.
Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2023 15:27

Αφιέρωμα – Νέα μοντέλα Husqvarna 2023

Συνεχής εξέλιξη στην “παραδοσιακή” πτέρυγα των Enduro, Motocross και Supermoto, επετειακές σειρές και μια νέα έκδοση Norden 901 στα σκαριά συνοψίζουν την επικαιρότητα της Husqvarna για το νέο έτος.

Απολαμβάνοντας την οικονομική υγεία που της έχει προσφέρει η ένταξη στον Όμιλο Pierer, η Husqvarna μπαίνει στο 2023 ρίχνοντας βάρος στις παραδοσιακές της δυνάμεις. Έτσι έχουμε αρκετές εξελίξεις στις οικογένειες Enduro, MX και SM, ενώ στο πιο “πολιτικό” κομμάτι η επικαιρότητα περιορίζεται στην αναμενόμενη νέα έκδοση Norden 901 Expedition που ακόμη δεν έχει παρουσιαστεί, ούτε κόσμησε τα διεθνή σαλόνια μοτοσυκλέτας του 2022, μα θεωρείται βέβαιο πως θα επισημοποιηθεί μέσα στο 2023.

Η ολοκαίνουργια μοτοσυκλέτα του 2023 για τη Husqvarna είναι η supermoto FS450, η οποία ουσιαστικά ακολουθεί την προ διετίας νεοεμφανισθείσα KTM 450 SMR.

FS 450 2023 13

Άφθονα νέα έχει η οικογένεια ΜΧ του 2023, με νέους κινητήρες για τα FC 250 και FC 350, αλλά και πολλές αναβαθμίσεις και ανανεώσεις στα μηχανικά μέρη όλης της οικογένειας των δίχρονων TC και τετράχρονων FC.

Οι ειδικές εκδόσεις της νέας χρονιάς περιλαμβάνουν το προβλεπόμενο FC450 Rockstar Edition, μα την παράσταση κλέβει μάλλον η νέα σειρά Heritage που απλώνεται στις φαμίλιες Enduro και ΜΧ, με ρετρό σχεδίαση και περιποιημένο εξοπλισμό.

Heritage Enduro Motocross 2023

Τα νέα του 2023 για τη Husqvarna ολοκληρώνονται με το νέο μικρό ηλεκτρικό ΕΕ3 που έρχεται για να αποτελέσει το πρώτο σκαλοπάτι εισόδου στον κόσμο των Huskies, απευθυνόμενο σε αναβάτες ακόμη μικρότερους από αυτούς που βολεύονται με το ΕΕ5.

Πέρα από τα νέα μοντέλα, η επικαιρότητα της Husqvarna για το 2023 περιλαμβάνει ακόμη ανανεωτικά χαδάκια σε μοτοσυκλέτες όπως το αμίμητο ζεύγος των 701, Enduro και Supermoto.

Norden 901 Expedition

husky norden expedition 1

Αν και δεν είναι ακόμη επίσημα μοντέλο 2023, η Husqvarna έδειξε μια νέα έκδοση του Norden σε συνέδριο αντιπροσώπων της, με τον χαρακτηριστικό τίτλο Expedition.

Πληροφορίες επισήμως δεν έχουμε, αν και αναφορές από παρευρισκόμενους στην εκδήλωση εντοπίζουν μια βασική διαφορά στις αναρτήσεις, οι οποίες εδώ είναι ψηλότερες από αυτές του βασικού μοντέλου.

Αυτό πιθανότατα μεταφράζεται στη χρήση των αναρτήσεων του KTM 890 Adventure R, δηλαδή την αλλαγή των WP Apex του στάνταρ Norden 901 με τις WP Xplor, που στην εφαρμογή της ΚΤΜ προσφέρουν διαδρομές 240 mm μπρος-πίσω.

Το πακέτο ηλεκτρονικών αναρτήσεων του μεγάλου 1290 Adventure S μάλλον αποκλείεται, καθώς εκεί οι διαδρομές είναι στα 200 mm, μικρότερες από τα 220 του Norden 901.

Επιπλέον, με το μάτι είναι προφανείς μερικές επιπλέον πινελιές, όπως ο μεγάλος ανεμοθώρακας, η ενισχυμένη (και διάτρητη αλουμινένια ποδιά), το διπλό σταντ και φυσικά τα νέα γραφικά και χρώματα που διαφοροποιούν την έκδοση Expedition.

Ελλείψει άλλων πληροφοριών, είμαστε σε αναμονή για την επίσημη παρουσίαση της μοτοσυκλέτας στους ερχόμενους μήνες.

FS450

FS 450 2023

Ένα ολοκαίνουργιο FS450 παρουσίασε η Husqvarna, ακολουθώντας την εκ βάθρων ανανέωση του “αδελφού” KTM 450 SMR το 2021.

Στο επίκεντρο βρίσκουμε έναν νέο κινητήρα 450 cc με έναν εκκεντροφόρο στην τετραβάλβιδη κεφαλή του, εξοπλισμένο με επιλέξιμες χαρτογραφήσεις με την ευκολία ενός κουμπιού το αλουμινένιο τιμόνι ProTaper, καθώς και μονόδρομο συμπλέκτη της Suter.

Το νέο FS450 διαθέτει επίσης launch control, traction control και ένα νέο quickshifter, για να είναι έτοιμο για δράση στην πίστα.

Το πλαίσιο είναι νέο, κατασκευασμένο με τη μέθοδο hydro-formed και συνδυασμένο με ένα υποπλαίσιο από αλουμίνιο και πολυαμίδιο.

Στις αναρτήσεις συναντάμε ένα νέο πακέτο WP XACT με τεχνολογία AER στο πιρούνι, οι τροχοί είναι της Alpina, ενώ τα φρένα φέρουν την υπογραφή της Brembo.

Βασικά χαρακτηριστικά

  • Νέα πλαστικά κουστούμια με νέα εργονομία αναβάτη για ευκολότερη μετακίνηση στη σέλα του
  • Νέο hydro-formed πλαίσιο από χρωμιομολυβδαινιούχο ατσάλι
  • Νέος κινητήρας με 1ΕΕΚ για κορυφαία απόδοση και μικρό βάρος
  • Νέος αισθητήρας για το quickshifter
  • Νέος υδραυλικός μηχανισμός ελέγχου του συμπλέκτη από τη Brembo
  • Νέο υβριδικό πλαίσιο από αλουμίνιο και πολυαμίδιο
  • Νέο πιρούνι WP XACT 48 mm με τεχνολογία AER
  • Νέο αμορτισέρ WP XACT με ρυθμίσεις δίχως χρήση εργαλείων
  • Νέος πολυχρηστικός διακόπτης χαρτογραφήσεων, ο οποίος επίσης ενεργοποιεί τα quickshifter, traction control και launch control
  • Αλουμινένιο τιμόνι ProTaper
  • Εκκίνηση με μίζα, τροφοδοτούμενη από μια εναφριά μπαταρία ιόντων λιθίου 2.0 Ah

Επιπλέον, ως είθισται, η Husqvarna συνοδεύει το FS 450 με έναν μεγάλο κατάλογο τεχνικών αξεσουάρ (Technical Accessories) για την περαιτέρω βελτίωση της απόδοσης, τη μείωση του βάρους και την προσαρμογή στα θέλω του αναβάτη του.

Ο ιδιοκτήτης έχει επίσης στη διάθεσή του μια μεγάλη συλλογή από ρουχισμό και εξοπλισμό σχεδιασμένο ειδικά για χρήση supermoto (Functional Apparel).

701 Enduro

701 Enduro 2023 31 web

Η εμβληματική μοτοσυκλέτα με τον ισχυρό μονοκύλινδρο κινητήρα των 693 κυβικών και των 74 ίππων συνεχίζει στο 2023 με ανανεωμένη εμφάνιση, η οποία μάλιστα παραπέμπει άμεσα στην εποχή που οι μοτοσυκλέτες με τον θυρεό κατασκευάζονταν στη Σουηδία.

Το πλαίσιο είναι χωροδικτύωμα από ατσάλινους σωλήνες με το αφαιρούμενο υποπλαίσιο να κατασκευάζεται από πολυαμίδια και να φιλοξενεί και το ρεζερβουάρ με την τάπα του να είναι στην ουρά.

Ποιοτικές και ρυθμιζόμενες αναρτήσεις σε κάθε άκρο και ένα μεγάλο πακέτο βοηθημάτων ηλεκτρονικών και μηχανικών φροντίζουν ώστε ο αναβάτης να απολαμβάνει την υψηλή απόδοση σε κάθε συνθήκη, σε άσφαλτο ή χώμα.

Από τον συμπλέκτη ολίσθησης, τις αλλαγές ταχυτήτων δίχως χρήση συμπλέκτη, το traction control, το ABS με δυνατότητα απενεργοποίησης, τις δυο επιλογές απόδοσης του κινητήρα, έως τη θύρα USB για φόρτιση συσκευών (λ.χ. τηλέφωνο, GPS), η 701 Enduro ανήκει σε μια εξαιρετικά ολιγομελή ομάδα.

Φτιαγμένη για την οδηγική απόλαυση του αναβάτη της, παραμένει νόμιμη για κυκλοφορία σε δημόσιους δρόμους καλύπτοντας κάθε απαραίτητη προδιαγραφή.

701 Supermoto

701 Supermoto 2023 2 web

Μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού είναι πλέον οι μοτοσυκλέτες Supermoto που παράγονται. Η πρόταση της Husqvarna απέκτησε νέα γραφικά και χρώματα για να συνεχίσει και το 2023.

Ο μεγάλος μονοκύλινδρος κινητήρας της με την υψηλή απόδοση, σφικτά δεμένος στο ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο αποτελεί την βάση για αυτήν την υψηλών επιδόσεων μοτοσυκλέτα. Πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της WP και υψηλής απόδοσης φρένα της Brembo συνεχίζουν την ολοκλήρωση αυτής της μοτοσυκλέτας – όπλο.

Η 701 Supermoto διαθέτει ένα σύνολο σύγχρονων βοηθημάτων για τον αναβάτη για την μεγιστοποίηση τόσο της ασφάλειας όσο και της οδηγικής απόλαυσης.

Ψεκασμός ride by wire, με δυο επιλογές για την απόδοση του κινητήρα, έλεγχος πρόσφυσης, ABS που λαμβάνει υπόψη του την κλίση της μοτοσυκλέτας χάρη στην μονάδα αδρανειακής καταγραφής της Bosch, μονόδρομος συμπλέκτης, αλλαγές ταχυτήτων δίχως να είναι απαραίτητη η χρήση του συμπλέκτη.

Το ABS στον πίσω τροχό μπορεί να απενεργοποιηθεί, μια χρήσιμη δυνατότητα για πιο άμεσο έλεγχο από τον αναβάτη όταν επιλέξει να βάλει τα φτερά του “ινδιάνου” γυρνώντας και ντριφτάροντας στην πίστα.

Heritage Series

FE 350 Heritage 2023

Βασισμένα στα μοντέλα της σειράς motocross και enduro 2023 της Husqvarna, τα Heritage τέκνα είναι μοτοσυκλέτες με επίκεντρο τους αγώνες στο υψηλότερο επίπεδο. Πέρα από τις offroad ικανότητες τους όμως, έχουν και μια ξεχωριστή νέα εμφάνιση εμπνευσμένη από τη σουηδική κληρονομιά της μάρκας. Σε συνδυασμό με τις μαύρες ανοδιωμένες ζάντες της Excel, δημιουργούν μια διακριτική και αποκλειστική εμφάνιση.

Ακόμα σε επίπεδο εξοπλισμού, ενδεικτικά συναντάμε για τα motocross μοντέλα του 2023 τα εξής:

• Νέα γραφικά
• Νέες ζάντες αλουμινίου της Excel
• Βελτιωμένη εργονομία
• Νέα σώματα ψεκασμού στα δίχρονα μοντέλα
• Νέο αισθητήρα στο quickshifter στα τετράχρονα μοντέλα
• Νέες μίζες στα δίχρονα μοντέλα
• Νέα εμπρός ανάρτηση WP XACT 48 mm με τεχνολογία AER
• Νέα πίσω ανάρτηση WP XACT με βελτιστοποιημένο πιστόνι και ρύθμιση άνευ εργαλείων
• Νέο διακόπτης επιλογής χαρτών που ενεργοποιεί Quickshifter, Traction, και Launch Control
• Υδραυλικός συμπλέκτης Brembo
• Τιμόνι ProTaper
• Ελαφριά μπαταρία λιθίου

Στα endurο μοντέλα του 2023 έχουμε:

• Νέα γραφικά
• Νέες ζάντες αλουμινίου της Excel
• Υποπλαίσιο σε δυο κομμάτια από ίνες άνθρακα με βάρος ενός κιλού
• Εμπρός ανάρτηση WP XPLOR και πίσω WP XACT
• Δυο χαρτογραφήσεις στα τετράχρονα μοντέλα συν Traction Control
• Δυο χαρτογραφήσεις και αυτόματη ρύθμιση μείγματος στα δίχρονα μοντέλα
• Κιβώτιο 6 σχέσεων της Pankl Racing Systems με ρύθμιση για enduro

Και οι δύο ολοκληρωμένες σειρές περιλαμβάνουν δίχρονα και τετράχρονα μοντέλα με το καθένα να είναι εξοπλισμένο με κορυφαία εξαρτήματα. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως η Husqvarna, παραμένοντας ανταγωνιστική στις κορυφαίες διοργανώσεις motocross και enduro, έχει εξασφαλίσει 15 τίτλους Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Motocross FIM από τότε που ο Σουηδός δρομέας Bill Nillson κέρδισε τον πρώτο της μάρκας το 1960.

Εμπνευσμένη από τις αγωνιστικές μηχανές του παρελθόντος, η μοναδική εμφάνιση γιορτάζει και αποτίει φόρο τιμής στην πλούσια, ανταγωνιστική ιστορία της Husqvarna Motorcycles.

FC450 Rockstar Edition

FC 450 Rockstar Edition 2023

Βασισμένη στην εμφάνιση των αγωνιστικών μοτοσυκλετών της Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing, η Rockstar Edition συνεχίζει την παράδοση που θέλει το FC 450 εξοπλισμένο με εργοστασιακά γραφικά και εκλεκτό έξτρα εξοπλισμό.

Για το 2023 η εκλεκτική αυτή ρέπλικα δέχεται μια σειρά βελτιώσεων που ξεκινούν από τις αναρτήσεις και την εξάτμιση, για να κλείσουν με το οπτικό αποτέλεσμα που κυριαρχείται από τα λογότυπα της χορηγού Rockstar.

Οι αλλαγές της Husqvarna FC450 Rockstar Edition για το 2023 έχουν ως εξής:

  • Νέα γραφικά Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing
  • Νέοι τροχοί Factory Racing με ζάντες EXCEL Takasago και μαύρα ανοδιωμένα κέντρα κατασκευασμένα σε CNC
  • Νέο τελικό εξάτμισης FMF Racing Factory 4.1
  • Νέα προστατευτική ποδιά κινητήρα της 2K Carbon
  • Νέο προστατευτικό μπροστινής δισκόπλακας της 2K Carbon
  • Ανανεωμένες ρυθμίσεις αναρτήσεων

Η νέα FC 450 Rockstar Edition θα είναι διαθέσιμη από τον Φεβρουάριο 2023 ξεκινώντας από τις ΗΠΑ. Για να ενημερωθείτε σχετικά με διαθεσιμότητα και τιμή, επικοινωνήστε με συνεργάτη του δικτύου Husqvarna.

Γκάμα MX

FC 250 2023 2 1

H Husqvarna παρουσίασε επίσημα τη γκάμα των Motocross μοντέλων της για το 2023, που όπως είναι φυσικό πατάει πάνω στην αντίστοιχη σειρά της ΚΤΜ, με πολλές αλλαγές και βελτιώσεις για τη νέα χρονιά, κατά την οποία δεν έχει πια μπλε χρώμα στα πλαστικά, το αντικατέστησε το γκρι!

Οι τεχνικές βελτιώσεις της άσπρης-γκρι-κίτρινης γκάμας των δίχρονων TC και τετράχρονων FC μοντέλων περιλαμβάνουν νέους κινητήρες, αναρτήσεις, πλαίσια, ψαλίδια και πλαστικά.

Τα TC 125 και TC 250 είναι, όπως μας λέει η Husqvarna, τα κορυφαία δίχρονα της αγοράς, και για το 2023 έρχονται με ηλεκτρονικό ψεκασμό και μίζα στον στάνταρ εξοπλισμό. Το σώμα του ψεκασμού είναι τελευταίας τεχνολογίας, ενώ σύμφωνα με τους Αυστριακούς προσφέρει δύναμη, γραμμικότητα, αξιοπιστία και χαμηλότερο κόστος συντήρησης.

Αμφότερες οι μοτοσυκλέτες ξεκινούν ευκολότερα πλέον με το πάτημα ενός κουμπιού.

Τα FC 250 και FC 350 του 2023 έρχονται με ολοκαίνουργιους τετράχρονους κινητήρες, σχεδιασμένους να είναι ταχύτεροι, ελαφρύτεροι και να παίζουν καίριο ρόλο στη γενικότερη βελτίωση στο κράτημα. Με την τελευταία τεχνολογία και τα ανάλογα ηλεκτρονικά βοηθήματα, τα 2 αυτά τετράχρονα μοντέλα παραμένουν στην κορυφή της εξέλιξης, δίπλα στο FC 450, που διαθέτει αναθεωρημένο κινητήρα σε νέα θέση στο πλαίσιο, για ακόμα καλύτερη συγκέντρωση μαζών.

Όλα τα μοντέλα της ΜΧ γκάμας έρχονται εξοπλισμένα με πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις WP, με το νέο πιρούνι WP XACT των 48 mm να είναι πιο προοδευτικό για το 2023.

Αντίστοιχα, το WP XACT αμορτισέρ πίσω έχει βελτιωμένο πιστόνι για μεγαλύτερη άνεση, και ρυθμίζεται χωρίς εργαλεία. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τιμόνι της ProTaper, Brembo συμπλέκτης, και Dunlop ελαστικά, ενώ κάθε μοντέλο έρχεται με χάρτες κινητήρα και ειδικό κουμπί για να τους αλλάζεις.

Οι αλλαγές για το 2023 περιλαμβάνουν τα κάτωθι:

  • Νέο κοστούμι, με βελτιωμένη εργονομία για ευκολότερη μετακίνηση του αναβάτη
  • Νέο πλαίσιο από chro-moly ατσάλι με καλύτερη anti-squat συμπεριφορά
  • Νέο αλουμινένιο ψαλίδι για βέλτιστη ακαμψία και χαμηλό βάρος
  • Νέος ψεκασμός στους δίχρονους κινητήρες
  • Νέοι κινητήρες FC 250 και FC 350
  • Νέος αισθητήρας Quickshift για τέλεια ανεβάσματα σε όλα τα τετράχρονα μοντέλα
  • Νέα μίζα σε αμφότερα τα δίχρονα μοντέλα
  • Νέο υβριδικό υποπλάισιο από πολυαμίδιο και αλουμίνιο για βέλτιστη ακαμψία και αντοχή
  • Νέο και πιο προοδευτικό στο τέλος της διαδρομής πιρούνι WP XACT 48 mm με τεχνολογία AER
  • Νέο αμορτισέρ WP XACT με βελτιωμένο πιστόνι και ρυθμίσεις με το χέρι
  • Νέος διακόπτης για τους χάρτες κινητήρα, που ελέγχει και Quickshifter, Traction, και Launch Control
  • Υψηλής απόδοσης υδραυλικός συμπλέκτης Brembo
  • Τιμόνι ProTaper
  • Ελαφριά μπαταρία ιόντων λιθίου 2.0 Ah

Παράλληλα με την παρουσίαση της γκάμας ΜΧ της, η Husqvarna παρουσίασε και τα επίσημα αξεσουάρ για τις μοτοσυκλέτες της, αλλά και τον τεχνικό εξοπλισμό αναβατών της για το 2023.

Γκάμα Enduro

FE 350 2023

Με φρέσκια την κατάκτηση του παγκόσμιου πρωταθλήματος FIM SuperEnduro από τον Billy Bolt με το FE 350, η Husqvarna παρουσίασε τη γκάμα Enduro για το 2023, η οποία ανανεώνεται μόνο εμφανισιακά στο γνωστό χρωματικό μοτίβο που εμπλουτίζει την άσπρη βάση με σκούρα μπλε γραφικά και έντονες κίτρινες πινελιές.

Η εντουρο-οικογένεια περιλαμβάνει τα δίχρονα TE 150, TE 250 και TE 300, ενώ η τετράχρονη πτέρυγα διαθέτει τα FE 250, FE 350, FE 450 και FE 501.

Στα μηχανικά και δομικά μέρη δεν έχουμε αλλαγές σε σχέση με την τάξη του 2022, καθώς η Husqvarna διατηρεί το αποκλειστικό προνόμιο του ανθρακονημάτινου συνθετικού υποπλαισίου (τα ΚΤΜ φορούν αλουμινένιο), ενώ ξεχωρίζει και από τη χρήση μοχλικού στην έδραση του πίσω αμορτισέρ WP XACT (PDS στα ΚΤΜ).

Τα σημαντικότερα στοιχεία των Husqvarna Enduro 2023:

  • Νέα χρώματα και γραφικά
  • Συνθετικό υποπλαίσιο διαιρούμενο σε δύο κομμάτια, ζυγίζει λίγο πάνω από ένα κιλό
  • Πιρούνι WP XPLOR και αμορτισέρ WP XACT
  • Ηλεκτρονικός ψεκασμός με δύο επιλέξιμους χάρτες και traction control στα τετράχρονα μοντέλα, δύο επιλέξιμες χαρτογραφήσεις ανάφλεξης με αυτόματη προσαρμογή τροφοδοσίας καυσίμου για τα δίχρονα
  • Προοδευτικό μοχλικό σύστημα στην πίσω ανάρτηση, κοινό με τα ΜΧ μοντέλα της Husqvarna
  • Εξατάχυτο κιβώτιο της Pankl Racing Systems με σχέσεις προσαρμοσμένες για χρήση enduro
  • Λάστιχα Michelin Enduro, όπως χρησιμοποιούνται από την εργοστασιακή ομάδα Husqvarna Factory Racing.

Η γκάμα Husqvarna Εnduro 2023 είναι ήδη διαθέσιμη στο δίκτυο συνεργατών της Husqvarna Motorcycles, επικοινωνήστε με τον συνεργάτη της επιλογής σας για τιμές και διαθεσιμότητα.

EE 3 / EE 5

EE 3 2023 2

Δίπλα στο ΕΕ 5 η Husqvarna προσθέτει για το 2023 το νέο EE 3, ως ένα πρώτο σκαλί εισόδου στον κόσμο της για μικρούς αναβάτες.

Το ΕΕ 5 ήρθε στη γκάμα της Husqvarna για να αποτελέσει την είσοδο στις χωματερές της μοτοσυκλέτες για τις πολύ μικρές ηλικίες, πριν περάσουν στο δίχρονο TC50.

Τώρα η έλευση του EE 3 έρχεται να δημιουργήσει ένα ακόμη σκαλί που τοποθετείται πριν τον ΕΕ 5. Στην ουσία πρόκειται για παρόμοια βάση με το ΕΕ 5, δηλαδή το πλαίσιο από χρωμιομολυβδαινιούχο ατσάλι και τις αναρτήσεις της WP (ρυθμιζόμενες στο ΕΕ 5), ρυθμιζόμενο ύψος σέλας και χειρισμό των φρένων αποκλειστικά από μανέτες στο τιμόνι.

Η βασική διαφορά του ΕΕ 3 είναι πως αποδίδει λιγότερη δύναμη από το ΕΕ 5, καθώς η μέγιστη ισχύς από τον ηλεκτροκινητήρα του φτάνει στους 5 hp (3.8 kW), αντί των 6.7 hp (5 kW) του αδελφού μοντέλου.

Το ΕΕ 3 φορά τροχούς 10 ιντσών, δηλαδή μια διάσταση κάτω από τους 12-ιντσους του ΕΕ 5 και επιπλέον χαρακτηρίζεται και από λίγο μικρότερο βάρος, καθώς φορά μικρότερη μπαταρία.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου του ΕΕ 3 έχει χωρητικότητα 648 Wh, ενώ αυτή του ΕΕ 5 μετρά 907 Wh, προσφέροντας αυτονομία που φτάνει ως τις δύο ώρες φυσιολογικής οδήγησης ή έως 25 λεπτά σε ρυθμό αγώνα, ενώ θέλουν κατά το μέγιστο 70 λεπτά για να φορτιστούν πλήρως.

Παράλληλα διατίθεται μια σειρά από τεχνικά αξεσουάρ (Technical Accessories) ειδικά εξελιγμένη για τα EE 3 και EE 5, καθώς και σειρά εξοπλισμού αναβάτη (Functional Offroad Apparel Collection) για τους μικρούς επίδοξους πρωταθλητές του αύριο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2023 15:38

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon