, μειώνοντας έτσι το προσωπικό που απαιτείται.

Κατά τη διάρκεια της περιπολίας του, το Interceptor “σκανάρει” τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων, ελέγχοντας για διάφορες παραβάσεις, ενώ καταγράφει σε βίντεο με ήχο όλες τις παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. των γύρω οχημάτων, μαζί με στοιχεία για την ταχύτητα τους, τη γεωγραφική θέση τους, την ώρα και την ημερομηνία. Μόλις εντοπίσει παράβαση, η κλήση κόβεται αυτόματα και αποστέλλεται στον παραβάτη με e-mail, μήνυμα κειμένου, ή στην ταχυδρομική του διεύθυνση.

Το Interceptor δεν σταματάει τους παραβάτες, απλώς τους ειδοποιεί με τον φάρο του πως διέπραξαν παράβαση, και πως η κλήση είναι ήδη στον δρόμο.

Αν ο αναβάτης συνεχίσει την παραβατική του συμπεριφορά, το Interceptor ακολουθεί το όχημα και ειδοποιεί τα γύρω επανδρωμένα περιπολικά για τη θέση του οχήματος.

Διπλές κάμερες σε περιστρεφόμενες βάσεις, σε αμφότερες τις πλευρές του Interceptor, βοηθούν την αυτόνομη μοτοσυκλέτα να αναπαράγει τρισδιάστατες εικόνες του περιβάλλοντος που περιπολεί, καταγράφοντας τα πάντα.

Ο Charles Bombardier τονίζει πως το Interceptor δεν είναι απλώς ένα εργαλείο για να κόβει περισσότερες κλήσεις η αστυνομία, ούτε έχει φτιαχτεί για να αντικαταστήσει τους αστυνομικούς. Στόχος είναι να φύγουν οι κλήσεις από τα χέρια των αστυνομικών, ώστε εκείνοι να ελευθερωθούν για σημαντικότερα καθήκοντα.

Τέλος το Interceptor μπορεί να λειτουργήσει και τη νύχτα, εξοπλισμένο με κάμερες νυχτερινής όρασης και αισθητήρες υπερύθρων, ενώ με το “σιωπηλό” ηλεκτρικό του μοτέρ μπορεί να περιπολεί τις γειτονιές δίχως να ενοχλεί.

Ο designer που σχεδίασε ψηφιακά το Interceptor για λογαριασμό του Imaginactive και του Charles Bombardier είναι ο Τσέχος Jan Metelka.

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016 10:21

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Snow-Fighter Buell από τον Paolo Tex BMW Cruise e-Bike Limited Edition »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon