.
Κατηγορία Μοτοσυκλέτες
Δευτέρα, 01 Απριλίου 2024 13:15

Αφιέρωμα - Η Γυμνή αλήθεια του 2024, Μέρος 1ο

Πίσω από τη λαμπερή βιτρίνα των adventure, η κατηγορία των γυμνών μοτοσυκλετών ακολουθεί δυναμικά σε δημοφιλία και εξετάζουμε τι νέο και ανανεωμένο παρουσιάστηκε φέτος, ξεκινώντας από τις μεγαλύτερες προτάσεις, από 650 cc και πάνω.

Πολύ σημαντική αποδεικνύεται αυτή η χρονιά για τις πάσης φύσεως γυμνές (naked) μοτοσυκλέτες τη αγοράς, μιας και σημαδεύεται από βαρύνουσες νέες αφίξεις.

Η ανανέωση του Yamaha MT-09, δηλαδή του γενάρχη της φαμίλιας που η Yamaha περιγράφει ως Σκοτεινή Πλευρά της Ιαπωνίας, έρχεται στη συμπλήρωση δέκα χρόνων από την πρώτη του εμφάνιση και φέρνει πολλές αλλαγές τόσο στην εμφάνιση, όσο και στην τεχνολογική του ουσία.

ktm 1390 super duke 4

Η ΚΤΜ είχε επίσης δυναμική επικαιρότητα στην κλάση αυτή, καθώς χτύπησε δις με το ολοκαίνουργιο KTM 1390 Super Duke που ανεβάζει τον κυβισμό του V2 κινητήρα της στα 1,401 cc, ενώ δίπλα του επιστρέφει το 990 Duke με μια νέα, υπερβκυβισμένη εκδοχή του δικύλινδρου σε σειρά LC8c.

Η BMW ανανέωσε το R nineT μετονομάζοντάς το σε R 12 nineT και έφερε δίπλα του μια πιο χαλαρή παραλλαγή R 12, διατηρώντας στη γκάμα της τον αερόψυκτο boxer 1,170 cc.

honda cb1000 1

Μια σημαντική είδηση στην κατηγορία αυτή μας έρχεται από τη Honda, η οποία ετοιμάζει ένα νέο CB1000 Hornet με τετρακύλινδρο κινητήρα Fireblade (μοντέλο 2017), ωστόσο η μοτοσυκλέτα ακόμη δεν έχει εμφανιστεί στην τελική της μορφή, κάτι που αναμένεται να γίνει εντός της τρέχουσας χρονιάς καθώς λογίζεται ως μοντέλο 2024.

Η Honda παρουσίασε επίσης φέτος μια σημαντικότατη τεχνολογική εξέλιξη με τη μορφή του νέου ημιαυτόματου συμπλέκτη e-clutch που θα κάνει φέτος το ντεμπούτο του στην παραγωγή με τα CB650R και CBR650R.

moto morini 2024 21

Η Moto Morini είχε σπουδαία νέα στην EICMA, όπου εμφάνισε το κλασικής όψης γυμνό roadster Milano 1200 με τον μεγάλο V2 που φορά και το X-Cape 1200, αλλά και το Corsaro 750 με έναν νέο V2 90 μοιρών. Με ιδιαίτερη χαρά μαθαίνουμε πως οι νέοι κινητήρες της Moto Morini είναι κατασκευασμένοι στην Ιταλία, επαναφέροντας λίγη παραπάνω λάμψη στην εταιρεία που πλέον ξεκινά μια νέα ζωή με στιβαρό οικονομικό υπόβαθρο.

Τα νέα της γυμνής κατηγορίας δεν τελειώνουν εδώ ωστόσο, καθώς φρέσκα μοντέλα έχουμε από πολλούς ακόμη κατασκευαστές, με ειδικές εκδόσεις από τις Ducati, Moto Guzzi και MV Agusta, αλλά και αρκετά ακόμη νέα μοντέλα που απλώνονται σε όλο το φάσμα των γυμνών, από τα κλασικά roadster ως τα custom.

Eicma 2023

Και φυσικά, στο τέλος έχουμε και μια μακρά λίστα υπαρχόντων μοντέλων που συνεχίζουν από το 2023 εμπλουτίζοντας τις γκάμες τους με φρέσκα χρώματα.

Πάμε να δούμε αναλυτικά και σε αλφαβητική σειρά όλες τις νέες και ανανεωμένες γυμνές μοτοσυκλέτες του 2024. Λόγω του μεγάλου αριθμού νέων μοντέλων στην κατηγορία, σε αυτό το πρώτο μέρος αφοσιωνόμαστε στα μοντέλα με κυβισμού απλό 650 cc και πάνω, ενώ θα ακολουθήσει ένα ακόμη ανάλογο αφιέρωμα στους μικρότερους κινητήρες με πολλά και εξίσου ενδιαφέροντα νέα μοντέλα.

BMW R 12 nineT

BMW R12 nineT

Ο απόγονος του ρετρό roadster που πρωτοκυκλοφόρησε το 2014 ως περιορισμένη έκδοση για να τιμήσει την 90ή επέτειο της BMW Motorrad – εξ ου και το όνομά του- βασίζεται στον ήδη υπάρχοντα αερόψυκτο, δικύλινδρο boxer των 1170 κ.εκ. της BMW. Και γιατί όχι άλλωστε, αφού αποδείχθηκε τόσο μεγάλη επιτυχία που έγινε βασικό μέρος της γκάμας της BMW, δημιουργώντας μια σειρά από παραλλαγές, συμπεριλαμβανομένων των RNineT Urban G/S και RNineT Pure.

Το νέο R12 nineT θα αντικαταστήσει το τρέχον RNineT και, παρόλο που ο κινητήρας του είναι σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητος (με εξαίρεση το νέο φίλτροκούτι, τα νέα καλύματα στους κυλίνδρους και εξάτμιση) αλλά και το στυλ του είναι γνωστό, τα περισσότερα από τα υπόλοιπα είναι νέα.

Η βασική διαφορά είναι ένα νέο, χωρισμένο σε δυο κομμάτια, σωληνωτό ατσάλινο πλαίσιο με αφαιρούμενο υποπλαίσιο. Αυτό αντικαθιστά το μπροστινό και πίσω κύριο πλαίσιο του παλιού RNineT και σύμφωνα με τα λεγόμενα των Γερμανών είναι ελαφρύτερο, απλούστερο και με καθαρότερες γραμμές, επιτρέποντας επίσης την ευκολότερη τροποποίηση.

Επιπλέον, υπάρχει ένα επανατοποθετημένο πίσω αμορτισέρ, νέο ρεζερβουάρ, εξαρτήματα από αλουμίνιο αλλά και αναβαθμισμένα ηλεκτρονικά με τρεις τρόπους οδήγησης: Rain, Road και Dynamic.

Η εργονομία του αναβάτη υποστηρίζεται επίσης ότι έχει βελτιωθεί λόγω του ρεζερβουάρ των 16 λίτρων που είναι κατά 30 χλστ. πιο κοντό και στενότερο πίσω, επιτρέποντας στον αναβάτη να βρίσκεται πιο κοντά στο τιμόνι και να έχει γενικά μια πιο «μπροστά» θέση οδήγησης.

Το νέο R12 nineT έχει μέγιστη ισχύ 109 ίππων στις 7.000 σ.α.λ. και ροπή 8,5 χιλιογραμμόμετρα στις 6.500 σ.α.λ. με τη διάθεση του να αναμένεται από τον Μάρτιο με τιμή από 18.900 ευρώ.

BMW R12

BMW R12

Το πιο χαλαρό και αδελφό μοντέλο του R 18, το νέο R12 βασίζεται στο επίσης νέο roadster R12 nineT αλλά με ορισμένες βασικές διαφορές.

Ο αερόψυκτος κινητήρας των 1170 cc είναι ουσιαστικά ο ίδιος αλλά έχει ρυθμιστεί εκ νέου για περισσότερη ροπή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα χαμηλότερη μέγιστη ισχύ της τάξης των 95 ίππων στις 6.500 σ.α.λ. και ροπή 11.2 χιλιογραμμόμετρων στις 6.000 σ.α.λ. Το R 12 έχει επίσης διαφορετικά modes οδήγησης – με μόνο δύο επιλογές, «Rock» και «Roll» με τον ίδιο τρόπο όπως το R18.

Κοινό είναι ουσιαστικά και το σωληνωτό, ατσάλινο πλάισιο, αλλά με πιο μακρυά τοποθετημένη την κεφαλή του τιμονιού, με αποτέλεσμα γωνία 29,3 μοιρών σε σύγκριση με τις 27,7 μοίρες του R12 nineT. Επιπλέον, το R12 έχει μικρότερη ανάρτηση εμπρός και πίσω, με μόλις 90 χιλιοστά διαδρομής σε σύγκριση με το R12 nineT ενώ διαφοροποιούνται και οι τροχοί, 19 και 16 ιντσών τύπου cruiser αντί των 17 ιντσών μπροστά και πίσω του roadster.

Επιπλέον, το R12 αποκτά το δικό του ρεζερβουάρ καυσίμου 14 λίτρων, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να θυμίζει τα ρεζερβουάρ που χρησιμοποιούσε η BMW στη δεκαετία του 1970. Αντίστοιχα, συναντάμε επίσης διαφορετικό σχεδιασμό σε σημεία όπως τους λασπωτήρες, τα όργανα, το πιο ψηλά τοποθετημένο τιμόνι, ενώ διατίθεται και μια ολόκληρη σειρά custom αντικειμένων και αξεσουάρ, όπως ανεμοθώρακες, καλύμματα προβολέα, διαφορετικά πίσω φτερά, προσαρμοσμένα εξαρτήματα «719» κ.α.

Ο ερχομός του στις εκθέσεις αναμένεται το πρώτο τρίμηνο του 2024, με τιμή από 15.400 ευρώ.

Ducati Monster 30° Anniversario

ducati monster 30 anniv 1

Η Ducati γιορτάζει τα 30 χρόνια του Monster με μια ειδική, αριθμημένη έκδοση που περιορίζεται στις 500 μόλις μοτοσυκλέτες.

Η έκδοση Monster 30° Anniversario είναι ο φόρος τιμής του κατασκευαστή με έδρα τη Bologna σε μια μοτοσυκλέτα που έφερε επανάσταση στον κόσμο των δύο τροχών και η οποία από το 1993 έχει κερδίσει το πάθος περισσότερων από 350.000 «Monsteristi» σε όλο τον κόσμο.

Αυτή η ειδική έκδοση διατηρεί επίσης τα εμβληματικά χαρακτηριστικά των μοντέλων Monster: στυλ και μέγιστη διασκέδαση στο δρόμο. Η πραγματική του φύση αναδεικνύεται με την πρώτη ματιά χάρη στο βάψιμο, το Tricolor 30th Anniversary, εμπνευσμένο από τα πιο σπορ Monsters του παρελθόντος. Φωνάζοντας το «Made in Italy», του οποίου η Ducati είναι πρεσβευτής, συνδυάζεται με το χρυσό χρώμα των ζαντών, αλλά και του πιρουνιού Öhlins NIX30.

Άλλα χαρακτηριστικά στοιχεία αυτού του μοντέλου είναι η σέλα διακοσμημένη με το κεντημένο λογότυπο των 30 ετών και το αποκλειστικό animation του ταμπλό που ξεκινά όταν γυρίσει ο διακόπτης. Τέλος, κάθε μοτοσυκλέτα γίνεται μοναδική από μια πινακίδα στον επάνω στη τιμονόπλακα με το όνομα και τον αριθμό αντιγράφου του μοντέλου, το πιστοποιητικό γνησιότητας και το ειδικό κάλυμμα της μοτοσυκλέτας.

Το Monster 30° Anniversario έρχεται με εξαρτήματα που εκτός από το ότι βελτιώνουν την εμφάνισή του, βελτιώνουν επίσης τις δυναμικές του ιδιότητες, οδηγώντας σε απόβαρο στα 184 κιλά, ή 4 κιλά λιγότερο από το απλό μοντέλο. Αυτό το ορόσημο είναι ακόμη πιο σημαντικό αν αναλογιστούμε ότι έχουν προστεθεί εξαρτήματα, άρα και βάρος, όπως το αμορτισέρ του τιμονιού και ο -στοιχειώδης- ανεμοθώρακας σε σύγκριση με το στάνταρ μοντέλο.

Τα ηλεκτρονικά του Monster βρίσκονται στην κορυφή της κατηγορίας, με τον βασικό εξοπλισμό να περιλαμβάνει ABS Cornering, Ducati Traction Control και Ducati Wheelie Control, τα οποία μπορούν να ρυθμιστούν σε διαφορετικά επίπεδα παρέμβασης, με το σπορ χαρακτήρα του νέου Monster 30° Anniversario να τονίζεται επίσης από το Launch Control. Ακόμα, η μπαταρία λιθίου συμβάλλει επίσης στη μείωση του συνολικού βάρους της μοτοσυκλέτας.

Οι τρεις τρόποι οδήγησης - Sport, Road και Wet - επιτρέπουν στον χαρακτήρα του Monster να διαμορφωθεί σύμφωνα με τα γούστα και τις ανάγκες του αναβάτη. Τα πάντα διαχειρίζονται εύκολα μέσω των χειριστηρίων του τιμονιού και της έγχρωμης οθόνης 4,3" TFT, με τα αγωνιστικά γραφικά που θυμίζουν εκείνα του Panigale V4, με μεγάλο στροφόμετρο και ένα πλήρες σύνολο πληροφοριών στα αριστερά, συμπεριλαμβανομένης της ταχύτητας στο κιβώτιο.

Κατά τα άλλα, συναντάμε και πάλι το γνωστό κινητήρα Testastretta 11°, υγρόψυκτο, τετραβάλβιδο και δικύλινδρο, με δεσμοδρομικό χρονισμό και ισχύ 111 ίππων. Ένας εξαιρετικά αξιόπιστος και μη απαιτητικός κινητήρας από πλευράς συντήρησης, χάρη στα κύρια διαστήματα που διανέμονται με την πάροδο του χρόνου (15.000 km για αλλαγές λαδιών και 30.000 km για έλεγχο βαλβίδων).

Στα περιφερειακά, ξεχωρίζει η πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση της Öhlins, οποία διαθέτει ένα πιρούνι που είναι 0,6 kg ελαφρύτερο από αυτό που χρησιμοποιείται στα Monster και Monster+ και βελτιώνει την αίσθηση, καθώς και αυξάνει την απόσταση από το έδαφος και κατά συνέπεια τη γωνία κλίσης. Η ρύθμιση της ανάρτησης είναι σπορ, και αυτό επιτρέπει στο Monster 30° Anniversario να προσφέρει μεγάλη διασκέδαση όταν οδηγείτε σε μεικτούς δρόμους, αλλά και ανάμεσα στα κράσπεδα μιας πίστας. Ο εξοπλισμός της Öhlins ολοκληρώνεται με ένα ρυθμιζόμενο αμορτισέρ τιμονιού που αυξάνει την ακρίβεια στον υψηλότερο ρυθμό.

Τέλος, το σύστημα πέδησης είναι εξίσου κορυφαίο, με μπροστινές δαγκάνες τις Brembo Stylema® (-0,4 kg από αυτές του Monster) για τους μπροστινούς δίσκους φρένων των 320 mm (0,5 kg ελαφρύτεροι από το στάνταρ στο Monster). Ο ευκίνητος χαρακτήρας της μοτοσυκλέτας βελτιώνεται περαιτέρω χάρη στις ολοκαίνουργιες σφυρήλατες ζάντες, οι οποίες μειώνουν το μη αναρτημένο βάρος κατά 1,86 κιλά, μειώνοντας τη ροπή αδράνειας του μπροστινού τροχού κατά 21,8% και του πίσω κατά 26,9%.

Ducati Diavel for Bentley

ducati-diavel-bentley.jpg" class="jcepopup" data-mediabox="1">ducati-diavel-bentley.jpg" alt="ducati diavel bentley" width="1600" height="1067" />

Το Centro Stile Ducati σε συνεργασία με τους σχεδιαστές της Bentley, δημιούργησε μια έκδοση του Diavel V4 που συνδυάζει τη μοναδικότητα των δύο κόσμων που εκπροσωπούν οι εν λόγω εταιρείες.

Εμφανισιακά, οι γραμμές του Diavel V4 έχουν προσαρμοστεί στα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Bentley Batur, ενός μοντέλου που σηματοδότησε το τέλος του W12 κινητήρα για τη Bentley. Οι σφυρήλατες ζάντες που σχεδιάστηκαν και δημιουργήθηκαν για το ιδιαίτερα πράσινο Diavel, θυμίζουν τα σχήματα του αυτοκινήτου και είναι βαμμένες σε σκούρο «σατέν τιτανίου», αφήνοντας ορατές κάποιες επεξεργασμένες επιφάνειες.

Οι πλευρικές εισαγωγές αέρα αντικατοπτρίζουν τη δίχρωμη μπροστινή μάσκα, ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα στοιχεία του Batur, ενώ το φτερό εμπρός, το υποτυπώδες φέρινγκ και η επάνω όψη του ρεζερβουάρ θυμίζουν τα «νεύρα» του καπό. Το δε μονόσελο, το οποίο μπορεί να αντικατασταθεί με σελάκι συνοδηγού, παίρνει πολλά στυλιστικά στοιχεία από το πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Πολλά από τα εξαρτήματα του είναι κατασκευασμένα από ίνες άνθρακα, όπως τα winglets, το κάλυμμα προβολέα, τα καλύμματα κινητήρα, της εξάτμισης και του ψυγείου, τα πλαϊνά πάνελ αλλά και η ουρά, με τις «κυριλέ» λεπτομέρειες να είναι παντού, όπως στη σέλα σε μαύρο Alcantara, η οποία είναι εμπνευσμένη από το εσωτερικό του αυτοκινήτου, με το λογότυπο Bentley κεντημένο στο πίσω μέρος. Η εξάτμιση έχει επίσης επανασχεδιαστεί για να εναρμονίζεται με τις γραμμές της μοτοσυκλέτας.

Το δε Batur, είναι το πιο ισχυρό αυτοκίνητο παραγωγής της Bentley, με κινητήρα W12 που αποδίδει 740 ίππους, κατασκευασμένο σε μόλις 18 «αντίτυπα», συναρμολογημένα στο χέρι από τους «καλλιτέχνες» της Mulliner και το εσωτερικό τμήμα της Bentley κατά παραγγελία.

Εκτός από τις 500 αριθμημένες Diavel για χάρη της Bentley λοιπόν, η Ducati προσφέρει επίσης μια σειρά από μόλις 50 μοτοσυκλέτες, ονόματι Diavel Bentley Mulliner. Οι 50 Diavel Bentley Mulliner θα είναι διαθέσιμες αποκλειστικά για τους πελάτες της Bentley, οι οποίοι μέσω άμεσης συνεργασίας με τους σχεδιαστές του Centro Stile Ducati, θα μπορούν να διαμορφώσουν το Diavel τους με διαφορετικά χρώματα για τη σέλα, τις δαγκάνες των μπροστινών φρένων, τα ανθρακονήματινα εξαρτήματα και τις ζάντες. Θα μπορούν επίσης να επιλέξουν το ίδιο χρώμα με το αυτοκίνητό τους για τα μέρη της μοτοσυκλέτας τους.

Το Diavel Bentley, όπως όλες οι συλλεκτικές Ducati, παραδίδεται με πιστοποιητικό γνησιότητας, σέλα συνοδηγού και κάλυμμα μοτοσυκλέτας. Το όνομα του μοντέλου και ο αριθμός παραγωγής της μονάδας είναι χαραγμένα σε μια πλάκα που έχει τοποθετηθεί στο κάλυμμα από ανθρακονήματα της κεφαλής στη δεξιά πλευρά της μοτοσυκλέτας. Τέλος, κάθε Diavel Bentley θα παραδοθεί σε αποκλειστική εξατομικευμένη ξύλινη θήκη.

Η συνεργασία μεταξύ των δύο κατασκευαστών οδήγησε επίσης στη δημιουργία μιας Capsule Collection, που επιτρέπει στους αγοραστές να ολοκληρώσουν την εμφάνισή τους με ένα κράνος jet και ένα μπουφάν διαθέσιμο σε ανδρική και γυναικεία έκδοση, περιορισμένης έκδοσης, που χαρακτηρίζεται από χρωματικό συνδυασμό που αντικατοπτρίζει αυτόν της μοτοσυκλέτας.
Εντός, συναντάμε το γνώριμο κινητήρα V4 Granturismo των 1.158 κ.εκ., των 168 ίππων και της άπλετης ροπής, δίχως περαιτέρω μηχανικές αλλαγές, μιας και η ειδική έκδοση για τη Bentley έχει αισθητική χροιά.

Honda CB1000 Hornet

honda-cb1000-2.jpg" class="jcepopup" data-mediabox="1">honda-cb1000-2.jpg" alt="honda cb1000 2" width="1600" height="1200" />

Μετά την περσινή αναβίωση του Hornet με το δικύλινδρο CB750, η Honda συνεχίζει να αβαντάρει την οικογένεια με το νέο CB1000 Hornet.

Στην καρδιά του βρίσκουμε τον τετρακύλινδρο σε σειρά κινητήρα του CBR1000RR Fireblade του 2017, ωστόσο ακόμη δεν έχουμε αναλυτικά στοιχεία από τη Honda, παρά μόνο μια περιληπτική περιγραφή του μοντέλου που θα έρθει αργότερα μέσα στο 2024.

Σύμφωνα με αυτά, τα βασικά του χαρακτηριστικά είναι:

  • Τετρακύλινδρος σε σειρά 999cc, 147.5 hp και πάνω από 10.2 kgm ροπής
  • Ηλεκτρονικό γκάζι Throttle By Wire (TBW)
  • 3 riding modes
  • Honda Selectable Torque Control (HSTC)
  • Συμπλέκτης μονόδρομος με υποβοήθηση
  • Ολοκαίνουργιο αλουμινένιο πλαίσιο δύο δοκών
  • Ανεστραμμένο πιρούνι Showa 41mm SFF-BP, πλήρως ρυθμιζόμενο
  • Αμορτισέρ Showa Pro-Link
  • Ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες και πλευστοί δίσκοι 310mm
  • Έγχρωμη οθόνη 5-inch TFT με συνδεσιμότητα Honda RoadSync
  • LED φώτα παντού
  • Χρώματα: Grand Prix Red (κόκκινο), Mat Iridium Gray Metallic (γκρι), Pearl Glare White (λευκό).

Honda CB650R

honda-cb650r-2.jpg" class="jcepopup" data-mediabox="1">honda-cb650r-2.jpg" alt="honda cb650r 2" width="1600" height="1132" />

Το τετρακύλινδρο δίδυμο των CB650R και CBR650R γίνονται οι πρώτες μοτοσυκλέτες της που θα φορέσουν τον νέο ημιαυτόματο συμπλέκτη Honda E-Clutch, ενώ συμπληρώνονται με πινελιές φρεσκάδας στη σχεδίαση τους.

Η γυμνή CB650R επιμένει στη σχεδίαση Neo Sports Café, με μερικές επανασχεδιασμένες πινελιές, όπως ο νέος κεκλιμένος προβολέας, τα καινούργια πλαστικά στις πλευρές του ψυγείου, νέα ουρά, καθώς και μια νέα οθόνη TFT έγχρωμη με διαγώνιο 5 ιντσών και στάνταρ συνδεσιμότητα Honda RoadSync.

Η μεγάλη είδηση για το ντουέτο αυτό είναι το ντεμπούτο του Honda E-Clutch που θα προσφέρεται κατ' επιλογή στις δύο 650άρες Honda, για πρώτη φορά τη γκάμα της ιαπωνικής εταιρείας.

Το E-Clutch είναι στην ουσία ένα ημι-αυτόματο σύστημα μετάδοσης που παρακάμπτει τη μανέτα του συμπλέκτη, αλλά οι αλλαγές γίνονται παραδοσιακά με το πόδι, σα να υπάρχει ένα quickshifter στον επιλογέα του κιβωτίου.

Επιπλέον όμως, με το E-Clutch η μοτοσυκλέτα μπορεί να σταματά στο φανάρι με ταχύτητα στο κιβώτιο, καθώς και να ξεκινά χωρίς χειροκίνητη χρήση του συμπλέκτη.

Το σύστημα μπορεί να απενεργοποιηθεί από σχετική επιλογή στα μενού της οθόνης, μετατρέποντας τη μοτοσυκλέτα για απολύτως συμβατική λειτουργία με τον συμπλέκτη.

KTM 1390 Super Duke R Evo Black

ktm-1390-super-duke-3.jpg" class="jcepopup" data-mediabox="1">ktm-1390-super-duke-3.jpg" alt="ktm 1390 super duke 3" width="1200" height="800" />

Το νέο κορυφαίο Duke παρουσιάστηκε με κάθε λεπτομέρεια, συνοδευόμενο από την EVO εκδοχή του, λες και δεν ήταν ήδη από τους ορισμούς της «γυμνής» υπερβολής.

Ξεκινώντας από τα του κινητήρα, συναντάμε ένα αναθεωρημένο LC8 V-Twin των 1.350 cc, ο οποίος αποδίδει 190 hp στις 10,000 rpm και 14.5 kgm ροπής στις 8,000 rpm. Πλέον, τα πιστόνια έχουν φτάσει τα 110 mm, που σε συνδυασμό με το νέο εκκεντροφόρο, την επανασχεδιασμένη εισαγωγή αέρα και φιλτροκούτι επιφέρουν τα παραπάνω νούμερα μέσω διαφοροποιημένης χαρτογράφησης στην παροχή καυσίμου.

Επανασχεδιασμένο είναι και το ρεζερβουάρ καυσίμου έχοντας πάρει 1.5 λίτρο χωρητικότητας (17.5 πλέον) και εξυπηρετώντας την εργονομία αλλά και την αυτονομία, που φτάνει πια τα 300 mm. Στο κυνήγι της δίαιτας, έχει υπολογιστεί εκ νέου το πάχος όλων των τοιχωμάτων, με νέους διαχύτες και winglets να προσθέτουν κάθετη δύναμη όσο τα χιλιόμετρα ανεβαίνουν.

Αν κάτι βέβαια έχει επανασχεδιαστεί για τα καλά, αυτό είναι το εμπρός, «έξυπνο» φωτιστικό σώμα. Η τεχνολογία είναι φυσικά LED, ενώ η «ευφυΐα» του έγκειται στον αισθητήρα που καθορίζει την ένταση του κεντρικού προβολέα, αναλόγως του φωτισμού του περιβάλλοντος. Εκατέρωθέν του συναντάμε τα LED θέσης και ημέρας, ενώ στα υπόλοιπα συν του προβολέα, προσθέστε και τα -700 γραμμάρια από τον προηγούμενο. Τέλος, ένα ακόμα ενδιαφέρον νέο προσόν του είναι το λεγόμενο Coming Home, κατά το οποίο μένει αναμμένο το φως ακόμα και μετά το σβήσιμο του κινητήρα, φωτίζοντας τον χώρο μέχρι να απομακρυνθεί ο αναβάτης.

Στα των αλλαγών εικόνας αλλά και ουσίας, μικρότερο είναι και το υποπλαίσιο, από το οποίο πλέον απουσιάζει το οπίσθιο φανάρι. Περιφερειακά δε και αναλώσιμα, αποζητούν την είσοδο στην πλησιέστερη πίστα, με τις πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις APEX της WP, τα Brembo Stylema στα φρένα και τα Power GP της Michelin στα ελαστικά.

Στο KTM 1390 Super Duke R EVO ωστόσο, η διαχείριση της ανάρτησης μεταφέρεται σε ένα εντελώς νέο επίπεδο με την τελευταία γενιά της WP Semi-Active Technology (SAT). Ως το πιο προηγμένο σύστημα ανάρτησης στην αγορά, διαθέτει ηλεκτρονικά ελεγχόμενες μαγνητικές βαλβίδες για μεταβλητή απόσβεση, παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα ρυθμίσεων – από τη μέγιστη άνεση έως την ακαμψία που είναι έτοιμη για πίστα.

Εδώ, η SCU (Μονάδα Ελέγχου Ανάρτησης) προσαρμόζει τους ρυθμούς απόσβεσης μέσω των μαγνητικών βαλβίδων σε πραγματικό χρόνο, διαβάζοντας την επιφάνεια του δρόμου και το στυλ του αναβάτη για αυτόματη ρύθμιση της ανάρτησης εν κινήσει.

Η τεχνολογία όμως δεν τελειώνει εδώ, με τα νέα KTM 1390 Super Duke R/ EVO να κάνουν το ντεμπούτο τους με ενημερωμένα Performance και Track modes, με χρονόμετρο γύρου και στατιστικά τηλεμετρίας, καθώς και προαιρετικό Engine Brake Control. H EVO έκδοση έχει στην ηλεκτρονική της λίστα και το πακέτο Suspension Pro.

KTM 990 Duke

ktm-990-duke-2.jpg" class="jcepopup" data-mediabox="1">ktm-990-duke-2.jpg" alt="ktm 990 duke 2" width="1600" height="1067" />

Η KTM γιορτάζει την ιδιαίτερη περίσταση των 30 χρόνων από την πρώτη παρουσίαση του Duke και, τι καλύτερο θα πει κανείς, από την παρουσίαση του νέου 990 Duke. Μια μοτοσυκλέτα που μονοπώλησε τις φήμες για πολύ καιρό, τώρα έχει σάρκα και οστά, στοχεύοντας πάνω από την «κατηγορία» του και θέλοντας να ανταγωνιστεί τις naked μοτοσυκλέτες του λίτρου.

Το 990 Duke έχει ολοκαίνουργιο πλαίσιο και ψαλίδι, σημαντικά ανανεωμένο κινητήρα και αλλαγές σε επίπεδο εργονομίας και εξοπλισμού. Ο δικύλινδρος κινητήρας LC8c φτάνει πλέον τα 947 κυβικά, αποδίδοντας 123 ίππους και 10.5 kgm ροπής, ενώ το βάρος της μοτοσυκλέτας ανακοινώνεται στα 179 κιλά.

Η ανάρτηση προέρχεται από την WP και την σειρά APEX, με ρυθμιζόμενο σε απόσβεση επαναφοράς και συμπίεσης εμπρός πιρούνι 43 χιλιοστών, και αμορτισέρ μονού σωλήνα, με ρύθμιση σε απόσβεση επαναφοράς και προφόρτιση ελατηρίου. Τα φρένα αποτελούνται από δύο δίσκους 300 χιλιοστών εμπρός και τις κατάλληλες 4πίστονες ακτινικές δαγκάνες, ενώ πίσω υπάρχει δίσκος 240 χιλιοστών με δαγκάνα ενός εμβόλου. Οι δίσκοι του εμπρός φρένου είναι μελετημένα ελαφρύτεροι για μείωση της μη αναρτώμενης μάζας, ενώ οι ζάντες της μοτοσυκλέτας προέρχονται από το 1290 Superduke R. Το ABS είναι τύπου Cornering, με λειτουργία Supermoto.

H εργονομία του 990 Duke έχει μελετηθεί ώστε ο αναβάτης να το αισθάνεται όσο πιο compact γίνεται, με νέα σέλα, μαρσπιέ και τιμόνι σε θέσεις που συνδυάζουν την σπορ αίσθηση με την ευκολία οδήγησης, ενώ το τιμόνι ρυθμίζεται σε 4 θέσεις. Φυσικά, θα υπάρχει οθόνη TFT, μέσα από την οποία ο αναβάτης θα χειρίζεται όλες τις λειτουργίες του μοντέλου, ενώ θα υπάρχουν 3+2 Riding Modes, με τα Performance και Track στον έξτρα εξοπλισμό.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι και για το 990 Duke θα προβλέπεται η Demo mode στην οποία όλα τα έξτρα «καλούδια» της μοτοσυκλέτας (Track Mode, Quickshifter+ κ.α.) θα είναι ξεκλείδωτα, για τα πρώτα 1,500 χιλιόμετρα, με τον αναβάτη να μπορεί να επιλέξει, επί πληρωμή, ποιο και αν θέλει να κρατήσει ενεργό, μετά την παρέλευση του διαστήματος αυτού.

Moto Guzzi V7 Stone Corsa

<a target=moto guzzi v7 stone corsa 2" width="1600" height="1067" />

Η πιο πρόσφατη ερμηνεία της θρυλικής V7 είναι η νέα Moto Guzzi V7 Stone Corsa, η οποία παρουσιάστηκε στο Mandello, ως έκπληξη κατά τη διάρκεια του Moto Guzzi Open House 2023.

Η νέα V7 Stone Corsa ξεχωρίζει από την ολοκαίνουρια διχρωμία που αποδίδει φόρο τιμής στη χρυσή εποχή των αγώνων μοτοσυκλέτας. Το μεταλλικό γκρι χρώμα συνδυάζεται με την επιθετική κόκκινη λωρίδα που διατρέχει κάθετα τη μάσκα και συνεχίζει στο κάτω μέρος του ρεζερβουάρ καυσίμου και τα πλαϊνά καπάκια. Ένα σκληρό κάλυμμα της σέλας του συνεπιβάτη στο ίδιο χρώμα είναι διαθέσιμο στα προαιρετικά αξεσουάρ της μοτοσυκλέτας. Αυτό το μοναδικής αισθητικής αξεσουάρ μετατρέπει την νέα V7 Stone Corsa, σε μια μονοθέσια μοτοσυκλέτα με αυθεντικό αγωνιστικό στυλ.

Το πακέτο εξοπλισμού περιλαμβάνει επίσης, καθρέφτες που προσαρμόζονται στα αντίβαρα του τιμονιού και προσφέρουν στη V7 Stone Corsa ένα ακόμη πιο κομψό και δυναμικό προφίλ, καθώς και μαύρη τάπα ρεζερβουάρ από ανοδιωμένο αλουμίνιο. Σύμφωνα με τη μινιμαλιστική εμφάνιση που είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα όλων των εκδόσεων V7, το πιρούνι δε διαθέτει φυσούνες, ενώ στα καβαλέτα του τιμονιού έχει προσαρμοστεί μια πλακέτα που αναδεικνύει την αποκλειστικότητα αυτής της ειδικής έκδοσης.

Η νέα Moto Guzzi V7 Stone Corsa είναι διαθέσιμη στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων καταστημάτων της Moto Guzzi στην τιμή των €10,590.

Moto Morini Milano 1200

<a target=moto morini 2024 24" width="1920" height="1080" />

Η φετινή έκθεση του Μιλάνου προσφέρει ένα ιδανικό βήμα στη Moto Morini για να επιδείξει τις αναπτυξιακές της διαθέσεις, καθώς μετά το συνετό ξεκίνημα με τον δικύλινδρο κινητήρα 649 cc της CFMOTO ρίχνει στη μάχη ένα δικό της λαμπρό τέκνο.

Ο μεγάλος V2 με περιεχόμενη γωνία 87 μοιρών που σχεδίασε ο Franco Lambertini στις αρχές της δεκαετίας του 2000 για την τότε μεγάλη επιστροφή της Moto Morini επανέρχεται στο προσκήνιο για να τροφοδοτήσει μια νέα γκάμα μοντέλων.

Η αρχή έγινε με το X-Cape 1200 και μαζί του ήρθε και το νέο Milano, δηλαδή η επιστροφή ενός μοντέλου που είχε εμφανιστεί στην ίδια έκθεση το 2017 μα δεν πρόλαβε να κάνει τη σταδιοδρομία που θα του άξιζε πριν έρθουν τα οικονομικά σύννεφα για την ιταλική εταιρεία.

Κάτω από ξάστερο ουρανό πλέον, η Moto Morini το ξανασχεδίασε χωρίς να ξεμακρύνει ιδιαίτερα από το αρχικό σχέδιο του 2017, με τον υπερτετράγωνο CorsaCorta EVO των 1,187 cc να έχει προσαρμοστεί στις πιο πρόσφατες προδιαγραφές Euro 5+ δηλώνοντας 125 hp και τελική 230 km/h.

Το πλαίσιο κατασκευάζεται από συνδυασμό αλουμινένιων και ατσάλινων τμημάτων, συνδέεται με ένα νέο αλουμινένιο ψαλίδι και επενδύεται με ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, Brembo monobloc ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες στα φρένα και βάρος που κατά τη Moto Morini δε θα ξεπερνά τα 210 κιλά με όλα τα υγρά του.

Αναμένουμε αργότερα στο 2024 να εμφανιστεί η μοτοσυκλέτα στις αγορές και να ενημερωθούμε για τα πλήρη και ακριβή τεχνικά χαρακτηριστικά της. Εννοείται πως την περιμένουμε και στα μέρη μας με ανοικτές αγκάλες.

Moto Morini Corsaro 750

<a target=moto morini 2024 36" width="1600" height="1067" />

Η Moto Morini επανέφερε το όνομα Corsaro στη γκάμα του 2024 με έναν νέο V2 κινητήρα με περιεχόμενη γωνία 90 μοιρών που αποδίδει 96 ίππους, ενώ μπορεί να περιοριστεί και στους 48 για οδήγηση με δίπλωμα A2.

O κινητήρας είναι ανεπτυγμένος εξ ολοκλήρου στην Ιταλία με αντίστροφα περιστρεφόμενο στρόφαλο και ξηρό κάρτερ.

Το νέο Corsaro 750 χτίζεται γύρω από ένα "υβριδικό" πλαίσιο που συνδυάζει ένα αλουμινένιο κύριο τμήμα με ατσάλινο δευτερεύον πλαίσιο και υποπλαίσιο, ενώ θα συνοδευτεί και από μια έκδοση Sport με ολόσωμο φέρινγκ.

Το τεχνικό υπόβαθρο του μοντέλου περιλαμβάνει φρένα της Brembo και βάρος που προς το παρόν ανακοινώνεται ως "κάτω από 200 κιλά" σε κατάσταση έτοιμη για οδήγηση, ενώ το ύψος σέλας φτάνει στα 820 χιλιοστά.

Περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νέα Ιταλίδα.

Moto Morini Calibro

<a target=moto morini 2024 40" width="1000" height="808" />

Η Moto Morini αποκάλυψε το νέο Calibro 650 τον Οκτώβριο σε ειδική εκδήλωση στο Μιλάνο, σηματοδοτώντας την επιστροφή της στην κατηγορία των cruisers μετά από 30 και πλέον χρόνια.

Ο κινητήρας του, είναι δικύλινδρος σε σειρά, βασισμένος σε αυτόν που έχουμε δει ήδη στο X-Cape: θα αποδίδει περίπου 60 ίππους (η επίσημη επιβεβαίωση αναμένεται), ενώ θα μπορεί να περιοριστεί στους 48, για οδήγηση από κατόχους διπλώματος A2. Η καμπύλη απόδοσης ροπής αναμένεται να προσαρμοστεί ανάλογα, για καλύτερη αίσθηση και περισσότερη ροπή στις χαμηλές στροφές. Κατά τα άλλα, η μοτοσυκλέτα είναι εντελώς νέα, σχεδιασμένη στο Trivolzio της Ιταλίας, στα κεντρικά της Moto Morini.

To πλαίσιο είναι ατσάλινο, διπλής ραχοκοκαλιάς, και φορά τροχούς 18 και 16 ιντσών εμπρός και πίσω αντίστοιχα. Στην ανάρτηση, χρησιμοποιείται ανεστραμμένο πιρούνι 41 χιλιοστών εμπρός, όπως και δύο αμορτισέρ ρυθμιζόμενα στην προφόρτιση πίσω. Η τελική μετάδοση γίνεται με ιμάντα, κάτι όχι ασυνήθιστο στα cruisers, μιας και κερδίζεις αθόρυβη και ομαλότερη λειτουργία, σε σχέση με την αλυσίδα. Το ύψος σέλας ανακοινώνεται μόλις στα 720 χιλιοστά από το έδαφος, με προφανή τα οφέλη στην άνεση και στην ευκολία οδήγησης, από αναβάτες και αναβάτριες οποιουδήποτε αναστήματος.

Στα φρένα, διακρίνεται η χρήση εξαρτημάτων J.Juan, με δίσκους εμπρός και πίσω (320 και 255 χιλιοστών, αντίστοιχα).

Στις ευκολίες προς τον αναβάτη, αξίζει να αναφέρουμε την χρήση ψηφιακής οθόνης πολλαπλών ενδείξεων, ενώ όπως βλέπουμε από τις φωτογραφίες του μοντέλου που εμφανίστηκαν στα διεθνή μέσα, η μορφή του οργάνου θα θυμίζει αναλογικό "ρολόι", ταιριάζοντας με το όλο στυλ του μοντέλου.

Moto Morini Calibro Bagger

<a target=moto morini 2024 43" width="1000" height="667" />

Μια νέα έκδοση Calibro Bagger παρουσίασε η Moto Morini στην EICMA 2023 και είναι ακριβώς αυτό που αναφέρει το όνομα του: μια bagger παραλλαγή της νέας cruiser μοτοσυκλέτας που είδαμε από την Moto Morini με τις απαραίτητες αλλαγές στην εμφάνιση αλλά και στον εξοπλισμό.

Αρχικά, το Calibro Bagger εξοπλίζεται με ευμεγέθες φέρινγκ και πλαϊνές βαλίτσες στο πίσω μέρος. Η Moto Morini επέλεξε ένα κατάμαυρο βάψιμο με ελάχιστα τμήματα του μόνο να ξεχωρίζουν σε σκούρα μεταλλική απόχρωση.

Η τεχνική βάση της μοτοσυκλέτας, είναι ίδια με αυτή του βασικού μοντέλου, που αποκαλύφθηκε πριν σχεδόν ένα μήνα.

MV Agusta Brutale 1000 RR Assen

<a target=mv agusta 2024 25" width="1260" height="945" />

Περιορισμένων εκδόσεων συνέχεια για την MV Agusta με το Brutale 1000 RR Assen, μια μοτοσυκλέτα που γιορτάζει τις 35 νίκες της ιταλικής εταιρείας στην πίστα του Assen, γνωστή και ως Καθεδρικό Ναό της Ταχύτητας.

Τα εν λόγω αποτελέσματα κάνουν την MV Agusta τον πιο επιτυχημένο Ιταλό κατασκευαστή και την τρίτη συνολικά σε επιτυχίες στην ολλανδική πίστα. Βέβαια, έχει περάσει μισός αιώνας από τότε, με την τελευταία νίκη της MV Agusta στο Assen να χρονολογείται το 1973, όταν ο Giacomo Agostini θριάμβευσε στην κατηγορία των 350 κ.εκ. Πλέον, ο νέος χρωματισμός του Brutale 1000 RR Assen έχει σχεδιαστεί για να τιμήσει αυτές τις ένδοξες μέρες.

Μόλις 300 αριθμημένες μονάδες της μοτοσυκλέτας θα κατασκευαστούν στο χέρι στην Ιταλία, για μια άκρως περιορισμένη έκδοση που είναι επίσης αποτέλεσμα άμεσης συνεργασίας με την πίστα του Assen. Ο "Cathedral of Speed" υπέγραψε συμφωνία με την MV Agusta που θα προωθήσει τη σχέση μεταξύ εταιρείας και πίστας, το πρώτο αποτέλεσμα της οποίας είναι μια αναμφισβήτητα αποκλειστική μοτοσυκλέτα.

Σαν καμβάς χρησιμοποιήθηκε το Brutale 1000 RR του 2023, το οποίο διαθέτει μια σειρά αναβαθμίσεων, κυρίως το ηλεκτρονικό κιβώτιο ταχυτήτων που εξασφαλίζει ταχύτερη και ομαλότερη αλλαγή ταχυτήτων ως αποτέλεσμα τροποποιήσεων υλικού και λογισμικού.

Ο κινητήρας είναι ο γνωστός εν σειρά τετρακύλινδρος των 998 cc, ικανός να αποδίδει 208 hp στις 11,000 rpm και 11.5 κιλά ροπής στις 11,000 rpm. Η αναλογία βάρους-ισχύος 1.1 hp/kg επιτυγχάνεται χάρη σε ξηρό βάρος 186 κιλών (και 197 πλήρης υγρών).

Ο συγκεκριμένος δε χρωματικός συνδυασμός του «Assen», που συνδυάζει το μπλε (Blu Nordico), το ασημί (Argento Ago) και το χρυσό, έρχεται να τονίσει κάθε λεπτομέρεια και τον κορυφαίο εξοπλισμό. Η επιλογή των υλικών χτυπά επίσης τον στόχο, ξεκινώντας από τους πολύ ελαφρούς Rotobox τροχούς από ανθρακονήματα , η τεχνολογία κατασκευής των οποίων επιτρέπει εξαιρετικά λεπτές ακτίνες. Το ανθρακονήματα χρησιμοποιούνται επίσης για τις θερμικές ασπίδες που προστατεύουν τις εξαστμίσεις σε κάθε πλευρά της μοτοσυκλέτας, σε όλα τα στιλιστικά και λειτουργικά στοιχεία που υποστηρίζουν το μπροστινό σετ φώτων και για τα πάνελ στην περιοχή του ρεζερβουάρ.

Ορισμένα συγκεκριμένα στοιχεία του πλαισίου, όπως οι πλαϊνές πλάκες από αλουμίνιο και το μονόμπρατσο ψαλίδι, ξεχωρίζουν για την ασημί απόχρωση, η οποία έρχεται σε αντίθεση με τον σκούρο τόνο του πλαισίου. Η σέλα διαθέτει μπλε επένδυση Alcantara, ενισχύοντας περαιτέρω αυτή τη μοναδική μοτοσυκλέτα, η οποία διαθέτει επίσης ένα δίχρωμο μπλε και ασημί ρεζερβουάρ με γυαλισμένο φινίρισμα.

Όπως με κάθε ειδική έκδοση, το συνοδευτικό Special Parts Kit προσθέτει δύναμη και αποκλειστικότητα, μειώνοντας το βάρος από μια μοτοσυκλέτα που είναι ήδη ελαφριά στην τυπική της διαμόρφωση. Τα εξαρτήματα κυμαίνονται από τελικά τιτανίου, με αποκλειστική μονάδα ελέγχου για μέγιστη ισχύ, έως μανέτες φρένου και συμπλέκτη κατεργασμένα με CNC, το κάλυμμα του καθίσματος συνοδηγού από ανθρακονήματα και την αλουμινένια τάπα καυσίμου.

Τέλος, η μοτοσυκλέτα έρχεται με ένα ιδιαίτερο κάλυμμα και το σχετικό πιστοποιητικό γνησιότητας να ολοκληρώνουν τον εξοπλισμό.

MV Agusta Rush

Eicma 2023

Βασισμένη στη Brutale 1000 RR με τον τετρακύλινδρο σε σειρά 998 cc που αποδίδει 208 hp στις 13,000 rpm - ή 212 στις 13,600 με το racing kit - και στεγνό βάρος στα 186 κιλά, η πρώτη Rush εμφανίστηκε στην έκθεση του Μιλάνου το 2019 με στόχο να παραχθεί σε μόλις 300 κομμάτια την ερχόμενη χρονιά.

Αυτή η εκλεκτική και πανίσχυρη γυμνή επέστρεψε στην EICMA 2023 δίπλα στη Brutale 1000 RR Assen, ξανά ως συλλεκτικό κομμάτι με παραγωγή περιορισμένη στις 300 μοτοσυκλέτες και νέο κοκκινόμαυρο χρωματισμό.

Η δε τιμή των €51,500 μας προκαλεί ζαλάδες και μόνο που τη γράφουμε, πάντως δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία πως - όπως και όλες οι συλλεκτικές MV Agusta - θα εξαφανιστεί εν ριπή οφθαλμού μόλις εμφανιστεί φόρμα προπαραγγελίας στην ιταλική ιστοσελίδα.

Royal Enfield Shotgun 650

re shotgun 650 1

Πρόκειται για έναν φόρο τιμής στην πλούσια ιστορία της custom σκηνής της Royal Enfield, μια μοτοσυκλέτας νέας σχεδίασης με μοναδική εξαίρεση τον κινητήρα και πλαίσιο που είναι δανεισμένα από τη Super Meteor 650, με κυβισμό 648 cc, ιπποδύναμη 46.3 hp στις 7,250 rpm και ροπή 5.3 kgm στις 5,650 rpm.

Χτίζεται πάνω σε ένα ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο με αναρτήσεις της Showa που περιλαμβάνουν δύο αμορτισέρ πίσω ρυθμιζόμενα ως προς την προφόρτιση ελατηρίων, αλλά και ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός διαμέτρου 43 χιλιοστών χωρίς ρυθμίσεις. Τα αμορτισέρ είναι μακρύτερα, ενώ το πιρούνι ελαφρώς κοντύτερο σε σχέση με τη Super Meteor, σκαρώνοντας έτσι λίγο πιο μπροστόβαρη σπορ γεωμετρία.

Το τιμόνι είναι νέο, όντας χαμηλότερο και φαρδύτερο, η σέλα είναι ψηλότερα από το έδαφος στα 795 χιλιοστά, ενώ αναφέρεται ότι μπορεί πολύ εύκολα να αλλάξει από διπλή σε μονή σέλα με 4 βίδες. Παράλληλα, τα μαρσπιέ βρίσκονται πιο πίσω, σε σχέση με τη Super Meteor, όλα υπέρ μιας πιο συμβατικής θέσης οδήγησης.

Το ρεζερβουάρ είναι επίσης διαφορετικό, με μικρότερη χωρητικότητα 13.8 λίτρων (15.7 η Super Meteor), ενώ αλλαγές έχουν και οι ζάντες του μοντέλου που είναι διαμέτρου 18 και 17 ιντσών εμπρός και πίσω αντίστοιχα.

Ζυγίζοντας 240 κιλά έτοιμη για οδήγηση η νέα μοτοσυκλέτα της Royal Enfield θα διατεθεί σε χρώματα Sheetmetal Grey (βασική έκδοση), Stencil White, Plasma Blue και Green Drill.

Η τιμή της Shotgun 650 ξεκινά από τα 7,490 ευρώ στη βασική έκδοση και φτάνει στα 7,590 στις άλλες τρεις.

SWM Stormbreaker V 1200

swm-stormbreaker-v1200-1.JPG" class="jcepopup" data-mediabox="1">swm-stormbreaker-v1200-1.JPG" alt="swm stormbreaker v1200 1" width="1214" height="788" />

Ήταν η αναπάντεχη έκπληξη της περσινής έκθεσης EICMA, ενώ φέτος επέστρεψε για να τραβήξει ξανά πάνω του τη δημοσιότητα καθώς εμφανίστηκε με ιταλική λιανική τιμή έτοιμο για τις ευρωπαϊκές αγορές.

Χτίζεται γύρω από έναν νέο δικύλινδρο V 1200 cc με μέγιστη απόδοση 60 hp, αριθμός που σίγουρα δεν εντυπωσιάζει, ενώ με βάρος 262 κιλών το Stormbreaker προφανώς θα βασίζεται κυρίως στη ροπή του μεγάλου δικύλινδρου που δεν ανακοινώθηκε στο Μιλάνο.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Shineray παρουσίασε το Stormbreaker V 1200 σε έκθεση στην Κίνα, ανακοινώνοντας 80 ίππους και 8.9 χιλιογραμμόμετρα ροπής, ωστόσο η Euro 5 εκδοχή του αναφέρει 60 ίππους και περιμένουμε να δούμε τι ακριβώς θα ισχύσει με τη ροπή - αν και αυτή δεν αναμένουμε να έχει μεγάλη διαφορά από τον μεγάλο δικύλινδρο.

Αναρτάται σε συμβατικό πιρούνι 49 mm και δύο αμορτισέρ πίσω, ενώ φρενάρει με δύο δίσκους 280 mm μπροστά και έναν 260 mm πίσω και σύστημα ABS.

Οι τροχοί του μετρούν διάμετρο 16 ιντσών και ντύνονται με λάστιχα CST σε διαστάσεις 130/90 μπροστά κι 150/80 πίσω.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον περισσότερες για τα τεχνικά και τον εξοπλισμό του, ενώ στην Ιταλία η τιμή του ορίστηκε στα €9,990.

Yamaha ΜΤ-09

yamaha-mt09-9.jpg" class="jcepopup" data-mediabox="1">yamaha-mt09-9.jpg" alt="Eicma 2023 Photo: Simon Palfrader" width="1600" height="1067" />

Μια από τις πιο επιτυχημένες μοτοσυκλέτες της κατηγορίας της μπαίνει αισίως στη 10η χρονιά της στις αγορές και αυτή τη φορά η εμφάνισή της είναι πιο ριζοσπαστική από ποτέ. Όμως το MT-09 του 2024 δεν είναι μόνο εμφάνιση, καθώς έρχεται με πολλές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα.

Νέα είναι η σχεδίαση του ρεζερβουάρ, ενώ πιο επιθετική είναι η θέση οδήγησης. Το τιμόνι είναι χαμηλότερα και μπορεί να ρυθμιστεί σε 2 θέσεις, τα μαρσπιέ είναι ανασχεδιασμένα και τοποθετημένα 30.6 χιλιοστά πιο πίσω και 9.5 χιλιοστά πιο ψηλά, προσφέροντας και δυνατότητα ρύθμισης σε 2 θέσεις.

Πλέον, διαχωρίζονται οι σέλες αναβάτη και συνεπιβάτη, τόσο για αύξηση της άνεσης όσο κα για καλύτερη στήριξη του αναβάτη, ενώ κάτω από τη σέλα προσφέρεται θύρα παροχής ρεύματος USB.

Τα μαρσπιέ του συνεπιβάτη είναι επίσης ανασχεδιασμένα και τοποθετημένα κάτω από το υποπλαίσιο, ενώ το κόψιμο του τιμονιού έχει αυξηθεί. Οι ποδομοχλοί φρένου και ταχυτήτων είναι κατασκευασμένοι πλέον από αλουμίνιο, με ιδιαίτερη έμφαση στο να είναι πιο λειτουργικοί, ιδίως αυτός των ταχυτήτων, όπως χαρακτηριστικά δηλώνει η Yamaha.

Ευχάριστα τα νέα από το... μηχανοστάσιο, αφού ο τρικύλινδρος κινητήρας διατηρεί όλη την ισχύ του, στους 120 ίππους, παρά το ότι συμμορφώνεται με τις προδιαγραφές Euro 5+. Στα ηλεκτρονικά προστίθεται και η πλατφόρμα Yamaha Ride Control, που ρυθμίζει τις παραμέτρους του κινητήρα σύμφωνα με τις εντολές του αναβάτη. Προσφέρονται 3 χαρτογραφήσεις ισχύος, Street, Sport και Rain, μαζί με δύο Custom που ρυθμίζονται από τον αναβάτη. Σύμμαχος στον έλεγχο της μοτοσυκλέτας είναι η πλατφόρμα IMU που προέρχεται από το R1, ελέγχοντας τα ηλεκτρονικά συστήματα:

  • Traction Control και σύστημα ελέγχου ολίσθησης πίσω τροχού SCS
  • Σύστημα περιορισμού της σούζας LIF
  • Σύστημα ελέγχου εμπρός φρένου BC

Τα ηλεκτρονικά συστήματα είναι εκ νέου ρυθμισμένα με την προσθήκη συστήματος αναγνώρισης μπλοκαρίσματος πίσω τροχού BSR που αποτρέπει την ανεπιθύμητη αυτή συμπεριφορά σε συνθήκες απότομων κατεβασμάτων, όταν ο συμπλέκτης ολίσθησης-υποβοήθησης βρίσκεται στα όριά του.

Παράλληλα το ΜΤ-09 αποκτά αυτόματα φλας με διπλή λειτουργία: αλλαγή λωρίδας και στροφή, ανάλογα με το πώς ο αναβάτης θα πατήσει τον διακόπτη. Επιπλέον τα φλας απενεργοποιούνται αυτόματα, ενώ υπάρχει και σύστημα προειδοποίησης έκτακτου φρεναρίσματος που ενεργοποιεί έντονα τα πίσω φωτιστικά σώματα στο απότομο φρενάρισμα. Τέλος, προβλέπεται και Cruise Control από τη βασική έκδοση, που λειτουργεί με την επιλογή της 3ης σχέσης και άνω.

Το νέο Yamaha MT-09 θα είναι διαθέσιμο στις αγορές της Ευρώπης από τον Μάρτιο του 2024.

Yamaha MT-09 SP

yamaha-mt09-sp-7.jpg" class="jcepopup" data-mediabox="1">yamaha-mt09-sp-7.jpg" alt="Eicma/Red" width="1600" height="1067" />

Λίγο μετά την αποκάλυψη του νέου Yamaha MT-09 αποκαλύφθηκε και η SP εκδοχή με πλουσιότερες προδιαγραφές που δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στη σπορ οδήγηση.

Πρώτη μεγάλη αλλαγή για το SP είναι τα ηλεκτρονικά βοηθήματα, με το Yamaha Ride Control (YRC) να αποκτά πρόσθετες ρυθμίσεις με γνώμονα τη χρήση πίστας. Εδώ, είναι δυνατή η εκτενέστερη παραμετροποίηση των χαρακτηριστικών του κινητήρα καθώς και του επιπέδου παρέμβασης των διαφόρων ηλεκτρονικών βοηθημάτων, όπως του traction και του slide control.

Ομοίως με το MT-09, το SP εξοπλίζεται με τρεις προκαθορισμένες λειτουργίες οδήγησης Sport, Street και Rain καθώς και δύο προσαρμοσμένες ρυθμίσεις που μορφοποιούνται από τον αναβάτη. Επιπλέον όμως το SP θα αποκτήσει και τέσσερις λειτουργίες Track, οι οποίες θα μπορούν επίσης να προσαρμόζονται από τον αναβάτη.

Αυτές επιτρέπουν τις ρυθμίσεις του Engine Brake Management (EBM) σε δύο επίπεδα, του Brake Control (BC), αλλά και την απενεργοποίηση του ABS στο πίσω φρένο. Τα παραπάνω σετάρονται είτε από την TFT 5’’ της μοτοσυκλέτας με το θέμα "Track", είτε από την εφαρμογή Yamaha MyRide.

Το SP κερδίζει επίσης και στα περιφερειακά, καθώς στα φρένα συναντάμε τις δαγκάνες Brembo Stylema, ενώ στις αναρτήσεις είναι πλήρως ρυθμιζόμενες με πιρούνι 41 mm της KYB με επίστρωση Diamond Like Carbon (DLC) και monoshock αμορτισέρ της Ohlins.

Τέλος, τόσο η εμπρός όσο και η πίσω ανάρτηση διαθέτουν πιο σφικτά ελατήρια και το ψαλίδι στο SP ξεχωρίζει με το φινίρισμα βουρτσισμένου αλουμινίου.

Το νέο Yamaha MT-09 SP αναμένεται να είναι διαθέσιμο από τον Μάιο του 2024, αποκλειστικά στον χρωματισμό Icon Performance που παραπέμπει στο R1M.

ΝΕΑ ΧΡΩΜΑΤΑ

BMW R 18 / R 18 Classic

BMW-R18-1.jpg" class="jcepopup" data-mediabox="1">BMW-R18-1.jpg" alt="BMW R18 1" width="2000" height="1343" />

Νέο χρώμα Blackstorm Metallic/Vintage και επιλογές Option 719: Πακέτο OLIVINE σε χρώμα Velvet Green Metallic και πολλαπλές ακόμα επιλογές.

Πακέτο MOONSTONE για την έκδοση R 18 Classic σε χρώμα Mineral White.

BMW R 18 B / R 18 Transcontinental

BMW-R18B.jpg" class="jcepopup" data-mediabox="1">BMW-R18B.jpg" alt="BMW R18B" width="2000" height="1358" />

R 18 B: Νέο χρώμα Racing Blue, επιλογή Option 719 BLACK PEARL στο χρώμα Blackstorm Metallic.

R 18 Transcontinental: Νέο χρώμα Racing Blue, επιλογή Option 719 MOON STONE.

BMW F 900 R

BMW-F900R-3.jpg" class="jcepopup" data-mediabox="1">BMW-F900R-3.jpg" alt="BMW F900R 3" width="2000" height="1339" />

Νέα χρώματα Racing Red (βασική έκδοση), Blackstorm Metallic 2 στην έκδοση Triple Black, χρωματισμός Light White στην έκδοση Sport.

Honda CMX1100 Rebel

honda-rebel-1100-1.jpg" class="jcepopup" data-mediabox="1">honda-rebel-1100-1.jpg" alt="honda rebel 1100 1" width="1600" height="1132" />

Από το 2021 η οικογένεια των Honda Rebel μεγάλωσε με την προσθήκη της μεγάλης CMX1100 που χτίζεται γύρω από τον δικύλινδρο σε σειρά των 1,084 cc που γνωρίζουμε από τις Africa Twin και NT1100, με απόδοση προσαρμοσμένη στους 86 ίππους για τις cruiser ανάγκες της Rebel.

Το μοντέλο συνεχίζει στο 2024 δίχως αλλαγές, καθώς η Honda ανανεώνει εμφανισιακά τη γκάμα με μερικά νέα χρώματα.

Συγκεκριμένα, η βασική έκδοση CMX1100 Rebel αποκτά δύο νέα χρώματα, μπλε (Glint Wave Blue Metallic) και γκρι (Iridium Gray Metallic).

Επιπλέον η πιο τουριστικά εξοπλισμένη παραλλαγή CMX1100T Rebel – με φέρινγκ και σκληρές βαλίτσες – θα διατίθεται το 2024 αποκλειστικά σε μαύρο μεταλλικό (Gunmetal Black Metallic) με νέες μπρονζέ ζάντες.

Τα νέα χρώματα θα αφορούν τόσο τις εκδόσεις με απλό μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, όσο και αυτές που εξοπλίζονται με DCT.

Kawasaki Z900

Autodesk VRED Professional 2022.2

Διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, Z900 και Z900 SE, το τετρακύλινδρο γυμνό της Kawasaki δεν αλλάζει στην τεχνική του ουσία για το 2024, συνεχίζοντας με το ίδιο πλούσιο πακέτο εξοπλισμού που διαθέτει φώτα LED, έγχρωμη οθόνη TFT με συνδεσιμότητα Bluetooth μέσω της εφαρμογής Kawasaki Rideology, ενώ τα δυναμικά τους χαρακτηριστικά ενισχύονται με επιλέξιμες riding modes και power modes, KTRC traction control σε τρία επίπεδα και μονόδρομο συμπλέκτη με υποβοήθηση.

Η έκδοση SE ξεχωρίζει από το πιρούνι με χρυσή ανοδίωση, η οποία είναι χρωματικώς ασορτί με το ουσιαστικό προνόμιο της εκδοχής αυτής, το αμορτισέρ Öhlins S46 με απομακρυσμένο έλεγχο της προφόρτισης ελατηρίου και τις μπροστινές δαγκάνες φρένων Brembo M4.32.

Στη χρωματική παλέτα του 2024 η νέα προσθήκη αφορά ο νέος συνδυασμός Candy Persimmon Red/Ebony (κόκκινο-μαύρο) που αφορά μόνο το βασικό μοντέλο Z900.

Kawasaki Z900 RS

kawa z900 rs

Η κλασικής σχεδίασης παραλλαγή των Ζ900 συνεχίζει στο 2024 σε δύο εκδόσεις, Ζ900 και Ζ900 SE, με τις διαφορές τους να μιμούνται αυτές των Ζ900, δηλαδή η SE εκδοχή ξεχωρίζει από από το αμορτισέρ της Öhlins πίσω και τις μπροστινές δαγκάνες φρένων της Brembo.

Οι μόνες αλλαγές που σημειώνονται στη γκάμα του νέου έτους αφορούν στα χρώματα, όπου το Z900RS θα έχει δύο φρέσκιες επιλογές Candy Green (πράσινο) και Metallic Diablo Black (μαύρο), ενώ το Ζ900 RS SE συνεχίζει με το κίτρινο-μαύρο Metallic Diablo Black “Yellow Ball”.

Kawasaki Z650

kawa z650

Η μεσαίου κυβισμού σπορ γυμνή σειρά της Kawasaki με τον δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα συνεχίζει δίχως αλλαγές στη μηχανική βάση και τον εξοπλισμό της, διατηρώντας δηλαδή το ρυθμιζόμενο σε τρία επίπεδα ευαισθησίας traction control και τον μονόδρομο συμπλέκτη.

Τα μοντέλα του 2024 ωστόσο θα διαθέτουν δύο νέα χρώματα, Pearl Storm Gray/Metallic Spark Black (γκρι-μαυρο) και Candy Persimmon Red/Ebony (κόκκινο-μαύρο), δίπλα στο Metallic Matte Graphenesteel Gray (σκούρο γκρι) που συνεχίζει από πέρυσι.

Kawasaki Z650 RS

kawa z650 rs 2

Η κλασική παραλλαγή του Ζ650 συνεχίζει στο 2024 ενσωματώνοντας στη γκάμα του τρία νέα χρώματα: Metallic Phantom Silver/Metallic Matte Carbon Gray (ασημί-σκούρο γκρι), Ebony/Metallic Matte Carbon Gray (μαύρο-γκρι) και Candy Medium Red (κόκκινο).

Kawasaki Vulcan S

kawa vulcan s

Το cruiser της Kawasaki συνεχίζει δίχως αλλαγές στη νέα χρονιά, με μια νέα διχρωμία χακί-μαύρου να εμπλουτίζει τη γκάμα του Vulcan S.

Το νέο χρώμα που προστίθεται στα ήδη υπάρχοντα μαύρο (Metallic Flat Spark Black) και μαύρο-γκρίζο (Metallic Matte Carbon Gray/Ebony), αυτή τη φορά με βάση τη χακί απόχρωση του πρασίνου, Pearl Matte Sage Green/Metallic Flat Spark Black.

Η βάση της μοτοσυκλέτας με τον δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα των 649 cc δεν αλλάζει και συνεχίζει να ξεχωρίζει χάρη στο σύστημα Ergo-Fit που προσφέρει τη δυνατότητα προσαρμογής της μοτοσυκλέτα στον σωματότυπο του αναβάτη επιλέγοντας σέλα, μαρσπιέ και τιμόνι διαφορετικού ύψους.

Επιπλέον, το Vulcan S διατίθεται και σε έκδοση Α2, παρότι έχει ήδη παρουσιαστεί στο Eliminator 500 που είναι εξαρχής συμβατό με την κατηγορία αυτή διπλωμάτων.

Moto Guzzi V7 Stone

<a target=moto guzzi v7 stone 1" width="1920" height="1080" />

Η δημοφιλέστερη μοτοσυκλέτα της Moto Guzzi ανανεώνεται μόνο στη χρωματική της παλέτα για το 2024, ενσωματώνοντας μια νέα χακί απόχρωση Verde Camo.

Suzuki GSX-8S

suzuki-gsx-8s-1.jpg" class="jcepopup" data-mediabox="1">suzuki-gsx-8s-1.jpg" alt="suzuki gsx 8s 1" width="1200" height="800" />

Προφανώς και δεν αλλάζει η νέα δικύλινδρη Suzuki μόλις στον δεύτερο χρόνο ζωής της, αλλά αυτό δεν αποκλείει ένα νέο χρώμα.

Αυτό είναι το ματ γκρίζο (Glass Matte Mechanical Grey), δίπλα στο γνωστό μας μπλε, αλλά και ένα ανανεωμένο μαύρο που “σπάει” το σκοτεινό μοτίβο με μπλε πλαίσιο και ζάντες.

Αμφότερα είχαν παρουσιαστεί το περασμένο Καλοκαίρι στην αγορά των ΗΠΑ και επιβεβαιώθηκε η ευρωπαϊκή τους υπόσταση με την εμφάνιση στην EICMA 2023.

Suzuki GSX-S950

suzuki-gsx-s950.jpg" class="jcepopup" data-mediabox="1">suzuki-gsx-s950.jpg" alt="suzuki gsx s950" width="1000" height="668" />

Στην EICMA η Suzuki έφερε ένα νέο σχέδιο για το GSX-S950 βασισμένο στο ασημί χρώμα με κόκκινες λεπτομέρειες.

Triumph Thruxton Final Edition

triumph-thruxton-last-edition.jpg" class="jcepopup" data-mediabox="1">triumph-thruxton-last-edition.jpg" alt="triumph thruxton last edition" width="1600" height="1050" />

Το Triumph Thruxton Final Edition είναι ο τελευταίος σταθμός του εμβληματικού μοντέλου, του οποίου η παραγωγή σταματά το 2024. Η Triumph κατασκευάστηκε για πρώτη φορά μοτοσυκλέτα με το όνομα Thruxton το 1964, έτσι αυτή η "τελική" έκδοση σβήνει και τα κεράκια για τα 80 του χρόνια.

Η Final Edition βασίζεται στο Thruxton RS, συνδυάζοντας επιδόσεις αλλά και αποκλειστικά χαρακτηριστικά που σηματοδοτούν το τέλος εποχής. Το πιο προφανές από αυτά τα χαρακτηριστικά είναι φυσικά η βαφή, το μεταλλικό χρώμα Competition Green που λειτουργεί ως φόρος τιμής στις αγωνιστικές εφαρμογές των Thruxton τη δεκαετία του 1960.

Το πράσινο τονίζεται από χρυσές πινελιές στο τμήμα του ρεζερβουάρ και της ουράς, οι οποίες περιλαμβάνουν επίσης κρυμμένα τα αρχικά του καλλιτέχνη που τις ζωγράφισε στο χέρι. Επίσης σε χρυσό είναι το σήμα Thruxton Final Edition και το λογότυπο Heritage, σε αντίθεση με τα μαύρα πλαϊνά πλαστικά και λασπωτήρες.

Η μοτοσυκλέτα συνοδεύεται με πιστοποιητικό γνησιότητας που εμφανίζει τον μοναδικό αριθμό της και υπογράφεται από μέλη της ομάδας σχεδιασμού του Thruxton 1200, καθώς και από τον CEO της Triumph, Nick Bloor. Η Triumph δημιούργησε επίσης ένα προσαρμοσμένο φέρινγκ για την Final Edition ως αξεσουάρ για να ολοκληρώσει την cafe racer αισθητική του.

Η Triumph Thruxton Final Edition πρόκειται να φτάσει στους αντιπροσώπους την Άνοιξη του 2024, ενώ η τιμή στην Ελλάδα αναμένεται.

Triumph Bonneville Stealth Editions

triumph-bonneville-stealth-1.jpg" class="jcepopup" data-mediabox="1">triumph-bonneville-stealth-1.jpg" alt="triumph bonneville stealth 1" width="1600" height="996" />

Σειρά αποκλειστικών χρωμάτων που παιχνιδίζουν με τον περιβάλλοντα φωτισμό, διαθέσιμη μόνο για έναν χρόνο.

Οι Modern Classic μοτοσυκλέτες της Triumph έρχονται σε πέντε μοναδικά χρώματα, καθένα εξ αυτών ταιριασμένο με μία έκδοση εκ των οκτώ της σειράς Bonneville, ως εξής:

  • Bonneville Speedmaster σε κόκκινο Red Stealth
  • Bonneville Bobber σε μωβ Purple Stealth
  • Bonneville Τ100 σε μπλε Blue Stealth
  • Bonneville T120 σε μπλε Blue Stealth
  • Bonneville T120 σε μαύρο Black Stealth
  • Speed Twin 1200 σε κόκκινο Red Stealth
  • Speed Twin 900 σε πράσινο Green Stealth
  • Scrambler 900 σε πορτοκαλί Orange Stealth

Κάθε μοντέλο της σειράς εκμεταλλεύεται το ιδιαίτερο σχήμα ρεζερβουάρ κάθε μοτοσυκλέτας, ενώ η βαφή εφαρμόζεται στο χέρι, σε πολλαπλά στάδια: αρχικά, εφαρμόζεται μία στρώση μεταλλικής επίστρωσης Silver Ice πλήρους ανακλαστικότητας, ενώ στη συνέχεια εφαρμόζεται η βινιέτα σε Sapphire Black. Το χρώμα σε κάθε περίπτωση έρχεται μέσω πολλαπλών στρώσεων χρωματισμένου βερνικιού, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι ένα παχύ χρώμα ανάλογης ποιότητας και αίσθησης.

Τriumph Bonneville T100

triumph-modern-classics-3.jpg" class="jcepopup" data-mediabox="1">triumph-modern-classics-3.jpg" alt="triumph modern classics 3" width="1600" height="1181" />

Νέο Competition Green/Ironstone, παραμένουν οι Carnival Red/Fusion White και Jet Black.

Τriumph Bonneville T120

triumph-modern-classics-7.jpg" class="jcepopup" data-mediabox="1">triumph-modern-classics-7.jpg" alt="triumph modern classics 7" width="1600" height="1202" />

Νέα Jet Black/Fusion White, παραμένοι οι Cordovan Red/Silver Ice και Jet Black.

Τriumph Bonneville T120 Black

triumph-modern-classics-4.jpg" class="jcepopup" data-mediabox="1">triumph-modern-classics-4.jpg" alt="triumph modern classics 4" width="1600" height="1128" />

Νέα απόχρωση Graphite/Matt Graphite, παραμένει η Jet Black.

Τriumph Bonneville Bobber

triumph-modern-classics-1.jpg" class="jcepopup" data-mediabox="1">triumph-modern-classics-1.jpg" alt="triumph modern classics 1" width="1600" height="1029" />

Νέα επιλογή Jet Black/Ash Grey, παραμένουν οι Red Hopper και Jet Black.

Τriumph Bonneville Speedmaster

triumph-modern-classics-2.jpg" class="jcepopup" data-mediabox="1">triumph-modern-classics-2.jpg" alt="triumph modern classics 2" width="1600" height="1082" />

Νέα επιλογή Pacific Blue/Silver Ice, παραμένουν οι Cordovan Red και Jet Black.

Triumph Rocket 3 R / GT

triumph-colors-rocket3.jpg" class="jcepopup" data-mediabox="1">triumph-colors-rocket3.jpg" alt="triumph colors rocket3" width="1600" height="1074" />

Νέα απόχρωση Sapphire Black/Carnival Red/ Silver Ice, διαθέσιμα και στην Sapphire Black, το Rocket 3R είναι διαθέσιμο και στην έκδοση Matt Silver Ice.

Τriumph Scrambler 900

triumph-modern-classics-10.jpg" class="jcepopup" data-mediabox="1">triumph-modern-classics-10.jpg" alt="triumph modern classics 10" width="1600" height="1112" />

Νέο Cosmic Yellow/Graphite, παραμένουν τα Matt Khaki και Jet Black.

Triumph Speed Triple 1200 RS

triumph-colors-speedtriple-rs.jpg" class="jcepopup" data-mediabox="1">triumph-colors-speedtriple-rs.jpg" alt="triumph colors speedtriple rs" width="1600" height="1141" />

Προσθήκη του χρώματος Carnival Red, διαθέσιμο και στα Matt Silver Ice και Sapphire Black.

Τriumph Speed Twin 900

triumph-modern-classics-13.jpg" class="jcepopup" data-mediabox="1">triumph-modern-classics-13.jpg" alt="triumph modern classics 13" width="1600" height="1089" />

Νέα χρώματα Carnival Red/Phantom Black, Competition Green/Phantom Black, παραμένει το Jet Black.

Τriumph Speed Twin 1200

triumph-modern-classics-12.jpg" class="jcepopup" data-mediabox="1">triumph-modern-classics-12.jpg" alt="triumph modern classics 12" width="1600" height="1129" />

Νέα χρώματα Carnival Red/ Storm Grey και Matt Ironstone/Matt Storm Grey, διατηρείται το Jet Black.

Τriumph Trident 660

triumph-colors-trident-660.jpg" class="jcepopup" data-mediabox="1">triumph-colors-trident-660.jpg" alt="triumph colors trident 660" width="1600" height="1235" />

Προσθήκη της απόχρωσης Jet Black & Triumph Racing Yello, διαθέσιμο και στις Silver Ice/Diablo Red, Matt Jet Black/Silver Ice, Sapphire Black.

Τriumph Thruxton RS

triumph-modern-classics-15.jpg" class="jcepopup" data-mediabox="1">triumph-modern-classics-15.jpg" alt="triumph modern classics 15" width="1600" height="1135" />

Νέα χρωματική επιλογή Jet Black/Silver Ice, παραμένει η Jet Black.

Yamaha MT-10 / MT-07

yamaha-mt10-1.jpg" class="jcepopup" data-mediabox="1">yamaha-mt10-1.jpg" alt="yamaha mt10 1" width="1600" height="900" />

Μετά την αποκάλυψη των πλήρως ανανεωμένων MT-09 και MT-09 SP η Yamaha παρουσίασε και τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς MT για το 2024.

Αυτά αποκτούν έναν νέο χρωματισμό ονόματι Midnight Cyan που συνδυάζει ανθρακί βάση με γαλάζιο, στους τροχούς και στις λεπτομέρειες, καθώς και νέα γραφικά.

Οι άλλοι χρωματικοί συνδυασμοί Tech Black και Icon Blue παραμένουν ως έχουν, όπως επίσης και το τεχνικό υπόβαθρο των MT-10 και MT-07 του 2024.

Yamaha XSR700

yamaha-xsr700-2.jpg" class="jcepopup" data-mediabox="1">yamaha-xsr700-2.jpg" alt="yamaha xsr700 2" width="1600" height="900" />

Το δικύλινδρο XSR700 συνεχίζει χωρίς αλλαγές στο 2024, με ανανεωμένα γραφικά και ένα νέο μπλε χρώμα (Historic Blue) να φέρνει φρεσκάδα δίπλα στο λευκό Historic White.

Yamaha XSR900

yamaha-xsr900-2.jpg" class="jcepopup" data-mediabox="1">yamaha-xsr900-2.jpg" alt="yamaha xsr900 2" width="1600" height="900" />

Με το νέο XSR900 GP να τραβά τα φώτα της δημοσιότητας στη γκάμα των μοντέρνων κλασικών της Yamaha, το βασικό XSR900 διατηρείται ως το γνωρίζαμε με μόνη αλλαγή έναν νέο χρωματισμό.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το ερυθρόλευκο Legend Red, το οποίο θα έχει δίπλα του για το 2024 και το κατάμαυρο Midnight Black που συνεχίζει από τη γκάμα του 2023.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Απριλίου 2024 14:29

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon