.
Κατηγορία Honda
Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018 13:49

Honda Dash 125 - Νέο παπί από τη Μαλαισία

 

Η εξέλιξη του Wave

 

 

Μόλις παρουσιάστηκε στη Μαλαισία από τη Honda το νέο Dash 125, ένα παπί που στην ουσία δεν είναι ακριβώς ολοκαίνουργιο, καθώς βασίζεται σε ένα προϋπάρχον μοντέλο από το 2011 ως Wave Dash με αερόψυκτο κινητήρα 109 cc. Τώρα η Honda το αναβάθμισε με έναν νέο αερόψυκτο 125 cc και με φρέσκο εξοπλισμό που περιλαμβάνει προβολέα LED μπροστά και ανανεωμένη εμφάνιση.

color black

Ο μονοκύλινδρος, ψεκαστός (PGM-FI) και διβάλβιδος κινητήρας αποδίδει 10 ίππους στις 8,000 σ.α.λ. και 1 kg.m ροπής στις 6,500, για να κινήσουν τα 103 κιλά του (πλήρες υγρών, συμπεριλαμβανομένης και βενζίνης) μέσω τετρατάχυτου κιβωτίου. Η εκκίνησή του γίνεται με μίζα και μανιβέλα.

Το Dash διατίθεται σε δύο εκδόσεις, μια με ταμπούρο και μια με δισκόφρενο πίσω – αμφότερες έχουν δίσκο με δαγκάνα δύο αντικρυστών εμβόλων μπροστά.

color orange

Στη Μαλαισία, όπου έγινε και η επίσημη παρουσίασή του χτες, 16 Ιουλίου, θα πωλείται προς €1,265 στην έκδοση με ένα δισκόφρενο και €1,330 με δύο. Επιπλέον, υπάρχει και μια ειδική έκδοση Repsol, αποκλειστικά με δύο δισκόφρενα, η οποία θα πωλείται προς €1,370. Αυτά βέβαια στη Μαλαισία, διότι προς το παρόν είναι άγνωστο αν πρόκειται για ένα μοντέλο με προοπτικές εξαγωγής προς δυσμάς.

Το άλλο ενδιαφέρον στοιχείο του νέου Dash αφορά το αγωνιστικό του μέλλον – ναι, σωστά διαβάσατε. Στο Μαλαισιανό πρωτάθλημα ταχύτητας με παπιά, το αποκαλούμενο και “Cub Prix”, η Honda έτρεχε ως τώρα μια σειρά ενιαίου που λεγόταν Honda Wave Alpha Challenge. Αυτή πλέον μετονομάζεται σε Honda Dash 125 Challenge και θα εξοπλιστεί με το νέο μοντέλο.

speedometer

Δείτε το στην επίσημη ιστοσελίδα της Μαλαισιανής Honda.

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 28 Ιουλίου 2019 15:24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon