Κατηγορία Kawasaki
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019 11:20

Kawasaki - Τρελές πατέντες για φουτουριστική μοτοσυκλέτα

Πατέντες της Kawasaki δείχνουν μια εναλλακτική μορφή για το μέλλον της μοτοσυκλέτας, με τροχούς που θα παίρνουν διαφορετική κλίση ο ένας από τον άλλο, τιμόνι που… δεν θα κινείται δεξιά-αριστερά, και μετάδοση της κίνησης και στον μπροστινό τροχό!

Τα σχέδια των πατεντών δείχνουν μια μοτοσυκλέτα στην οποία για να στρίψεις δεν πιέζεις το τιμόνι -το οποίο παραμένει σταθερό- αλλά αντίθετα ο αναβάτης ρίχνει το βάρος του σώματος του στην πλευρά όπου θέλει να στρίψει. Αισθητήρες πάνω στη μοτοσυκλέτα καταλαβαίνουν την μεταβολή της θέσης του αναβάτη, και ενεργοποιούν ηλεκτρικά μοτέρ που δίνουν διαφορετική κλίση στους 2 τροχούς. Για να γίνει αυτό, υπάρχουν σύνδεσμοι στα δύο ψαλίδια (εμπρός και πίσω), ώστε οι τροχοί να μπορούν να στρίψουν ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλο.

Όταν ο αναβάτης στρίβει από τη μία πλευρά, ο μπροστινός τροχός στρίβει αρκετά, με μεγαλύτερη κλίση από ότι η μοτοσυκλέτα (!), ενώ ο πίσω στρίβει ελάχιστα, ώστε να πατάει περισσότερο πέλμα στην άσφαλτο!

Το σύστημα θυμίζει αρκετά το Yamaha Motoroid concept, όπου τα ψαλίδια εμπρός-πίσω στρίβουν ανεξάρτητα, και λιγότερο το Kawasaki J concept του 2013, στο οποίο οι τροχοί εμπρός-πίσω έστριβαν το ίδιο.

Η μετάδοση στους 2 τροχούς στις πατέντες της Kawasaki θα γίνεται με ηλεκτροκινητήρες που θα βρίσκονται στα κέντρα των τροχών,

Ένα σημείο που θα πρέπει πιθανότατα να αλλάξει στο συγκεκριμένο concept αν ποτέ προχωρήσει στο επόμενο στάδιο θα είναι ο χειρισμός του γκαζιού, καθώς όταν στρίβει ο αναβάτης, το σταθερό τιμόνι μετατρέπεται σε πρόβλημα για τον απρόσκοπτο χειρισμό του γκαζιού. Πάνω στο συγκεκριμένο πρόβλημα, στις πατέντες περιγράφεται και μια δεύτερη έκδοση του συστήματος με γκριπ γκαζιού… και στα δύο χειριστήρια!

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019 11:26

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube