.
Κατηγορία Kawasaki
Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2017 15:03

EICMA 2017 - Kawasaki H2 SX & SX SE 2018

 

210 ίπποι, 14 κιλά ροπή, Turbo και στο ταξίδι

 

To Kawasaki H2 SX είναι εδώ έτοιμο, ως το κορυφαίο sport tourer της ιαπωνικής εταιρίας έτοιμο να μας ταξιδέψει αλλά και να μας διασκεδάσει με τον τρόπο απόδοσης που μπορεί να προσφέρει μόνο ένας υπερσυμπιεστής.

Οι διαφορές του H2 SX από το H2 είναι πολλές, πολύ περισσότερες από όσο υπονοεί η παρεμφερή τους σχεδίαση. Το πλαίσιο χωροδικτύωμα έχει σχεδιαστεί από την αρχή, με τον λαιμό να έχει έρθει 15 χλστ. πιο μπροστά και τον κινητήρα να έχει τοποθετηθεί εκ νέου με κλίση δύο μοιρών. Το πανέμορφο μονόμπρατσο ψαλίδι, 15 χλστ. μακρύτερο από του H2, δένει σε πλάκες που στηρίζονται απευθείας στον κινητήρα. Οι αλλαγές στο πλαίσιο έγιναν για να διαχειρίζεται με άνεση το επιπλέον βάρος που προσθέτει ένας συνεπιβάτης και οι αποσκευές με το μεταξόνιο να παρουσιάζεται αυξημένο στα 1.480 χλστ. για ακόμη μεγαλύτερη σταθερότητα και το ωφέλιμο φορτίο να αγγίζει τα 195 κιλά, παρά τα επιπλέον 18 κιλά που ζυγίζει H2 SX έναντι του H2, στα 256 κιλά, πλήρες υγρών.

Το φέρινγκ έχει σχεδιαστεί από την αρχή και είναι πλήρες για την σωστή κάλυψη του αναβάτη στις υψηλές ταχύτητες με την πλουσιότερη έκδοση SE να φέρει ακόμη ψηλότερη ζελατίνα ως στάνταρ. Η παρουσία του έγινε εφικτή χάρη στην αναθεώρηση του κινητήρα σε αρκετά σημεία -και στο σύστημα εξαγωγής- με αποτέλεσμα να εκλύει σημαντικά χαμηλότερη θερμοκρασία. Σε αυτή την πλουσιότερη έκδοση θα βρείτε για πρώτη φορά για μοντέλο της Kawasaki και έγχρωμη οθόνη TFT αλλά και cornering lights.

Η θέση οδήγησης βρίσκεται μεταξύ εκείνων των ZZR1400 και Z1000SX, πιο άνετη από του πρώτου και περισσότερο σπορ από του δεύτερου.

Οι αναρτήσεις του κορυφαίου sport tourer της Kawasaki, προέρχονται από την KYB και είναι πλήρως ρυθμιζόμενες με την προφόρτιση του αμορτισέρ να γίνεται γρήγορα από εύκολα προσβάσιμο ρυθμιστή. Στα φρένα δίσκοι 320 χλστ. συνεργάζονται με ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες και ακτινική τρόμπα, όπως απαιτούν οι περιστάσεις.

Στον τομέα των ηλεκτρονικών το H2 SX περιλαμβάνει τα πάντα, εκτός από ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες αναρτήσεις. Cruise Control για πρώτη φορά σε sport tourer της Kawasaki, KCMF (Kawasaki Cornering Management Function) που ελέγχει traction Control και ABS και στις στροφές (χάρη στην μονάδα IMU), τρεις επιλογές για το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης του πίσω τροχού, τρεις επιλογές χαρτογράφησης του κινητήρα (για δύναμη 100%, 75% και 50%), έλεγχος φρένου κινητήρα, KLCM (Kawasaki Launch Control Mode) στην έκδοση SE, όπως και KQS (Kawasaki Quick Shifter), είναι σε γενικές γραμμές το ηλεκτρνικό οπλοστάσιο του H2 SX.

Πολλές αλλαγές έχουμε και στον υπετροφοδοτούμενο κινητήρα με την Kawasaki να αναφέρει χαρακτηριστικά πως θα μπορούσαμε να μιλάμε για ένα νέο μοτέρ. Οι ιάπωνες κάνουν λόγο για 25% καλύτερη απόδοση όσον αφορά την κατανάλωση καυσίμου, σε σχέση με το H2, λόγω της βελτιώσης της θερμικής απόδοσης και αλλαγές σε υπερσυμπιεστή (νέα φτερωτή), θάλαμο καύσης, εκκεντροφόρους, εισαγωγή αλλά και εξαγωγή. Το καλό είναι ότι το μοτέρ παρά τις αλλαγές δεν έχασε σε απόδοση. Η ισχύς του αγγίζει τους 210 ίππους και η ροπή τα 14 χιλιόγραμμα στις 11.000 και 9.500 σ.α.λ. αντίστοιχα. Το “παρών” δίνει και ένας μονόδρομος συμπλέκτης με χαρακτηριστικά υποβοήθησης στη μανέτα.

Φωτογραφίες I

Φωτογραφίες II

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017 10:23

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « EICMA 2017 - Kawasaki Z900RS Café 2018 EICMA 2017 - Ninja ZX-10R SΕ 2018 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon