.
Κατηγορία CFMOTO
Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021 13:34

Test - CFMOTO 700CL-X Heritage (2021) - Αποστολή στο Βέλγιο

Αλλαγή δεδομένων

Η πάγια αντίληψη για τις κινέζικες μοτοσυκλέτες είναι πως έχουν βελτιωθεί πολύ, αλλά δεν ανταγωνίζονται ακόμη τις ευρωπαϊκές ή ιαπωνικές. Λοιπόν, με το CFMOTO 700CL-X μπορούμε πλέον να το πούμε: οι Κινέζοι είναι εδώ.

Δοκιμή: Gijs Gilis
Φωτογραφίες: Jonas Roosens, CFMOTO

Βρισκόμαστε στις φιδίσιες ορεινές διαδρομές των βελγικών Αρδεννών για να γνωριστούμε για πρώτη φορά με το νέο 700CL-X της CFMOTO. Είναι όσο πιο καινούργιο μπορεί να γίνει: το σχέδιο, το πλαίσιο, ο κινητήρας είναι νέα, σχηματίζοντας μια μοτοσυκλέτα που εγκαινιάζει μια νέα οικογένεια μοντέλων, τη Heritage.

Αργότερα θα ακολουθήσουν και οι Adventure και Sport πτέρυγες πάνω στην ίδια βάση.

CFMOTO 700CL X 8

Το να πούμε πως το 700CL-X ξεχωρίζει αμέσως στο μάτι δεν είναι καθόλου υπερβολικό. Και το εννοούμε με θετικό τρόπο. Η μοτοσυκλέτα είναι στυλάτη, με δύο πετυχημένους συνδυασμούς χρωμάτων, κομψή σιλουέτα και πολλές όμορφες λεπτομέρειες.

Το σχήμα που παραπέμπει στο γράμμα Χ επαναλαμβάνεται διαρκώς στον σχεδιασμό του, ξεκινώντας από τον προβολέα που είναι στρογγυλός με DRL φώτα σε αυτό το μοτίβο. Θα το συναντήσετε επίσης στις αλουμινένιες πλάκες στο ρεζερβουάρ, στο μπροστινό φτερό, στον κινητήρα και πάνω από το πίσω φανάρι – χρυσό στον γκρίζο χρωματισμό (Coal Gray) και μαύρο στον μπλε (Twilight Blue).

Και, ναι, αυτή η υπέροχη εξάτμιση με τελικό που θυμίζει Supertrapp είναι μέρος του βασικού εξοπλισμού. Όπως είναι και το cruise control.

CFMOTO 700CL X 15 

Πνευματώδες

Το 700CL-X βουτά στις πρώτες στροφές ευδιάθετα και παραμένει ευχάριστα ουδέτερο σε όλη τη διάρκειά της. Δεν του ζητάμε να κάνει τρέλες, πάντως η ισορροπία του είναι πεντακάθαρη. Γεννά από την αρχή εμπιστοσύνη και αυτό καθησυχάζει τον αναβάτη. Δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσουμε πόσο βαραίνουν στη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας τα υπέροχα Pirelli MT60RS, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι πως το σύνολο δουλεύει άψογα.

Θέλεις διόρθωση ενώ είσαι ήδη υπό κλίση μέσα στη στροφή; Προχώρα άφοβα. Γρήγορη αλλαγή κατεύθυνσης σε ένα εσάκι; Απόλαυση. Άγρια φρένα την τελευταία στιγμή; Εδώ ίσως να συγκρατηθείς λίγο περισσότερο.

Ο μοναχικός δίσκος της J. Juan μπροστά κάνει καλά τη δουλειά του και σαφώς φρενάρει ικανοποιητικά, αλλά για πιο σπορτίφ διαθέσεις ένας δεύτερος δίσκος δεν θα ήταν περιττός. Παρόλα αυτά η αίσθηση στο φρένο είναι ακριβής και η δύναμη δεν αφήνει πολλά περιθώρια για παράπονα.

CFMOTO 700CL X 2 

Crossplane!

H CFMOTO επέλεξε μια αρχιτεκτονική crossplane για τον δικύλινδρο σε σειρά 700 cc, δεν δίνει όμως αυτήν την αίσθηση. Χαμηλά θα ήθελε λίγη παραπάνω δύναμη, αμ και μετά τις 6,000 rpm έρχεται μια απότομη άνοδος στην αποδιδόμενη ισχύ – θυμίζει λίγο τη στιγμή που μπαίνει στο παιχνίδι το VTEC της Honda.

Αν κρατάς τις στροφές διαρκώς ψηλά καλύτερα να κρατηθείς καλά στη μοτοσυκλέτα, γιατί αυτή η CFMOTO μπορεί να πάει πολύ γρήγορα. Βγαίνοντας από τη στροφή με μια κοντή σχέση πρέπει να χειρίζεσαι το γκάζι με σοφία. Ειδικά αν βρίσκεσαι σε βρεγμένο οδόστρωμα, ο πολύς ενθουσιασμός στο γκάζι δεν είναι καλή ιδέα δεδομένου ότι το 700CL-X δεν διαθέτει traction control.

Στις ηλεκτρονικές ρυθμίσεις του κινητήρα, η Sport mode είναι μακράν η πιο διασκεδαστική. Δεν είναι υπερβολικά επιθετική, απλά εξαιρετική για καθημερινή χρήση. Καλύτερα να αποφύγετε την Eco mode.

Κατά την προσωπική μας άποψη, αυτός που σχεδίασε το κιβώτιο ταχυτήτων του 700CL-X αξίζει προαγωγή άμεσα. Ακόμη και με μόλις 400 χιλιόμετρα στο κοντέρ της μοτοσυκλέτας που δοκιμάσαμε, το εξατάχυτο κιβώτιο ήταν απαλό σαν βούτυρο και υπέροχα άμεσο.

Ο μονόδρομος συμπλέκτης επίσης δουλεύει άριστα, σχηματίζοντας ένα σύνολο που επιτρέπει γρήγορες και ακριβέστατες αλλαγές. Μερικές φορές τόσο γρήγορες που η σχετική ένδειξη σχέσης δεν προλαβαίνει να ακολουθήσει.

CFMOTO 700CL X 3 

Ανταγωνιστικότατο

Η νέα μοτοσυκλέτα της CFMOTO, 700CL-X, τιμά με την προσεγμένη και όμορφη εμφάνισή της τον τίτλο της νέας οικογένειας που ουσιαστικά ιδρύει, Heritage, με ένα πακέτο σύγχρονο, πρακτικό και πολύ διασκεδαστικό.

Μπαίνει στη μάχη της αγοράς με όλα τα παραπάνω προσόντα, αλλά και με τη γευστικότατη γαρνιτούρα της ανταγωνιστικής του τιμής.

Ζητώντας οριακά κάτω από έξι χιλιάρικα, δείχνει να έχει όλα τα φόντα για καλή πορεία στην αγορά και γι’ αυτό του συγχωρούμε μερικές επιλογές χαμηλότερου κόστους, όπως τη μεγάλη οθόνη που δεν είναι TFT.

CFMOTO 700CL X 11 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατασκευαστής CFMOTO
Μοντέλο 700CL-X Heritage
Αντιπρόσωπος MUVUS
Τιμή (€) 5,990
Εγγύηση 2 χρόνια
   
Κινητήρας  
Τύπος 4T, 2K σε σειρά, Υ/Ψ, 2 ΕΕΚ, 8 βαλβίδες
Κυβισμός (cc) 693
Σχέση συμπίεσης 11.6:1
Διάμετρος x Διαδρομή (mm x mm) 83 x 64
Τροφοδοσία Ψεκασμός
Σύστημα εκκίνησης Μίζα
Συμπλέκτης Μηχανικός, μονόδρομος (slipper)
Κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων
Μετάδοση Αλυσίδα
   
Πλαίσιο  
Τύπος  Ατσάλινο
Κάστερ (°) Δ.Α.
Ίχνος (mm) Δ.Α.
Μήκος x Πλάτος x Ύψος (mm) 2,100 x 860 x 1,150
Μεταξόνιο (mm) 1,435
Ύψος σέλας (mm) 800
Απόσταση εδάφους (mm) 128.
Βάρος (kg) 196 (υγρό)
Ρεζερβουάρ (l) 13
   
Αναρτήσεις  
Μπροστά Ανεστραμμένο πιρούνι 41 mm ΚΥΒ, πλήρως ρυθμιζόμενο
Πίσω Ένα αμορτισέρ ΚΥΒ, ρυθμίσεις προφόρτισης ελατηρίου /απόσβεσης επαναφοράς
   
Ελαστικά Pirelli MT60 RS
Mπροστά 110/80-18
Πίσω 180/55-17
   
Φρένα  
Μπροστά Δίσκος 320 mm, ακτινική δαγκάνα 4 εμβόλων J.Juan, Continental ABS
Πίσω Δίσκος 260 mm, δαγκάνα 2 εμβόλων J.Juan, Continental ABS
   
Επιδόσεις  
Ισχύς εργοστασίου (hp / rpm) 74 / 8,500
Ροπή εργοστασίου (kg.m / rpm) 6.9 / 6,500 
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Απριλίου 2022 21:01

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « TEST – CFMOTO 400NK Test - CFMOTO 700 CL-X Heritage 2021 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon