.
Κατηγορία Ελαστικά
Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2019 11:39

Intramoto, Metzeler – Τέσσερα νέα μοντέλα ελαστικών για κάθε γούστο

Η Metzeler παρουσιάζει νέα μοντέλα σε όλες τις κατηγορίες, Racetec, Sportec, Roadtec και Roadtec Scooter.

Η γκάμα της Γερμανικής Metzeler εμπλουτίζεται με τέσσερα καινούργια μοντέλα ελαστικών, το καθένα προορισμένο για ένα διαφορετικό κομμάτι της αγοράς.

Sportec M9 RR - https://www.metzeler.com/en-ww/products/tyres/sportec-m9-rr

sportec m9 rr

Τα νέα M9 RR προορίζονται για μοτοσυκλέτες με αθλητικά γονίδια και πολλά άλογα, ντυμένες ή γυμνές, και έρχονται προς αντικατάσταση των Μ7 RR.

Με την κληρονομιά του φετινού θριάμβου στο Isle of Man TT από τον Dean Harrison με τα σπορ λάστιχα της εταιρείας, η νέα γενιά έρχεται διατηρώντας όλα τα στοιχεία που έκαναν τα Μ7 RR τόσο πετυχημένα.

Παράλληλα, η Metzeler βασίστηκε στις αλλαγές που σημειώνει στις μοτοσυκλέτες παραγωγής για να επανασχεδιάσει τα σπορ λάστιχά της ώστε να συνεργάζονται άψογα με τα ολοένα και πιο δημοφιλή ηλεκτρονικά συστήματα των μοτοσυκλετών.

Η διαφημιστική τους καμπάνια βασίζεται στο σλόγκαν Ride the Unexpected (Οδήγησε το Απροσδόκητο), εξηγώντας πως ο προορισμός των Sportec M9 RR είναι κατά βάση σε δημόσιους δρόμους κα αναβάτες με σπορ διαθέσεις, προσφέροντας τεχνολογία που θα κάνει εύκολη τη ζωή τους απέναντι στα απρόβλεπτα που μας ρίχνει ο δρόμος στα πόδια μας, από βροχή ως ξαφνικές αλλαγές ποοιότητας ασφάλτου κ.ο.κ.

Κι επειδή το RR προκύπτει από το Road Racing, δείτε το σχετικό διαφημιστικό βίντεο των Sportec M9 RR (στο τέλος του άρθρου αυτού) που είναι γυρισμένο στο Isle of Man, με βροχή και τα 200-τόσα άλογα του νέου BMW S 1000 RR.

Roadtec 01 SE

roadtec 01 se

Βασισμένη στα Roadtec 01, η νέα έκδοση SE ουσιαστικά αποτελεί την πιο πρόσφατη αναβάθμιση χωρίς να αλλάζει ριζικά τον χαρακτήρα του ελαστικού.

Προορίζεται για sport touring χρήση και μας έρχεται με την ίδια χάραξη και υλικό γόμας, ενώ η βασική διαφορά έχει να κάνει με τα άκρα της κορώνας στο πίσω ελαστικό. Συγκεκριμένα, εκεί οι αυλακώσεις τελειώνουν πιο νωρίς σχετικά με τα 01, επιτρέποντας έναν πιο ομαλό «ώμο» στο λάστιχο για περισσότερη ακρίβεια στις μεγάλες κλίσεις.

Όπως και πριν, το πίσω έχει δύο γόμες διαφορετικής σκληρότητας στο μέσο και στα άκρα.

Τα Roadtec 01 SE δεν αντικαθιστούν τα Roadtec 01, μα έρχονται να σταθούν δίπλα τους προσφέροντας μια εναλλακτική που δίνει λίγη παραπάνω έμφαση στο «sport» του sport touring.


Racetec TD Slick

racetec td slick

Φανταζόμαστε πως έχετε ήδη ψυλλιαστεί πως το TD σημαίνει Track Day, μα δεν είναι μόνο αυτή η χρήση των νέων Racetec Slick. Κατά τη Metzeler προορίζονται φυσικά για την πίστα, αλλά το βασικό τους προνόμιο είναι πως έχουν σχεδιαστεί για ανέμελη χρήση, χωρίς να απαιτείται απαραιτήτως να έχουμε και κουβέρτες, αγωνιστικά σταντ και εξειδικευμένο τεχνικό αναρτήσεων για να δουλέψουν σωστά.

Αντιθέτως, έχουν σχεδιαστεί για να μπαίνουν και να είναι αμέσως ετοιμοπόλεμα, με μεγάλη διάρκεια ζωής και επιτρέποντας στον αναβάτη να τα γυρίσει και ανάποδα σε περίπτωση που η πίστα επιβαρύνει περισσότερο τη μια πλευρά, ώστε η φθορά να είναι συμμετρική.

Θα διατίθεναι σε διαστάσεις 120/10-17 μπροστά, ενώ πίσω οι επιλογές περιλαμβάνουν τρία νούμερα: 180/55, 190/55 και 200/55-17.

Roadtec Scooter

roadtec scooterΤα νέα αυτά λάστιχα της Metzeler αντιγράφουν τα Roadtec 01 σε μια σειρά που προορίζεται για σκούτερ με τροχούς από 10 ως και 16 ίντσες.

Στη γκάμα τους περιλαμβάνουν 51 διαφορετικά νούμερα και σταδιακά θα αντικαταστήσουν όλες τα προϋπάρχοντα μοντέλα της εταιρείας για σκούτερ – FeelFree, FeelFree Wintec, ME 7 Teen.

Υπόσχονται συνεπή λειτουργία σε μεγάλο θερμοκρασιακό εύρος, με καλή συμπεριφορά και ακριβή χειρισμό ακόμη και σε επιφάνειες χαμηλής πρόσφυσης.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2019 11:55

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon