Κατηγορία 02 Pursuit
Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011 22:29

02 Pursuit από τον Dean Bebstead

 

 

Κινούμενη με αέρα!

 
Μπορεί το μέλλον στον κόσμο της μοτοσυκλέτας να αποτελούν οι κινούμενες με ηλεκτροκινητήρες, ωστόσο, μία νέα ιδέα εμφανίζεται στο προσκήνιο. Αφορά την κίνηση με συμπιεσμένο αέρα, ο οποίος έρχεται να αντικαταστήσει τόσο τον ηλεκτρισμό όσο και την βενζίνη.

Ακούγεται χρόνια αλλά τώρα δείχνει να οδεύει προς μία σωστή κατεύθυνση, μιας και το σύστημα δανείζεται στοιχεία από τις συσκευές των αυτοδυτών, για να κινήσει μία μοτοσυκλέτα.

Επαναστατική ιδέα

Η μοτοσυκλέτα 02 Pursuit αποτελεί μία ιδέα του Dean Benstead από την Αυστραλία, ο οποίος βασιζόμενος σε έναν κινητήρα που δουλεύει με αέρα, του DiPietro.Με την βοήθεια της Yamaha Αυστραλίας, η οποία προσέφερε ένα WR 250R, το κόνσεπτ έγινε πραγματικότητα και φτάνει μάλιστα τα 140 χ.α.ω., όντας άκρως ανταγωνιστικό!

Η μοτοσυκλέτα Pursuit χρησιμοποιεί μία μπουκάλα αέρα χωρητικότητας 18 λίτρων, η οποία τοποθετείται κάθετα στον χώρο του ρεζερβουάρ, καταλαμβάνοντας και αυτόν του “κινητήρα”. Με αυτή τη χωρητικότητα είναι άγνωστο ακόμη πόσα χιλιόμετρα θα μπορεί να διανύσει η Pursuit, αλλά μπορούμε να πάρουμε μία ιδέα επεμβαίνοντας μαθηματικά. Μία μπουκάλα τέτοιας χωρητικότητας αέρα προσφέρει 0.675 κιλοβατόρες ενέργεις, (300 bar πίεσης στα 18 λίτρα) και αν κρίνουμε από την ηλεκτρική BRD RedShift SM η οποία έχει ενέργεια 5.2 κιλοβατόρων από την μπαταρία της, τότε το project της Pursuit φαίνεται λίγο. Με την απόδοση να αναμένεται παραπλήσια, τότε η αυτονομία θα αγγίζει το 1/5 συγκριτικά με τις ηλεκτρικές.

Μικρή αυτονομία

Σίγουρα θα μπορούν να κατασκευαστούν μεγαλύτερες μπουκάλες / ρεζερβουάρ, ενώ είναι πολύ πιθανό να δούμε και συμπιεστές αέρα που να γεμίζουν με αέρα την μπουκάλα. Μέχρι να βρεθεί τρόπος για πλήρωση με αέρα της μπουκάλας, για αυξημένη αυτονομία ή ακόμη και σταθμό στον οποίο θα μπορείς να τοποθετείς την μπουκάλα σου για γέμισμα και να συνεχίζεις με άλλη, το Pursuit θα αποτελεί μία πολύ καλή ιδέα για δωρεάν μετακίνηση σε μικρές αποστάσεις.

Φωτογραφίες


ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube