.
Κατηγορία Kove
Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2022 09:06

EICMA 2022 – Kove 400RR – Τέσσερις κύλινδροι, 400 κυβικά, 67 ίπποι!

Μπορεί να περιμέναμε ένα νέο, τετρακύλινδρο, μικρό supersport από την Kawasaki, αυτό εν τέλει φαίνεται πως θα έρθει από αλλού.

Για την ακρίβεια, ο κινέζος κατασκευαστής μοτοσυκλετών του τίτλου, πρόκειται να ενισχύσει την κατηγορία μοτοσυκλετών κάτω των 500 κυβικών με το Kove 400RR. Mάλιστα, η Kove σκοπεύει όχι μόνο θα διαθέσει το 400RR στην Κίνα από τον Ιούνιο του επόμενου έτους (2023), αλλά να επίσης και τρόπους για να διεισδύσει στη διεθνή αγορά με το εν λόγω μοντέλο.

Βάσει ορισμένων αρχικών εικόνων που κοινοποιήθηκαν, το Kove 400RR θα διατηρήσει τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά του προηγουμένως αποκαλυφθέντος πρωτότυπου μοντέλου, εκτός από το ψαλίδι που έχει αντικατασταθεί με ένα συμβατικό σε σύγκριση με το προηγούμενο μονόμπρατσο.

kove 400rr 4

Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι ο σχεδιασμός του Kove 400RR φαίνεται να κάνει τη διαφορά, ειδικά στο μπροστινό μέρος που φιλοξενεί φώτα LED σε σχηματισμό τετραπλής διάταξης. Ανάμεσα στα εμπρός φώτα βρίσκεται η εισαγωγή αέρα που αναδεικνύει την εμφάνιση της μοτοσυκλέτας. Ακόμα, το Kove 400RR έρχεται με ένα αεροδυναμικά «φτερά» στο φέρινγκ.

Όμως, το χαρακτηριστικό που τραβάει την προσοχή δεν είναι άλλο από τον κινητήρα, με το Kove 400RR να τροφοδοτείται από έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 400 κ.εκ. που φέρεται να αναπτύχθηκε από την ίδια την Kove. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές που αποκαλύφθηκαν, αποδίδει 67 ίππους στις 13.500 στροφές και 29,3 Nm στις 12.000 στροφές. Η ισχύς είναι αρκετά εντυπωσιακή για έναν κινητήρα τέτοιας χωρητικότητας θυμίζοντας άλλες εποχές, ενώ ενδιαφέρον είναι ακόμα και το ό,τι η Kove ισχυρίζεται πως το 400RR ζυγίζει μόνο 159 κιλά και είναι ικανό να καταγράφει μέγιστη ταχύτητα 220 χλμ./ώρα.

Το αν τα παραπάνω καταφέρουν να έρθουν στα μέρη μας και με τι κόστος είναι δυο βασικά ερωτήματα, ειδικά εν όψει του εμποδίου ονόματι «Euro5».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2022 10:46

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon