.
Κατηγορία Κράνη
Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2023 07:01

Caberg Levo X Carbon - Τα ανοιγόμενα κράνη στα καλύτερα τους

Η Caberg ετοιμάζεται να γιορτάσει την πρώτη 50η επέτειό της (1974-2024) με μια ιδιαίτερη σειρά κρανών, στην οποία συναντάμε και το νέο Levo X στην εντυπωσιακή, carbon εκδοχή του.

Όπως αναφέρει η ιταλική εταιρεία, το Levo X είναι ένα "ανοιγόμενο κράνος της Caberg, αναγνωρισμένο σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα πρότυπα ECE 22.06, σχεδιασμένο για να καλύψει τις πολλές ανάγκες των λάτρεις του τουρισμού με μοτοσυκλέτα που χωρίς συμβιβασμούς μεταξύ στυλ και ασφάλειας, αναζητούν ένα κράνος που εγγυάται την καλύτερη δυνατή εμπειρία οδήγησης όσον αφορά την άνεση, τον αερισμό και την ορατότητα."

Σχεδιασμένο λοιπόν για να καλύψει τις πολλαπλές ανάγκες της τουριστικής οδήγησης, το Levo X Carbon διαθέτει επίσης τη διπλή πιστοποίηση P/J, η οποία επιτρέπει την οδήγηση με ανοιχτό το προστατευτικό πηγουνιού, εξασφαλίζοντας μέγιστη ασφάλεια χάρη στο μοχλό. P/J στην αριστερή πλευρά του κράνους. Αυτός ο μοχλός, όταν βρίσκεται στη θέση "J", μπλοκάρει το προστατευτικό του πηγουνιού στην πλήρως ανοιχτή θέση, αποφεύγοντας το να κλείσει κατά λάθος.

LevoXcarbon3.jpg

Ένα επιπλέον πλεονέκτημα αυτού του κράνους της Caberg είναι το σύστημα εξαερισμού που αποτελείται από δύο μπροστινές εισαγωγές αέρα, δύο πίσω εξαγωγές και ενσωματωμένα "κανάλια" που υπάρχουν στο εσωτερικό για να παρέχουν βέλτιστη άνεση ακόμη και κάτω από τις πιο ακραίες καιρικές συνθήκες. Το Levo X είναι επίσης εξοπλισμένο με το αποκλειστικό Panoramic Ultra-Wide Visor: Ένα "πανοραμικό" γείσο που προσφέρει ένα από τα ευρύτερα οπτικά πεδία στην κατηγορία του, χάρη σε ένα μετωπικό άνοιγμα ίσο με 82°.

Η μέγιστη προσοχή δίνεται επίσης στα αξεσουάρ: χάρη στο καινοτόμο σύστημα Double Visor Tech, με το Levo X Carbon να διαθέτει ενσωματωμένο αλεξήλιο και ο χειρισμός του να είναι εύκολος σε περίπτωση ξαφνικών αλλαγών φωτισμού. Το διπλό αλεξήλιο, διαφανές εξωτερικά και φιμέ εσωτερικά, είναι ανθεκτικό στις γρατσουνιές και χάρη στον διπλό φακό Pinlock Max Vision, δεν επιτρέπει το θάμπωμα ειδικά τις υγρές και βροχερές μέρες.

LevoXcarbon2.jpg

Ακόμα, το Levo X Carbon μπορεί να εξοπλιστεί με το σύστημα επικοινωνίας Pro Speak Evo που επιτρέπει την επικοινωνία όχι μόνο με το κινητό τηλέφωνο και τον επιβάτη, αλλά και τη σύνδεση σε GPS και την ακρόαση μουσικής μέσω τηλεφώνου ή Mp3 player, όντας εξοπλισμένο με Bluetooth A2DP που επιτρέπει την ακρόαση σε στερεοφωνικό ήχο υψηλής ποιότητας. Αξίζει να σημειωθεί πως το Levo X Carbon έχει περάσει όλες τις δοκιμές που απαιτούνται από τους κανονισμούς ECE 22.06, ακόμη και με εγκατεστημένο το Pro Speak Evo.

Το Caberg Levo X Carbon διατίθεται σε μονόχρωμες εκδόσεις μαύρου ματ, λευκού ματ μπλε και γκρι μεταλλικού, καθώς και στην έκδοση γραφικών Manta που προσφέρεται σε τέσσερις χρωματικούς συνδυασμούς. Η ναυαρχίδα της σειράς Levo X είναι σίγουρα η έκδοση Carbon, εξοπλισμένη με κέλυφος κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα και βάρος περίπου 1450 γραμμαρίων (+/- 50 γραμμάρια για το μικρό κέλυφος σε μεγέθη XS , S και M και + 100 γραμμάρια για το μεγάλο κέλυφος σε μεγέθη L, XL και XXL).

Αντιπρόσωπος Ελλάδας Caberg: Moto Market

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2023 07:54

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon