.
Κατηγορία Kawasaki
Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023 07:37

Kawasaki ZX-4R – Το σήριαλ συνεχίζεται

Η φήμη ενός πράσινου τετρακύλινδρου Ninja στα 400 κυβικά «έπαιξε» πολύ το 2022 για να καταλήξει στο.. ZX-25R. Τώρα το ενδιαφέρον αναζωπυρώνεται.

Και αυτό οφείλεται για πληροφορίες από τις ΗΠΑ, καθώς σύμφωνα με έγγραφο του συμβουλίου αέριων ρύπων της Καλιφόρνια, έχει χορηγηθεί έγκριση στην Kawasaki για ένα μοντέλο του 2023 με την ονομασία ZX400SP με κυβισμό κινητήρα 399 κ.εκ. Έτσι, το ZX400SP που αναφέρεται στην πιστοποίηση του CARB (California Air Resources Board) είναι πιθανώς το φημολογούμενο και φερόμενο ως ZX-4R, το οποίο πιθανότατα θα βασίζεται στο ZX-25R. Το CARB έδωσε στη δημοσιότητα το εν λόγω έγγραφο στις 21 Δεκεμβρίου 2022.

zx4r23b.jpg

Επί του παρόντος, η Kawasaki έχει προγραμματίσει τα αποκαλυπτήρια της για την 1η Φεβρουαρίου 2022. Η εικόνα teaser που εμφανίζεται στον ιστότοπό της και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει δύο jet ski (μάλλον) καθώς και δύο μοτοσυκλέτες στο πίσω μέρος.

Μέχρι να πέσουν τα πέπλα θα μένουν μόνο οι εικασίες, ωστόσο τα σχόλια του ιαπωνικού Young Machine αναφέρουν πως σύμφωνα με τους αριθμούς χαμηλών εκπομπών που αναφέρονται στο CARB, η συμμόρφωση με τα υπάρχοντα ιαπωνικά πρότυπα εκπομπών Euro 5 και Reiwa 2 θα δίνει ίσως το άνοιγμα και σε αγορές σαν και τη δική μας.

Έχουμε εντωμεταξύ ήδη δει μια πρώτη πρόθεση για supersport τετρακύλινδρο στο φάσμα των 400 κ.εκ από την Kove, λέτε μια κατηγορία από το παρελθόν να βρει και αυτή το δρόμο της αναβίωσης;

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023 07:45

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon