.
Κατηγορία Διάφορα
Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011 09:54

Red GPS - Δορυφορικός έλεγχος

 


Για απόλυτη ασφάλεια

 

Ένα επαναστατικό σύστημα δορυφορικής παρακολούθησης αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα από το 2009. Το πρωτοποριακό σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στην live παρακολούθηση αγώνων, όσο και άλλων εκδηλώσεων, ομαδικών ταξιδιωτικών με μοτοσυκλέτα ή αυτοκίνητο.

Το σύστημα δίνει τη δυνατότητα στον οργανωτή να παρακολουθεί σε απευθείας μετάδοση τους αναβάτες / οδηγούς όπου και αν βρίσκονται αυτή, μέσω δορυφόρου. Το σύστημα GPS που φέρουν αυτοί επάνω τους, είναι μικρό σε διαστάσεις και μεταφέρει δεδομένα που απεικονίζονται πάνω σε ηλεκτρονικό χάρτη, όπως π.χ. το Google Earth.

Μοναδικό στη χρήση


Η Βουλγάρικη εταιρεία σε συνεργασία με τον Έλληνα αντιπρόσωπο εξέλιξαν αυτό το σύστημα με τον συνδυασμό τεχνολογίας  GPS & GPRS με στόχο την παρακολούθηση οχημάτων σε ειδικές συνθήκες όπως των αγώνων.
Ήδη από το 2009 το Red GPS χρησιμοποιείται σε αγώνες Cross Country με όλα τα οχήματα, ενώ επιλέχθηκε από όλους σχεδόν τους διοργανωτές των αγώνων αντοχής 4χ4 και του αντίστοιχου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος της ΕΛΠΑ.

Αποκορύφωμα ήταν η χρήση του στο “Balkan Off Road Marathon” και στο “24ώρες 4χ4”, ενώ για το 2011 θα αποτελέσει και το σύστημα παρακολούθησης του Πανευρωπαϊκού Ράλι ΕΛΠΑ.
Στόχος είναι η περαιτέρω παροχή του συστήματος και σε χώρες του εξωτερικού, αφού το σύστημα εξελίσσεται περαιτέρω και εκτός των άλλων παρέχει στατιστικά στους αγωνιζόμενους, επανάληψη δοκιμών, live παρακολούθηση του αγώνα από τους team managers των ομάδων και των στελεχών ενός αγώνα.

Ιδανικό για βοήθεια

Τυποποιημένα alarms, αλλά και πιο εξειδικευμένα ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες ενός event, μπορούν να ενημερώνουν όλους τους εμπλεκόμενους για τυχόν ανωμαλίες, στάσεις λόγω βλάβης ή ατυχήματος και άλλα.
Το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε περίπτωση άλλων events όπως test ride, οργανωμένα ταξιδιωτικά παρέχοντας ασφάλεια, επικοινωνία με τους οικείους ή τους οργανωτές ακόμα και εν κινήσει, σε ένα laptop.
Οι συσκευές που χρησιμοποιούνται είναι ιδιαίτερα μικρές σε μέγεθος και βάρος, ανθεκτικές στις κρούσεις και αδιάβροχες με λειτουργία SOS σε περίπτωση ανάγκης του αγωνιζόμενου.

Για περισσότερες πληροφορίες
Σταμάτης Μελέτης -6948053488
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 13:22

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ducati - Νέο σημείο πωλήσεων Worksbike Shop »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon