.
Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2023 15:43

Αφιέρωμα - Η γκάμα της Kove για το 2023

Μια νέα κατασκευάστρια από την Κίνα έκανε την εμφάνισή της στην EICMA 2022 στο Μιλάνο, αποκαλύπτοντας την πρόθεσή της να εξάγει στην Ευρώπη από το 2023 με μια πολύ ενδιαφέρουσα γκάμα μοντέλων.

Ιδρυθείσα το 2017, η Kove δεν ανήκει σε αυτές τις παραδοσιακές δυνάμεις που ενδεχομένως να γνωρίζουμε στα μέρη μας. Απεναντίας, αποτελεί μια από τις αιχμές του νέου κύματος Κινέζων κατασκευαστών που έρχονται με μεγάλα σχέδια και δυναμική στρατηγική.

Η νεότατη Kove λοιπόν, η οποία κυκλοφορεί επίσης και με τα ονόματα Colove (κυρίως στην Κίνα) και Excelle, παρουσίασε στο Μιλάνο μια πρώτη γεύση από τη γκάμα της επιλέγοντας μια σειρά μοντέλων που αποτελούν υποσύνολο της κινέζικης γκάμας της και πιθανότατα θα στελεχώσουν το πρώτο “εκστρατευτικό” σώμα της ευρωπαϊκής απόβασης.

kove 800x 3

Στη βιτρίνα λοιπόν η Kove τοποθετεί μερικά πολύ δυνατά χαρτιά, με πρώτη και καλύτερη την 800X Super Adventure, η οποία κατά πάσα πιθανότητα χρησιμοποιεί τον δικύλινδρο σε σειρά των 799 cc που κατασκευάζει η CFMOTO με άδεια από την ΚΤΜ και έχουμε ήδη γνωρίσει μέσω των 800ΜΤ, σε μια λίγο διαφορετική εφαρμογή με πιο “καθαρόαιμες” επιλογές τροχών σε 21 ίντσες μπροστά και 18 πίσω, αλλά και εντυπωσιακό αποτέλεσμα στο ζύγι.

Το δεύτερο μοντέλο που μαγνήτισε πολύ το ενδιαφέρον του κοινού είναι η σπορ τετρακύλινδρη 400RR, η οποία εμφανίστηκε αρκετά πριν κάνει την ανάλογη κίνηση η Kawasaki με τη ZX-4R, ενώ αν τιμολογηθεί όπως μας έχουν συνηθίσει οι Κινέζοι τα τελευταία χρόνια θα έχει πολλές ελπίδες να διακριθεί στην αγορά. Αξίζει μάλιστα να σημειώσουμε πως εδώ η Kove διαφημίζει έναν δικής της σχεδίασης και κατασκευής κινητήρα.

kove 400rr

Στο περίπτερο της Kove στο Μιλάνο τα ενδιαφέροντα δεν είχαν τελειωμό, καθώς η παρουσίαση των 510X και 510F μοιάζει να αφορά δύο πολύ γνώριμες μοτοσυκλέτες που ήδη εισάγονται από τη Γκοργκόλης ΑΕ με τα λογότυπα της Daytona, ωστόσο μια προσεκτική ανάγνωση των τεχνικών τους χαρακτηριστικών αποκαλύπτει πως φορούν έναν διαφορετικό κινητήρα με ελαφρώς μεγαλύτερη χωρητικότητα και απόδοση.

Η συνέχεια της ευρωπαϊκής γκάμας της Kove περιλαμβάνει τα δύο δικύλινδρα 321R και RR, με έναν κινητήρα δικύλινδρο σε σειρά που εμφανίζει αρκετές ομοιότητες με αυτόν της Yamaha (εκ των ΜΤ-03 και R3), αλλά δίχως να γίνεται καμιά επίσημη σύνδεση μεταξύ των δύο.

kove 2

Η ασφάλτινη πτέρυγα ολοκληρώνεται με την 125R, μια μικρή γυμνή μοτοσυκλέτα προδιαγραφών Α1.

Τέλος, ο χωμάτινος κόσμος θα έχει πολλά συζητήσει το 2023 σχετικά με την Kove και, για την ακρίβεια, έχει ήδη αρχίσει μετά το πρόσφατο ράλι Ντακάρ. Η Kove έδειξε στο Μιλάνο την 450 Rally, εξέφρασε την πρόθεσή της να τρέξει στο Ντακάρ 2023 με ομάδα τριών Κινέζων αναβατών και εν τέλει, όχι απλώς το έκανε, αλλά όλοι τερμάτισαν χωρίς προβλήματα. Όσοι δεν την είχαν πάρει στα σοβαρά ως τότε μάλλον θα πρέπει να αλλάξουν γνώμη, ειδικά από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η διάθεση της μοτοσυκλέτας στην Ευρώπη σε δύο εκδόσεις (απλή και Factory) και μάλιστα με πολύ λογικές τιμές για να προσελκύσουν ιδιώτες αναβάτες ράλι.

kove 3

Κι επειδή χώμα δεν είναι μόνο τα ράλι, το δίδυμο των ΜΧ250 και MX250 Supermoto που έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στην EICMA διαφημίζοντας μια ακόμη πλατφόρμα σχεδιασμένη και κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από την Kove, αναμένονται πλέον με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, διαφημίζοντας εντυπωσιακά χαμηλό βάρος και απόδοση 40 ίππων από τον μονοκύλινδρο κινητήρα τους.

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν την εικόνα μιας εξαιρετικά φιλόδοξης και πολύ ικανής νέας κατασκευάστριας που έχει βαλθεί να κάνει όλη την Ευρώπη να συζητά γι’ αυτήν μόλις στον έκτο χρόνο ζωής της.

Όσον αφορά στην Ελλάδα, η Kove είναι δεδομένο πια πως έρχεται και απομένει η ανακοίνωση του αντιπροσώπου της για να προστεθεί μια σειρά πολύ ενδιαφερόντων και ανταγωνιστικότατων μοτοσυκλετών στις επιλογές μας.

800X Super Adventure

kove 800x 1

Ένα από τα αστέρια του περιπτέρου της Kove στην EICMA 2022 ήταν αναμφίβολα η 800X Super Adventure, μια προσεγμένη και κομψή μοτοσυκλέτα περιπέτειας με δικύλινδρο κινητήρα 799 cc και μέγιστη απόδοση 95 hp στις 9,000 rpm και 8.3 kgm στις 7,500 rpm.

Αν και η Kove δεν κάνει καμιά ευθεία αναφορά στο θέμα της προέλευσης του κινητήρα, δε μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός πως ο δικύλινδρος σε σειρά μοιάζει πάρα πολύ με αυτόν της CFMOTO 800MT, δηλαδή τον κινέζικης κατασκευής κλώνο του κινητήρα της KTM 790 Adventure. Και όταν λέμε μοιάζει, εκτός από πολύ παραπλήσια εξωτερική εμφάνιση, εμφανίζει και μέγιστες τιμές απόδοσης σχεδόν πανομοιότυπες, με τα μέγιστα μάλιστα να έρχονται στις ακριβώς ίδιες στροφές κινητήρα με αυτόν της CFMOTO.

Η τελική ταχύτητα της 800Χ ανακοινώνεται στα 218 km/h, ενώ το βάρος αποτελεί ένα πολύ ενδιαφέρον σημείο αιχμής, καθώς στα 183 κιλά με όλα του τα υγρά – συμπεριλαμβανομένου του 22λιτου ρεζερβουάρ καυσίμου – ξεχωρίζει από τον άμεσο ανταγωνισμό: εμφανίζεται να είναι σχεδόν 50 κιλά ελαφρύτερη από την CFMOTO 800ΜΤ, αλλά και 20 από την KTM 790 Adventure!

Η Kove φορά στη μοτοσυκλέτα της τροχούς 21 ιντσών μπροστά και 18 πίσω (90/90 και 150/70 αντιστοίχως), συνεχίζοντας ένα ρεύμα που φέτος ειδικά έχει πλημμυρίσει την αγορά. Με ύψος σέλας στα 830 mm ακούγεται φιλικότατη, ενώ οι διαδρομές των αναρτήσεων στα 210 mm είναι μέσα στα ευρύτερα δεδομένα της κατηγορίας.

Πλέον γνωρίζοντας πως η Κove έρχεται σύντομα και στην Ελλάδα, περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να τη δούμε από κοντά.

400RR

kove 400rr 1

Μπορεί να περιμέναμε ένα νέο, τετρακύλινδρο, μικρό supersport από την Kawasaki, αυτό εν τέλει φαίνεται πως δεν θα παίξει μόνο του στις αγορές, καθώς η Kove παρουσίασε τη δική της τετρακύλινδρη εναλλακτική 400RR.

Η μοτοσυκλέτα βασίζεται σε ένα πρωτότυπο σχέδιο που είχε δείξει στην Κίνα η Kove, με τα περισσότερα στοιχεία του να διατηρούνται και στην έκδοση παραγωγής που εμφανίστηκε στην EICMA 2022, μείον το μονόμπρατσο ψαλίδι που έχει αντικατασταθεί με ένα συμβατικό.

Η σχεδίαση της Kove 400RR ξεχωρίζει στο μπροστινό μέρος που φιλοξενεί μια τετράδα από φώτα, στη μέση τους βρίσκεται η εισαγωγή αέρα, ενώ επενδύεται και με ένα ζεύγος αεροδυναμικών πτερυγίων στο φέρινγκ.

Βέβαια το χαρακτηριστικό που τραβάει την προσοχή δεν είναι άλλο από τον κινητήρα, με έναν τετρακύλινδρο σε σειρά κινητήρα 399 cc που φέρεται να αναπτύχθηκε από την ίδια την Kove.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές που αποκαλύφθηκαν, αποδίδει 67 ίππους στις 13,500 rpm και 3.7 kgm στις 12,000. Η ισχύς είναι αρκετά εντυπωσιακή για έναν κινητήρα τέτοιας χωρητικότητας θυμίζοντας άλλες εποχές, ενώ ενδιαφέρον είναι ακόμα και το ό,τι η Kove ισχυρίζεται πως το 400RR ζυγίζει μόνο 160 κιλά (υγρό) και είναι ικανό για μέγιστη ταχύτητα 220 χλμ./ώρα.

Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε πως η εμφάνισή του στη γκάμα της EICMA 2022 μεταφράζεται σε πλάνα για εμπορική διάθεση και στην ήπειρο των Euro 5 και μάλιστα ελπίζουμε εντός του 2023, καθώς η Kove έχει δηλώσει πως στην Κίνα η μοτοσυκλέτα θα είναι διαθέσιμη από τον ερχόμενο Ιούνιο.

510X

kove 510x

Σχεδιαστικώς η adventure / on-off μοτοσυκλέτα της Kove μοιάζει πανομοιότυπη με μια πλατφόρμα που γνωρίζουμε πολύ καλά στην Ελλάδα μέσω της Daytona Motors ως Maverick 500 – ενώ έχει κυκλοφορήσει σε πολλές άλλες μορφές, λ.χ. και ως Jawa RVM500.

Μόνο που η συγκεκριμένη έκδοση που έδειξε στο Μιλάνο η Kove ονομάζεται 510Χ και υπάρχει λόγος γι’ αυτό: ο δικύλινδρος κινητήρας της στη συγκεκριμένη εφαρμογή είναι λίγο μεγαλύτερος σε κυβισμό από τα 471 cc που έχει η γνωστή μας έκδοση της Loncin – κοινή στα Daytona Maverick 500 και Voge 500DS/DSX.

Στην 510Χ μετρά 498 cc με διαστάσεις κυλίνδρων 72×61.2 mm, κάτι που ενδεχομένως να αποκαλύπτει έναν εντελώς άλλο κινητήρα ή μια βαρέως τροποποιημένη νέα έκδοση, καθώς η γνωστή μας μονάδα των 471 κυβικών έχει διαστάσεις 67×66.8 mm.

Ο μεγαλύτερος κυβισμός συνεπάγεται και μικρή τόνωση της απόδοσης, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει στους 47 ίππους και τη ροπή στα 4.6 kgm, για ονομαστική τελική ταχύτητα 170 km/h, τροφοδοτούμενος από ηλεκτρονικό ψεκασμό της Bosch.

Το στεγνός βάρος της μοτοσυκλέτας ανακοινώνεται στα 178 κιλά, ενώ με το ρεζερβουάρ των 20 λίτρων η τελική μέτρηση στη ζυγαριά αναγράφει 202 κιλά.

Στον βασικό της εξοπλισμό συναντάμε τα γνωστά περιφερειακά που έχουμε ήδη δει στο Daytona Maverick 500, με ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της ΚΥΒ και φρένα της Nissin, υποστηριζόμενα από δικάναλο ABS. Οι τροχοί της μοτοσυκλέτας είναι διαμέτρου 19 ιντσών μπροστά και 17 πίσω, με ακτινωτές ζάντες που δέχονται λάστιχα άνευ αεροθαλάμου (tubeless).

Η Kove διαθέτει επίσης στην Κίνα και δύο εκδόσεις 500X με τον κινητήρα της Loncin στα 471 cc, τις 500X και 500X Single Swing Arm, δηλαδή με μονόμπρατσο ψαλίδι, ωστόσο στην EICMA 2022 φιλοξένησε στο περίπτερό της μόνο την 510Χ, πιθανότατα δείχνοντας ποια εκ των τριών σκοπεύει να λανσάρει στις ευρωπαϊκές αγορές.

510F

kove 510f

Μια ακόμη οπτικά γνώριμη μοτοσυκλέτα ετοιμάζει για την ευρωπαϊκή της γκάμα η Kove, καθώς στο Μιλάνο φιλοξένησε στο περίπτερό της και τη γυμνή scrambler 510F.

Στο κορμί της βλέπουμε σαφέστατα τη Daytona Rockstar 500, ωστόσο και εδώ (όπως και στην 510X) η κινέζικη εταιρεία έχει φορέσει τον νέο δικύλινδρο σε σειρά των 498 cc με ονομαστική απόδοση πανομοιότυπη με αυτή της 500Χ: 47 hp και 4.6 kgm, για τελική 170 km/h.

Η 510F ζυγίζει 191 κιλά πλήρης, με το 18λιτρο ρεζερβουάρ γεμισμένο βενζίνη και διαθέτει ένα πακέτο αναρτήσεων και φρένων που θυμίζει αρκετά αυτό της adventure αδελφής της, φέροντας τις υπογραφές των ΚΥΒ και Nissin, καθώς και δικάναλο ABS.

321RR

kove 321rr

Με κυβισμό στα... 321 κυβικά εκατοστά που προκύπτουν από διαστάσεις 68 x 44.2 mm, ο δικύλινδρος σε σειρά κινητήρας αποδίδει 41 ίππους στις 11,000 σ.α.λ. και 2.9 χιλιογραμμόμετρα ροπής, με αποτέλεσμα να πετυχαίνει, σύμφωνα με την εταιρία, 170 χιλιόμετρα τελικής ταχύτητας, με θεωρητική κατανάλωση στα 4.1 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Ξεκινά πολύ θετικά λοιπόν την παρουσία της αυτή η σπορ μοτοσυκλέτα που βασίζεται σε ένα πλαίσιο ανοιχτό τύπου διαμάντι κατασκευασμένο από σωλήνες στρογγυλής διατομής, με γωνία κάστερ 24.5 μοίρες, ίχνος 95 χιλιοστών, μεταξόνιο 1,370 χιλιοστών, μήκους 1,975 και πλάτους 743 χιλιοστών.

Το βάρος βρίσκεται στα 146 κιλά χωρίς υγρά με το ρεζερβουάρ να έχει χωρητικότητα 13 λίτρα.

Οι αναρτήσεις περιλαμβάνουν ανεστραμμένο πιρούνι με διαδρομή 125 χιλιοστά και ένα αμορτισέρ με διαδρομή εμβόλου 52mm - δεν ανακοινώνονται περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με ρυθμίσεις. Παρατηρούμε επίσης πλευστό δίσκο τεραστίων διαστάσεων (320 mm) στο μπροστινό φρένο με δαγκάνα τεσσάρων εμβόλων και δίσκο αρκετά μεγάλο για πίσω με δαγκάνα ενός εμβόλου, και οι δύο με κυματιστή σχεδίαση.

Η εμφάνισή του φυσικά και προκαλεί με τα πλαστικά περιφερειακά να έχουν αεροδυναμικό και αιχμηρό σχήμα, τους καθρέπτες να είναι αναδιπλούμενοι, τους χρωματισμούς σε ασημί και πορτοκαλί να προκαλούν, με το πλαστικό κάλυμμα του πλαισίου να συμπληρώνει την πολύ όμορφη εικόνα.

Την παράσταση βέβαια κλέβουν οι χυτοί αλουμινένιοι τροχοί και το μονόμπρατσο ψαλίδι, το πρώτο στην κατηγορία.

Και, ως κερασάκι στην τούρτα, ακούγεται πως η Kove έχει άμεσες βλέψεις και για το παγκόσμιο WorldSSP300 με αυτή τη μοτοσυκλέτα!

321R

kove 321r

Δίπλα στη δικύλινδρη 321RR η Kove παρουσίασε και μια γυμνή πρόταση με τον ίδιο κινητήρα, στην οποία επίσης βγάζει μάτια το μονόμπρατσο ψαλίδι.

Εδώ η απόδοση περιγράφεται ως 39.6 hp στις 11,000 rpm και 3 kgm ροπής στις 9,000 rpm μέσω εξατάχυτου κιβωτίου, για υγρό βάρος 144 κιλών.

Όπως και στην RR εκδοχή, η Kove ανακοινώνει τελική ταχύτητα 170 km/h και μέση κατανάλωση 4 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα, ωστόσο μας αφήνει μια σημαντική απορία.

Συγκεκριμένα, ο δικύλινδρος κινητήρας της περιγράφεται ως 322 cc, αν και ο υπολογισμός από τις διαστάσεις του κυλίνδρου του (68.0×44.2 mm) βγάζει 320.9 cc.

Καθώς μας φαινόταν οικείος στο μάτι, με λίγο ψάξιμο ανακαλύπτουμε πως τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά μοιάζει πολύ με τον δικύλινδρο της Yamaha από τα ΜΤ-03 και R3, με μια απειροελάχιστη διαφορά: το μοτέρ της Yamaha μετρά διαστάσεις κυλίνδρου 68.0×44.1 mm, το οποίο βγάζει κυβισμό 320.2 cc.

Στα χαρτιά δηλαδή έχουμε μια διαφορά 0.1 mm στη διαδρομή των εμβόλων, ήτοι μια διαφορά 0.7 cc μεταξύ των Yamaha και Kove, ενώ και οι δύο στρογγυλοποιούν προς τα πάνω.

Προφανώς θα γνωρίζουμε περισσότερα όταν με το καλό φτάσει στην Ελλάδα η γκάμα της Kove, όπου ελπίζουμε να περιλαμβάνεται και το δίδυμο των 321R και 321RR.

125R

kove 125r

Η εκπροσώπηση της Kove στην Α1 κατηγορία ευρωπαϊκών διπλωμάτων οδήγησης υλοποιείται με την εμφάνιση μιας εκδοχής 125 cc βασισμένης στο 321R. Και εδώ ξεχωρίζει η σχεδίαση που θυμίζει πάρα πολύ την πρώτη γενιά KTM 125 Duke, ο μονοκύλινδρος κινητήρας των 124.8 cc ανακοινώνεται στο μέγιστο όριο της Α1 (11kW / 14.75 hp), μα αυτό που πρωταγωνιστεί είναι το μονόμπρατσο ψαλίδι.

Με 135 κιλά υγρό βάρος, δηλαδή με το 13λιτρο ρεζερβουάρ γεμισμένο βενζίνη, το 125R προστίθεται στη γκάμα της Kove που λίαν συντόμως θα κάνει την απόβασή της στην Ευρώπη, συμπεριλαμβάνοντας και την Ελλάδα στα πλάνα της – και διαφημίζοντάς το στην ιστοσελίδα της ως “συμβατό με τα ευρωπαϊκά διπλώματα Α1”.

450 Rally

450rally

Μετά την 800X, την adventure με το δικύλινδρο κινητήρα και την τετρακύλινδρη 400RR, υπάρχει ακόμα μια μοτοσυκλέτα που τράβηξε τα βλέμματα στη διεθνή έκθεση του Μιλάνου. Η 450 Rally συνδέεται με τους αγώνες που «προδίδει» το όνομα της, έχοντας ήδη διακριθεί στο ράλι Ντακάρ του 2023 όπου η εργοστασιακή ομάδα της Kove έτρεξε με τρεις Κινέζους οδηγούς οι οποίοι τερμάτισαν όλοι απροβλημάτιστα!

Το ενδιαφέρον με αυτή τη μοτοσυκλέτα είναι ότι τα περισσότερα εξαρτήματα παράγονται στην Κίνα, μεταξύ των δύο εργοστασίων στο Chongqing και στο Chengdu: ο κινητήρας, το πλαίσιο, ακόμη και η ανάρτηση σχεδιάζονται και κατασκευάζονται εκεί, με την ομάδα ανάπτυξης να αντιπροσωπεύει το 25% του προσωπικού. Ο ιδρυτής της Kove, Zhang Xue είναι ένας ιδιαίτερος μάλλον χαρακτήρας που παρουσιάζεται ως οδηγός και μηχανικός πριν γίνει επιχειρηματίας. Το πάθος του για τις εκτός δρόμου διαδρομές τον οδηγεί να δοκιμάσει αυτό που κανείς δεν είχε κάνει πριν: να αγωνιστεί το Dakar με ένα κινέζικο προϊόν με τη φιλοδοξία να το διαθέσει στη συνέχεια σε όλο τον κόσμο.

Η 450 Rally χρησιμοποιεί ειδικό περιμετρικό ατσάλινο πλαίσιο και τροφοδοτείται από έναν κινητήρα 450 cc που αποδίδει πάνω από 54 ίππους. Διαθέτει δύο ρεζερβουάρ (ένα εμπρός και ένα πίσω) με συνολική χωρητικότητα 31 λίτρων ενώ το ξηρό βάρος είναι στα 145 κιλά. Μια πιο πολιτισμένη έκδοση του 450 Rally εκτέθηκε επίσης στο περίπτερο που χαρακτηρίζεται από χαμηλότερη συμπίεση, με ισχύ κατά περίπου 6 ίππους λιγότερη, άλλη διαδρομή ανάρτησης και απουσία οργάνων που είναι απαραίτητα για τους αγώνες ράλι (πύργος, road book κτλ.)

Πρόσφατα η τιμή της Kove 450 Rally ανακοινώθηκε επίσημα στη Γαλλία και είναι όπως ακριβώς υπόσχονταν οι άνθρωποί της: στα €9,990 για την έκδοση Standard και €14,900 για τη Factory!

Οι Κινέζοι δείχνουν να έχουν ένα σοβαρότατο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα με τη ρέπλικά τους, ενώ το γεγονός πως και οι τρεις μοτοσυκλέτες της Kove τερμάτισαν άνετα στο Ντακάρ δείχνει πως ως εργαλείο για τους ιδιώτες μπορεί να είναι μια αξιόπιστη εναλλακτική στις “καθεστωτικές δυνάμεις” των ράλι, ειδικά εκεί που ο προϋπολογισμός είναι περιορισμένος και κάθε βίδα μετρά.

ΜΧ250

kove mx250

Η εξαιρετικά δυναμική εμφάνιση της Kove στον χωμάτινο κόσμο με την 450 Rally σαφώς και δεν πέρασε απαρατήρητη, ενώ η μετέπειτα πρωτοφανής επιτυχία της στο Ντακάρ σαφώς και ενίσχυσε τον θόρυβο γύρω από την πρώτη της χωματερή μοτοσυκλέτα.

Δεν ήταν όμως η μόνη στην EICMA, καθώς δίπλα η κινέζικη εταιρεία παρουσίασε μια μονοκύλινδρη τετράχρονη ΜΧ250, επίσης εξ ολοκλήρου δική της μοτοσυκλέτα, με τετρβάλβιδο (2ΕΕΚ) κινητήρα 249 cc που αποδίδει 40 ίππους στις 11,500 rpm και 2.7 kgm στις 9,000 rpm, για στεγνό βάρος 98 κιλών.

Οι πληροφορίες σχετικά με αυτή τη μοτοσυκλέτα παραμένουν λιγοστές, αλλά έχοντας δει το θράσος και την επιτυχία με την οποία η νέα αυτή εταιρεία αντιμετωπίζει τις προκλήσεις, δε θα μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση αν βλέπαμε σύντομα την ΜΧ250 να τρέχει σε μεγάλα ευρωπαϊκά ή και παγκόσμια πρωταθλήματα.

ΜΧ250 Supermoto

kove mx250 supermoto

Μαζί με τη MX250 η Kove αποκάλυψε και μια ανάλογη έκδοση Supermoto, η οποία μοιάζει να βασίζεται στη motocross αδελφή της.

Εδώ η απόδοση ανακοινώνεται ελαφρώς χαμηλότερη, με μέγιστη ισχύ 37.6 hp στις 11,500 rpm και 2.6 kgm στις 9,000 rpm, ενώ το στεγνό βάρος της μοτοσυκλέτας ανεβαίνει λίγο στα 108 κιλά.

Άλλες πληροφορίες σχετικά με τη νέα supermoto δεν έχουμε προς το παρόν, πλην του ότι αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός του 2023 μαζί με την ΜΧ250, με την ελπίδα να τη δούμε και στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2023 01:51

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon