.
Κατηγορία Husqvarna
Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011 11:28

Husqvarna Nuda 900 & Nuda 900R - Παρουσίαση

 

Μία γεύση από αυτά που έρχονται

 



Η Husqvarna Motorcycles παρουσιάζει τις πρώτες μοτοσικλέτες μίας νέας γενιάς: τις Nuda 900 και Nuda 900R. Αυτά τα νέα, συναρπαστικά μοντέλα είναι τα πρώτα που συνδυάζουν την ιστορία και τις αγωνιστικές καταβολές της Husqvarna με την πρωτοποριακή τεχνολογία και τη μηχανολογική υπεροχή του BMW Group. Το αποτέλεσμα μιλά από μόνο του: οι Nuda 900 και Nuda 900R. Δύο μοτοσικλέτες, φτιαγμένες με ψυχή και πάθος που προσφέρουν κορυφαίες επιδόσεις, βασισμένες στην πολυετή εμπειρία από τους αγώνες. Η πρώτη σελίδα της ιστορίας της νέας Husqvarna μόλις γύρισε…

Nuda 900 και Nuda 900R – μια γεύση από αυτά που έρχονται



Σχεδιασμένη ως ένα μοντέλο που ισορροπεί ανάμεσα στις κατηγορίες supermoto και naked , η Husqvarna δεν θεωρεί ότι η Nuda μπορεί να ταξινομηθεί απόλυτα σε μία από αυτές τις κατηγορίες. Η μοτοσικλέτα με τη μυώδη και φρέσκια εμφάνιση προσφέρει σπορ, δυναμική οδική συμπεριφορά και ευελιξία που βρίσκεται σε τέλεια ισορροπία με τις υψηλές επιδόσεις. Είναι μία μοτοσικλέτα supermoto; Είναι μία μοτοσικλέτα naked; Η Nuda είναι ό,τι εσείς θέλετε να είναι. Πάνω απ' όλα, είναι μία γνήσια Husqvarna!

Σχεδίαση:

Το εργοστάσιο βρίσκεται βορειοανατολικά του Μιλάνου και η σχεδιαστική ομάδα της Husqvarna άντλησε την έμπνευσή της από το πάθος και την αίσθηση που χαρακτηρίζει αυτή την περιοχή της Ιταλίας. Στο "Centrostile", μία ομάδα επιλεγμένων και ταλαντούχων σχεδιαστών εργάζεται για να δημιουργήσει τη μοναδική εμφάνιση κάθε μοτοσικλέτας Husqvarna, είτε πρόκειται για offroad ή για onroad μοντέλο.
Η μινιμαλιστική σχεδιαστική γραμμή σε συνδυασμό με τις επιβλητικές γωνίες του κουστουμιού της Nuda χαρίζουν δυναμικότητα σε όλο το μήκος της μοτοσικλέτας καταλήγοντας στην αεροδυναμική σπορ ουρά. Το εμφανές δικτυωτό πλαίσιο, η στραμμένη προς τα επάνω εξάτμιση και το κόκκινο κάλυμμα της κυλινδροκεφαλής προϊδεάζουν για τις επιδόσεις της μοτοσικλέτας, ενώ η μοναδική σχεδίαση του προβολέα που είναι στραμμένος προς το δρόμο, δείχνει τις σπορ προθέσεις της Nuda. Σπορ αλλά κομψή, απλή και ιδιαίτερα εργονομική  – η ιταλική σχεδίαση στην καλύτερή της στιγμή.
Η Nuda 900R υιοθετεί το φημισμένο αγωνιστικό κόκκινο-λευκό χρώμα της εταιρίας, ενώ η Nuda 900 παρουσιάζεται σε μαύρο-λευκό.

Κινητήρας



Η Husqvarna κατανοεί ότι η καρδιά και η ψυχή μίας μοτοσικλέτας βρίσκεται στον κινητήρα της. Έτσι, η επιλογή του ιδανικού κινητήρα ήταν ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία στην εξέλιξη της Nuda. Κοινή απόφαση, σε συνεργασία με το τμήμα εξέλιξης κινητήρων της BMW στο Μόναχο, ήταν ο αξιόπιστος και τεχνολογικά εξελιγμένος κινητήρας της F 800 R ως βάση για την Nuda 900 και την Nuda 900R, με τις κατάλληλες όμως προσαρμογές ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της Husqvarna. Η Husqvarna αύξησε τον κυβισμό του υδρόψυκτου δικύλινδρου κινητήρα παράλληλης διάταξης από τα 798cc στα 898cc αυξάνοντας τη διάμετρο κατά 2mm στα 84mm και τη διαδρομή κατά 5,4mm στα  81mm. Η σχέση συμπίεσης αυξήθηκε στο 13.0:1 ενώ χρησιμοποιήθηκε νέα φλάντζα τριπλής επίστρωσης για την κυλινδροκεφαλή. Επιπλέον, οι εκκεντροφόροι, τα έμβολα και οι μπιέλες τροποποιήθηκαν ώστε να ταιριάζουν με τη νέα σχεδίαση του στροφαλοφόρου άξονα.
Για να δώσει στη Nuda ένα μοναδικό χαρακτήρα, η Husqvarna μετέβαλλε τη μηδενική γωνία offset του στροφαλοφόρου της F 800 R σε 315°, δημιουργώντας έτσι ένα νέο, δυναμικό κινητήρα με ξεχωριστό χαρακτήρα και αίσθηση. Αυτή η νέα διαμόρφωση, που αντικατοπτρίζει τις σπορ καταβολές της Husqvarna, όχι μόνο προσφέρει πιο επιθετική, αγωνιστική αίσθηση και εντυπωσιακό ήχο, αλλά βελτιώνει σημαντικά τις καμπύλες ισχύος και ροπής του κινητήρα. Με τη νέα σχεδίαση του κινητήρα με βαλβίδες εισαγωγής των 33mm, μεγαλύτερες κατά 1mm, και βαλβίδες εξαγωγής 28,5mm, η Husqvarna κατάφερε να αυξήσει την ισχύ στα 105 hp και τη ροπή στα 100Nm. Συγχρόνως διατήρησε τη γραμμική, ομαλή απόδοση της δύναμης στα μικρά ανοίγματα του γκαζιού και τις χαμηλές στροφές.

Για να αντιμετωπίσει τους κραδασμούς του κινητήρα, η Husqvarna μετέτρεψε το μοναδικό μηχανισμό αξόνων εξισορρόπησης της BMW ώστε να ανταποκρίνεται στη νέα σχεδίαση του στροφαλοφόρου και συγχρόνως διατήρησε το σύστημα λίπανσης με ξηρό κάρτερ και την κλίση της κυλινδροκεφαλής προς τα εμπρός κατά 30°.
Παρά την αύξηση της ισχύος και τη ροπής, η Nuda έχει πολύ μικρή κατανάλωση καυσίμου χάρη στο προηγμένο σύστημα ψεκασμού, τη μονάδα διαχείρισης κινητήρα BMW-KP και τις δύο πεταλούδες γκαζιού των 46mm. Χάρη στο ρεζερβουάρ καυσίμου των 13 λίτρων η Nuda μπορεί να διανύσει πάνω από 260km χωρίς ανεφοδιασμό.

Πλαίσιο



Με την μεγάλη της εμπειρία στους αγώνες, η Husqvarna γνωρίζει πολύ καλά ποια στοιχεία είναι σημαντικά για τις κορυφαίες επιδόσεις και με ποιον τρόπο μπορεί να συμβάλλει σ' αυτές και το πλαίσιο. Λαμβάνοντας ως σημείο εκκίνησης το ατσάλινο δικτυωτό πλαίσιο της F 800 GS, η Husqvarna μείωσε το μήκος του κατά 50mm και πρόσθεσε έναν πιο άκαμπτο λαιμό πλαισίου διαμέτρου 80mm. Επίσης, μείωσε τη γωνία κάστερ ώστε να χαρίσει στη Nuda μεγαλύτερη ευελιξία στις χαμηλές ταχύτητες. Αυτές οι τροποποιήσεις καθιστούν τη Nuda την ιδανική λύση για το αστικό περιβάλλον χάρη στην άμεση απόκριση και την ευελιξία σε κλειστές διαδρομές.
Για να αυξήσει ακόμα περισσότερο το κύρος της Nuda 900R, η Husqvarna εξόπλισε το πλαίσιό της με στοιχεία που ανταποκρίνονται στις πλέον αυστηρές προδιαγραφές. Το πιρούνι Sachs των 48mm είναι πλήρως ρυθμιζόμενο ενώ το πίσω αμορτισέρ Öhlins προσφέρει τη δυνατότητα ρύθμισης της συμπίεσης, της επαναφοράς και της προφόρτισης ελατηρίου, καθώς και της απόστασης από το έδαφος. Η ανάρτηση της Nuda 900R έχει σχεδιαστεί με σκοπό την αύξηση της απόστασης από το έδαφος και την βελτίωση του χειρισμού για μια πιο συναρπαστική εμπειρία οδήγησης.

Για να ταιριάζει πιο πολύ στην οδήγηση μέσα στην πόλη, η Nuda 900 εξοπλίζεται με πιρούνι 48mm της Sachs με δυνατότητα ρύθμισης της προφόρτισης και πλήρως ρυθμιζόμενο μονό αμορτισέρ Sachs πίσω. Η ανάρτηση της Nuda 900 έχει ρυθμιστεί για πιο άνετη, εύχρηστη και φιλική προς το χρήστη οδήγηση. Η σέλα είναι δύο επιπέδων για μεγαλύτερη άνεση του πίσω αναβάτη και με ύψος 875mm είναι ελαφρώς χαμηλότερη σε σύγκριση με τα 890mm της Nuda 900R.

Εργονομία και ευχρηστία

Προτεραιότητα της Husqvarna εκτός από την εμφάνιση και την αξιοπιστία ήταν η εργονομία και η ευχρηστία των δύο Nuda. Έτσι, το ρεζερβουάρ καυσίμου της μοτοσικλέτας βρίσκεται κάτω από τη σέλα, συγκεντρώνοντας το βάρος στο κέντρο της μοτοσικλέτας και επιτρέποντας έτσι πιο άνετη οδήγηση υπό οποιεσδήποτε συνθήκες καθημερινής ή τουριστικής οδήγησης.  

Αυτό, μαζί με την ξεκούραστη και φυσική στάση οδήγησης θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα τόσο από τους έμπειρους όσο και από τους άπειρους αναβάτες.
Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν ακτινικές δαγκάνες φρένων Brembo. Η Nuda 900R διαθέτει αγωνιστικά φρένα Brembo κορυφαίας κατηγορίας, με ακτινικές, τετραπίστονες δαγκάνες και δίσκους 320mm μπροστά που τονίζουν ακόμα περισσότερο τη σπορ εμφάνισή της. Κατασκευασμένα από ένα μονοκόμματο τμήμα αλουμινίου για κορυφαία αίσθηση και ακαμψία, αυτές οι διπλές τετραπίστονες δαγκάνες, χαρίζουν στην Nuda 900R εξαιρετική επιβράδυνση και λειτουργία. Η Nuda 900 διαθέτει και αυτή ακτινικές, τετραπίστονες δαγκάνες Brembo με δίσκους 320mm που εξασφαλίζουν δυναμική, αποτελεσματική και ομαλή επιβράδυνση υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Και τα δύο μοντέλα χρησιμοποιούν ίδιους δίσκους 265mm και δαγκάνα δύο εμβόλων στο πίσω φρένο.

Η Husqvarna κατάφερε να διατηρήσει το βάρος της Nuda 900R κάτω από τα 174kg, χάρη στις διάφορες ανθρακονημάτινες λεπτομέρειες και την σπορ εξάτμιση χαμηλού βάρους. Και τα δύο μοντέλα Nuda διαθέτουν τελικό εξάτμισης από ανοξείδωτο ατσάλι, ενώ στην 900R τα στηρίγματα, το πίσω καπάκι του τελικού και το κάλυμμα θερμοπροστασίας είναι από ανθρακόνημα.

Αξεσουάρ

Για τον κάτοχο της Nuda 900 ή της Nuda 900R που επιθυμεί να εκμεταλλευτεί πλήρως τα πλεονεκτήματα της μοτοσικλέτας ή να την εξατομικεύσει, η Husqvarna προσφέρει    υψηλής ποιότητας αξεσουάρ μοτοσικλέτας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το κιτ ταξιδίου που περιλαμβάνει ψηλή ζελατίνα και πίσω πλαϊνές βαλίτσες από μαλακό ή σκληρό υλικό, για τους αναβάτες που επιθυμούν τα ταξίδια με ή χωρίς συνεπιβάτη.

Οι προ-παραγγελίες ξεκίνησαν!



Λόγω του ιδιαίτερα μεγάλου ενδιαφέροντος των αναβατών σε όλο τον κόσμο η Husqvarna σας δίνει την ευκαιρία να προ-παραγγείλετε τη δική σας Nuda 900/900R και να είστε ένας από τους πρώτους ιδιοκτήτες αυτής της μοναδικής μοτοσικλέτας.

Η Ελλάδα είναι μία από τις συνολικά 16 επιλεγμένες χώρες που συμμετέχουν στην διαδικασία προ παραγγελίας.

Μπείτε σήμερα και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2011 στην επίσημη ιστοσελίδα της Husqvarna Motorcycles www.husqvarna-motorcycles.com ακολουθήστε την ηλεκτρονική διαδικασία προ-παραγγελίας και κάντε δική σας μία από τις πρώτες Husqvarna Nuda 900/900R που θα φτάσουν στην Ελλάδα!

Επισκεφτείτε το Επίσημο Δίκτυο Εμπόρων Μοτοσικλετών Husqvarna Motorcycles κάντε δική σας μια Husqvarna μοτοσικλέτα και επωφεληθείτε από τα χρηματοδοτικά προγράμματα Husqvarna Finance & Husqvarna 3asy ride, όπως και από τα 2 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση* που ισχύει για όλες τις μοτοσικλέτες Husqvarna.   

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το τηλεφωνικό κέντρο της BMW Hellas 210 9118000.   

Husqvarna Motorcycles – BMW Group
www.husqvarna-motorcycles.com
www.husqvarna-motorcycles.gr

*Ισχύει για μοτοσικλέτες ερασιτεχνικής χρήσης οι οποίες ακολουθούν τις προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης στο Επίσημο Δίκτυο Εμπόρων Husqvarna Motorcycles.

Στατικές φωτογραφίες


Οδηγικές φωτογραφίες


Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Test - Husqvarna SMS 125 4T Πρώτο τεστ! Husqvarna Nuda 900 / 900 R 2012 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon