.
Κατηγορία Μοτοσυκλέτες
Τρίτη, 08 Μαρτίου 2022 18:04

ΑΦΙΕΡΩΜΑ - Scooter της Α1 κατηγορίας

Τα Scooter είναι η δημοφιλέστερη κατηγορία δικύκλου της ελληνικής αγοράς, και το 2022 αναμένεται να γίνουν ακόμα πιο δημοφιλή με τη νέα νομοθεσία που επιτρέπει την οδήγηση τους και με δίπλωμα αυτοκινήτου, αν ο κάτοχος του είναι άνω των 27 ετών, το κατέχει 6 τουλάχιστον χρόνια, και είναι πρόθυμος να κάνει και 5 μαθήματα οδήγησης για δίκυκλα. Στο άρθρο μας θα δούμε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα βενζινοκίνητων και ηλεκτρικών scooter της Α1 κατηγορίας.

Τα Scooter της Α1 κατηγορίας μπορούν να παίξουν με την ίδια επιτυχία δυο ρόλους. Ως εισαγωγικά μοντέλα για νέους οδηγούς, και ως απόλυτα μεταφορικά αστικά μέσα για commuting.

Η συγκεκριμένη κατηγορία έχει ότι χρειάζεται ένας αναβάτης για την καθημερινή αστική του μετακίνηση, στον βέλτιστο βαθμό. Μικρή συνήθως τιμή απόκτησης, ελάχιστες απαιτήσεις συντήρησης, αστεία κατανάλωση, μικρό βάρος που απογειώνει την ευχρηστία, και αποθηκευτικούς χώρους.

Εδώ έχουμε τα δίκυκλα με την απόλυτη χρηστική ισορροπία, που απαντούν στην ερώτηση “τι χρειάζεσαι” μέσα στην πόλη.

Γνωρίστε παρακάτω μερικούς από τους ιδανικότερους δίτροχους συντρόφους για τις καθημερινές αστικές σας μετακινήσεις.

ΒΕΝΖΙΝΟΚΙΝΗΤΑ

Aprilia SR GT

aprilia sr gt 200 giallo 3 4antdx grigio

H Aprilia παρουσίασε μια νέα γκάμα Urban Adventure σκούτερ που ονομάζεται SR GT και θα κυκλοφορήσει σε εκδόσεις 125 (Α1) και 200 (Α2) κυβικών εκατοστών.

Το SR GT έρχεται με ιδιαίτερο στιλ που θέλει να φέρει στο μυαλό στοιχεία από μοτοσυκλέτα, και δη χωμάτινη, στοιχεία όπως το “γυμνό” από πλαστικά τιμόνι με την αντίστοιχα “μοτοσυκλετιστική” τιμονόπλακα, με τις μεγάλες διαδρομές αναρτήσεων και απόσταση από το έδαφος, αλλά και με τα διπλής χρήσης ελαστικά.

Τα παραπάνω συνδυάζονται με το γνωστό sport στιλ της Aprilia, με σύγχρονους κινητήρες i-get στα 125 και 200 κυβικά, με το σύστημα Start & Stop, με ψηφιακή LCD οθόνη, full LED φώτα, και προαιρετικά με το σύστημα συνδεσιμότητας APRILIA MIA.

Οι τροχοί είναι 14 και 13 ιντσών και τα ελαστικά φαρδιά σε διαστάσεις 110/80 και 130/70.

Οι Euro 5 κινητήρες αποδίδουν 14.75 hp / 8,750 rpm για το 125 και 17.4 hp / 8,500 rpm για το 200, ενώ αμφότεροι έχουν το σύστημα Start & Stop.

Η Aprilia θα διαθέσει και μια πιο σπορ έκδοση του SR GT με διαφορετικά γραφικά, χρώματα και φινιρίσματα.

Daytona MIRO 125

daytona miro 125

Και όμως, υπάρχουν ακόμα scooter για το κέντρο της πόλης με εξαιρετικά compact διαστάσεις και τροχούς 10 ιντσών, με τη Daytona να παρουσιάζει το “χωράω παντού και δεν καίω τίποτα” MIRO 125 για το 2022.

Το Daytona MIRO 125 κοστίζει 1.895 ευρώ, όσο δηλαδή κι ένα οικονομικό παπί, και πέρα από το χαμηλό κόστος απόκτησης του προτάσσει ως δυνατά του όπλα τις μαζεμένες διαστάσεις του και την εξαιρετικά οικονομική λειτουργία του, με ανακοινώσιμη WMTC κατανάλωση στα 2,6 λίτρα / 100 χιλιόμετρα.

Στην καρδιά του MIRO βρίσκουμε έναν τετράχρονο και αερόψυκτο κινητήρα με 2 βαλβίδες και ψεκασμό Bosch, με απόδοση 8.08 hp / 8.000 rpm. Η εκκίνηση γίνεται τόσο με μίζα όσο και με μανιβέλα.

Στις αναρτήσεις το MIRO φέρει τηλεσκοπικό πιρούνι 33 mm με διαδρομή 90 mm και μονό πίσω αμορτισέρ με διαδρομή 87 mm.

Παρά τις μικρές του διαστάσεις, το MIRO θα εκπληρώσει όλες τις μεταφορικές σας απαιτήσεις, διαθέτοντας κλειστό αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα, 2 ανοιχτούς αποθηκευτικούς χώρους στο εσωτερικό της ποδιάς και οι 2 πρακτικούς γάντζους για χειραποσκευές.

DYMOTO Mista 125

dymoto mista 125 00001

Το DYMOTO Mista 125, δίπλα στη μεγαλύτερη έκδοση Mista 150, διατίθεται από την Evomoto του Ομίλου Γκοργκόλη.

Τα 2 Mista αναμένονται στη χώρα μας τον Απρίλιο του 2022, σε τιμή 3.495 ευρώ για το 125 και 3.545 για το 150. Το όνομα Mista (Mixed - Ανάμεικτη) παραπέμπει στη χρήση των scooter, που έχουν στο μενού πέρα από την άσφαλτο και βατούς χωματόδρομους.

Το Mista 125 αποδίδει 14,6 Ps / 8.500 Rpm, και ροπή 1.27 Kgm στις 6.500 σ.α.λ..

Στο υψηλό επίπεδο εξοπλισμού των 2 Mista περιλαμβάνονται: σύστημα keyless, συναγερμός, cornering light, δυναμικά φλας, ψηφιακή οθόνη οργάνων, ρυθμιζόμενη ζελατίνα, θύρα USB, 23 λίτρα αποθηκευτικού χώρου, κ.α.

Euro Motors FALCON 125

euro motors falcon125 3

Τετράχρονο μονοκύλινδρο με ηλεκτρονικά τροφοδοτούμενο κινητήρα [EFI], δείκτη βενζίνης, στροφόμετρο, κεντρικό και πλαϊνό σταντ, δισκόφρενο εμπρός πίσω με CBS (συνδυασμένη πέδηση), Tubeless ελαστικά και τροχούς 130/60-13 εμπρός/πίσω, διπλούς προβολείς για μέγιστη αποτελεσματικότητα στη βραδινή οδήγηση, σχάρα αποσκευών, μεγάλα ευδιάκριτα φλας, άριστο φινίρισμα, μοναδική γραμμή. Εκκίνηση με μίζα και μανιβέλα.

To FALCON 125 ζυγίζει 118 κιλά, διαθέτει τηλσεκοπικό πιρούνι και δυο αμορτισέρ πίσω, ενώ στα φρένα έχει σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS.

FB Mondial Imola

fb mondial

Στο περίπτερο της στην EICMA 2021, η FB Mondial παρουσίασε το πρώτο της scooter που ακούει στο όνομα Imola, ένα τετράχρονο sport scooter 125 κ.εκ., με Euro 5 υγρόψυκτο και ψεκαστό κινητήρα, το οποίο με το όνομα του αποτίει φόρο τιμής στη γνωστή πίστα ταχύτητας.

Η FB Mondial κάνει λόγο για compact design, δυνατές επιδόσεις για την κατηγορία, τόσο σε αστική όσο και σε περιαστική χρήση.

Τα φώτα του ιταλικού scooter είναι όλα LED, στην εκκίνηση βρίσκουμε keyless σύστημα, ενώ η ουρά έχει ιδιαίτερο design, διαθέτοντας κενά / τρύπες για καλύτερη αεροδυναμική, σε στιλ… Superbike.

Οι τροχοί είναι 13 ιντσών, με το Imola να κυκλοφορεί σε τρία χρώματα, με ονόματα από τις στροφές της ομώνυμης πίστας: Κόκκινο (Tamburello), Μπλε (Acque Minerali), Λευκό (Tosa).

Honda PCX125

HONDA PCX125

Το best-seller scooter μικρών τροχών της Honda, το προηγμένο PCX 125 στο οποίο είχε κάνει ντεμπούτο το σύστημα Start/Stop και αρκετές ακόμα τεχνολογικές καινοτομίες, ανανεώθηκε δραστικά για το 2021, με τη Honda να μην μένει σε ένα επιφανειακό Euro 5 φρεσκάρισμα.

Traction Control, σύστημα Smart Key, μεγαλύτεροι αποθηκευτικοί χώροι, USB φορτιστής, κ.α., επανατοποθετούν το PCX σε κορυφαία θέση στην κατηγορία του, και όχι μόνο.

Το PCX125 του 2021 έρχεται με φρεσκάρισμα στον σχεδιασμό του, ελαφρώς μεγαλύτερη φιμέ ζελατίνα, και με νέο design στην πίσω χειρολαβή, ενώ επανασχεδιασμένα είναι τα full LED και DRL LED φώτα.

Κερδίζει μεγαλύτερους αποθηκευτικούς χώρους (+2,4 λίτρα στον χώρο κάτω από τη σέλα που έχει πλέον χωρητικότητα 30,4 λίτρων και χωρά άνετα ένα full-face κράνος), μεγαλύτερα μαρσπιέ και έναν USB-C φορτιστή στο αποθηκευτικό ντουλαπάκι μπροστά.

Νέος είναι ο widescreen LCD ψηφιακός πίνακας οργάνων, ενώ το Honda Smart Key ελέγχει την ανάφλεξη αλλά και το άνοιγμα της σέλας, ενώ μπορεί να ανοίξει και το Top box των 35 λίτρων που διατίθεται στον έξτρα εξοπλισμό.

Ο Euro 5 τετράχρονος, ψεκαστός και 4βάλβιδος κινητήρας παρέχει περισσότερη δύναμη από πριν (12,33 Hp / 8.750 rpm) και ροπή (1,2 kgm / 6.500 rpm).

Honda Forza 125

HONDA FORZA 125

To Forza 125, το premium, σπορ GT scooter της Honda, παραμένει στο προσκήνιο το 2022 με νέες χρωματικές επιλογές για το 22YM. Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει HSTC, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα, θύρα USB Type-C, αποθηκευτικό χώρο για δύο full-face κράνη, φωτισμό full LED και λειτουργία Smart Key.

Δύο κράνη full-face χωράνε κάτω από το σέλα, ενώ μία θύρα φόρτισης USB αντικαθιστά την πρίζα ACC 12V.

Το Smart Key του Forza 125, πέραν του ότι ελέγχει τον κεντρικό διακόπτη και την κλειδαριά στο ντουλαπάκι, είναι συμβατό και με το προαιρετικό Smart top box 45L.

Ο τετραβάλβιδος, υδρόψυκτος SOHC κινητήρας τεχνολογίας eSP (enhanced Smart Power) του Forza 125 αποδίδει ισχύ 15 PS (11kW) στις 8.750 σαλ. με μέγιστη ροπή 12,2Nm στις 6.500 σαλ.

Ταξιδεύει άνετα γύρω στα 90km/h και έχει τελική ταχύτητα (V-max) 108km/h.

Το Idling Stop διακόπτει αυτόματα τη λειτουργία του κινητήρα μετά από τρία δευτερόλεπτα στο ρελαντί, όταν το Forza είναι σταματημένο και τα φρένα πατημένα.

Ο μπροστινός τροχός 15 ιντσών από χυτό αλουμίνιο φορά ελαστικό 120/70-15, ενώ ο πίσω τροχός 14 ιντσών φορά ελαστικό 140/70-14. Στα φρένα, υπάρχει ένας μεγάλος δίσκος 256mm μπροστά που συνδυάζεται με έναν 240mm πίσω, ενώ έχουμε και 2κάναλο ABS.

Honda SH 125i

HONDA SH125i

Τα δημοφιλέστατα SH 125i & 150i, κατασκευασμένα στο εργοστάσιο της Honda στην Atessa της Ιταλίας, διατηρούνται στην ανανεωμένη μορφή και τεχνολογία που απέκτησαν το 2020 στην πιο πρόσφατη μεγάλη τους αναβάθμιση.

Για το 2022 η Honda προσθέτει δύο νέα χρώματα στη γκάμα των δύο σκούτερ: λευκό Mat Pearl Cool White και γκρίζο Mat Rock Gray.

Σε αμφότερες τις περιπτώσεις η εμφάνιση ολοκληρώνεται με κόκκινα σήματα SH και μαύρες ζάντες.

KYMCO Agility+ S 125

KYMCO AGILITY S 125

Η σειρά Agility είναι η πιο επιτυχημένη εμπορικά σειρά δικύκλων της KYMCO, και για το 2022 έχουμε ανανέωση των μοντέλων Agility+ S στα 125 και 200 κυβικά.

Νέος είναι ο LED προβολέας, ενώ τα φώτα είναι full LED, με DRL LED φώτα που δίνουν στα Agility S μια νέα ξεχωριστή εμφάνιση.

Νέα είναι και η ποδιά, που απομακρύνει πιο αποτελεσματικά πλέον τον αέρα από τον αναβάτη.

Νέο είναι και το πίσω μέρος των Agility, με νέα LED και DRL LED φώτα, ενώ για πρώτη φορά σε scooter KYMCO τα πίσω φλας δεν συμπεριλαμβάνονται στο φωτιστικό σώμα, χαρίζοντας αέρα μοτοσυκλέτας στα Agility.

Ο πίνακας οργάνων είναι κι αυτός νέος, και αποτελείται από μια ψηφιακή LCD οθόνη χωρισμένη σε 2 μέρη.

Ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα είναι πλέον ακόμα μεγαλύτερος και πιο τακτοποιημένος, ενώ διαθέτει και θύρα φόρτισης μικροσυσκευών. Μια δεύτερη θύρα USB βρίσκεται μπροστά, στην ποδιά.

Οι κινητήρες είναι Euro 5 προδιαγραφών, τετράχρονοι, μονοκύλινδροι και αερόψυκτοι, με το 125 να αποδίδει 2 hp περισσότερους από το Agility+ S που αντικαθιστά, φτάνοντας τους 10.4 hp.

Στα φρένα έχουμε 2 δίσκους και δικάναλο ABS, ενώ νέες είναι οι ζάντες των 16 ιντσών μπροστά και των 14 πίσω.

KYMCO Agility CARRY 125i CBS E5

Kymco Carry 125i E4 01

Όταν έχεις φορτωθεί με τόσες δουλειές που σου φαίνονται όλα πακέτο, έρχεται το Agility Carry 125i CBS! Με νέο ενισχυμένο πλαίσιο σχεδιασμένο για αντοχή σε καταπονήσεις, µε επίπεδο πάτωµα, σχάρες εµπρός και πίσω αυξηµένης αντοχής για σκληρή δουλειά.

Η χαµηλή κατανάλωση, ο δοκιµασµένος κινητήρας και το χαµηλό κόστος συντήρησης, εξασφαλίζουν γρήγορη απόσβεση, κάνοντάς το την πρώτη και… τελευταία επιλογή για κάθε επαγγελµατία.

Το Agility Carry 125i CBS μεταξύ άλλων διαθέτει Δείκτη βενζίνης, Δισκόφρενα εμπρός – πίσω με συνδυασμένη πέδηση CBS, Επίπεδο πάτωμα, Κεντρικό & πλαϊνό σταντ, Τσάντα εγγράφων (προαιρετικός εξοπλισμός).

KYMCO Dink X 125

kymco dink x 125

Ο τελευταίος απόγονος της γνωστής γενιάς Dink, που ξεπερνά τα 20 χρόνια ζωής, το Dink X 125 είναι ένα compact GT scooter, ιδανικό για τα αστικά κέντρα.

Διαθέτει τροχούς 13 ιντσών, συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι και 2 αμορτισέρ πίσω, ABS στον στάνταρ εξοπλισμό, αερόψυκτο κινητήρα 125 κ.εκ. με απόδοση 11.5 hp, και δισκόφρενα εμπρός-πίσω.

Η σέλα είναι φαρδιά και άνετη, αλλά και χαμηλή ώστε να είναι προσβάσιμη σε όλα τα αναστήματα, και κάτω από τη σέλα έχουμε αποθηκευτικό χώρο ικανό να φιλοξενήσει 2 κράνη, ένα full-face κι ένα jet.

Παράλληλα υπάρχει και ντουλαπάκι στην ποδιά μπροστά, για μεγιστοποίηση των αποθηκευτικών χώρων. Μια θύρα USB στο τιμόνι σας επιτρέπει να φορτίζετε το smartphone σας, ενώ στα όργανα διαθέτουμε και τη θαυματουργή σουίτα πολυμέσων Noodoe, με πλοήγηση, υπηρεσίες διαδικτύου κ.α.

Το μεταξόνιο βρίσκεται στα 1.370 mm, το ρεζερβουάρ χωρά 6 λίτρα καυσίμου, ενώ το στεγνό βάρος του Dink X 125 ανακοινώνεται στα 127 κιλά.

KYMCO PEOPLE ONE 125i CBS

KYMCO People One 125i DD Esterne 001

Καθηµερινό, φιλικό, απλό και ξεχωριστό. Με µεγάλους τροχούς, πρακτικό επίπεδο πάτωµα και αναπαυτική σέλα, είναι το ιδανικό scooter πόλης.

Εξοπλισμένο με κινητήρα 125 κυβικών µε ηλεκτρονικό ψεκασµό DIS (Drop Injection System), που επιτρέπει τη βελτιστοποίηση των επιδόσεων µε ταυτόχρονη µείωση των εκποµπών ρύπων και της κατανάλωσης που φτάνει τα 48 km στο λίτρο.

Μεταξύ άλλων διαθέτει Κεντρικό & πλαϊνό σταντμ, Ανεμοθώρακα και μπαγκαζιέρα (προαιρετικό εξοπλισμό), Δείκτη βενζίνης, Σινιάλο στη μεγάλα σκάλα των φώτων, Ζάντες αλουμινίου και Άγκιστρο αποσκευών.

KYMCO X-TOWN 125i CBS

KYMCO X Town 125i ABS Esterne 016

Ένα εντελώς νέο mega scooter, έχει όλα τα χαρακτηριστικά που είναι απαραίτητα στο σύγχρονο αναβάτη. Χρησιµοποιεί εξελιγµένο κινητήρα, µε έµφαση στην οικονοµία και στη γραµµική απόδοση.

Σχεδιάστηκε µε κεντρική φιλοσοφία την άνεση και την πρακτικότητα στις µετακινήσεις, µε τον χώρο κάτω από τη σέλα να φιλοξενεί άνετα κράνος οδηγού και συνοδηγού, και χώρο στην ποδιά που θα βολέψει όλους τους αναβάτες σε κοντινές ή µακρύτερες διαδροµές.

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει Kεντρικό & πλαϊνό σταντ, SMART KEY κεντρικός διακόπτης πολλαπλών χρήσεων με αντικλεπτική προστασία, Αλάρμ φλας, Ρυθμιζόμενες μανέτες φρένων και Ένδειξη service.

Lambretta V-Special 125

lambretta vspecial 001

H Lambretta V-Special 125 είναι από τα ελάχιστα scooter με vintage στιλ και βαρύ όνομα από το παρελθόν.

Ο κινητήρας είναι ένα μονοκύλινδρο αερόψυκτο σύνολο στα 124,7 κ.εκ. χωρητικότητας. Η απόδοση του είναι 10 ίπποι στις 8.500 σ.α.λ. και 0,93 kg-m ροπής στις 7.000 σ.α.λ.

Ο πίνακας οργάνων αποτελείται από ένα αναλογικό ημικυκλικό ταχύμετρο πλαισιωμένο από ενδεικτικές λυχνίες και ακριβώς από κάτω, υπάρχει μεγάλη, ευανάγνωστη και ωραία φωτιζόμενη το βράδυ LCD οθόνη.

Μιλώντας για φώτα, αυτά είναι Full LED στο V -Special 125, συμπεριλαμβανομένων και των φλας.

Κάτω από την πολύ όμορφη σέλα, που συνδυάζει διαφορές υφές και σχέδια στο κάλυμμα της, έχοντας κόκκινη εξωτερική ραφή, βρίσκεται ένα αρκετά βαθύς... “κουβάς” αποθηκευτικού χώρου.

Συνεχίζοντας με τους αποθηκευτικούς χώρους, στην ποδιά υπάρχει επίσης ενιαίο ντουλαπάκι με δυνατότητα κλειδώματος, το οποίο φέρει δύο μεγάλες θήκες δεξιά και αριστερά στο εσωτερικό του.

Υπάρχει επίσης και διακόπτης στα δεξιά που ουσιαστικά κόβει την ανάφλεξη στο scooter, έτσι ώστε να είναι αδύνατη η εκκίνηση του σε περίπτωση κλοπής.

Motron IDEO 125

MOTRON IDEO 50 GREY 1

Το IDEO 125 έχει κλασικό design στα πρότυπα της Vespa, με αερόψυκτο τετράχρονο κινητήρα 125 κ.εκ., αυτόματη μετάδοση, και απόδοση 5,3 kW.

Οι τροχοί του είναι 12 ιντσών, ενώ στις αναρτήσεις φορά τηλεσκοπικό πιρούνι και μονό πίσω αμορτισέρ.

Στα φρένα το IDEO έρχεται εξοπλισμένο με δίσκο 190 mm μπροστά και ταμπούρο 130 mm πίσω, ενώ έχει και σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS.

Το βάρος του ανακοινώνεται στα 107 κιλά, το ύψος σέλας στα 780 mm και η χωρητικότητα καυσίμου του ρεζερβουάρ στα 5 λίτρα.

Η Motron κάνει λόγο για τελική ταχύτητα 80 χλμ/ώρα.

Motron VENTURA 125

MOTRON VENTURA GREY

To VENTURA 125 έρχεται με μεγάλους τροχούς 16 ιντσών και αερόψυκτο τετράχρονο κινητήρα 125 κ.εκ. με απόδοση 7,2 kw.

Στις αναρτήσεις βρίσκουμε ένα τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά και μονό πίσω αμορτισέρ για μια σύγχρονη διάταξη που υπόσχεται καλό κράτημα.

Στα φρένα έχουμε δίσκο 260 mm μπροστά και δίσκο 240 mm πίσω, ενώ το scooter έρχεται με σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS.

Το βάρος του VENTURA 125 ανακοινώνεται στα 120 κιλά, ενώ η σέλα έχει ύψος 810 mm.

Το ρεζερβουάρ χωρά 7 λίτρα καυσίμου, με την εταιρεία να κάνει λόγο για τελική ταχύτητα 90 χλμ/ώρα.

Piaggio Mymoover

piaggio mymoover 00006

Το Piaggio Mymoover πατά στις… ροδιές του θρυλικού Honda Gyro, όντως και αυτό τρίκυκλο, με τους δυο τροχούς πίσω και όχι μπροστά όπως στα MP3, και με αποστολή επαγγελματική, με μεγάλο μεταφορικό κουτί στο πίσω του μέρος, και με προηγμένες τεχνολογικές λύσεις.

Στις στροφές το Mymoover «σπάει» τη… μεσούλα του, με τους 2 πίσω τροχούς να κρατάνε πάντα την επαφή τους με τον δρόμο, ενώ το υπόλοιπο scooter, μαζί με το κουτί, παίρνει τις απαραίτητες κλίσεις.

Η εμπρόσθια σχάρα έχει δυνατότητα φόρτωσης 20 κιλών, ενώ το κουτί αποθήκευσης έχει χωρητικότητα έως 60 κιλά, με συνολικό όγκο 261 λίτρα. Επιπλέον, διατίθεται κεντρική τσάντα, προσθέτοντας επιπλέον χωρητικότητα 5 κιλών.

Το Mymoover διαθέτει τετράχρονο μονοκύλινδρο κινητήρα 125 κ.εκ. με απόδοση 10,9 hp, η μετάδοση είναι φυσικά αυτόματη, ενώ το συνολικό βάρος του scooter φτάνει τα 200 κιλά.

Κάθε τροχός είναι εφοδιασμένος με δισκόφρενο για πιο αποτελεσματικό φρενάρισμα, ενώ το τρίτροχο scooter διαθέτει και σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS. Σημειώστε πως το Mymoover δεν χρειάζεται σταντ για να σταθεί όρθιο όταν δεν κινείται.

Royal Alloy GP 125i CBS

royalalloy gp125 3132019

Ένα υπέροχο lifestyle scooter με μεταλλικό σασί και Euro 5 αερόψυκτο κινητήρα 124.6 κυβικών εκατοστών με αυτόματη μετάδοση και απόδοση 9.7 hp.

Φέρει τροχούς 12 ιντσών και μεγάλο ρεζερβουάρ 11 λίτρων.

Στα φρένα βρίσκουμε δίσκο 220 mm μπροστά κι έναν ακόμα στην ίδια διάμετρο πίσω, ενώ το GP 125i έρχεται και με σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS.

Το βάρος του ανακοινώνεται στα 130 κιλά, και το ύψος σέλας στα 770 mm.

Super Soco CT3

super soco ct 3

Με το νέο μοντέλο CT3 η Super Soco ανεβάζει επίπεδο απόδοσης, καθώς από τους περίπου 6.5 ίππους που αποδίδει κατά το μέγιστο το CPX, εκτελείται ένα άλμα στους 25 ίππους -σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το γερμανικό περιοδικό Motorrad.

Το CT3 αποσκοπεί δηλαδή να πατήσει πόδι στην κατηγορία Α2 και το κάνει με ένα σχέδιο που θυμίζει αρκετά το BMW C400X και δείχνει να φορά τροχούς 13 ή 14 ιντσών. Ακριβή στοιχεία δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, έτσι κρίνουμε οπτικά από το βίντεο που επισημοποίησε τη νέα άφιξη της Super Soco.

Οι λιγοστές διαθέσιμες πληροφορίες δεν είναι επιβεβαιωμένες, πάντως αναφέρουν πως στον τροφοδοσία συναντάμε μια μπαταρία 7.2 kWh, η οποία απαιτεί περίπου 3 ώρες για να φορτίσει πλήρως και επαρκεί για αυτονομία έως 180 χιλιόμετρα με μέγιστη ταχύτητα τα 125 km/h.

Ο ηλεκτροκινητήρας του είναι τοποθετημένος στο κέντρο, μπροστά από την έδραση του ψαλιδιού και η τελική μετάδοση ανατίθεται σε ιμάντα.

Διαθέτει ABS (ως οφείλει σε περιβάλλον προδιαγραφών Euro), μεγάλη οθόνη TFT 7 ιντσών πιθανότατα με στάνταρ συνδεσιμότητα και σύστημα ανάκτησης ενέργειας.

SYM FNX 125

FNX MTGRBL

Πρόκειται για ένα σπορ και πρακτικό scooter με μικρούς τροχούς 12 ιντσών, που συνδυάζει το προχωρημένο design με δοκιμασμένες, απλές λύσεις, για να κρατηθεί χαμηλά το κόστος, ώστε να φτάσουμε τα 2.695 ευρώ που κοστίζει στη χώρα μας.

Το άνοιγμα της σέλας ελέγχεται από ένα διακόπτη δίπλα στον κεντρικό διακόπτη, χωρίς να χρειάζεται να βγει το κλειδί, ενώ ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα έχει αρκετό χώρο για ένα full face κράνος και μικροαντικείμενα.

Ο κινητήρας του FNX 125 είναι μεν αερόψυκτος, ταυτόχρονα όμως πληροί τις προδιαγραφές Euro 5, προσφέρει ικανοποιητικές επιδόσεις με ισχύ 11,33 hp, ροπή 1 Kgm και κατανάλωση 2,4L/100km (μιλάμε για την εργαστηριακή μέτρηση WMTC 3).

Το FNX φέρει το γνωστό μας και από το best seller Symphony ST, σύστημα A.L.E.H., ένα έξυπνο σύστημα ανάρτησης του κινητήρα που αποσβένει το φαινόμενο της ανύψωσης του στις επιταχύνσεις, διατηρώντας παραδειγματική σταθερότητα και αποτινάζοντας το “κουσούρι” πολλών scooter που τα αισθάνεσαι “κομμένα στα δύο” σε σβέλτη οδήγηση. Κι όπως έχουμε δει και εμείς μέσα από τη δοκιμή του Symphony, το σύστημα δουλεύει απρόσμενα καλά!

Σημειώστε τέλος πως έχουμε και ανοιχτό αποθηκευτικό χώρο και αναδιπλούμενο γάντζο στο εσωτερικό της ποδιάς αλλά και θύρα ταχυφόρτισης USB QC 2.0.

SYM JET14

SYM jet14

Η οικογένεια JET14 περιλαμβάνει εκδόσεις 50, 125 και 200, ενώ και στις τρεις ο κινητήρας τους είναι μονοκύλινδρος, αερόψυκτος , διβάλβιδος, προδιαγραφών euro 5 με την τροφοδοσία να γίνεται με σύστημα ηλεκτρονικού ψεκασμού (E.F.I) της Continental.

Στην περίπτωση του JET14 125, ο αναβαθμισμένων επιδόσεων κινητήρας της SYM στα 125 κυβικά εκατοστά αποδίδει 11.5 ίππους στις 8,500 σ.α.λ. και 10.3 Nm ροπής στις 6,500 σ.α.λ..

Στον εξοπλισμό της σειράς JET14 ξεχωρίζει η χρήση φώτων ημέρας και πίσω φώτων τύπου LED, καθώς στις δύο μεγαλύτερες, 125 και 200, συναντάμε νέους διπλούς LED προβολείς και αιχμηρής σχεδίασης LED DRL που προσδίδουν ένα άγριο βλέμμα στο JET14.

Ο 18 λίτρων αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα προσφέρει τη δυνατότητα τοποθέτησης ενός Full Face κράνους.

Οι τροχοί του έχουν διάμετρο 14 ιντσών, οι αναρτήσεις αποτελούνται από ένα τηλεσκοπικό πιρούνι διαδρομής 100mm εμπρός και διπλά ρυθμιζόμενα ως προς την προφόρτιση πίσω αμορτισέρ διαδρομής 75mm στην έκδοση JET14 200 και μονό ρυθμιζόμενο στις εκδόσεις 50 και 125.

Στο τομέα της πέδησης όλες οι εκδόσεις διαθέτουν μπροστά δίσκο 260mm με διπίστονη δαγκάνα. Τα μοντέλα 50 και 125 έχουν μεγάλο ταμπούρο 130mm πίσω (με CBS στο 125), ενώ στο JET14 200 βρίσκουμε δισκόφρενο 220mm και δικάναλο σύστημα ABS της Continental.

SYM Jet-X TCS

SYM JET X TCS

Μπορεί να σκεφτείτε "τί χρειάζεται το Traction Control σε ένα 125/150", όμως η άμεση μετάδοση του Jet-X σε συνδυασμό με το άθλιο ελληνικό οδόστρωμα θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε απώλεια πρόσφυσης, οπότε ακόμα περισσότερο για την Ελλάδα το TCS δεν μας χαλάει καθόλου. Κι αν ακόμα είστε κάθετοι και δεν το θέλετε, η SYM διαθέτει για το 2022 και μια φθηνότερη έκδοση (στα 125) χωρίς TCS.

Αμφότερα τα Jet-X (με TCS και χωρίς) διαθέτουν για τη νέα χρονιά σύστημα Keyless 2.0.

Κατά τα άλλα δεν έχουμε αλλαγές, με το Jet-X να συνεχίζει να κινείται από τον ίδιο τετράχρονο, υγρόψυκτο κινητήρα των 124.6 κ.εκ., με απόδοση 12.5 hp / 8.000 rpm.

Η έκδοση χωρίς TCS έρχεται με σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS, ενώ η ακριβότερη και πολυτελέστερη TCS έχει δικάναλο ABS.

Οι τροχοί είναι 14 ιντσών, το ύψος σέλας 770 mm, ενώ το ρεζερβουάρ χωρά 7.5 λίτρα καυσίμου.

Στον εξοπλισμό των Jet-X βρίσκουμε μια LCD ψηφιακή οθόνη οργάνων, full LED φώτα με LED DRL φώτα, αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα για ένα full-face κράνος, και ντουλαπάκι μπροστά, εκεί που υπάρχει και θύρα φόρτισης USB QC 2.0 αλλά και χώρος για το smartphone σας.

SYM Symphony ST 125

Mat Grey Blue ST125

Το Symphony ST 125 έρχεται με νέο Euro 5 κινητήρα με βελτιωμένη απόδοση 11,5 ps, μεγαλύτερη ροπή 10.3Nm και μικρότερη κατανάλωση 2,5L/100km από προηγουμένως.

Για κορυφαίο κράτημα που θυμίζει μοτοσυκλέτα διαθέτει σύστημα A.L.E.H., ένα ειδικό σύστημα ανάρτησης του κινητήρα που αποσβένει το φαινόμενο της ανύψωσης του κινητήρα των scooters στις άμεσες επιταχύνσεις. Το A.L.E.H. προσφέρει σταθερότητα και ενιαίο “συμπαγές” κράτημα δίχως ταλαντώσεις.

Στα φώα βρίσκουμε LED σώματα και DRL LED λαμπτήρες, ενώ νέος, όμορφος και ευανάγνωστος είναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων LCD, που συνδυάζει την πρακτικότητα με το design.

Ο ανεφοδιασμός καυσίμου γίνεται πλέον ευκολότερος καθώς η τάπα του ρεζερβουάρ μεταφέρθηκε στο εσωτερικό της ποδιάς χωρίς να απαιτείται μετακίνηση των αναβατών για τον ανεφοδιασμό καυσίμου.

Το δοχείο καυσίμου μεταφέρθηκε χαμηλά κάτω από τα πόδια του αναβάτη, μετακινώντας το κέντρο βάρους χαμηλότερα, ενώ παραχωρεί επιπλέον αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα.

Οι μεγάλοι τροχοί 16” εμπρός και 14’’ πίσω σε συνδυασμό με το τηλεσκοπικό πιρούνι 100mm και τα διπλά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ 78mm πίσω απορροφούν αποτελεσματικά τις ατέλειες του οδοστρώματος, ενώ με δύο δισκόφρενα, 260mm και 220mm εμπρός και πίσω αντίστοιχα και σύστημα πέδησης CBS, το Symphony ST εξασφαλίζει μικρές αποστάσεις ακινητοποίησης και μεγαλύτερη ασφάλεια.

SYM X’PRO 125

SYM XPRO

Το νέο X’Pro 125 είναι σχεδιασμένο για σκληρή επαγγελματική χρήση και ξεχωρίζει από τις δύο μεγάλες σχάρες του. Η μπροστινή βρίσκεται τοποθετημένη πάνω από το LED μπροστινό φανάρι, σχεδιασμένη με κλίση έτσι ώστε να συγκρατεί εύκολα το φορτίο, ενώ πίσω μια μεγάλη εργοστασιακή σχάρα προσφέρει μέγιστη ικανότητα φόρτωσης 30 κιλών.

Εκτός αυτών, το X’Pro έχει μεγάλο επίπεδο πάτωμα με άγκιστρο ανάρτησης χειραποσκευών και αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα με αρκετό χώρο ακόμη και για ένα full-face κράνος.

Δυνατά Χαρακτηριστικά:

- Η θύρα φόρτισης USB QC 2.0 κάτω από τη σέλα, προσφέρεται για γρήγορη φόρτιση συσκευών εν κινήσει ή για τη τοποθέτηση συσκευής GPS.
- Ο Αντικλεπτικός διακόπτης κάτω από τη σέλα προσφέρει τη δυνατότητα απενεργοποίησης του ηλεκτρικού συστήματος του scooter κατά τη στάθμευση.
- Το χαμηλό βάρος (μόλις 128kg πλήρες υγρών) σε συνδυασμό με το κοντό μεταξόνιο 1320mm και τους τροχούς 12 ιντσών, καθιστούν το X’Pro ιδιαίτερα ευέλικτο και ευκίνητο.

Το X’Pro κινείται από έναν Euro 5 αερόψυκτο κινητήρα 125 cc της SYM, ο όποιος αποδίδει 11.5 ίππους και 1.1 kgm ροπή, τροφοδοτούμενος από ψεκασμό της Continental.

Thrust Motor Alexone 125

thrust motor Alexone 125

Το Alexone 125 είναι βέβαιο πως δεν θα περάσει απαρατήρητο, χάρη στον εντυπωσιακό συνδυασμό του, αλλά και στην εξίσου εντυπωσιακή επιλογή του χρωματικού συνδυασμού, προκειμένου να τονιστεί ο σπορ χαρακτήρας του.

Ο αερόψυκτος μονοκύλινδρος κινητήρας των 124.6 cc αποδίδει 11 hp στις 7.300 rpm και 0.9 kgm στις 6,000 rpm, τροφοδοτούμενος από ένα ρεζερβουάρ χωρητικότητας 14 λίτρων.

Στον σχεδιασμό του ξεχωρίζουν τα LED φώτα και τα εντυπωσιακά όργανα με δύο ξεχωριστές στρογγυλές LCD οθόνες σε μπλε φόντο και λευκές ενδείξεις.

Ο μεγάλος χώρος κάτω από τη σέλα μπορεί να φιλοξενήσει ένα κράνος και ένα μικρό σακίδιο, ενώ οι δύο μικρότεροι αποθηκευτικοί χώροι που ασφαλίζουν, ανεβάζουν ακόμη περισσότερο το επίπεδο της πρακτικότητας.

Οι τροχοί του έχουν διαμέτρους 14 και 13 ιντσών μπροστά και πίσω αντίστοιχα, ενώ τα φρένα ανατίθενται σε ένα δισκόφρενο μπροστά και ένα πίσω με συνδυασμένη λειτουργία (CBS) και δαγκάνες δύο εμβόλων.

Thrust Motor Caesar 125

thrust motor CESAR 125

Το Caesar μοιράζεται τον ίδιο ακριβώς μονοκύλινδρο, αερόψυκτο κινητήρα με το Alexone 125, με όμοιες επιδόσεις (11 hp / 7,300 rpm, 0.9 kgm / 6,000 rpm) και την ίδια μετάδοση με αυτόματο φυγοκεντρικό συμπλέκτη (CVT).

Τα φώτα είναι και εδώ full LED, ενώ ο πίνακας των οργάνων συνδυάζει ψηφιακές και αναλογικές ενδείξεις, προσφέροντας πλήθος χρήσιμων πληροφοριών.

Κάτω από τη σέλα μπορούν να φιλοξενηθούν ένα κράνος κι ένα σακίδιο ή άλλα προσωπικά αντικείμενα του αναβάτη, ενώ και το Caesar διαθέτει δύο επιπλέον αποθηκευτικούς χώρους που ασφαλίζουν.

Οι τροχοί του έχουν διαμέτρους 14 και 13 ιντσών μπρος-πίσω αντίστοιχα, ενώ τα φρένα του αποτελούνται από δύο δίσκους τύπου "μαργαρίτα" (εμπρός-πίσω), με δαγκάνες δύο εμβόλων και συνδυασμένη λειτουργία (CBS).

Vespa 75th

vespa primavera 75 3 4antdx bianco

Για τον εορτασμό της 75ης επετείου της Vesppa, ο οίκος της Pontedera παρουσίασε 2 πανέμορφες ειδικές εκδόσεις των Primavera και GTS.

Οι επετειακές εκδόσεις αφορούν τις Primavera στα 50, 125 και 150 κυβικά και τις GTS στα 125 και 300 κυβικά.

Η Vespa 75th διαθέτει πληθώρα σπέσιαλ λεπτομερειών, όπως το ειδικό χρώμα, τη σέλα από νουμπούκ δέρμα, και τη στρογγυλή τσάντα από νουμπούκ, που το σχήμα της αντιγράφει την γνωστή θήκη του έξτρα τροχού που είχαν παλιά οι Vespa!

Η τσάντα διαθέτει λουρί για να την κρεμάτε στον ώμο, ενώ κουμπώνει στη σχάρα με ένα μηχανισμό γρήγορης απελευθέρωσης.

Yamaha NMAX 125

YAMAHA NMAX 2

To oικονομικό Α1 σκούτερ της Yamaha με τον προηγμένο κινητήρα Blue Core με σύστημα Start & Stop και προδιαγραφές EURO5 δεν αλλάζει για το 2022.

Αμφότερες οι εκδόσεις 155 και 125 κυβικών εκατοστών θα έχουν για το 2022 ένα νέο λευκό χρώμα, Milky White, ενώ διατηρούνται τα Phantom Blue και Power Grey.

Yamaha XMAX 125

YAMAHA XMAX 125

Κάθε μοντέλο XMAX προσφέρει μια νέα χρωματική επιλογή για το 2022. Τα XMAX 300 και XMAX 125 θα είναι διαθέσιμα σε νέο χρώμα Icon Blue, ενώ τα μοντέλα XMAX 300 και 125 Tech MAX θα διατίθενται σε νέο χρώμα Dark Petrol.

Πρόσθετα βασικά χαρακτηριστικά του XMAX 300 Tech MAX / XMAX 125 Tech MAX:

- Ειδική διπλή σέλα από ποιοτικά υλικά με υψηλού επιπέδου ραφές
- Δερμάτινες εσωτερικές επενδύσεις ασορτί με την σέλα
- Μαρσπιέ από αλουμίνιο
- Ειδικό εσωτερικό φινίρισμα
- Sport σχεδίαση MAX με αποκλειστικά χαρακτηριστικά Tech MAX
- Αποκλειστικά χρώματα: Dark Petrol (νέο), Power Grey

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ

BMW CE 04

bmw ce 04

Το μεγάλο σκούτερ των Βαυαρών κινείται από έναν υγρόψυκτο ηλεκτροκινητήρα κεντρικά τοποθετημένο, μεταδίδοντας τη δύναμή του μέσω ιμάντα στον πίσω τροχό. Η ονομαστική του μέση ισχύς είναι 20 hp στις 4,900 rpm, με κορύφωση στους 42 hp, ενώ η ροπή κορυφώνεται στα 6.3 kgm και μόλις στις 1,500 rpm.

Το CE 04 διατίθεται και σε έκδοση Α1, με μέση ισχύ 15 hp στις 4,000 rpm και στιγμιαίο μέγιστο 31 hp, με την ίδια μέγιστη ροπή.

Η τελική ταχύτητα φτάνει στα 120 km/h (και στις δύο εκδόσεις, Α1 και Α2), με πολύ δυνατή επιτάχυνση ως τα 50 km/h: μόλις 2.6 δευτερόλεπτα από στάση.

Η ενέργεια προέρχεται από ένα πακέτο μπαταριών 60.6 Ah (8.9 kWh) για μέγιστη αυτονομία 130 χιλιομέτρων. Ο μέγιστος χρόνος φόρτισης ανακοινώνεται στις 4 ώρες και 20 λεπτά, ενώ με τον έξτρα ταχυφορτιστή μειώνεται σε 1 ώρα και 40 λεπτά – και μόνο 45 λεπτά για να φτάσει στο 80%.

Εξοπλίζεται με σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας, όπως το ASC (Automatic Stability Control), μπορεί ωστόσο να επιλεχθεί ως έξτρα το Dynamic Traction Control που διαθέτει cornering ικανότητες. Ομοίως το ABS μπορεί να αναβαθμιστεί προαιρετικά σε ABS Pro με cornering χαρακτηριστικά.

Εκεί που πραγματικά βγάζει μάτια το CE 04 είναι στην έγχρωμη TFT οθόνη 10.25 ιντσών (!) στα όργανά του, με ενσωματωμένη πλοήγηση και συνδεσιμότητα.

Daytona e-Viball 125

DAYTONA EVIBALL 45o Right Green

Το e-Viball 125 διαθέτει τροχούς 14 ιντσών, ψαλίδι αλουμινίου, Full LED φωτισμό, Keyless σύστημα εκκίνησης, εντοπισμό parking οχήματος, πλήρως ψηφιακά όργανα, και Intelligent Center Control για τη διαχείριση της ενέργειας του.

Ο κινητήρας των3,2 kW (4,3 Hp) και των 4,4 kgm σε ροπή, χαρίζει τελική ταχύτητα 75 χλμ/ώρα στο e-Vibal, ενώ μπορεί να ανέβει ανηφόρες κλίσης 23% από στάση με πλήρες φορτίο και διαθέτει σύστημα ανάκτησης ενέργειας!

Το e-Viball 125 διαθέτει αποσπώμενες μπαταρίες λιθίου 61,2 Volt στα 28.6Ah, που ζυγίζουν 12 κιλά η κάθε μία. Μπορείτε έτσι να τις μεταφέρετε στο σπίτι ή στο γραφείο για εύκολη φόρτιση.

Η έξυπνη διάταξη των μπαταριών αφήνει αρκετό αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα.

Η διάρκεια ζωής των μπαταριών του e-Viball 125 ξεπερνούν τους 1.000 κύκλους πλήρους φόρτισης, ενώ η αυτονομία του e-scooter φτάνει μέχρι και τα 108 χιλιόμετρα, ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης.

Daytona e-Viball 125 Business

DAYTONA EVIBALL BUSINESS 90o Right White

H Daytona Best Electric παρουσιάζει το επαγγελματικό e-Viball Business, που έρχεται με μονόσελο και μεγάλη επαγγελματική σχάρα, με την αυτονομία στην έκδοση Pit Stop να φτάνει τα 162km.

Όπως και το αδελφάκι του με τη σέλα δύο ατόμων, το e-Viball Business διαθέτει τροχούς 14 ιντσών, ψαλίδι αλουμινίου, Full LED φωτισμό, Keyless σύστημα εκκίνησης, εντοπισμό parking οχήματος, πλήρως ψηφιακά όργανα, και Intelligent Center Control για τη διαχείριση της ενέργειας του.

Ο κινητήρας των3,2 kW (4,3 Hp) και των 4,4 kgm σε ροπή, χαρίζει τελική ταχύτητα 75 χλμ/ώρα στο e-Vibal, ενώ μπορεί να ανέβει ανηφόρες κλίσης 23% από στάση με πλήρες φορτίο και διαθέτει σύστημα ανάκτησης ενέργειας!
Το e-Viball 125 διαθέτει αποσπώμενες μπαταρίες λιθίου 61,2 Volt στα 28.6Ah, που ζυγίζουν 12 κιλά η κάθε μία. Μπορείτε έτσι να τις μεταφέρετε στο σπίτι ή στο γραφείο για εύκολη φόρτιση.

Η έξυπνη διάταξη των μπαταριών αφήνει αρκετό αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα.

Daytona Phos 125

DAYTONA PHOS Cover13 12

Kαλαίσθητο e-scooter με sport design, δυνατό εξοπλισμό και ακόμα πιο δυνατή τιμή. Στα δυνατά του σημεία συμπεριλαμβάνονται τα κάτωθι:

  • BOSCH κινητήρας συνεχούς ισχύος 3700W (5 hp), με μέγιστη ροπή 15 Kgm
  • Κατανάλωση μόλις 4,4 kWh/100km
  • Αποσπώμενη μπαταρία λιθίου με κελιά LG 60V-35Ah
  • Ψαλίδι αλουμινίου και διπλή πίσω ανάρτηση αερίου-λαδιού
  • LED προβολείς & Φώτα ημέρας
  • LED οπίσθιο φωτιστικό σώμα
  • Πίνακας Οργάνων LCD
  • 3 επιλογές ταχύτητας Eco/Dynamic/Sport
  • Δισκόφρενα 210 mm με διπίστονη δαγκάνα εμπρός και 170 mm πίσω
  • Σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS
  • Αποθηκευτικός χώρος
  • Θύρα φόρτισης USB
  • Γάντζος ανάρτησης χειραποσκευών
  • Μεγάλη σέλα με άνετο αφρώδες υλικό και ενσωματωμένη σχάρα αποσκευών

Daytona Versus 125 e

DAYTONA VERSUS 125e 45o Right red

Με τον κινητήρα του τοποθετημένο στον πίσω τροχό, η απόδοσή του φτάνει στη μέγιστη τιμή των 4.8 hp, ενώ η ροπή του κορυφώνεται στα 4.3 kgm, επιτρέποντας ανάβαση σε κλίση έως 15% με πλήρες φορτίο.

Η μέγιστη ταχύτητά του ορίζεται στα 75 km/h, ενώ η αυτονομία του θεωρητικά μπορεί να φτάσει ως τα 67 χιλιόμετρα με μια φόρτιση.

Το Versus 125 e είναι εξοπλισμένο με δύο αποσπώμενες μπαταρίες 72 Volt / 21Ah και ζυγίζουν 11 κιλά η κάθε μία, ενώ η έξυπνη διάταξη τους αφήνει ελεύθερο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα. Ο φορτιστής 10Α μπορεί να φορτίσει πλήρως τη μια μπαταρία 21Ah σε μόλις 2.5 ώρες και περίπου 5 ώρες και τις δύο.

Οι μεγάλοι τροχοί 16” μπροστά και 14” πίσω, συμβάλουν στη σταθερότητα κατά την οδήγηση και την απορρόφηση των ατελειών στους δρόμους.

Στον standard εξοπλισμό του Versus 125 e ξεχωρίζει η λειτουργία όπισθεν κίνησης (Reverse mode), ενώ περιλαμβάνεται κεντρικό και πλαϊνό σταντ, οθόνη LCD με αναλογικό ταχύμετρο και χειρολαβές με ενσωματωμένη σχάρα για τοποθέτηση βαλίτσας.

Το Versus 125 e διαθέτει συνδυασμένο σύστημα πέδησης CBS με δισκόφρενα 210 mm και 190 mm αντίστοιχα, με διπίστονη δαγκάνα εμπρός και σωληνάκια υψηλής πίεσης.

ECOOTER E2R

ecooter E2R

Το E2R διαθέτει κινητήρα ισχύος 4kW, τελική ταχύτητα 75 χλμ/ώρα και αυτονομία 85 χλμ με μία μπαταρία και έως 170 χλμ με 2 μπαταρίες, πάντα σε ιδανικές συνθήκες.

Οι μπαταρίες του κατασκευάζονται από τη Samsung, ενώ ζυγίζουν 14.6 κιλά έκαστη.

Οι τροχοί του E2R είναι 12 ιντσών, ενώ στα φρένα έχουμε δισκόφρενο μπροστά και ταμπούρο πίσω.

Στον εξοπλισμό του περιλαμβάνονται: Φώτα Led, Θύρα USB, App Box, Συναγερμός, Τηλεχειριστήριο, Smartphone App, Cruise Control και Λειτουργία όπισθεν.

ECOOTER E5

ecooter e5 2021 00037

Η μέγιστη δύναμη του ηλεκτρικού κινητήρα του E5, που βρίσκεται τοποθετημένος στο κέντρο του scooter, βρίσκεται στους 10,7 hp ενώ η μέγιστη ροπή στα… 26 κιλά!

Η τελική ταχύτητα του Ε5 ανακοινώνεται στα 103 χλμ/ώρα, και η μέγιστη αυτονομία του στα 200+ χιλιόμετρα, αν ο αναβάτης περιοριστεί στα 30 χλμ/ώρα. Σημειώστε πως το E5 έχει κιβώτιο 2 σχέσεων -αυτόματο από ότι καταλαβαίνουμε- για καλύτερη εκμετάλλευση της δύναμης, ενώ η τελική μετάδοση δεν γίνεται με ιμάντα, αλλά με γρανάζια και αλυσίδα!

Το E5 θα κυκλοφορήσει σε 2 εκδόσεις, με διαφορές σε κινητήρα και μπαταρίες, με τις παραπάνω επιδόσεις να αφορούν στη δυνατότερη και πιο πολυτελή έκδοση. Η φθηνότερη, βασική έκδοση θα αποδίδει 6,7 hp, έχοντας τελική 80 χιλιομέτρων, ενώ θα έχει μικρότερες μπαταρίες, και αντίστοιχα μικρότερη μέγιστη αυτονομία στα 150 χιλιόμετρα.

Στα φρένα, το Ε5 διαθέτει δίσκους τύπου «μαργαρίτα», έναν μπροστά (με τετραπίστονη δαγκάνα παρακαλώ) κι έναν ακόμα πίσω, ενώ στάνταρ είναι το δικάναλο ABS.

Οι τροχοί είναι 14 ιντσών μπροστά και 13 πίσω, με τα ελαστικά να έχουν ικανό πλάτος 110mm μπροστά και 130 πίσω.

Το E5 διαθέτει και σύστημα Smart Key, αλλά και συνδεσιμότητα, με ειδικό app που παρέχει πληθώρα πληροφοριών για το scooter.

Italjet Dragster Electric

italjet dragster electric 2022 00002

Στην EICMA 2021 η Italjet παρουσίασε δίπλα στο γνωστό Dragster της μια νέα, ηλεκτρική έκδοση που αναμένεται να βγει στην παραγωγή μέσα στο δεύτερο μισό του 2022.

Το ηλεκτρικό Dragster θα διαθέτει κινητήρα με μέγιστη δύναμη 12 Kw (16 hp) και 4 κιλών ροπής (στον στρόφαλο). Κι από ότι βλέπουμε ο κινητήρας είναι της Felo, το scooter της οποίας πρόσφατα έγινε rebadged από την KYMCO.

Η ιταλική εταιρεία κάνει λόγο για επιτάχυνση 0-50 χλμ/ώρα σε 2.9 δευτερόλεπτα, ενώ η μπαταρία των 4.91 kWh θα προσδίδει αυτονομία 180 χλμ. (γκουχ, γκουχ). Μια πλήρης φόρτιση θα απαιτεί 5.5 ώρες με στάνταρ φορτιστή, ή 36 λεπτά με ταχυφορτιστή 10 kW.

Πολύ όμορφα ακούγονται τα παραπάνω, ωστόσο οι πελάτες της Italjet ακόμα αναμένουν το βενζινοκίνητο scooter που παρουσιάστηκε το 2019, οπότε κρατάμε μικρό καλάθι και για το ηλεκτροκίνητο.

Keeway Blueshark R1

keeway blueshark electric 3

Στο Μιλάνο η Keeway αποκάλυψε το Blueshark R1, ένα νέο ηλεκτρικό σκούτερ πόλης με τροχούς 12 ιντσών. Κινείται με έναν ηλεκτροκινητήρα μέγιστης ισχύος 3 kW (4 hp), παίρνει ενέργεια από μια μπαταρία λιθίου 48 V-30 Ah, η μέγιστη αυτονομία του ανακοινώνεται στα 160 χιλιόμετρα, ενώ η τελική του ταχύτητα φτάνει στα 80 km/h.

Θα διατεθεί και σε μια έκδοση ρυθμισμένη για μέγιστη ισχύ 1.5 kW, για τελική ταχύτητα 45 km/h στα πλαίσια της κατηγορίας των μοτοποδηλάτων ΑΜ.

Το Blueshark R1 διαθέτει υδραυλικά δισκόφρενα με συνδυασμένη σύστημα πέδησης, μια θεαματική οθόνη 10 ιντσών HD IPS εξοπλισμένη με το λειτουργικό σύστημα ArkRide.

Στον εξοπλισμό του ξεχωρίζει η εκκίνηση με … δακτυλικό αποτύπωμα, κάμερες μπροστά και πίσω, ραντάρ πίσω, συνδεσιμότητα Bluetooth, παροχή φόρτισης USB και keyless έλεγχος.

Παράλληλα, διατίθεται και η οικονομικότερη έκδοση Blueshark R1 Lite, από την οποία απουσιάζουν οι κάμερες και το ραντάρ.

Keeway E-Zi Mini

keeway e zi mini 2

Ελαφρύ, μικρό και πανεύκολο. Αυτή είναι η βασική περιγραφή του Mini, το οποίο είναι το μοντέλο της E-Zi που ήταν ήδη διαθέσιμο από πριν στη χώρα μας.

Η λογική του δεν αλλάζει, με ηλεκτροκινητήρα 1 kW (1.34 hp), τροφοδοτούμενο από μια μπαταρία λιθίου 48 V/2- Ah, για αυτονομία που μπορεί να φτάσει ως τα 60 χιλιόμετρα. Το βάρος του είναι εντυπωσιακά χαμηλό στα 55 κιλά.

Η τελική του ταχύτητα δεν ξεπερνά τα 45 km/h, έτσι ταξινομείται ως μοτοποδήλατο (ΑΜ).

Διαθέτει δύο riding modes, Eco και Power, 14άρες ζάντες, LED φώτα, ψηφιακά όργανα και παροχή φόρτισης USB, ενώ συνοδεύεται από εφαρμογή για έξυπνες συσκευές που επιτρέπει αρκετές λειτουργίες και ελέγχους από μακριά.

Το E-Zi Mini θα είναι διαθέσιμο το 2022 σε μαύρο, άσπρο, μπλε και κόκκινο χρώμα.

Keeway E-Zi Citi

keeway e zi citi

Με κινητήρα 1.5 kW (2 hp) και μπαταρία 60 V/20 Ah, το E-Zi Citi βγάζει την ίδια ονομαστική αυτονομία 60 χιλιομέτρων με το Mini. Προσφέρει δε την επιλογή τοποθέτησης δεύτερης μπαταρίας (προαιρετικά) με την οποία προφανώς διπλασιάζεται η αυτονομία του.

Όπως και το Mini, φορά 14άρες ζάντες, το βάρος του σταματά στα 75 κιλά και εξοπλίζεται με σύστημα απομακρυσμένου ελέγχου μέσω της εφαρμογής της E-Zi.

Η τελική του ταχύτητα μπορεί να φτάσει ως τα 60 km/h.

Τα χρώματά του για φέτος είναι άσπρο, μπλε πετρόλ, κοραλί και πράσινο.

Keeway E-Zi Plug

keeway e zi plug

Το E-Zi Plug έρχεται με τελική ταχύτητα 25 km/h, βασιζόμενο στον ίδιο ηλεκτροκινητήρα 1 kW με τα Mini και Citi και μπαταρία 48 V/30 Ah, για αυτονομία 80 χιλιομέτρων με μια φόρτιση.

Φορά 12ιντσους τροχούς, LED φώτα, παροχή USB και πλοήγηση GPS στον βασικό του εξοπλισμό.

Θα είναι διαθέσιμο σε άσπρο, μαύρο γυαλιστερό, γκρι και μωβ.

KYMCO iOne / iOne X

KYMCO I One X 6

Τα iOne & iOne X είναι δύο compact και ελαφρά e-scooter προδιαγραφών μοτοποδηλάτου (L1e) για χρήση στο κέντρο της πόλης, με χαμηλή σέλα 760 mm, επίπεδο πάτωμα, και αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα για μια μπαταρία αλλά και για ένα κράνος.

Το I-One X έχει κινητήρα 2 kW (2.7 hp) στο κέντρο του πίσω τροχού και αυτονομία 60 χλμ., ενώ το I-One έχει κινητήρα 3.6 kW (4.8 hp) τοποθετημένο στο κέντρο του scooter, και αυτονομία 52 χλμ.

KYMCO Agility Carry EV

kymco agility carry EV

Το Agility Carry EV είναι το επαγγελματικό ηλεκτρικό scooter της KYMCO, με επίπεδο πάτωμα και μεγάλη σχάρα πίσω.

Κινείται από ηλεκτροκινητήρα 2 kW (2.7 hp), ενώ κάτω από τη σέλα έχουμε μια μπαταρία Ionex βάρους 10.5 κιλών, ικανή να δώσει αυτονομία 50 χιλιομέτρων στο Agility Carry EV.

Οι τροχοί είναι 12 ιντσών, ενώ το βάρος φτάνει τα 84 κιλά.

KYMCO Super 6 / Super 7

KYMCO S6

Δύο νέα σκούτερ για την ηλεκτρική οικογένεια KYMCO Ionex, αμφότερα με προδιαγραφές Α1.

Τα Super 6 και Super 7 διαφέρουν στην τοποθέτηση του κινητήρα, καθώς στο πρώτο το μοτέρ με απόδοση 6.4 kW (8.6 hp) βρίσκεται στο κέντρο του πίσω τροχού, ενώ στο δεύτερο ο κινητήρας των 7.2 kW (9.7 hp) είναι τοποθετημένος στο κέντρο του scooter.

Η αυτονομία και των δύο ξεπερνά τα 100 χιλιόμετρα, χάρη στη δυνατότητα που έχουν να φέρουν δύο μπαταρίες κάτω από τη σέλα, ενώ ακόμα και έτσι μένει χώρος και για ένα κράνος.

KYMCO Super 9

kymco f9

Το Super 9 είναι το sport e-scooter της εταιρείας, ένα rebadged μοντέλο της κινεζικής Felo, και το οποίο εντάσσεται στην ευρύτερη οικογένεια Ionex της KYMCO με τις ανταλλασσόμενες μπαταρίες.

Διαθέτει ηλεκτροκινητήρα 10 kW (13.4 hp), με δύο μπαταρίες ιόντων λιθίου που προσδίδουν αυτονομία 140 χιλιομέτρων.

Το βάρος του φτάνει τα 110 κιλά, και η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 100 χλμ/ώρα.

Motron WHIZZ

MOTRON WHIZZ WHITE

Το WHIZZ είναι ένα από τα 4 μέχρι στιγμής ηλεκτρικά δίκυκλα της Motron.

Έρχεται εξοπλισμένο με έναν ηλεκτροκινητήρα Bosch 2kW, ενώ η μπαταρία ιόντων λιθίου 1.44 kWh είναι αφαιρούμενη για να μπορείτε να τη φορτίζετε στο σπίτι ή στο γραφείο σας.

Η τελική ταχύτητα του WHIZZ ανακοινώνεται στα 45 χλμ/ώρα, η αυτονομία του στα 46 χιλιόμετρα, ενώ το e-scooter της Motron φορά 12άρηδες τροχούς.

Στις αναρτήσεις έχουμε τηλεσκοπικό πιρούνι και δυο αμορτισέρ πίσω, ενώ στα φρένα το WHIZZ φορά δισκόφρενο 200 mm μπροστά και δισκόφρενο 190 mm πίσω.

Το βάρος του χωρίς τη μπαταρία βρίσκεται στα 78 κιλά, με το βάρος της μπαταρίας στα 9 κιλά.

NIU NQi GT / NQi GTS

niu NqiGT S 2

Τα NQi GT / NQi GTS χαρακτηρίζονται από το sport design τους, τον κορυφαίο εξοπλισμό τους, και τις δυνατές επιδόσεις τους, που φτάνουν τα 80 χλμ/ώρα, με μέγιστη αυτονομία για το Extended Range μοντέλο με τις 2 μπαταρίες τα 130-140 χιλιόμετρα!

Στην καρδιά τους χτυπά ηλεκτροκινητήρας 3,5-4,6 kW ανάλογα την έκδοση, ενώ στις αναρτήσεις βρίσκουμε τηλεσκοπικό πιρούνι και δυο αμορτισέρ πίσω. Οι τροχοί είναι 14 ιντσών και στα φρένα έχουμε δίσκο 200 mm μπροστά και δίσκο 180 mm πίσω, με σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS.

Η οθόνη οργάνων είναι έγχρωμη TFT, με μεγάλο όγκο πληροφοριών, υπάρχει USB θύρα φόρτισης μικροσυσκευών, και μεγάλες δυνατότητες συνδεσιμότητας με dedicated app.

NIU MQi GT Evo

NIU MQi GT EVO

Βασίζεται στο ηλεκτρικό σκούτερ MQi GT που ήδη πωλείται στην ελληνική αγορά, με βασική του διαφορά την απόδοση. Η επανασχεδιασμένη έκδοση Evo του 2022 επιτρέπει μια σημαντική αύξηση στην τελική ταχύτητα του σκούτερ που από 70 μπορεί πια να βλέπει τα 100 km/h στην TFTοθόνη του.

Κινείται από έναν κινητήρα μέγιστης ισχύος 5 kW (6.7 hp) που τροφοδοτείται από δύο αφαιρούμενες μπαταρίες 72V 26Ah.

Με αυτές τις δύο η αυτονομία μπορεί να φτάσει ως τα 85 χιλιόμετρα ανά φόρτιση. Η πλήρωση των μπαταριών του απαιτεί σχεδόν 4 ώρες σε μια τυπική πρίζα, αλλά η ικανότητα γρήγορης φόρτισης του MQi GT Evo μειώνει τον χρόνο αυτόν και επιτρέπει ουσιαστικό αποτέλεσμα σε μια γρήγορη στάση.

Τα χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου της NIU περιλαμβάνουν απομακρυσμένο κλειδί (keyless), ηλεκτρική αντικλεπτική κλειδαριά τιμονιού, καθώς και δυνατότητα να μοιράζεται το σκούτερ με όποιον επιθυμεί χωρίς να χρειάζεται να του δώσει το κλειδί, απλά ενεργοποιώντας ηλεκτρονικά τη διαδικασία μέσα από την εφαρμογή NIU.

Το MQi GT EVO θα είναι διαθέσιμο σε τέσσερα ματ χρώματα: μαύρο, γκρι, πορτοκαλί και λευκό.

Piaggio 1

PIAGGIO 1

Το Piaggio 1 συνδυάζει άνεση και πολύ μεγάλη ευκολία χειρισμού, καθώς και πλήρη τεχνολογικό εξοπλισμό, που περιλαμβάνει ψηφιακό πίνακα οργάνων, φωτισμό full LED και σύστημα εκκίνησης keyless.

Το Piaggio 1 είναι επίσης, το μόνο e-scooter στην κατηγορία, με μεγάλο χώρο αποθήκευσης κάτω από τη σέλα, που μπορεί να φιλοξενήσει ένα κράνος full-jet.

Υπάρχουν τρεις εκδόσεις Piaggio 1, με δύο διαφορετικούς τύπους μπαταρίας: Piaggio 1, Piaggio 1+, Piaggio 1 Active.

Οι εκδόσεις 1 και 1 + είναι εφοδιασμένες με ηλεκτροκινητήρα που παράγει 1,2 kW συνεχούς ισχύος, ενώ η ισχύς της έκδοσης 1 Active είναι 2 kW.

Η έκδοση 1 είναι εφοδιασμένη με μπαταρία 1,4 kWh που ζυγίζει 10 κιλά, ενώ οι εκδόσεις 1+ και 1 Active διαθέτουν μεγαλύτερη μπαταρία 2,3 kWh, η οποία ζυγίζει 15 κιλά.

To Piaggio 1 είναι εφοδιασμένο με ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος έχει τοποθετηθεί στον πίσω τροχό: η ταχύτητα της έκδοσης moped έχει περιοριστεί στα 45 χλμ./ώρα με την ισχύ να φτάνει στα 1,2 kW, ενώ η έκδοση 1 Active διαθέτει μονάδα που αποδίδει 2 kW.

Σε όλες τις εκδόσεις, η μπαταρία είναι τοποθετημένη κάτω από τη σέλα και αφαιρείται εύκολα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα. Επίσης, είναι φορητή, ώστε να μπορεί να μεταφερθεί εύκολα για φόρτιση, στο σπίτι ή το γραφείο.

Piaggio 1 Feng Chen Wang

piaggio 1 feng chen wang

Ειδική έκδοση του νέου ηλεκτρικού σκούτερ, σε συνεργασία με βραβευμένη Κινέζα σχεδιάστρια μόδας.

Η καστομαρισμένη αυτή εκδοχή του ηλεκτρικού Piaggio 1 αφορά και στις δύο εκδόσεις του, απλή και Active, και ξεχωρίζει χάρη στη βαφή του με ένα σχέδιο της Wang που συνδέει τις δύο κουλτούρες από τις οποίες επηρεάζεται η καλλιτέχνις: την καταγωγή της από τη νοτιοανατολική Κίνα και την τρέχουσα ζωή της στο Λονδίνο, όπου και έχτισε το όνομά της ως σχεδιάστρια.

Το μοτίβο συμβολίζει τον Φοίνικα, ο οποίος στην κινεζική μυθολογία αντιπροσωπεύει την αρετή και τη χάρη. Η βαφή έχει γίνει στο χέρι, ενώ συνδυάζεται με πράσινο υπόβαθρο (σέλα, φτερά, ζάντες) ως συμβολισμός της Φύσης, της ευεξίας και της αρμονίας.

Η Piaggio συνοδεύει το ξεχωριστό της σκούτερ με ένα ανάλογης αισθητικής κράνος, καθώς και μια συλλογή unisex καθημερινών ρούχων.

Το Piaggio 1 Feng Chen Wang θα είναι διαθέσιμο στο δίκτυο της εταιρείας μαζί με το κράνος και τη σχετική κολεξιόν streetwear.

Segway E125S

segway e125s

Η Info Quest Technologies, επίσημος διανομέας των ηλεκτρικών scooter Segway στην Ελληνική αγορά, ανακοινώνει τη διάθεση 3 νέων μοντέλων για το 2022, όλα προδιαγραφών μοτοποδηλάτου (ΑΜ).

Το E125S έχει αυτονομία έως και 140km – τη μεγαλύτερη στα διαθέσιμα μοντέλα Segway – και τη νόμιμη τελική ταχύτητα των 45 km/h.

Είναι και το μοναδικό μοντέλο στη γκάμα της Segway που έρχεται στην Ελλάδα που ενισχύει το σύστημα πέδησής του με ABS.

Segway E110S

segway e110s

Το E110S έχει αυτονομία έως και 75km και μέγιστη ταχύτητα 45km/h.

Μπορεί να κλειδωθεί και να ξεκλειδωθεί μέσω του Smartphone, χάρη στην έξυπνη εφαρμογή Segway-Ninebot.

Διαθέτει ψηφιακή οθόνη ελέγχου και 27 λίτρα αποθηκευτικού χώρου, για αποθήκευση έως δύο κράνη jet.

Είναι διαθέσιμο σε 4 χρώματα – μαύρο, λευκό, κόκκινο και γκρι.

Segway B110S

segway b110s

Το Segway B110S προσφέρει αυτονομία έως και 105 χλμ με μια φόρτιση και μέγιστη ταχύτητα 45 km/h.

Με αισθητήρες παραβίασης οχήματος και σύστημα αυτόματου κλειδώματος Airlock, εξασφαλίζει στον αναβάτη πλήρη έλεγχο της κατάστασης του οχήματος, όπου κι αν βρίσκεται.

Είναι διαθέσιμο σε 5 μοντέρνα χρώματα - γκρι με κόκκινο, λευκό, πορτοκαλί, κίτρινο και μαύρο.

Super Soco CPX

Super soco Cpx 06

Το μεγαλύτερο και ισχυρότερο ηλεκτρικό σκούτερ που διαθέτει στην Ελλάδα η Super Soco.

Το CPX ξεχωρίζει από τον μεγάλο, 16άρη μπροστινό του τροχό, συνδυασμένο με 14άρη πίσω. Οι διαστάσεις του είναι ανάλογες με κάθε άλλο μοντέλο της κατηγορίας του, ευρύχωρο για δύο και με άνετο χώρο για τα πόδια.

Ο κινητήρας του είναι ένα πατενταρισμένο σχέδιο της Super Soco, βρίσκεται τοποθετημένος στο κέντρου του πίσω τροχού και αποδίδει κατά το μέγιστό του 6.4 ίππους και πάνω από 15 κιλά ροπής! Η επίσημη τελική του είναι τα 90 χλμ/ώρα.

Στην τιμή αγοράς του το CPX περιλαμβάνει δύο μπαταρίες, 60 V/45 Ah έκαστη, οι οποίες αφαιρούνται (ζυγίζουν 19 κιλά έκαστη) για να φορτιστούν σε οποιαδήποτε οικιακή παροχή ή συνδέεται κατευθείαν το σκούτερ στην πρίζα με την ανάλογη υποδοχή που διαθέτει.

Η πλήρης φόρτιση κάθε μπαταρίας απαιτεί τουλάχιστον ένα τρίωρο και αυτό βγάζει κατά το μέγιστο 70 χιλιόμετρα αυτονομίας για την καθεμία. Το θεωρητικό σύνολο των 140 χιλιομέτρων αυτονομίας προϋποθέτει πάντως κίνηση με χαμηλές ταχύτητες.

Super Soco CU Mini JL99 X

supersoco cumini 3122021

Η ειδική έκδοση του μικρού της σκούτερ CU Mini στα χρώματα του Jorge Lorenzo, JL99 X, δεν έχει διαφορά από το μοντέλο παραγωγής πλην του χρωματικού συνδυασμού μαύρου ματ με κόκκινες περιμετρικές ρίγες και τον αριθμό 99.

Ο Jorge Lorenzo είναι από πέρυσι παγκόσμιος πρεσβευτής της εταιρείας, η οποία έχει ήδη μια συμφωνία και με τη Ducati που χρησιμοποιεί το CU X ως pit bike στα paddocks των παγκοσμίων πρωταθλημάτων όπου συμμετέχει, με την ανάλογη έκδοση CU X Ducati να είναι διαθέσιμη και για το κοινό.

Φανταζόμαστε πως κάτι ανάλογο θα γίνει και με την έκδοση JL99 X.

Vespa Elettrica RED

Vespa Elettrica RED

Η σύμπραξη του ομίλου Piaggio με την οργάνωση RED κρατά από το 2017, όταν και παρουσίασε την Vespa 946 RED, ενώ ακολούθησε η ανάλογη έκδοση Primavera RED το 2020. Φέτος παρουσιάστηκε στο Μιλάνο το τρίτο μοντέλο αυτής της ειδικής σειράς, βασισμένο στην Elettrica.

Για το τυπικό της υπόθεσης να αναφέρουμε πως η κανονική αναγραφή του μοντέλου είναι (Vespa Elettrica) RED, καθώς η οργάνωση (RED) επισήμως εσωκλείει το όνομά της σε παρενθέσεις.

Μηχανικά δεν υπάρχει καμιά διαφορά από το μοντέλο που ήδη κυκλοφορεί στις αγορές, πλην της κόκκινης βαφής.

Αυτό που θα κάνει τη διαφορά ωστόσο είναι τα 100 δολάρια ΗΠΑ που δωρίζονται στη RED από κάθε αγορά ενός κόκκινου μοντέλου της σειράς αυτής, για να προστεθούν στο Παγκόσμιο Κεφάλαιο (Global Fund) στο οποίο συνεισφέρει και η RED.

Η RED σχηματίστηκε με στόχο της συγκέντρωση πόρων για την καταπολέμηση μιας πασίγνωστης και μακρόχρονης πανδημίας, αυτής του AIDS, ενώ εσχάτως δραστηριοποιείται και στην υποστήριξη των θυμάτων της πιο πρόσφατης πανδημίας covid.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022 09:58

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon