.
Κατηγορία Brough Superior
Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2018 10:46

Brough Superior SS100 Anniversary 2019 – EICMA

Η εκλεκτή των εκλεκτών

Brough Superior, η θεωρούμενη ως η πρώτη superbike, η μοτοσυκλέτα που έγραφε 100 μίλα ανά ώρα (160 km/h) προπολεμικώς και αυτή που απαθανατίστηκε από τον τραγικό θάνατο του αληθινού Λώρενς της Αραβίας (και προσωπικού φίλου του κυρίου George Brough) με την SS100 του.

Η αναβίωση της εταιρείας έγινε το 2013 και άρχισε να βγάζει μοτοσυκλέτες από τη γραμμή παραγωγής της το 2016. Στην ουσία η σύγχρονη Brough Superior έχει ένα μοντέλο χτισμένο γύρω από τον V2 990cc και 130 hp που σχεδίασε σε συνεργασία με τη Γαλλική Boxer Design και έκτοτε πουλάει εμφανισιακές παραλλαγές του ίδιου SS100.

brough100anniv 1

Ωστόσο, παρά το ότι η αρχική εταιρεία δεν επέστρεψε ποτέ στην παραγωγή μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, η τωρινή τιμά τη συμπλήρωση ενός αιώνα από τη γέννηση της Brough Superior το 1919 και το γιορτάζει με την παραγωγή ενός επετειακού και συλλεκτικού μοντέλου.

Ως κάθε άλλη σύγχρονη Brough, το επετειακό μοντέλο είναι χειροποίητο και μπορεί να παραγγελθεί με αρκετές προσωπικές πινελιές που θα ζητήσει ο επίδοξος ιδιοκτήτης του. Από πλευράς μηχανολογικών δεν υπάρχουν διαφορές από το βασικό μοντέλο SS100, με τις διαφοροποιήσεις να εντοπίζονται στη στυλιστικό κομμάτι.

brough100anniv 2

Η Annivesrary έκδοση έχει χαρακτηριστικές μεταλλικές επιφάνειες σε ασημί ή μπρονζέ φινίρισμα, billet ζάντες σε στυλ αρτ ντεκό, μια ξεχωριστή τετράδα εξατμίσεων, άλλα φτερά και δισκόπλακες μπροστά – πάντα όμως με την υπογραφή της Beringer και την εκλεκτή σειρά 4D Aerotec.

Κι εκεί που αναρωτιέσαι πόσο αυτά να επιβαρύνουν την τιμή, η Brough Superior κάνει την έκπληξη και φορά μια βαρβάτη εξαψήφια στρογγυλή τιμή: €100,000. Δεδομένου ότι η βασική έκδοση ξεκινά από «μόλις» €63,800, η διαφορά αυτή ακούγεται ως τουλάχιστον υπερβολική.

brough100anniv 4

Αλλά από την άλλη, μόλις 100 Anniversary κομμάτια θα κατασκευαστούν ποτέ και διαβάζουμε στην Αγγλικό Τύπο πως τα μισά έχουν ήδη προπαραγγελθεί. Οπότε το τι είναι ακριβό και τι όχι, μάλλον είναι μια ιδιαιτέρως υποκειμενική υπόθεση.

Πηγή: Bennets

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2018 10:50

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon