Κατηγορία Harley Davidson
Τετάρτη, 15 Μαϊος 2019 13:45

Harley-Davidson – Επανέρχονται οι φήμες για μονοκύλινδρο 250

Πριν δύο χρόνια η ηγεσία της Harley-Davidson παρουσίαζε τα μελλοντικά της σχέδια και, παράλληλα με το αναμενόμενο ενδιαφέρον για το ηλεκτρικό Livewire, είχε επισημοποιηθεί το πλάνο για παρουσίαση 100 νέων μοτοσυκλετών σε μια δεκαετία, επεκτεινόμενη σε κατηγορίες που ως τότε ουδέποτε την είχαν απασχολήσει.

Στην πορεία η H-D προχώρησε αρκετά με τα σχέδιά της, αφενός παρουσιάζοντας την έκδοση παραγωγής του Livewire, μετά τη συνόδευσε με δυο ακόμη ηλεκτρικά πρωτότυπα και τέλος την πλαισίωσε με την ανακοίνωση για μερικά αναπάντεχα νέα μοντέλα. Έχουμε λοιπόν μια διαφαινόμενη νέα γκάμα που σε μερικά χρόνια θα περιλαμβάνει και adventure (Pan America 1250) και νέο power cruiser 1250 και streetfighter 975 – τα τρία τελευταία βασισμένα σε νέους υγρόψυκτους V2 κινητήρες.

Αμέσως-αμέσως έχουμε ήδη καλύψει τα μισά από 10 μοντέλα που θεωρητικά θα πρέπει να δούμε σύντομα, άρα προφανώς και δεν είναι αυτά όλα. Για παράδειγμα, γνωρίζουμε πως στο Milwaukee θεωρείται μονόδρομος η επέκταση στις αγορές της Ασίας, όπου ωστόσο η λογική είναι πολύ, μα πολύ διαφορετική από όσα γνωρίζουμε σε Ευρώπη και Η.Π.Α.

Αυτό που ισχυρίζονται οι νέες φήμες (όχι για πρώτη φορά πάντως) είναι πως η εταιρεία θα κινηθεί προς ακόμη πιο μικρές χωρητικότητες, της τάξης των 250 cc, με έναν μονοκύλινδρο υγρόψυκτο κινητήρα. Προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες τεχνικής φύσεως, αλλά δεν αποκλείεται να δούμε είτε μισό κινητήρα (δηλαδή έναν κύλινδρο) του Street 500, ή ακόμη και μια συνεργασία με Ινδό κατασκευαστή για ένα έτοιμο μοτέρ που θα κάνει την εξέλιξη των νέων μοντέλων σαφώς πιο φτηνή και γρήγορη.

Ακόμη και οι μικρότερες μοτοσυκλέτες της H-D, δηλαδή η σειρά των Street 750 και 500, είναι μάλλον υπερβολική για αγορές όπου το ανάλογο των δικών μας superbikes είναι τα 300άρια. Πιθανότατα λοιπόν με ορμητήριο την Ινδία – όπου η Αμερικανική εταιρεία έχει μια γραμμή παραγωγής για τους μικρούς της κινητήρες – περιμένουμε να δούμε την επόμενη γενιά μικρών Harley-Davidson. Οι οποίες ενδεχομένως θα έχουν και νόημα στα μέρη μας, όπου οι μικροί κυβισμοί γνωρίζουν άνθηση.

Το δεδομένο είναι πως πλέον οι ιθύνοντες της Harley-Davidson φέρονται να έχουν αποφασίσει πως το ισχύον πλάνο των αμιγώς cruiser/custom μοντέλων με τους θηριώδεις κινητήρες δεν επαρκεί πια για να διατηρήσει στην επιτυχία την εταιρεία τους και πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα της παγκόσμιας αγοράς. Κοινώς, να κοιτάξουν προς την Ασία με ακόμη περισσότερη θέρμη.

Πηγή ψηφιακά επεξεργασμένων φωτογραφιών

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Μαϊος 2019 17:14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ BIKEIT