.
Κατηγορία Διάφορα
Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022 10:19

Νέα ενδοεπικοινωνία BMW Motorrad ConnectedRide Com U1

Μιλήστε με τον συνεπιβάτη σας ή άλλα μέλη της ομάδας σας ενώ οδηγείτε, ακούστε μαζί την αγαπημένη σας μουσική, πραγματοποιήστε τηλεφωνικές κλήσεις ή ακολουθήστε τις ανακοινώσεις του συστήματος πλοήγησης – το νέο σύστημα επικοινωνίας BMW Motorrad ConnectedRide Com U1 τα προσφέρει όλα αυτά μέσω τεχνολογίας Bluetooth ή Mesh 2.0.

Το νέο ConnectedRide Com U1 διαθέτει μοντέρνο, καθολικά συμβατό σχεδιασμό και μπορεί να τοποθετηθεί σε κράνη όπως τα BMW Motorrad StreetX, GS Pure και Sao Paolo. Εντυπωσιακή απόδοση ήχου, ήχος υψηλής ποιότητας και εξαιρετική άνεση στη χρήση προσφέρουν τα ηχεία ποιότητας HD, τα οποία τοποθετούνται πολύ εύκολα στο κράνος.
Επιπλέον, το ConnectedRide Com U1 είναι εξοπλισμένο με ραδιόφωνο FM που επιτρέπει την αποθήκευση έως και δέκα ραδιοφωνικών σταθμών. Η αναζήτηση καναλιών γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού ή εναλλακτικά μέσω της δωρεάν εφαρμογής "Com U1".

Η όλη λειτουργία του ConnectedRide Com U1 πραγματοποιείται διαισθητικά μέσω τεσσάρων κουμπιών ή εναλλακτικά μέσω της εφαρμογής, η οποία προσφέρει επίσης διάφορες επιλογές ρύθμισης. Μέσω του φωνητικού ελέγχου μπορούν να ενεργοποιηθούν διάφορες λειτουργίες, ανάλογα με τον τρόπο λειτουργίας. Ο φωνητικός έλεγχος είναι διαθέσιμος σε οκτώ γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Κινέζικα, Ιαπωνικά και Ρωσικά. Εάν το κινητό τηλέφωνο είναι συνδεδεμένο απευθείας στο σύστημα επικοινωνίας, είναι διαθέσιμη εύκολη πρόσβαση σε ψηφιακούς φωνητικούς βοηθούς, επιτρέποντας έτσι τη φωνητική είσοδο.
Η έξυπνη μίξη ήχου εξασφαλίζει ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο άνεσης επικοινωνίας. Για παράδειγμα, εάν μιλάτε μέσω ενδοεπικοινωνίας Bluetooth και εμφανίζεται ταυτόχρονα μια ανακοίνωση πλοήγησης, η ένταση του ήχου της ενδοεπικοινωνίας μειώνεται κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης.
Όταν το σετ μικροφώνου-ακουστικού είναι ενεργοποιημένο, ένα LED αναβοσβήνει για να υποδείξει την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας. Εάν το επίπεδο φόρτισης πέσει πολύ χαμηλά κατά τη χρήση, ακούγεται μια αυτόματη φωνητική ανακοίνωση. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι έως και 13 ώρες με ενδοεπικοινωνία Bluetooth και έως και 8 ώρες με ενδοεπικοινωνία Mesh.

Ο χρόνος γρήγορης φόρτισης είναι μία ώρα. Επιπλέον, η λειτουργία γρήγορης φόρτισης επιτρέπει χρόνους λειτουργίας 3,5 ωρών (Mesh Intercom) ή 6 ωρών (Bluetooth Intercom) μετά από μόλις 20 λεπτά φόρτισης.
Μέσω Bluetooth, η αυτονομία της ενδοεπικοινωνίας είναι έως και 2 km σε ανοιχτό χώρο. Μέσω Mesh, αυτή η εμβέλεια μπορεί να επεκταθεί έως και 8 km σε ανοιχτό χώρο, εάν τουλάχιστον έξι αναβάτες είναι συνδεδεμένοι και οδηγούν σε μέγιστη απόσταση 1,6 km ο ένας από τον άλλο. Για βέλτιστη εμβέλεια στη λειτουργία Mesh, η μονάδα είναι εξοπλισμένη με μια κεραία που μπορεί εύκολα να διπλωθεί μέσα και έξω.
Κατά την ενεργό ομαδική επικοινωνία, έξι χρήστες μπορούν να μιλήσουν ταυτόχρονα. Εναλλακτικά στην επικοινωνία μέσω Mesh, είναι δυνατή η ρύθμιση της επικοινωνίας μέσω Bluetooth με δύο συμμετέχοντες.
Υπάρχουν δύο επιλογές για επικοινωνία μέσω Mesh:
– Group Mesh Intercom: Δημιουργία ιδιωτικών, κλειστών ομάδων για επικοινωνία Mesh με έως και 24 συμμετέχοντες.
– Πολυκαναλική ενδοεπικοινωνία ανοιχτού πλέγματος: Το πρωτόκολλο πολλαπλών καναλιών στο Open Mesh επιτρέπει την εναλλαγή μεταξύ εννέα καναλιών επικοινωνίας. Οποιοσδήποτε στο ίδιο κανάλι μπορεί να μιλήσει στην ομάδα – αυτή η επιλογή υποστηρίζει σχεδόν απεριόριστο αριθμό αναβατών, εφόσον βρίσκονται εντός εμβέλειας. Κάθε συμμετέχων μπορεί να ακούσει.
Με το πάτημα ενός κουμπιού, οι χρήστες μπορούν να κάνουν εναλλαγή μεταξύ ιδιωτικού Group Mesh και Open Mesh χωρίς να χρειάζεται να επαναφέρουν πρώτα το Mesh.
Η λειτουργία Universal Intercom μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία σύνδεσης κλήσης σε ένα άτομο που χρησιμοποιεί ακουστικά κατασκευασμένα από άλλο κατασκευαστή. Ωστόσο, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε περιορισμούς στο εύρος.
Δεν είναι δυνατή η επικοινωνία μέσω Mesh με συστήματα επικοινωνίας που κατασκευάζονται από κατασκευαστές εκτός της Sena ή της BMW Motorrad. Ούτε είναι δυνατή η ενσωμάτωση εξωτερικών συστημάτων επικοινωνίας σε ομαδική επικοινωνία μέσω γέφυρας Bluetooth.

P90468417_highRes-web.jpgΤεχνικά δεδομένα:
– Τεχνολογία Mesh 2.0.
– Bluetooth 5.0.
– Προφίλ Bluetooth: HSP, HFP, A2DP, AVRCP.
– Θερμοκρασία λειτουργίας -10°C έως + 55°C.
– Θερμοκρασία φόρτισης: 0°C bis + 45°C.
– Μπαταρία: Πολυμερές λιθίου 900 mAh.
- Διάρκεια ζωής μπαταρίας:
Ενδοεπικοινωνία Bluetooth: έως 13 ώρες
Mesh ενδοεπικοινωνία: έως 8 ώρες.
– Γρήγορος φορτιστής: 1 ώρα
– Γρήγορος φορτιστής: 3,5 ώρες Mesh Intercom ή 6 ώρες Bluetooth ενδοεπικοινωνία είναι δυνατές μετά από 20 μόνο λεπτά φόρτισης.
– Διαστάσεις και βάρη
Κύρια μονάδα: 97 mm x 48 mm x 27 mm
Βάρος 65 g
Ηχεία: 40 mm – πάχος 7,2 mm
Μικρόφωνο κροτάφων: μήκος 5-150 mm
Μήκος καλωδίου μεταξύ των ηχείων: 555 mm

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022 11:01

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon