.
Κατηγορία Kawasaki
Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2019 17:15

Kawasaki – Κάντο όπως η Suzuki

Ονειρώξεις με GPZ900R έχουν οι Ιάπωνες

Το θέμα έχει ως εξής: Σε έναν ιδανικό κόσμο, θα μπορούσαμε να παραγγείλουμε ότι μοτοσυκλέτα θέλαμε στις κατασκευάστριες, και αυτές θα μας τις έφτιαχναν, με τις προδιαγραφές που είχαμε ορίσει εμείς και θα μας λέγαν “πω - πω τι ωραία ιδέα” και “μα τι έξυπνος που είστε!” και “ελάτε να δουλέψετε σε εμάς με 150.000 ευρώ τον χρόνο και σπίτια πληρωμένα”.

Αλλά δεν ζούμε σε ένα ιδανικό κόσμο. Οι Ιάπωνες στo Υoung Machine όμως, δεν αφήνουν αυτή την οδυνηρή διαπίστωση να τους καταστρέψει τα όνειρα τους, αντιθέτως επιμένουν να παράγουν πολύ αληθοφανή σχέδια με τα μοντέλα του wish list τους, ευελπιστώντας ότι τα “μεγάλα κεφάλια” στις εταιρείες ίσως πειστούν ότι κάποια από αυτά, αξίζουν να μπουν σε διαδικασία παραγωγής.

Ένα από αυτά τα τελευταία σχέδια, απεικονίζει την αναβίωση ενός θρυλικού μοντέλου της Kawasaki, του GPZ900R. Εκ πρώτης ακούγεται τρελό σενάριο, ωστόσο η προσέγγιση του Young Machine, ακολουθεί την φιλοσοφία της Suzuki με το πρόσφατο Katana, όπου το “ρετρονοσταλγικό” κομμάτι, αφορά μόνο το κοστούμι της μοτοσυκλέτας, η οποία κάτω από τα πλαστικά της είναι ένα καθ όλα σύχγρονο GSX-S 1000F.

“Γιατί λοιπόν και η Kawasaki να μην κάνει κάτι αντίστοιχο;”, σκέφτηκαν εκεί στο ιαπωνικό περιοδικό. Βάση ικανότατη έχουν, το Z900, οπότε με μια σχεδίαση κοστουμιού GPZ900R, θα έχουν μια μοτοσυκλέτα που σίγουρα θα κάνει “κλικ” σε πολλούς, ειδικά σε όσους είναι στην πρώτη -ήντα δεκαετία της ζωής τους.

Μακάρι, αλλά η Kawasaki έχει ήδη τοποθετηθεί στην κατηγορία με το Z900RS... δεν ξέρουμε κατά πόσο χωρά αλλά ένα “νοσταλγικό” τετρακύλινδρο μοντέλο στην γκάμα της.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2019 17:15

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon