.
Κατηγορία Ελαστικά
Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020 14:34

Anlas Capra X – Η Περιπέτεια στο DNA τους

Τα ελαστικά μοτοσυκλέτας Capra X προορίζονται για μικτή χρήση 50-50 και συνδυάζουν ιδανικά την ασφάλτινη απόδοση με τη χωμάτινη αποτελεσματικότητα.

“Δε χωρούν δυο καρπούζια σε μια μασχάλη” λέει η σοφή λαϊκή ρήση και στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι σωστή. Μόνο που κάθε κανόνας έχει και τις εξαιρέσεις του – που τον επιβεβαιώνουν, κατά ένα εξίσου γνωστό ρητό – και με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας αυτές οι εξαιρέσεις δεν είναι πια και τόσο σπάνιες.

Ένα τέτοιο παράδειγμα προσφέρουν τα ελαστικά Capra X της Anlas. Προορίζονται για μεσαίου και μεγάλου κυβισμού μοτοσυκλέτες διπλής χρήσης, δηλαδή on-off και adventure, υποσχόμενα άριστο κράτημα στην άσφαλτο και τη συμπεριφορά που περιμένει κανείς στο χώμα με τα τακούνια που διαθέτουν στο πέλμα τους.

anlas capra x advertorial 03

Σύμφωνα με την Anlas, τα Capra X σχεδιάστηκαν πρωτίστως με γνώμονα την εκτός δρόμου χρήση, αλλά καταφέρνουν να έρχονται πραγματικά πολύ κοντά με τα αμιγώς ασφάλτινα στην απόδοσή τους σε στρωμένους δρόμους.

Έτσι η γόμα που επιλέχθηκε για την κατασκευή τους προσφέρει μια λεπτή ισορροπία ανάμεσα στους δύο κόσμους, ενώ τα ευμεγέθη τακούνια τους είναι ικανότατα στο “σκάψιμο” εκτός δρόμου, άρα στην εύρεση πρόσφυσης σε σαθρές επιφάνειες, διατηρώντας ωστόσο τη συνοχή τους όταν πιέζονται στην άσφαλτο.

anlas capra x advertorial 02

Παράλληλα, το σχήμα τους έχει μελετηθεί έτσι ώστε να παράγουν τον λιγότερο δυνατό θόρυβο και ελάχιστους κραδασμούς. Η διαμόρφωσή τους έγινε με την πρόβλεψη να λειτουργεί εξίσου καλά σε κάθε είδους έδαφος, από πετρώδεις ή βραχώδεις διαδρομές, ως χώμα και άμμο - και αυτά δίχως σημαντικές εκπτώσεις στην ασφάλτινη πρόσφυση.

Η Anlas χρησιμοποιεί ίνες αραμιδίου στο σώμα του πίσω ελαστικού εισάγοντας, ώστε να προσφέρει επαρκή χιλιομετρική διάρκεια χωρίς να επιβαρύνει την οδηγησιμότητα - όπως θα συνέβαινε με μια πολύ σκληρή γόμα που δεν θα φθείρεται μεν, αλλά δεν θα κρατά και καλά στην άσφαλτο δε.

Διαθέτουν σήμανση M+S, δηλαδή Mud και Snow, Λάσπη και Χιόνι, η δε χρήση τους ορίζεται ως 50-50, δηλαδή 50% δρόμος και 50% εκτός δρόμου.

Είναι διαθέσιμα στις ακόλουθες διαστάσεις:

Μπροστά

Πίσω

Διάσταση

Κωδικός

Διάσταση

Κωδικός

110/80-19 (59Q)

6114

130/80-17 (65R)

6138

120/70-19 (60T)

6136

140/80-17 (69R)

6140

90/90-21 (54T)

6134

150/70-17 (69Q)

6113

   

170/60-17 (72T)

6142

   

150/70-18 (70T)

6208

anlas capra x advertorial 13

Τα Anlas Capra X ήταν τα ελαστικά που επιλέξαμε για το συγκριτικό μεσαίων Adventure μοτοσυκλετών του Bikeit.gr και στο οποίο συμμετείχαν οι: BMW F850GS Adventure, Honda CRF1000L Africa Twin Adventure Sports, KTM 790 Adventure, Triumph Tiger 800 XCx και Yamaha Tenere 700.

Όλοι οι συμμετέχοντες στη συγκριτική αυτή δοκιμή επέστρεψαν μιλώντας για τα εντυπωσιακά λάστιχα που δούλευαν εξίσου καλά σε άσφαλτο και σε χώμα και η γνώμη τους προέκυψε επί του πρακτέου, μετά από άφθονα χιλιόμετρα και στα δύο τερέν.

Συνεπέστατα στις ασφάλτινες διαδρομές, επέτρεψαν ακόμη και βαθιά στριψίματα παρά τα τακούνια τους, ενώ μόλις πάτησαν στο χώμα η αίσθησή τους ήταν αυτή που έπρεπε, βρίσκοντας πρόσφυση ακόμη και στις πιο απαιτητικές επιφάνειες.

Τα ελαστικά της Anlas αντιπροσωπεύονται στην Ελλάδα από τη Θεοχαράκης Α.Ε.

Όμιλος Θεοχαράκη - https://www.njtgroup.gr/
Anlas Greece - https://www.facebook.com/anlasgreece/
Anlas - https://anlas.com/en/

Ιστοσελίδα Anlas Capra X

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020 14:44

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon