.
Κατηγορία Kawasaki
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 10:18

H Kawasaki φέρεται να ετοιμάζει τρίκυκλη μοτοσυκλέτα!

Την απάντησή της στη Yamaha Niken φαίνεται πως σχεδιάζουν στο Akashi σύμφωνα με φωτογραφία που διέρρευσε από εσωτερική παρουσίαση.

Η εικόνα είναι θαμπή, χαμηλής ανάλυσης και το κεντρικό της θέμα ανεπιβεβαίωτο. Ωστόσο η πηγή της φέρεται να είναι μια σειρά εσωτερικών συναντήσεων στην έδρα της Kawasaki στην Ιαπωνία με αντικείμενο τις επερχόμενες μοτοσυκλέτες υδρογόνου, από την οποία “απέδρασε” η συγκεκριμένη φωτογραφία.

Στη βάση του το όλο θέμα είναι πάρα πολύ πραγματικό. Μόλις πρόσφατα παρουσιάστηκε επισήμως στην Ιαπωνία το πλάνο ανάπτυξης της εταιρείας ως το 2035 και σε αυτό η ηλεκτροκίνηση και συγκεκριμένα η τεχνολογία κυψελών υδρογόνου βρίσκονται πολύ ψηλά στις προτεραιότητες του άμεσου μέλλοντος.

Εκεί αποκαλύφθηκε μάλιστα για πρώτη φορά μια πρωτότυπη μοτοσυκλέτα υβριδικής τεχνολογίας, δηλαδή με θερμικό κινητήρα σε σύζευξη με ηλεκτρικό, για την οποία αρκετά χρόνια ακούγαμε μα ποτέ δεν είχαμε δει.

Σε συνέχεια των παραπάνω είναι απλά λογικό να υπάρχουν προσχέδια μοντέλων που θα μπορούσαν να βρεθούν στη μελλοντική γκάμα της Kawasaki και αυτό το τρίκυκλο (κεντρική εικόνα) φαίνεται πως αποτελεί μέρος των σχεδίων αυτών.

conceptj 2

Θυμίζουμε πως η Kawasaki είχε δείξει ένα σχετικό και ιδιαίτερα εντυπωσιακό Ninja J Concept στο Tokyo Motor Show το 2013, όμως έκτοτε χάθηκε στην αφάνεια που πολύ συχνά καταπίνει τα ενδιαφέροντα πρωτότυπα του Τόκυο.

Η παρουσία αυτής της εικόνα ωστόσο ενδεχομένως αποκαλύπτει πως στα 8 χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από την παρουσίαση του J Concept το σχέδιο προχώρησε, έστω και μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας.

Η λογική λέει πως αν επρόκειτο για μια “γενικής χρήσης” φωτογραφία που απλώς να δείχνει ότι σκέφτονται και τα τρίκυκλα, τότε θα μπορούσαν απλώς να χρησιμοποιήσουν μια από τις αμέτρητες φωτογραφίες του αρχικού πρωτοτύπου στην παρουσίαση – η οποία ήταν για εσωτερική χρήση, άρα δεν είχε σημασία να χτενιστεί και να βαφτεί όπως ένα δελτίο Τύπου που θα κάνει τον γύρο του κόσμου.

Η εμφάνιση ενός νέου τρίκυκλου σχεδίου που μοιάζει πολύ πιο προσγειωμένο και ρεαλιστικό από το φαντεζί πρωτότυπο του Τόκυο, φαίνεται να υπονοεί πως το αντίπαλο δέος του Yamaha Niken ίσως να μην είναι και τόσο μακριά όσο νομίζαμε.

Και είναι πολύ πιθανό αυτό να χρησιμοποιεί και υδρογόνο στις ενεργειακές του πηγές.

Πηγή: InSella

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon