.
Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022 17:14

Αφιέρωμα – Οι νέες μοτοσυκλέτες της CFMOTO για το 2022

Δυναμικά μπαίνει στο 2022 η CFMOTO, καταφέρνοντας να μαγνητίσει άφθονη δημοσιότητα με τον πρώτο καρπό της συνεργασίας της με την ΚΤΜ.

Η νέα μοτοσυκλέτα της με τον δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα του 790 Adventure είναι γεγονός και έρχεται στην Ελλάδα σε δύο εκδόσεις – Sport και Touring – με πιο τουριστικό και λιγότερο χωματερό προσανατολισμό από τη μοτοσυκλέτα της ΚΤΜ, αλλά και πολύ δυνατές τιμές, πρωτόγνωρες για adventure σε αυτή τη γειτονιά κυβισμού.

Παράλληλα, το 2022 θα υποδεχτούμε και το έτερο 700CL-X, το Sport με τις Brembo Stylema εκεί μπροστά να κλέβουν την παράσταση σε μια τιμή που δύσκολα θα περίμενε κανείς να δει στην ίδια πρόταση με τις κορυφαίες ιταλικές δαγκάνες.

Σπουδαία είναι και η αναβάθμιση του μικρού 300SR, με μονόμπρατσο και αρκετούς άλλους λόγους που το κάνουν να ξεχωρίζει στην κλάση του.

Όσο για το πρωτότυπο SR-C21 του αγνώστου χωρητικότητας δικύλινδρο κινητήρα, έχει ήδη κλεισμένο ραντεβού με τη γραμμή παραγωγής της CFMOTO και μάλιστα εντός του 2022.

Ας περιηγηθούμε στα νέα μοντέλα της CFMOTO που απασχόλησαν την επικαιρότητα ενόψει 2022.

800MT

CFMOTO 800MT sport

Η CFMOTO ανεβαίνει επίπεδο με μια premium δικύλινδρη μοτοσυκλέτα με τον δικύλινδρο κινητήρα του KTM 790 Adventure, με κορυφαίο εξοπλισμό που πολλές φορές δεν βρίσκεις ούτε στα τουριστικά μεγαθήρια!

Έρχεται σε 2 εκδόσεις, τη βασική 800MT Sport, στοχευμένη περισσότερο στη χρήση δρόμου, και την κορυφαία 800MT Touring, εξοπλισμένη ως πραγματικά διπλής χρήσης Adventure μοτοσυκλέτα. Σημειώστε πως το 2023 αναμένεται και 3η έκδοση, με ακόμα μεγαλύτερο επίπεδο εξοπλισμού.

Οι διαφορές μεταξύ των 2 εκδόσεων είναι κυρίως οι ζάντες (χυτές με μπράτσα στην Sport, με ακτίνες στην Touring) και το επίπεδο του στάνταρ εξοπλισμού που στην Sport είναι βασικό και στην Touring εκτενές και περιλαμβάνει επιπλέον τα εξής: quickshifter, TPS για την πίεση ελαστικών, σταμπιλιζατέρ, χούφτες, θερμαινόμενα γκριπ, θερμαινόμενες σέλες, ποδιά, κεντρικό σταντ.

Μη νομίσετε πάντως πως η Sport είναι… γυμνή από αξεσουάρ, καθώς έρχεται εξοπλισμένη με Cruise Control, ρυθμιζόμενη ζελατίνα, βάσεις βαλιτσών, κάγκελα κινητήρα (τα οποία έχει και η Touring), Riding Modes, Cornering ABS & Cornering Traction Control!

Η ζελατίνα είναι ψηλή και ρυθμιζόμενη με το χέρι, ενώ στον στάνταρ εξοπλισμό βρίσκουμε και τις βάσεις για τις βαλίτσες. Οι βαλίτσες, τόσο οι πλαινές όσο και το topcase ανήκουν στον έξτρα εξοπλισμό για όλες τις εκδόσεις.

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο, το ψαλίδι αλουμινένιο, ενώ τα φρένα ανήκουν στην J.Juan, θυγατρική πλέον της Brembo, και περιλαμβάνουν δυο δίσκους 320 mm μπροστά με ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες και έναν ακόμα δίσκο 260 mm πίσω.

Η απόσταση από το έδαφος είναι μεγάλη στα 190 mm, ενώ οι αναρτήσεις αποτελούνται από ένα πλήρως ρυθμιζόμενο ανάποδο πιρούνι ΚΥΒ με διαδρομή 160 mm και από ένα μονό πίσω μερικώς ρυθμιζόμενο αμορτισέρ ΚΥΒ με διαδρομή 150 mm.

Οι τροχοί εμπρός-πίσω είναι 19 και 17 ιντσών και στις 2 εκδόσεις, ενώ τα tubeless ελαστικά είναι της Maxxis, σε διαστάσεις 110/80-19 και 150/70-17.

Το ρεζερβουάρ χωρά 19 λίτρα καυσίμου, το μεταξόνιο δίνεται στα 1.531 mm και το γεμάτο βάρος της μοτοσυκλέτας ανακοινώνεται στα 231 κιλά και για τις 2 εκδόσεις.

CFMOTO 800MT Touring

Ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας του KTM Group αποδίδει 95 hp / 9.000 rpm και 7,85 kgm / 7.500 rpm. Ο ψεκασμός είναι της Bosch, έχουμε σύστημα Ride-By-Wire και πλήρες οπλοστάσιο ηλεκτρονικών βοηθημάτων που περιλαμβάνουν τα εξής:

Δυο Riding Modes – Sport & Rain
Cruise Control που λειτουργεί μέχρι τα 120 χλμ/ώρα
Δικάναλο Corenring ABS
Cornering Traction Control

Ο συμπλέκτης είναι υγρός, πολύδισκος και μονόδρομος.

Παράλληλα, τα φώτα είναι Full LED, τα προβολάκια ομίχλης είναι στάνταρ, ενώ ο κεντρικός προβολέας έχει adaptive χαρακτηριστικά, φωτίζοντας το εσωτερικό της στροφής.

Στα όργανα βρίσκουμε μια ψηφιακή και έγχρωμη TFT οθόνη 7 ιντσών με ορατότητα 180 μοιρών, που διαθέτει πληθώρα ενδείξεων, αυτόματη ρύθμιση φωτεινότητας και συνδεσιμότητα με δυνατότητες πλοήγησης, μουσικής και τηλεφωνίας. Η CFMOTO μας λέει πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη οθόνη της κατηγορίας.

Οι τιμές των εκδόσεων στην Ελλάδα έχουν ως εξής:

800ΜΤ Sport με €8,490
800ΜΤ Touring με €9,390

Σημειώστε πως αυτές είναι ειδικές τιμές λανσαρίσματος και ισχύουν έως τον Μάρτιο του 2022.


300SR

cfmoto 300SR

Στην παρουσία της CFMOTO στην EICMA 2021 την παράσταση έκλεψε φυσικά το νέο 800ΜΤ, ωστόσο πίσω από τη νέα μεσαία adventure η κινεζική εταιρεία αποκάλυψε και την επόμενη μέρα του 300SR, με βελτιωμένες αναρτήσεις και μονόμπρατσο!

Το μικρό σπορ μοντέλο με τον εντυπωσιακό εξοπλισμό και ικανότητες, αναβαθμίζεται στις αναρτήσεις του, δυστυχώς όμως η CFMOTO δεν αποκαλύπτει περισσότερα προς το παρόν- αν και το αυτοκόλλητο ΚΥΒ χαμηλά στα πλαϊνά φέρινγκ στη μοτοσυκλέτα της φωτογραφίας κάτι μας λέει.

Από πλευράς απόδοσης, το νέο 300SR βρίσκεται περίπου στα ίδια επίπεδα με το τρέχον μοντέλο, αποδίδοντας 29 ίππους στις 8,750 rpm και 2.5 kgm στις 7,000.

Ο μονόδρομος συμπλέκτης και τα φρένα της J.Juan με τετραπίστονη ακτινική δαγκάνα μπροστά και ABS της Continental παραμένουν, διανθισμένα με επιλέξιμες χαρτογραφήσεις Sport και Eco.

Είμαστε σε αναμονή για την αποκάλυψη περισσότερων στοιχείων σχετικά με το αναβαθμισμένο 300SR και το μέλλον του στην ελληνική αγορά.


SR-C21 Concept

cfmoto sr c21

Το SR-C21 στην πρωτότυπη μορφή του έχει σχεδιαστεί από το CFMOTO R&D Europe Modena 40 design studio, και πρόκειται να βγει στην παραγωγή, στην κινέζικη αγορά, το 2022! Όμως για την ώρα η CFMOTO δεν έχει ανακοινώσει για το αν θα δούμε τη μοτοσυκλέτα να βγαίνει εκτός Κίνας.

Το SR-C21 έχει νέο κινητήρα και ολοκαίνουργιο πλαίσιο. Ο κινητήρας είναι δικύλινδρος, με τη CFMOTO να μην ανακοινώνει ακόμα τον κυβισμό του, αναφέροντας πάντως πως έχει χωρητικότητα “τουλάχιστον 400 cc”.

Το “C” στο όνομα της μοτοσυκλέτας αναφέρεται στο “Concept”, ενώ το 21 στη χρονιά που παρουσιάστηκε η μοτοσυκλέτα, δηλαδή το 2021.

Το πρωτότυπο δεν περιλαμβάνει εξοπλισμό δρόμου, και από την άλλη έρχεται φορτωμένο με ακραίο εξοπλισμό όπως πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις Ohlins, Brembo ακτινικές δαγκάνες, τεράστια δισκόφρενα, ελαστικά Pirelli Diablo Supercorsa, ολόσωμη εξάτμιση SC-Project, κ.α.

Δικύλινδρο λοιπόν, τουλάχιστον 400 κυβικά, και αρχή διάθεσης το 2022 στην Κίνα. Το θέλουμε και εδώ; Το θέλουμε, το θέλουμε!

 

250CL-X / 300CL-X

cfmoto 250clx

Όπως σας είχαμε γράψει τον Σεπτέμβριο του 2021, η CFMOTO ετοίμαζε ένα μικρότερο CL-X στα 250 κυβικά, και στις 30 Δεκεμβρίου η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη επίσημη φωτογραφία της νέας, μικρής μοτοσυκλέτας της.

Κι ενώ στην Ελλάδα έχουμε ήδη δοκιμάσει το CFMOTO 700 CL-X, φτάνει η ώρα της έλευσης του μικρότερου αδελφού του μοντέλου, του επερχόμενου 250CL-X, που το πιθανότερο είναι πως στην Ευρώπη θα το δούμε να έρχεται στα 300 κυβικά εκατοστά, ως 300CL-X.

Στην Ευρώπη αναμένεται να κυκλοφορήσει με τον μονοκύλινδρο κινητήρα των 292 κ.εκ., που έχουμε δει και στα 300NK και 300SR, με επίσημη απόδοση για τη γενιά μοτοσυκλετών του 2021 στους 28,7 hp / 8.750 rpm και στα 2,6 kgm / 7.250 rpm.

Τα χαρτιά της CFMOTO για την έγκριση τύπου του 250 CL-X δείχνουν πως το πλαίσιο, το ψαλίδι, το πιρούνι, οι τροχοί και τα φρένα είναι ίδια με των 250 NK / 300 NK, ενώ ίδια δείχνει και η εξάτμιση που βγαίνει κάτω από τον κινητήρα.

Στα χαρτιά αναφέρεται το βάρος της επερχόμενης μοτοσυκλέτας, που βρίσκεται στα 155 κιλά, ελαφρώς βαρύτερη δηλαδή από τα 150 κιλά που ανακοινώνει η φίρμα για το 300NK του 2021. Όμως καθώς το βάρος είναι 3 κιλά κάτω από το ανακοινώσιμο βάρος των 158 κιλών του 250 ΝΚ στην Κίνα, πιθανώς να έρθει στην Ευρώπη με ανακοινώσιμα 152 κιλά.

Μικρή διαφορά υπάρχει στο μεταξόνιο, 1.360 mm στο ΝΚ και 1.365 mm στο CL-X, πιθανώς λόγω αλλαγής στο μέγεθος των γραναζιών τελικής μετάδοσης.

Ελαφρώς μεγαλύτερα είναι σε μέγεθος και τα ελαστικά, με πίσω ελαστικό στα 150/60-17, αντί των 140/60-17 του ΝΚ.

Η ανακοινώσιμη τελική ταχύτητα δηλώνεται στα 128 χλμ/ώρα, ενώ στα όργανα βρίσκουμε μια στρογγυλή οθόνη, παρόμοια με του 700 CL-X.

Το τιμόνι είναι πιο ψηλό, φαρδύτερο και τοποθετημένο πιο πίσω από ότι στο ΝΚ, ενώ τα μαρσπιέ είναι χαμηλότερα και τοποθετημένα πιο μπροστά. Νέες είναι οι θέσεις και των μαρσπιέ συνεπιβάτη.

Όσον αφορά στην εμφάνιση το 250 CL-X διαθέτει το ίδιο design προβολέα με του 700 CL-X, ενώ παρόμοιος είναι και ο σχεδιασμός του ρεζερβουάρ.

Ελπίζουμε να δούμε σύντομα τη νέα μοτοσυκλέτα και στην Ευρώπη.


700CL-X Sport

CFMOTO 700CLX SPORΤ

Για να είμαστε απολύτως ειλικρινείς, το 700CL-X Sport δεν είναι νέο μοντέλο για το 2022, ωστόσο ως τώρα στην Ελλάδα είχαμε υποδεχτεί μόνο το Heritage αδελφάκι του, έτσι το υποδεχόμαστε στο νέο έτος.

Η έκδοση 700CL-X Sport είναι μια εντυπωσιακή νεορετρό Cafe Racer με κορυφαίο εξοπλισμό όπως φρένα Brembo Stylema, αναρτήσεις ΚΥΒ και κλιπ-ον αντί τιμονιού.

Οι δύο monoblock δαγκάνες της κορυφαίας σειράς της Brembo, Stylema M4.30, είναι και το δυνατότερο χαρτί αυτής της έκδοσης, μιας και επιλογές από τόσο ψηλά ράφια δεν συνηθίζονται στο επίπεδο τιμής του 700CL-X.

Μιλώντας λοιπόν για χρήματα, η Sport εκδοχή είναι ήδη διαθέσιμη για παραγγελία προς €6,990, δηλαδή ζητά μόλις χίλια ευρώ επιπλέον της Heritage για να προσθέσει στον βασικό εξοπλισμό ένα σύστημα φρένων που δεν θα συναντήσουμε σε άλλη μοτοσυκλέτα με τετραψήφια τιμή.

UFORCE 1000 / 600

cfmoto uforce 1000

H MUVUS, αποκλειστική αντιπρόσωπος της CFMOTO για την ελληνική αγορά, ανακοινώνει την διάθεση δύο νέων μοντέλων UTV της σειράς UFORCE.

Τα UFORCE 600 & UFORCE 1000 είναι δυο UTV, δηλαδή τετρακίνητα Side-by-side με οροφή και καρότσα με ανατροπή, που έχουν έγκριση τύπου ως Αγροτικά Μηχανήματα.

Εξαιτίας του μεγάλου τους ωφέλιμου φορτίου και της μεγάλης ικανότητας έλξης, μπορούν να διεκπεραιώσουν τις περισσότερες αγροτικές / κτηνοτροφικές εργασίες, αποτελώντας μια πολύ πιο προσιτή εναλλακτική από ένα τετρακίνητο Pickup, και μάλιστα με πολύ μεγαλύτερες εκτός δρόμου δυνατότητες.

Την ευκολία χρήσης συμπληρώνει η θέση οδήγησης των UFORCE, που είναι αντίστοιχη ενός κανονικού αυτόματου οχήματος, με τιμόνι και δυο πεντάλ για το φρένο και το γκάζι, πόσο μάλλον σε περίπτωση που εφοδιαστεί με πόρτες και παρμπρίζ.

Το UFORCE 600 με τιμή €11,990 είναι διθέσιο, με μονοκύλιδρο κινητήρα 41 hp, αυτόματο κιβώτιο CVT και κατ’ επιλογήν τετρακίνηση με μακριές ή κοντές σχέσεις. Έχει 400 κιλά ωφέλιμο φορτίο και 680 κιλά ικανότητα έλξης. Εφοδιάζεται με ζάντες αλουμινίου 12 ιντσών και ελαστικά 25 ιντσών.

Το UFORCE 1000 με τιμή €15,490 είναι τριθέσιο, με V2 κινητήρα 71 hp, αυτόματο κιβώτιο CVT και κατ’ επιλογήν τετρακίνηση με μακριές ή κοντές σχέσεις. Έχει 560 κιλά ωφέλιμο φορτίο και 800 κιλά ικανότητα έλξης. Εφοδιάζεται με ζάντες αλουμινίου 14 ιντσών και ελαστικά 27 ιντσών.

Και τα δύο μοντέλα εφοδιάζονται με ψηφιακό πίνακα οργάνων, υποβοηθούμενη ανατροπή, Roll Bar, κοτσαδόρο, εργάτη 3.500lb, CBS με 4 υδραυλικά δισκόφρενα 210mm, και καλύπτονται από την 3ετή εργοστασιακή εγγύηση της CFMOTO.

cfmoto uforce 600

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022 18:14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon