.
Κατηγορία Μοτοσυκλέτες
Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2023 09:58

Αφιέρωμα -Τα παπιά της ελληνικής αγοράς για το 2023

Αυτά είναι τα παπιά που διατίθενται στην Ελλάδα των Euro 5.

Η κατηγορία των παπιών παραμένει ένα από τα ευρωπαϊκά παράδοξα της αγοράς δικύκλων, καθώς είμαστε πρακτικά η μόνη χώρα της Ε.Ε. που διαθέτει τόσο μεγάλο μερίδιο σε αυτά τα ελαφριά και οικονομικά δίκυκλα.

Ναι μεν το μεγαλύτερο μέρος της δυναμικής τους έχει χαθεί προ πολλού υπέρ των σκούτερ, ωστόσο διατηρούν το δικό τους κοινό και συνιστούν ακόμη μια υπολογίσιμη δύναμη στην εγχώρια αγορά, καθώς το 2022 πουλήθηκαν 7,735 παπιά σε σύνολο 55,691 δικύκλων, δηλαδή τους αναλογεί περίπου το 13.9% της συνολικής αγοράς.

hero 1 daytona dy125rs

Αν και το νούμερο δεν ακούγεται πολύ μεγάλο - και σίγουρα είναι πολύ μικρότερο των 36,856 σκούτερ που ταξινομήθηκαν στη χώρα μας στο σύνολο του 2022 - αξίζει να σημειώσουμε πως είναι πάρα πολύ κοντά στην ανάλογη ετήσια επίδοση των μοτοσυκλετών, που ήταν 8,996.

Για το 2023 η αγορά των παπιών διατηρεί τις σταθερές της αξίες, δηλαδή τα best sellers της Daytona που επιβεβαίωσαν για μια ακόμη χρονιά τη θέση τους στην κορυφή. Δίπλα τους άλλες δυο εμπορικές επιτυχίες φορούν το σήμα της SYM: από τη μια το best seller VF125, από την άλλη το μεγαλύτερο και ισχυρότερο παπί της αγοράς VF185.

benelli rcx185i 1

Φέτος ωστόσο η μάχη αναμένεται να ενταθεί, καθώς έχουμε νέες αφίξεις σε όλα τα επίπεδα.

Στην κορυφή έχουμε έναν νέο ανταγωνιστή για το SYM VF185, καθώς μετά τη φυγή του Honda GTR150 από τα ελληνικά πεπραγμένα έρχεται το νέο Benelli RCX185i.

hero 2 gpx popz 125

Παράλληλα, η KSR Hellas έφερε στην Ελλάδα τα δύο μεγάλα παπιά 125 κυβικών της Ταϊλανδικής GPX, POPz 125 και Rock 125 για να χτυπήσουν το οικονομικό άκρο της με εντυπωσιακά σχέδια και χρώματα, αλλά και την τεχνογνωσία μιας ασιατικής αγοράς όπου τα παπιά κατέχουν σχεδόν θεϊκό στάτους, αποτελούν απαραίτητη μεταφορική λύση για πολλά εκατομμύρια ανθρώπων και φτάνουν ως και στη δημιουργία πρωταθλήματος Underbone GP.

Στο μεταξύ, η Honda παρουσίασε το ανανεωμένο Super Cub 125 με Euro 5 και μια χρήσιμη προσθήκη στον εξοπλισμό, ενώ και η Yamaha επανέφερε το Crypton S μετά από πολύ μικρή απουσία, κατά την οποία ευθυγραμμίστηκε με τις νέες προδιαγραφές και ανανεώθηκε λίγο εμφανισιακώς.

hero 3 yam crypton s

Η πιο πρόσφατη κίνηση στη σκακιέρα των παπιών έγινε από τη Thrust Motor, που αντιπροσωπεύεται στη χώρα μας από τη Δ. Γουντούφας ΙΚΕ, με νέο Blitz 115 που προτείνει μια ιδιαίτερα οικονομική πρόταση σε ανταγωνιστικότατη τιμή.

Προσθέστε σε αυτά και το νέο παπί της Malaguti, Spectre GP 125, που ήρθε στη διάρκεια του 2022 στη χώρα μας και έχει ήδη γράψει αρκετά δυνατές πωλήσεις, για να αντιληφθούμε πως η μάχη των παπιών το 2023 θα είναι σαφώς πιο απαιτητική για τους ανταγωνιστές – και θετικότατη για μας που έχουμε αρκετές επιλογές για κάθε γούστο και βαλάντιο.

Πάμε να δούμε, σε αλφαβητική σειρά, τα παπιά που απαρτίζουν την ελληνική αγορά του 2023.

Benelli RCX185i ABS

benelli rcx 185i

Τιμή: €2,985

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Benelli, Motoway, ετοιμάζεται να εισάγει στη χώρα μας το νέο υπερ-παπί της Benelli, RCX185i ABS.

Πρόκειται για ένα μοντέλο με μονοκύλινδρο υγρόψυκτο κινητήρα 174 cc με δύο εκκεντροφόρους και τετραβάλβιδη κεφαλή, απόδοση που κορυφώνεται στους 17.7 hp / 9,500 rpm και 1.6 kgm / 6,000 rpm μέσω εξατάχυτου κιβωτίου ταχυτήτων και κινεί 126 στεγνά κιλά.

Ένα από τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του είναι η χρήση τριών μπουζί για την ανάφλεξη, ως μια επιλογή που εξασφαλίζει αποδοτική καύση του μίγματος ώστε να ικανοποιεί τις απαιτητικές προδιαγραφές Euro 5 – μια επιλογή που έχουμε ξανασυναντήσει στον κινητήρα του Bajaj Dominar 400.

Εξοπλίζεται με ανεστραμμένο πιρούνι μπροστά και ένα κεντρικά τοποθετημένο αμορτισέρ πίσω, υπογραμμίζοντας τις αθλητικές του διαθέσεις, ενώ η θεωρητική του τελική ταχύτητα ανακοινώνεται στα 120 km/h.

Το νέο Benelli RCX185i ABS αναμένεται στην Ελλάδα στα μέσα Φεβρουαρίου 2023.

Daytona DY125RS / DY50RS

daytona dy125rs

Τιμή: €1,845 (125 cc) / €1,625 (50 cc)
Ιστοσελίδα:
https://www.daytonamotors.gr/model/dy125-rs/
https://www.daytonamotors.gr/model/dy-50rs/

Ένα διαφιλονίκητο best seller στην ελληνική αγορά, το DY125RS αναβαθμίστηκε κατά τις νέες προδιαγραφές.

Ο ανανεωμένος μονοκύλινδρος κινητήρας 120 cc αποδίδει 8.4 hp με εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, ενώ τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά που τόσο εκτιμήθηκαν από το Ελληνικό κοινό παραμένουν απαράλλαχτα:

  • Εξαιρετικό σύστημα πέδησης με δισκόφρενα τύπου μαργαρίτα 240mm - 190mm, διπίστονες δαγκάνες και CBS
  • Τηλεσκοπικό πιρούνι με διαδρομή 85mm
  • Διπλές ρυθμιζόμενες αναρτήσεις διαδρομής 62mm
  • Τροχοί 17’’
  • Ενσωματωμένη σχάρα αποσκευών

Εμφανισιακά το νέο DY125RS φέρει νέα μάσκα με νέο φωτιστικό σώμα μπροστά, φώτα ημέρας DRL LED και νέα φλας. Αντίστοιχα, επανασχεδιάστηκε το πίσω φωτιστικό σώμα. Συναντάμε επίσης νέους διακόπτες και Carbon φινίρισμα στα πλαστικά γύρω τους.

Υπάρχει διαθέσιμη και έκδοση DY50RS στα 50 cc, συμβατή με διπλώματα οδήγησης μοτοποδηλάτου (ΑΜ), η οποία επίσης εμπίπτει στην ισοδυναμία διπλωμάτων Β με Α1 και ΑΜ, άρα μπορεί υπό προϋποθέσεις να οδηγηθεί και με δίπλωμα αυτοκινήτου, όπως και το 125.

Daytona DY125 Business Bike

daytona dy125 business

Τιμή: €1,925
Ιστοσελίδα:
https://www.daytonamotors.gr/model/dy125-business-bike/

Το επαγγελματικό αδελφάκι του DY125RS είναι πανομοιότυπο σε όλα του, ακολουθώντας στην αναβάθμιση κατά Euro 5.

Εξοπλίζεται με μια μεγάλη σχάρα για φόρτωση, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για εύκολο ανεφοδιασμό με καύσιμο δίχως να εμποδίζει το φορτωμένο πίσω μέρος.

Daytona Sprinter 125 / 50

daytona sprinter125

Τιμή: €1,875 (125 cc) / €1,675 (50 cc)
Ιστοσελίδα:
https://www.daytonamotors.gr/model/sprinter-125-injection/
https://www.daytonamotors.gr/model/sprinter-50/

Το Sprinter είναι ένα γνωστό παπί που μετρά κάμποσα χρόνια στη γκάμα της Daytona και αποτελεί μια πιο σπορτίφ παραλλαγή του DY125RS.

Βασίζεται στο ίδιο πακέτο κινητήρα, πλαισίου, αναρτήσεων και φρένων, με κυρίως αισθητικές αλλαγές, όπως η πιο αιχμηρή μάσκα και το στενόμακρο φανάρι, καθώς και την λιτότερη εμφάνιση με λιγότερα γραφικά - σε μια μαύρη και τρεις δίχρωμες επιλογές.

Το Sprinter είναι διαθέσιμο και σε έκδοση 50 κυβικών εκατοστών, δηλαδή κατάλληλο για οδήγηση με δίπλωμα μοτοποδηλάτου (ΑΜ) και, υπό προϋποθέσεις, με δίπλωμα αυτοκινήτου Β όπως και το 125.

Daytona Velos R 125i

daytona velos r 125

Τιμή: €1,975
Ιστοσελίδα: https://www.daytonamotors.gr/model/velos-r125i/

Το Velos R 125i αποτελεί την πιο πολυτελή έκδοση των παπιών της Daytona, βασισμένο και αυτό στην ίδια πλατφόρμα με το DY125RS.

Ξεχωρίζει από την πιο αιχμηρή, επιθετική και σύγχρονη σχεδίαση στα πλαστικά του, με λεπτομέρειες όπως τη διαφορετικό τελικό εξάτμισης, αλλά ο πραγματικός πρωταγωνιστής είναι το μπροστινό φρένο με δίσκο διαμέτρου 276 mm, τον μεγαλύτερο στην κατηγορία του κατά τη Γκοργκόλης Α.Ε.

Ενημερωμένο πλέον κατά τις νέες προδιαγραφές μαζί με όλη την οικογένεια DY125, συνεχίζει προς το μέλλον ως γνωστή αξία στην ελληνική αγορά.

Evomotors Nova 125

evomoto nova 125

Τιμή: €1,795
Ιστοσελίδα: https://gorgolis-evo.gr/model/nova-125-efi-cbs/

Η Evomotors είναι μια νέα επωνυμία που λανσάρει στην Ελλάδα η Γκοργκόλης Α.Ε. και αποτελεί την οικονομική πτέρυγα της Daytona.

Το πρώτο της μοντέλο στην κατηγορία των παπιών είναι το Nova 125, το οποίο βασίζεται στο DY125RS προσφέροντας μια πιο κλασική εμφάνιση επιλέγοντας παραδοσιακότερες γραμμές σε ποδιά και προβολέα.

Κάτω από τα πλαστικά ωστόσο κρύβεται μια εκσυγχρονισμένη μονάδα, πλήρως ενημερωμένη κατά τις νέες προδιαγραφές.

Evomotors EVO 50 RS

evomoto evo 50rs

Τιμή: €1,595
Ιστοσελίδα: https://gorgolis-evo.gr/model/evo-50-rs/

Το πενηντάρι της οικογένειας Evomotors είναι το Evo 50 RS, βασισμένο στο ίδιο σχέδιο με το Nova 125.

Κινείται από έναν τετράχρονο μονοκύλινδρο διβάλβιδο κινητήρα 50 κυβικών εκατοστών με τετρατάχυτο κιβώτιο και απόδοση προδιαγραφών μοτοποδηλάτου, δηλαδή με τελική ταχύτητα που δεν ξεπερνά τα 50 km/h.

Κυλά σε τροχούς 17 ιντσών, σταματά με δίσκο 220 mm μπροστά και ταμπούρο πίσω, ενώ πλήρες υγρών ζυγίζει μόλις 95 κιλά.

GPX Popz 125

gpx popz 125

Τιμή: €2,175
Ιστοσελίδα: https://gpxgreece.gr/bikes/popz

Η KSR Hellas έφερε στην Ελλάδα τη GPX, τη μεγαλύτερη κατασκευάστρια δικύκλων της Ταϊλάνδης. Πρόκειται για μια εταιρεία που δημιουργήθηκε το 2007 και μέσα σε ελάχιστο χρόνο ανήλθε στην κορυφή της παραγωγής στην πατρίδα της, ενώ σήμερα δραστηριοποιείται σε 10 χώρες της Ασίας, ενώ κάνει το ευρωπαϊκό της ντεμπούτο από τη χώρα μας.

Το Popz φορά έναν κινητήρα αερόψυκτο μονοκύλινδρο με χωρητικότητα 125 κυβικών εκατοστών, τροφοδοτούμενο από ψεκασμό GPX-FI, με εξοπλισμένο με παραδοσιακό τετρατάχυτο κιβώτιο παπιού.

Φορά δισκόφρενο μπροστά, ταμπούρο πίσω, φορά LED φώτα παντού και ξεχωρίζει από τα παιχνιδιάρικα χρώματά του που μας έρχονται σε τέσσερεις συνδυασμούς: πορτοκαλί-μαύρο, κόκκινο-μαύρο και άσπρο-μαύρο σε δύο επιλογές, με μαύρη ή μπεζ σέλα.

Διακρίνεται από την αφαιρούμενη σέλα συνεπιβάτη και αρκετά ποιοτικά στοιχεία στο φινίρισμά του, όπως τα ανάγλυφα εμβλήματα στα πλαϊνά κάτω από τη σέλα.

Τα δύο αμορτισέρ του πίσω διαθέτουν ρύθμιση προφόρτισης με δύο θέσεις, για έναν ή δύο επιβαίνοντες, με την επιλογή να γίνεται πανεύκολα με ένα λεβιεδάκι, δίχως εργαλεία.

Στη Euro 5 έκδοσή του, όπως έρχεται στην Ελλάδα, το βάρος του φτάνει στα 105 κιλά με γεμάτο το ρεζερβουάρ των 4 λίτρων.

GPX Rock 125

gpx rock125

Τιμή: €2,195
Ιστοσελίδα: https://gpxgreece.gr/bikes/rock

Το Rock 125 είναι το έτερον ήμισυ του POPz 125, με βασική διαφορά την εμφάνιση, καθώς το Rock μοντέλο υιοθετεί την κλασική αισθητική των παπιών της δεκαετίας του 1990 με το τετράγωνο φανάρι.

Μοιράζεται τα περισσότερα μηχανικά του μέρη με το POPz, ωστόσο έχει μερικές εμφανείς διαφορές, όπως είναι η οθόνη LCD στα όργανα, η μπροστινή σχάρα και τα αμορτισέρ της YSS με ξεχωριστό δοχείο αερίου.

Στον αντίποδα, δεν διαθέτει το σύστημα Flexi του POPz, με την αφαιρούμενη σέλα συνεπιβάτη, προτιμώντας εδώ μια παραδοσιακότατη ενιαία και μακριά διπλή σέλα.

Το νέο Rock 125 αναμένεται στην Ελλάδα τον Μάρτιο του 2023 με τιμή ίδια με αυτή του POPz 125.

Honda Astrea Grand 110

honda astrea grand x 110

Τιμή: €2,970

Το εισαγωγικό και πιο προσιτό οικονομικά μοντέλο της οικογένειας ήρθε να διαδεχθεί το Wave 110i, επαναφέροντας στην ελληνική αγορά ένα όνομα (Astrea) που έχει κοσμήσει πολλάκις στο παρελθόν τους πίνακες των πωλήσεων σε υψηλότατες θέσεις.

Όπλα του η σύγχρονη εμφάνιση και γραφικά, αλλά και ο απόλυτα οικονομικός κινητήρας του, σε ένα σύνολο που αναδεικνύει ομοιογένεια και φιλικότητα. Οι σωστές αναρτήσεις και το συνδυασμένο σύστημα φρένων φροντίζουν όπως πρέπει για την ενεργητική ασφάλεια του αναβάτη.

Όλα τα παραπάνω μεταφράζονται σε απροβλημάτιστη καθημερινή εξυπηρέτηση με απίστευα μικρή κατανάλωση της τάξης των 2 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα.

Από πλευράς εξοπλισμού το Astrea Grand βασίζεται στα απολύτως απαραίτητα, όπου ξεχωρίζουμε τον μικρό αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα που στα 7 λίτρα του μπορεί να φιλοξενήσει αρκετά μικροπράγματα που χρειαζόμαστε στην καθημερινότητά μας.

Honda Super Cub 125

honda super cub 125

Τιμή: €4,100
Ιστοσελίδα: https://www.honda-motorcycles.gr/range/Super-Cub-125/

Εμφανισιακά το Super Cub 125 δεν αλλάζει σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, όμως τώρα η Honda το διαθέτει με σέλα και μαρσπιέ συνεπιβάτη στον στάνταρ εξοπλισμό.

Ο κινητήρας των 124 κ.εκ. συνδυάζει το κάτω μέρος (με ξανασχεδιασμένα κάρτερ) του C110 της ιαπωνικής αγοράς, με την κεφαλή του ενός εκκεντροφόρου και των δύο βαλβίδων από το MSX Grom. Νέες είναι οι βάσεις του κινητήρα στο πλαίσιο.

Τα επίσημα νούμερα κάνουν λόγο για ιπποδύναμη 9.65 hp / 7.500 rpm και για 1 kgm ροπής στις 6.250 rpm.

Νέο είναι το φίλτρο αέρα, νέα και η θέση του μπεκ του ψεκασμού, ενώ παρόλο που η εμφάνιση της εξάτμισης δεν αλλάζει, νέα είναι τα Euro 5 εσωτερικά της. Αντί των 2 καταλυτών του προηγούμενου μοντέλου, και με τη βοήθεια του νέου κινητήρα, η Honda χρησιμοποιεί τώρα έναν, πιο αποδοτικό, καταλύτη. Νέος είναι ο προγραμματισμός της ECU, ενώ πιο δυνατή η γεννήτρια Alternating Current Generator (ACG).

Οι υπόλοιπες αλλαγές αφορούν στα νέα ελατήρια των 2 πίσω αμορτισέρ για καλύτερη απόδοση σε κακό οδόστρωμα, και στο νέο ματ σκούρο γκρι χρώμα.

Το Super Cub 125 συνεχίζει να έρχεται με στρογγυλό πίνακα οργάνων που συνδυάζει ψηφιακές και αναλογικές ενδείξεις, αλλά και με σύστημα Smart Key στον στάνταρ εξοπλισμό του.

Παράλληλα, συνεχίζει να διατίθεται στην αγορά η προηγούμενη έκδοση, Super Cub C125, δίχως τις αλλαγές του ανανεωμένου μοντέλου και με λιανική τιμή €3,600.

Malaguti Spectre GP 125

malaguti spectre gp 125

Τιμή: €2,395
Ιστοσελίδα: https://malaguti.bike/el/models/spectre-gp-125/

Τον περασμένο Ιανουάριο (2022) η KSR Hellas έφερε στην ελληνική αγορά το Spectre GP 125, το νέο sport παπί της ιταλικής ιστορικής μάρκας Malaguti.

Το Malaguti Spectre GP 125 πληροί τις προδιαγραφές Εuro 5, διαθέτοντας ισχυρό κινητήρα 125 cc με σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου EFI, σύστημα συνδυασμένης πέδησης (CBS), 5 ταχύτητες με συμπλέκτη, μοντέρνο σχεδιασμό και αιχμηρή εμφάνιση με σύγχρονες λεπτομέρειες, full LED φωτισμό, USB θύρα, ψηφιακή οθόνη και αναλογικό στροφόμετρο, δισκόφρενα εμπρός 320mm και πίσω 190mm τύπου μαργαρίτα, ζάντες αλουμινίου 17” με tubeless ελαστικά και Monoshock πίσω ανάρτηση.

Το Malaguti Spectre GP 125 διατίθεται σε τρεις εντυπωσιακούς χρωματικούς συνδυασμούς: Corsa Black/Red, Toro Black και Neve White.

Η προτεινόμενη λιανική τιμή του νέου Malaguti Spectre GP 125 θα ανακοινωθεί εντός Ιανουαρίου και αναμένεται ιδιαίτερα ανταγωνιστική σε σχέση με τα χαρακτηριστικά του μοντέλου, καθώς και των ιδιαιτέρων συνθήκων που αντιμετωπίζει η αγορά δικύκλων παγκοσμίως με το υπερβολικά αυξημένο κόστος μεταφοράς προϊόντων ταυτόχρονα με τις ανατιμήσεις των πρώτων υλών.

SYM VF125

sym vf125

Τιμή: €2,495
Ιστοσελίδα: https://sym.gr/model/vf125/

Το VF125 μπήκε στη Euro 5 εποχή το 2021, διατηρώντας τα στοιχεία που το έκαναν δημοφιλές, όπως την αιχμηρή, sport σχεδίαση, τον υψηλού επιπέδου εξοπλισμό, τις υψηλές επιδόσεις, αλλά και την χαμηλή κατανάλωση.

Η σχεδίαση του περιλαμβάνει πολλές σύγχρονες και πολυτελούς εμφάνισης πινελιές, όπως το κόκκινο διακοσμητικό χωροδικτύωμα, οι επιφάνειες carbon υφής, το κάλυμμα εξάτμισης με επινικελωμένες λεπτομέρειες, οι ζάντες αλουμινίου με σιρίτι, τα LED φώτιστικά σώματα μπρος-πίσω με φώτα ημέρας DRL, σέλα με αντιολισθητική επένδυση και χαρακτηριστική κόκκινη ραφή.

Η πρακτικότητα διατηρείται ψηλκά με αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα για μικροπράγματα, αλλά και άνοιγμα αυτής από τον κεντρικό διακόπτη χωρίς να χρειάζεται να σβήσει ο κινητήρας.

Φορά tubeless ελαστικά, με φαρδύ πίσω 120/70-17 για σταθερό πάτημα στον δρόμο, φρενάρει με δύο δισκόφρενα 220mm που εξοπλίζονται με σωληνάκια υψηλής πίεσης και σύστημα συνδυασμένης πέδησης (CBS).

Ο Euro 5 κινητήρας του τροφοδοτείται από ηλεκτρονικό ψεκασμό της Keihin και αποδίδει
ιπποδύναμη στην κορυφή της κατηγορίας του, 9.6 hp στις 8,500 σ.α.λ., ενώ η μέγιστη ονομαστική ροπή φτάνει στα 0.9 kgm στις 7,000 σ.α.λ..

SYM VF185

sym vf185

Τιμή: €3,295
Ιστοσελίδα: https://sym.gr/motorcycles/vf185/

Είναι το μεγαλύτερο και το ισχυρότερο παπί που μπορεί κανείς να αγοράσει σήμερα στην Ελλάδα. Το VF185 άλλαξε πριν λίγα χρόνια τα δεδομένα της αγοράς, φέρνοντας γεωμετρία και κινητήρα μοτοσυκλέτας στο κορμί ενός παπιού.

Είναι το μόνο με κανονικό κιβώτιο έξι σχέσεων με συμπλέκτη, τροφοδοτείται από ψεκασμό Keihin και απολαμβάνει απόδοση 18.3 hp στις 9,000 rpm και ροπή 1.6 kgm στις 7,250 rpm.

Με τηλεσκοπικό πιρούνι διαμέτρου 30 mm, μονό πίσω αμορτισέρ, δύο μεγάλα κυματιστά δισκόφρενα και σύστημα ABS, το VF185 έχει πολλούς λόγους για να ξεχωρίζει μεταξύ των παπιών.

Thrust Blitz 115

thrust blitz 115

Τιμή: €1,790
Ιστοσελίδα: https://thrust-motor.com/product/blitz-115/

Η Γκουντούφας ΙΚΕ ανακοινώνει την άφιξη και διαθεσιμότητα ενός νέου οικονομικού παπιού.

Το Blitz 115 έρχεται στην Ελλάδα για να προσφέρει τις υπηρεσίες του για τις καθημερινές ανάγκες μετακίνησης πάνω σε μια σύγχρονη και ιδιαίτερα οικονομική βάση.

Βασίζεται σε έναν αερόψυκτο μονοκύλινδρο ψεκαστό κινητήρα 114 κυβικών εκατοστών, με απόδοση που μεγιστοποιείται στους 9 ίππους για βάρος 102 κιλών.

Εξοπλίζεται με δισκόφρενα μπρος-πίσω, με το μπροστινό να φορά μια τριπίστονη δαγκάνα και το πίσω διπίστονη, υποστηριζόμενο από σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS.

Ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει ακόμη παροχή φόρτισης USB (2Α) στην αριστερή άκρη της ποδιάς κάτω από το τιμόνι, διαθέτει μίζα και μανιβέλα για την εκκίνησή του και κυλά σε τροχούς 17 ιντσών.

Yamaha Crypton S

yamaha crypton s

Τιμή: €3,095

Το όνομα Crypton σημαίνει πολλά στην Ελλάδα, καθώς συνδέεται με μια παραδοσιακή δύναμη των παπιών, ένα μόνιμο best seller σε διάφορες μορφές, από το κάποτε δυνατότερο όλων 135Χ, ως τη σημερινή του κληρονομία που παραμένει στις πωλήσεις της ελληνικής αγοράς.

Το Crypton S απουσίασε για ένα μικρό διάστημα από την αγορά μας, ωστόσο μόλις πρόσφατα επέστρεψε ανανεωμένο και συμμορφωμένο με τις προδιαγραφές Euro 5, δίχως αλλαγές στα τεχνικά του χαρακτηριστικά.

Το Crypton S κινείται με αερόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα 114 cc που αποδίδει περίπου 9 hp και 0.9 kgm, ενώ στη νέα του μορφή ξεχωρίζει από το νέο του δίχρωμο φινίρισμα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2023 10:02

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon