.
Κατηγορία Kawasaki
Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2023 19:29

Kawasaki Ninja 7 HEV 2024 - Το μέλλον ήρθε νωρίτερα!

Η Kawasaki σοβαρεύει το τοπίο  στις υβριδικές μοτοσυκλέτες, παρουσιάζοντας μια supersport μοτοσυκλέτα που θυμίζει να έρχεται από τη μεσαία κατηγορία ως προς τις διαστάσεις, από το φάσμα του λίτρου ως προς την επιτάχυνση και... 250άρι από τη σκοπιά της κατανάλωσης καυσίμου.

Το ολοκαίνουργιο Ninja 7 Hybrid λοιπόν, προσφέρει -όπως αναφέρει η Kawasaki – «ένα μοναδικό παράθυρο σε έναν κόσμο μελλοντικών μοτοσυκλετών, αλλά σε ένα σύγχρονο χρονικό πλαίσιο», με τα πρώτα μοντέλα να αναμένεται να βγουν στις εκθέσεις τον Ιανουάριο του 2024. Στην καρδιά του Ninja 7 Hybrid βρίσκεται ο καινοτόμος συνδυασμός ενός ολοκαίνουριου δικύλινδρου εν σειρά, υδρόψυκτου και τετράχρονου κινητήρα 451 κ.εκ. (με χειροκίνητα ή αυτόματα επιλεγμένες ταχύτητες) με έναν ηλεκτροκινητήρα και μια μπαταρία. Ένας αν μη τι άλλο φουτουριστικός συνδυασμός που προσφέρει μια σειρά από νέες εμπειρίες οδήγησης χάρη στην ισχύ του κινητήρα στα 43,5 kw -ήτοι 59 ίππους- που αυξάνεται υβριδικά στους 68, χάρη στο λεγόμενο «e-boost».

 hi_24MY_Ninja_7_Hybrid_1.jpg

Όσον αφορά τις διαστάσεις, το Ninja 7 Hybrid συγκαταλέγεται στις μεσαίου μεγέθους μοτοσυκλέτες, θυμίζοντας 600άρι, με τη στιγμιαία επιτάχυνση του όμως να ανταγωνίζεται αυτή ενός supersport του λίτρου και την οικονομία καυσίμου ισοδύναμη με την κατηγορία των 250 κ.εκ. Επιπλέον, οι αναβάτες μπορούν να αλλάξουν μεταξύ τριών τρόπων οδήγησης (Sport-Hybrid, Eco-Hybrid Και EV) με τον καθένα να προσφέρει ξεχωριστό οδηγικό χαρακτήρα καθώς εξυπηρετεί ένα ευρύ φάσμα καταστάσεων οδήγησης.

 hi_24MY_Ninja_7_Hybrid_3β.jpg

Άλλες καινοτομίες περιλαμβάνουν κάτι αντίστοιχο του start and stop στο ρελαντί, όπου ο κινητήρας εσωτερικής καύσης σταματάει σε στάση για εξοικονόμηση καυσίμου και μείωση των εκπομπών ρύπων, καθώς και το Automatic Launch Position Finder (ALPF) το οποίο – όταν επιλέγεται – επιλέγει αυτόματα την πρώτη ταχύτητα σε στάση. Ακόμα, συναντάμε τη «λειτουργία περπατήματος» προς τα εμπρός και προς τα πίσω για να βοηθήσει ελιγμούς και στάθμευση χαμηλής ταχύτητας.

 hi_24MY_Ninja_7_Hybrid_4β.jpg

Ο ηλεκτροκινητήρας των 9kw και η μπαταρία ιόντων λιθίου 48V, τοποθετούνται κοντά στο κεντρικό σημείο του πλαισίου για εξιδανικευμένη κατανομή βάρους. Εργονομικά, η χαλαρή και σπορ θέση οδήγησης διευκολύνει τον αναβάτη, με τα δύο χειριστήρια να είναι σχεδιασμένα για να είναι «διαισθητικά και να εμπνέουν εμπιστοσύνη», κατά τα λεγόμενα πάντα των Ιαπώνων. Τέλος, τα έγχρωμα όργανα έχουν τη μορφή οθόνης TFT και περιλαμβάνουν συνδεσιμότητα smartphone μέσω μιας προσαρμοσμένης έκδοσης της εφαρμογής Rideology.

Ως το πρώτο στο είδος του, το Ninja 7 Hybrid θέτει τον πήχη για τη μοτοσυκλέτα της κατηγορίας Hybrid Electric Vehicle. To μόνο σίγουρο είναι πως το Ninja 7 Hybrid εγκαινιάζει πραγματικά μια νέα εποχή στο πως κατηγοριοποιούνται οι μοτοσυκλέτες, εξάπτοντας μας τη φαντασία για το τι μπορεί να ακολουθεί.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2023 20:06

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon