.
Κατηγορία Διάφορα
Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016 12:19

Vespa GTS Super 300: Με νέα, μειωμένη τιμή!

 

Η δυνατότερη Vespa, τώρα πιο προσιτή

 

H επίσημη αντιπροσωπεία της Vespa στην Ελλάδα, ανακοίνωσε νέα, μειωμένη τιμή για την μέγιστη GTS Super 300, κάνοντας την μεγάλη Vespa πιο προσιτή για όλους και για όλες.

"H Vespa GTS ενσαρκώνει τις αξίες του στυλ, της άνεσης, της στιβαρότητας και της ασφάλειας της μάρκας Vespa, συνδυάζοντας την αστική ψυχή με τη διάθεση για ταξίδι και τουρισμό. Η κομψότητα της Vespa GTS και η ψυχή των θρυλικών μοντέλων «Super» οδήγησαν στη δημιουργία της Vespa GTS Super. Η Vespa που κληρονομεί τις εκλεπτυσμένες γραμμές και το σπορ πνεύμα από μυθικά μοντέλα, όπως η Vespa GS του 1955.piaggio/vespa/2016/gts_300_super_nea_timi/015_Vespa_GTS_Super.jpg" target="_blank" class="legacy-image jcepopup">piaggio/vespa/2016/gts_300_super_nea_timi/015_Vespa_GTS_Super.jpg" alt="015 Vespa GTS Super" width="560" height="400" />

Η Vespa GTS Super, χάρη στη σχεδίαση και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της, εκφράζει την πιο δυναμική πλευρά της προσωπικότητας της Vespa.

Ένα όχημα στο οποία ο σχεδιασμός Vespa εμπλουτίζεται με σπορ λεπτομέρειες:

  • Οι δίχρωμες ζάντες από κράμα αλουμινίου, μεταφέρουν πίσω στο χρόνο και υπογραμμίζουν τον σπορ χαρακτήρα.
  • Το ελατήριο στη μπροστινή ανάρτηση είναι κόκκινου χρώματος, μια αγωνιστική λεπτομέρεια που κάνει τη GTS 300 Super ξεχωριστή.
  • Η μπροστινή μάσκα έχει σπορ αισθητική, αναδεικνύοντας τη σχάρα με λεπτομέρειες χρωμίου.
  • Ο πίνακας οργάνων, πλήρως αναλογικός σύμφωνα με την αγωνιστική παράδοση, έχει γραφικά με λευκούς χαρακτήρες και μαύρο φόντο, για να τονίζεται ο σπορ χαρακτήρας του δίτροχου και να είναι ευανάγνωστος.
  • Η σέλα διακρίνεται για τη σπορ σχεδίαση και τα υλικά, χαρακτηριστικά των σπορ ιταλικών οχημάτων.

piaggio/vespa/2016/gts_300_super_nea_timi/066_Vespa_GTS_Super.jpg" target="_blank" class="legacy-image jcepopup">piaggio/vespa/2016/gts_300_super_nea_timi/066_Vespa_GTS_Super.jpg" alt="066 Vespa GTS Super" width="560" height="373" />

Το μεταλλικό πλαίσιο της Vespa υφίσταται μια σημαντική τροποποίηση: δεξιά στο πλάι, ως διακριτικό στοιχείο, εμφανίζεται μια σχάρα με οριζόντιες σχισμές, ανακαλώντας εμφανώς τα πιο όμορφα μοντέλα Vespa του παρελθόντος και δίνοντας μια κομψή σπορ πινελιά στην πλευρική όψη του οχήματος.

Η Vespa GTS Super 300 είναι εξοπλισμένη με μονοκύλινδρο, υψρόψυκτο, 4 χρονο κινητήρα 278 cc με 4 βαλβίδες και ηλεκτρονικό ψεκασμό, που παρέχει μέγιστη ισχύ 22 CV (21,7 Hp) στις 7.500 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 22,3 Nm (2,3 Kgm) στις 5.000 σ.α.λ. Οι αξίες αυτές εξασφαλίζουν άριστες επιδόσεις, καθιστώντας τη Vespa GTS ιδανικό όχημα για τους δρόμους της πόλης αλλά και για ταξίδια με απόλυτη άνεση ακόμα και με συνεπιβάτη.

piaggio/vespa/2016/gts_300_super_nea_timi/067_Vespa_GTS_Super.jpg" target="_blank" class="legacy-image jcepopup">piaggio/vespa/2016/gts_300_super_nea_timi/067_Vespa_GTS_Super.jpg" alt="067 Vespa GTS Super" width="560" height="373" />

Τώρα, με τη νέα μειωμένη τιμή 3.890 €, η Vespa GTS Super 300 γίνεται πιο προσιτή στους λάτρεις της μάρκας. Μία πραγματική ευκαιρία για όσους επιθυμούν να ξεχωρίζουν και να απολαμβάνουν τις καθημερινές τους μετακινήσεις με ένα διαχρονικό όχημα, που ενσαρκώνει τον αυθεντικό σχεδιασμό Vespa σε συνδυασμό με δυναμική εμφάνιση και επιδόσεις.

Επισκεφτείτε ένα σημείο πώλησης Vespa για να δείτε από κοντά όλη την γκάμα, να ενημερωθείτε για τα ευέλικτα χρηματοδοτικά προγράμματα και τη δυνατότητα επέκτασης εγγύησης για δύο επιπλέον χρόνια."

Περισσότερες πληροφορίες για τη Vespa GTS Super στο www.gr.vespa.com

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2016 13:14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MOTO Petsas: Test-Ride Week Honda, με 11 μοντέλα! Gas Gas: Νέες τιμές »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon