.
Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022 09:53

Αφιέρωμα – Oι νέες αφίξεις στη γκάμα της SYM για το 2022

Ιδιαίτερα δραστήρια ήταν η SYM στον σχεδιασμό του 2022, με βελτιώσεις σε υπάρχοντα μοντέλα και νέες ενδιαφέρουσες αφίξεις.

Η SYM απολαμβάνει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά με μια ευρεία γκάμα μοντέλων για κάθε γούστο, και για το 2022 σπεύδει να ενισχύσει τον κατάλογό της ανανεώνοντας δημοφιλή σκούτερ της και εμπλουτίζοντας με νέες προτάσεις.

Η προσθήκη traction control αποτελεί έναν κοινό άξονα πάνω στον οποίο φρεσκαρίστηκαν φέτος το Maxsym TL και το Jet-X, ενώ ξεχωρίζει η επιστροφή του Joyride με κινητήρα 300 cc.

Ένα αγαπημένο best seller, το Symphony ST200, ανανεώθηκε ριζικά με νέο πλαίσιο που μεταφέρει το δοχείο καυσίμου σε νέα θέση με πολλές θετικές συνέπειες σε πολλούς τομείς, ενώ συνεχίζει να αποτελεί μια συμφέρουσα αγορά με ισχυρότερο κινητήρα και πλούσιο εξοπλισμό σε δυνατή τιμή.

Εκτός του Joyride, έχουμε τρία ολοκαίνουργια σκούτερ στους μικρούς κυβισμούς που δεν μοιάζουν με ο,τιδήποτε άλλο διέθετε ως τώρα η SYM.

Το HUSKY ADV 150 βασίζεται σε μια λογική διπλής χρήσης (on-off) με σαφέστατη αναφορά στο μικρό Honda ADV 150 (που κυκλοφορεί στην Ασία από το 2019, μα δεν έχει έρθει ακόμη στην Ευρώπη), ενώ τα 4MICA και KRΝBT συνιστούν δύο νεανικές προτάσεις στην κλάση των Α1 (125 cc).

Ας δούμε αναλυτικότερα τι νέο φέρνει το 2022 στη SYM.

Maxsym TL 508 TCS

SYM TL508

Στην EICMA 2021 η SYM παρουσίασε την ανανεωμένη ναυαρχίδα της γκάμας των scooter της, το γνωστό Maxsym TL 508, με την προσθήκη Traction Control για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια.

Όσον αφορά στα μηχανικά μέρη και στον υπόλοιπο εξοπλισμό, το Maxsym TL 508 TCS δεν έχει αλλαγές, συνεχίζοντας να χρησιμοποιεί τον ίδιο δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 508 κ.εκ. με απόδοση 45 hp / 6.750 rpm και 5 κιλών ροπής στις 5.250 rpm.

Οι τροχοί είναι 15 ιντσών, ενώ στις αναρτήσεις βρίσκουμε ένα ανάποδο πιρούνι και ένα μονό αμορτισέρ πίσω.

Στα φρένα έχουμε δυο δίσκους 275 mm μπροστά κι έναν ακόμη πίσω στην ίδια διάσταση, ενώ το δικάναλο ABS είναι στον στάνταρ εξοπλισμό.

Το μεταξόνιο βρίσκεται στα 1.543 mm, το ύψος σέλας στα 795 mm, και η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ στα 12.5 λίτρα.

Στον εξοπλισμό του Maxsym TL 508 TCS ξεχωρίζει το σύστημα εκκίνησης Keyless, και η θύρα φόρτισης USB Quick Charge 3.0 για ταχύτερη και πιο ασφαλή φόρτιση, καθώς δεν ζεσταίνει τη συσκευή σας.

Joyride 300

sym joyride 300

Στο σαλόνι του Μιλάνου η SYM παρουσίασε το ολοκαίνουργιο Joyride 300 σε 2 εκδόσεις, με τροχούς 15/14 ιντσών και 16/14 ιντσών.

Πρόκειται για ένα scooter μεγάλων τροχών με επίπεδο πάτωμα, ψηλή ζελατίνα και μονοκύλινδρο, τετράχρονο, υγρόψυκτο και ψεκαστό κινητήρα 278.3 κ.εκ. με 25,5 hp / 8.000 rpm και 2,65 kgm / 6.000 rpm.

Τα φώτα του είναι full LED, και όπως είναι αναμενόμενο έχουμε και LED DRL φώτα. Ο πίνακας οργάνων είναι μια μεγάλη LCD οθόνη, και το σύστημα εκκίνησης είναι Keyless δεύτερης γενιάς, και με σύστημα που σου επιτρέπει να βάλεις μπροστά το scooter ακόμα κι αν η μπαταρία του πομπού σου τελειώνει.

Η ζελατίνα ρυθμίζεται καθ' ύψος σε 2 θέσεις, ενώ κάτω από τη σέλα χωρούν 2 κράνη – η SYM δε διευκρινίζει τον τύπο τους.

Τους αποθηκευτικούς χώρους συμπληρώνει ένα μπροστινό ντουλαπάκι που έχει και θύρα USB, ενώ φυσικά το επίπεδο πάτωμα θα σας βοηθήσει να κουβαλήσετε αρκετά πράγματα και τσάντες.

Στις αναρτήσεις έχουμε συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι και δυο αμορτισέρ πίσω, ενώ στα φρένα βρίσκουμε έναν δίσκο 260 mm μπροστά και έναν ακόμη στα 240 mm πίσω. Φυσικά το δικάναλο ABS είναι στον στάνταρ εξοπλισμό.

 

HUSKY ADV 150

sym husky adv 150

Με ελαστικά διπλής χρήσης και φυσούνες στο πιρούνι, το HUSKY ADV πατά στον δρόμο που χάραξαν τα X-ADV της Honda, διαθέτοντας μονοκύλινδρο, τετράχρονο, υγρόψυκτο και ψεκαστό κινητήρα 150 κ.εκ. με απόδοση 15 hp / 7.500 rpm και 1.5 kgm / 6.000 rpm.

Τα φώτα είναι full LED, και κάτω από τους προβολείς έχουμε και όμορφα LED DRL φώτα.

Στα όργανα έχουμε μια πολυτελή TFT έγχρωμη οθόνη με αυτόματη ρύθμιση φωτεινότητας ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού, ενώ στις αναρτήσεις βρίσκουμε ένα συμβατικό πιρούνι και ένα μονό αμορτισέρ πίσω, οριζόντια τοποθετημένο.

Το HUSKY ADV φέρει το πανέξυπνο σύστημα A.L.E.H. της SYM που αποτρέπει το σήκωμα του κινητήρα στις επιταχύνσεις με εξαιρετικά αποτελέσματα στο κράτημα, όπως είχαμε δει πρόσφατα στην δοκιμή του Symphony ST 200 από το ΒΙΚΕΙΤ.

Το ρεζερβουάρ είναι ιδιαίτερα μεγάλο, με χωρητικότητα 15 λίτρων που σε συνδυασμό με τη χαμηλή κατανάλωση του σκούτερ επιτρέπει ακόμα και... ταξίδια πριν χρειαστεί να ανεφοδιασμό.

Δε θα μπορούσε να λείπει και μια θύρα USB για τη φόρτιση του smartphone του αναβάτη, ενώ στην παρουσίαση του HUSKY ADV η SYM δεν αναφέρει τίποτα για τους αποθηκευτικούς χώρους του.

Οι τροχοί είναι 13 ιντσών, το μεταξόνιο βρίσκεται στα 1.380 mm, και το ύψος σέλας στα 780 mm.

 

Jet-X 125 / 150 TCS

SYM_2022/SYM-JET-X-TCS.jpg" data-mediabox="1">SYM_2022/SYM-JET-X-TCS.jpg" alt="SYM JET X TCS" width="960" height="553" />

Μπορεί να σκεφτείτε "τί χρειάζεται το Traction Control σε ένα 125/150", όμως η άμεση μετάδοση του Jet-X σε συνδυασμό με το άθλιο ελληνικό οδόστρωμα θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε απώλεια πρόσφυσης, οπότε ακόμα περισσότερο για την Ελλάδα το TCS δεν μας χαλάει καθόλου. Κι αν ακόμα είστε κάθετοι και δεν το θέλετε, η SYM διαθέτει για το 2022 και μια φθηνότερη έκδοση (στα 125) χωρίς TCS.

Αμφότερα τα Jet-X (με TCS και χωρίς) διαθέτουν για τη νέα χρονιά σύστημα Keyless 2.0 για την εκκίνηση δίχως κλειδί, με emergency ignition mode, που επιτρέπει στον αναβάτη να εκκινήσει τον κινητήρα ακόμα κι αν η μπαταρία του πομπού πνέει τα λοίσθια.

Κατά τα άλλα δεν έχουμε αλλαγές, με το Jet-X να συνεχίζει να κινείται από τον ίδιο τετράχρονο, υγρόψυκτο κινητήρα των 124.6 κ.εκ., με απόδοση 12.5 hp / 8.000 rpm, ενώ η έκδοση των 150 κ.εκ. αποδίδει 14 ίππους στις 8.500 rpm.

Στις αναρτήσεις έχουμε συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι και 2 αμορτισέρ πίσω, ενώ στα φρένα έχουμε έναν δίσκο 260 mm μπροστά κι έναν ακόμα 220 mm πίσω. Η έκδοση χωρίς TCS έρχεται με σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS, ενώ η ακριβότερη και πολυτελέστερη TCS έχει δικάναλο ABS.

Οι τροχοί είναι 14 ιντσών, το ύψος σέλας 770 mm, ενώ το ρεζερβουάρ χωρά 7.5 λίτρα καυσίμου.

Στον εξοπλισμό των Jet-X βρίσκουμε μια LCD ψηφιακή οθόνη οργάνων, full LED φώτα με LED DRL φώτα, αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα για ένα full-face κράνος, και ντουλαπάκι μπροστά, εκεί που υπάρχει και θύρα φόρτισης USB QC 2.0 αλλά και χώρος για το smartphone σας.

 

4MICA

SYM_2022/sym-4mica.jpg" data-mediabox="1">SYM_2022/sym-4mica.jpg" alt="sym 4mica" width="960" height="534" />

4MICA (Formica) σημαίνει "μυρμήγκι" στα ιταλικά, με το νέο πολύχρωμο scooter της SYM να θέλει να παίξει τον ρόλο του χαρούμενου... SUV των 2 τροχών, καλύπτοντας επάξια όλες τις ανάγκες του αναβάτη του. Commuting, μεταφορές, ψώνια, εργασία, κ.α., όλα με μοναδικό στιλ, κι αγόγγυστα ως ένα ακούραστο μυρμήγκι.

Μετά από τα παρδαλά και χαρούμενα χρώματα του 4MICA, την προσοχή τραβά η σέλα συνεπιβάτη του scooter, που μπορεί να μετατραπεί και σε πλάτη του αναβάτη, αφήνοντας χώρο για μεταφορά μεγάλων αντικειμένων και βάρους έως και 40 κιλών στο πίσω μέρος. Μιλάμε για scooter 2 σε 1, που μετατρέπεται πανεύκολα από μεταφορικό μέσο σε κουβαλητή ολκής, και τανάπαλιν.

Το επίπεδο πάτωμα μήκους 410 mm βοηθά περαιτέρω τις μεταφορές, ενώ το 4MICA διαθέτει 12 έξυπνα κρυμμένες βάσεις για την τοποθέτηση αξεσουάρ, όπως προστατευτικά κάγκελα, κ.α.

Ο στρογγυλός LED προβολέας είναι όμορφος, ενώ έχουμε και LED DRL δαχτυλίδι περιμετρικά του. Σημειώστε πως το 4MICA διαθέτει και θύρα φόρτισης USB Quick Charge 3.0.

Στα όργανα βρίσκουμε ένα ταχύμετρο αναλογικών ενδείξεων, σε συνδυασμό με μια LCD ψηφιακή οθόνη.

Η χαμηλή σέλα των 747 mm είναι σχεδιασμένη για άνεση ακόμα και σε πολύωρη χρήση, ενώ κάνει το 4MICA εύκολα προσβάσιμο ακόμα και για κοντύτερους αναβάτες.

Στον κινητήρα βρίσκουμε ένα μονοκύλινδρο, αερόψυκτο, διβάλβδιδο και ψεκαστό τετράχρονο σύνολο 124.6 κυβικών, με απόδοση 9.5 hp.

Οι τροχοί είναι μικροί, στις 10 ίντσες, ενώ στα φρένα έχουμε δισκόφρενο 205 mm μπροστά και ταμπούρο 130 mm πίσω. Σημειώστε πως η SYM διαθέτει 2 εκδόσεις του 4MICA, μια με CBS και μια με ABS.

Το ρεζερβουάρ χωρά 6.8 λίτρα καυσίμου.

 

KRNBT

SYM_2022/SYM-KRNBT.jpg" data-mediabox="1">SYM_2022/SYM-KRNBT.jpg" alt="SYM KRNBT" width="960" height="531" />

Το Kirin είναι ένα μυθικό πλάσμα που απαντάται σε πολλές ασιατικές κουλτούρες. Σύμβολο λαμπρότητας, δημιουργικότητας και ελπίδας, ενέπνευσε τη SYM στη δημιουργία του πολύχρωμου και ιδιαίτερου scooter KRNBT.

Το BT στο τέλος του KRNBT συμβολίζει τη φράση Best Technology, με το νέο scooter της SYM να φέρει τόσο το σύστημα A.L.E.H. (Anti-Lift Engine Hanger System), όσο και σύστημα Start & Stop αλλά και το Z.R.S.G. (Zergo-resistance Starter & Generator System).

Στο design του KRNBT η SYM συνεργάστηκε με τον KISKA, δημιουργώντας ένα scooter που ξεχωρίζει από οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί.

Το KRNBT κινείται από έναν μονοκύλινδρο, τετράχρονο, αερόψυκτο και διβάλβιδο κινητήρα 124.9 κ.εκ., με απόδοση 10 hp / 7.000 rpm και ροπή 1 kgm / 5.500 rpm.

Στις αναρτήσεις έχουμε ένα ανάποδο χρυσό πιρούνι μαζί με 2 αμορτισέρ πίσω, οι τροχοί είναι 12 ιντσών και στα φρένα βρίσκουμε έναν δίσκο 226 mm μπροστά κι έναν ακόμα στα 190 mm πίσω. Το δικάναλο ABS ανήκει στον στάνταρ εξοπλισμό.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του KRNBT ξεχωρίζει το μικρούλι μεταξόνιο στα μόλις 1.295 mm, το ρεζερβουάρ των 5.5 λίτρων, και το ύψος σέλας στα 780 mm.

Το KRNBT θα κυκλοφορήσει σε κίτρινο, μαύρο και μπλε χρώμα.

 

Symphony ST 200 ABS Top Box

SYM_2022/sym-symphony-st200.jpg" data-mediabox="1">SYM_2022/sym-symphony-st200.jpg" alt="sym symphony st200" width="960" height="640" />

Το best seller μοντέλο της SYM, Symphony ST 200, ακολουθεί καθαρές σχεδιαστικές γραμμές με μοντέρνες πινελιές στο κουστούμι του και νέους, σύγχρονης σχεδίασης διακόπτες. Εκτός από τη σχεδιαστική αναβάθμιση, το νέο Symphony ST 200 φέρει:

- LED εμπρόσθιο και οπίσθιο φανό και LED φώτα ημέρας
- Νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων LCD
- Χρωμιωμένα διακοσμητικά στοιχεία
- Αναδιπλούμενα μαρσπιέ συνεπιβάτη που κλειστά ενσωματώνονται τέλεια στις σχεδιαστικές γραμμές του μοντέλου
- Νέα σέλα, διαχωρισμένη σε δύο επίπεδα που μεγάλωσε σε μήκος και πλάτος, ενώ χαμήλωσε λίγο στα 790 mm για εύκολη πρόσβαση στο έδαφος
- Η τάπα του ρεζερβουάρ μεταφέρθηκε στο εσωτερικό της ποδιάς, έτσι δεν απαιτείται μετακίνηση των αναβατών για τον ανεφοδιασμό καυσίμου
- Το δοχείο καυσίμου μεταφέρθηκε χαμηλά κάτω από τα πόδια του αναβάτη, μετακινώντας το κέντρο βάρους χαμηλότερα, ενώ παραχωρεί επιπλέον αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα
- Αναβαθμισμένης χωρητικότητας αποθηκευτικός χώρος 31 λίτρων κάτω από τη σέλα που δέχεται δύο κράνη
- Θύρα ταχυφόρτισης USB Quick Charge 3.0
- Αναδιπλούμενος γάντζος ασφαλείας για την ανάρτηση χειραποσκευών στο εσωτερικό της ποδιάς
- Διπλές ρυθμιζόμενες οπίσθιες αναρτήσεις 78 mm

Ο Euro 5 κινητήρας του Symphony ST 200 προσφέρει καλύτερες επιδόσεις με περισσότερη ισχύ, μεγαλύτερη ροπή και λιγότερη κατανάλωση:

- Μέγιστη ιπποδύναμη 12.5 hp στις 7,500 σ.α.λ.
- Μέγιστη ροπή 1.3 kgm στις 6,000 σ.α.λ.
- Μειωμένη κατανάλωση στα 2.7 L/100 km (WMTC3), ικανή για αυτονομία 250+ χλμ.

Το σύστημα πέδησης έχει αναβαθμιστεί με δύο δισκόφρενα, 260 mm και 220 mm εμπρός και πίσω αντίστοιχα και δικάναλο σύστημα πέδησης ABS της Continental.

Είναι διαθέσιμο σε διάφορους χρωματικούς συνδυασμούς προς €2,795, τιμή που συμπεριλαμβάνει και κεντρική βαλίτσα (top box) 33 λίτρων με κοινό κλειδί οχήματος-βαλίτσας.

Βρείτε το εδώ: sym.gr/model/symphony-st200-abs/">https://sym.gr/model/symphony-st200-abs/

 

JET14 50 / 125 / 200

SYM_2022/sym-jet14-125.jpg" data-mediabox="1">SYM_2022/sym-jet14-125.jpg" alt="sym jet14 125" width="960" height="584" />

Η οικογένεια JET14 περιλαμβάνει εκδόσεις 50, 125 και 200, ενώ και στις τρεις ο κινητήρας τους είναι μονοκύλινδρος, αερόψυκτος , διβάλβιδος, προδιαγραφών euro 5 με την τροφοδοσία να γίνεται με σύστημα ηλεκτρονικού ψεκασμού (E.F.I) της Continental.

Στην περίπτωση του JET14 50, ο 50άρης κινητήρας του αποδίδει 3 ίππους στις 8,000 σ.α.λ., με τη ροπή του να φτάνει τα 3 Nm στις 6000 σ.α.λ.. Η έκδοση αυτή απευθύνεται στο ευρύ κοινό, καθώς για την οδήγησή του δεν απαιτείται δίπλωμα μοτ/του, αλλά απλά η ύπαρξη άδειας οδήγησης Β (αυτοκινήτου) πάνω από 6 έτη και η συμπλήρωση της ηλικίας των 27 ετών.

Αντίστοιχα, ο αναβαθμισμένων επιδόσεων κινητήρας της SYM στα 125 κυβικά εκατοστά που χρησιμοποιείται στο JET14 125 αυξάνει κατά 10% την ιπποδύναμή του και κατά 12% τη μέγιστη ροπή, αποδίδοντας 11.5 ίππους στις 8,500 σ.α.λ. και 10.3 Nm ροπής στις 6,500 σ.α.λ. αντίστοιχα.

Παρά την αύξηση των επιδόσεων, η κατανάλωση ανά 100km βάσει WMTC3 είναι μειωμένη κατά 4%, στα 2.4 l.

Βελτιωμένες επιδόσεις προσφέρει και η μεγαλύτερη έκδοση της σειράς, JET14 200. Ο μονοκύλινδρος κινητήρας αποδίδει πλέον 12.4 ίππους στις 7,500 σ.α.λ. με τη ροπή του να βρίσκεται στα επίπεδα των 12.5 Nm στις 6,000 σ.α.λ.

Στον εξοπλισμό της σειράς JET14 ξεχωρίζει η χρήση φώτων ημέρας και πίσω φώτων τύπου LED, καθώς στις δύο μεγαλύτερες, 125 και 200, συναντάμε νέους διπλούς LED προβολείς και αιχμηρής σχεδίασης LED DRL που προσδίδουν ένα άγριο βλέμμα στο JET14.

Στο μεγαλύτερο JET14 200 η SYM επιλέγει τη χρήση νέου LCD πίνακα οργάνων με μεγαλύτερη κεντρική οθόνη.

Ο 18 λίτρων αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα προσφέρει τη δυνατότητα τοποθέτησης ενός Full Face κράνους, ενώ συναντάται και ένας κεντρικός διακόπτης ασφαλείας που δίνει τη δυνατότητα να ασφαλίσετε το scooter κατά τη στάθμευση.

Στο εσωτερικό της ποδιάς υπάρχει ένας επιπλέον κλειστός αποθηκευτικός χώρος με θύρα ταχυφόρτισης USB 2.0 για smartphone. Ο διαθέσιμος αναδιπλούμενος γάντζος επιτρέπει την εύκολη μεταφορά τσάντας, ενώ το μεγάλο επίπεδο δάπεδο εξασφαλίζει την πρακτική αποβίβαση/επιβίβαση στο scooter και την εύκολη μεταφορά αντικείμενων.

Στην άνεση των αναβατών συμβάλουν οι τροχοί των 14 ιντσών, οι όποιοι προσφέρουν την ιδανική τομή άνεσης και ευελιξίας. Οι αναρτήσεις αποτελούνται από ένα τηλεσκοπικό πιρούνι διαδρομής 100mm εμπρός και διπλά ρυθμιζόμενα ως προς την προφόρτιση πίσω αμορτισέρ διαδρομής 75mm στην έκδοση JET14 200 και μονό ρυθμιζόμενο στις εκδόσεις 50 και 125.

Στο τομέα της πέδησης οι τρεις εκδόσεις της σειράς JET14, προσφέρουν ισχυρή πέδηση με μεγάλο δίσκο 260mm με διπίστονη δαγκάνα εμπρός. Οι μικρότερες εκδόσεις 50 και 125 είναι εξοπλισμένες με μεγάλο ταμπούρο 130mm πίσω, με σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS στην έκδοση 125, ενώ η κορυφαία έκδοση JET14 200 φέρει δισκόφρενο 220mm και δικάναλο σύστημα ABS της Continental. Η συμπεριφορά του scooter στο δρόμο είναι υποδειγματική με έμφαση στην ευελιξία και στην ασφάλεια του αναβάτη.

Οι λιανικές τιμές των τριών εκδόσεων έχουν ως εξής: €2,295 το JET14 50, €2,545 το JET14 125 και €2,875 το JET14 200.

Γνωρίστε τα εδώ: sym.gr/model/jet14-50/">JET14 50 / sym.gr/model/jet14-125-ac-e5/">JET14 125 / sym.gr/model/jet14-200-new/">JET14 200

 

X’PRO 125

SYM_2022/SYM-XPro125.jpg" data-mediabox="1">SYM_2022/SYM-XPro125.jpg" alt="SYM XPro125" width="960" height="403" />

Η SYM παρουσιάζει το νέο X’Pro 125, το scooter σχεδιασμένο και κατασκευασμένο συγκεκριμένα για σκληρή επαγγελματική χρήση, με χώρους φόρτωσης εργοστασιακής κατασκευής χωρίς να προϋποθέτει μετατροπές.

Το X’Pro φέρει δύο επαγγελματικές σχάρες, η μπροστινή σχάρα βρίσκεται έξυπνα τοποθετημένη πάνω από το LED εμπρόσθιο φανάρι, ενώ έχει σχεδιαστεί με κλίση έτσι ώστε να συγκρατεί εύκολα το φορτίο που τοποθετείται εκεί. Στο πίσω μέρος του scooter συναντούμε μεγάλη εργοστασιακή σχάρα με μέγιστη μάζα φόρτωσης 30 κιλών.

Η τοποθέτηση της σχάρας εντός του μεταξονίου του X’Pro, βοηθάει στη σωστή κατανομή του βάρους και επιβεβαιώνει την ευκολία χειρισμού του scooter ακόμη και με πλήρες φορτίο.

Εκτός από τις σχάρες εμπρός και πίσω το X’Pro φέρει μεγάλο επίπεδο πάτωμα, με άγκιστρο ανάρτησης χειραποσκευών και αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα με αρκετό χώρο ακόμη και για ένα Full Face κράνος.

Δεδομένου ότι πρόκειται για όχημα εργασίας, η SYM έχει επιμεληθεί για τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά κατά την καθημερινή χρήση.

- Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες κατά την οδήγηση προβάλλονται σε ευκρινή LCD οθόνη.
- Η τάπα καυσίμου βρίσκεται στο εσωτερικό της ποδιάς για εύκολο και γρήγορο ανεφοδιασμό χωρίς να απαιτείται η μετακίνηση του αναβάτη.
- Η σέλα χαμηλή, απέχει μόλις 785mm από το έδαφος. Είναι κατασκευασμένη από πλούσιο αφρώδες υλικό, ενώ έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην εργονομία της, έτσι ώστε να μην κουράζει τον αναβάτη κατά την πολύωρη οδήγηση.
- Η θύρα φόρτισης USB QC 2.0 κάτω από τη σέλα, προσφέρεται για γρήγορη φόρτιση συσκευών εν κινήσει ή για τη τοποθέτηση συσκευής GPS.
- Ο Αντικλεπτικός διακόπτης κάτω από τη σέλα προσφέρει τη δυνατότητα απενεργοποίησης του ηλεκτρικού συστήματος του scooter κατά τη στάθμευση.
- Το χαμηλό βάρος (μόλις 128kg πλήρες υγρών) σε συνδυασμό με το κοντό μεταξόνιο 1320mm και τους τροχούς 12 ιντσών, καθιστούν το X’Pro ιδιαίτερα ευέλικτο και ευκίνητο στις μετακινήσεις εντός του αστικού ιστού.

Το X’Pro κινείται από το νέο αερόψυκτο κινητήρα 125 cc τεχνολογίας Euro 5 της SYM, ο όποιος αποδίδει 11,5 ίππους και 10,3 Nm μέγιστη ροπή. Η τροφοδοσία του κινητήρα γίνεται μέσω συστήματος ηλεκτρονικού ψεκασμού EFI της Continental με τη μετάδοση να γίνεται μέσω αυτόματου κιβωτίου CVT. Η κατανάλωση του X’Pro είναι μόλις 2,3 L/100 km (WMTC 3) όπου σε συνδυασμό με το ντεπόζιτο χωρητικότητας 6,2 L δύναται να προσφέρει αυτονομία άνω των 260 χιλιομέτρων.

Σταματά με δύο δισκόφρενα, 226 mm εμπρός και 220 mm πίσω με σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS, όπου η αριστερή μανέτα ενεργεί και στα δύο φρένα. Το σύστημα αναρτήσεων αποτελείται από τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά, διαδρομής 87 mm και διπλή ρυθμιζόμενη ως προς την προφόρτιση πίσω ανάρτηση και διαδρομή 80 mm.

Μάθετε περισσότερα για το SYM X’Pro, το οποίο κοστολογείται προς €2,495: sym.gr/model/xpro-125/">https://sym.gr/model/xpro-125/

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022 10:02

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon