.
Κατηγορία Kawasaki
Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2024 16:59

Kawasaki Versys-X 300 - Ανοίγει ο δρόμος της επιστροφής του;

Η επικείμενη κυκλοφορία της μοτοσυκλέτας στην ινδική αγορά αφήνει ελπίδες και για ευρωπαϊκή επιστροφή.

Τις τελευταίες μέρες ο ειδικός Τύπος της Ινδίας έχει γεμίσει με αναφορές περί κυκλοφορίας του Kawasaki Versys-X 300 στη χώρα, συνοδευόμενες από μια θαμπή φωτογραφία μιας μοτοσυκλέτας υπό εξέλιξη στην Ινδία.

Σύμφωνα με τις ως τώρα διαθέσιμες αναφορές το Versys-X 300 που απεικονίζεται είναι πρακτικά το ίδιο που γνωρίσαμε στην Ελλάδα από το 2018 ως και το 2020 πριν το φάει η μαρμάγκα των Euro 5. Μιλάμε δηλαδή για μια on-off με τροχούς 19 ιντσών μπροστά και 17 πίσω που κινείται από τον δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα των Z300-Ninja 300 με 296 cc, 39 hp και 2.7 kgm.

kawasaki adv 300cc spied india himalayan 2

Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι πως στην Ευρώπη το Versys-X 300 χάθηκε λόγω προδιαγραφών παρότι ήταν ως τότε ένα δημοφιλέστατο μοντέλο σε φυσιολογική τιμή - ωστόσο η απουσία του πέρασε μάλλον απαρατήρητη στην Ελλάδα που εκείνη την εποχή δεν υπήρχε καν αντιπροσωπεία της Kawasaki, μιας και η ανάληψή της από την KSR Hellas επισημοποιήθηκε μόλις τον Μάιο του 2022.

Η εμφάνισή του στην Ινδία αναζωπυρώνει το ενδιαφέρον μιας και η ικανοποίηση των ινδικών προδιαγραφών BS6 σημαίνει πιθανώς και εύκολη προσαρμογή στις Euro 5, δηλαδή θα μπορούσε να ανοίξει ο δρόμος της επιστροφής στην Ευρώπη.

Τονίζουμε πως δεν έχουμε καμιά πληροφορία περί άφιξης της μοτοσυκλέτας στην Ευρώπη, απλά κάνουμε μια επαγωγική σκέψη με αφορμή την εμφάνιση του ινδικού μοντέλου. Αν θέλουμε να μιλήσουμε για καθαρόαιμα ευχολόγια, τότε μπορούμε να προτείνουμε κι ένα Versys-X 500 τώρα που η Kawasaki παρουσίασε τη νέα γκάμα των δικύλινδρων 500αριών;

Πηγή: Bikewale

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2024 17:04

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Kawasaki Eliminator 500 Plaza Edition 2024
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon