.
Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018 15:23

Αφιέρωμα: Starline Designers - Custom Design για μοναδικά κράνη

Κράνη των Rossi, Lorenzo, Hayden, Dovizioso, Pedrosa, κ.α.

Η ιταλική εταιρεία Starline Designers έχει γίνει γνωστή για τις μοναδικές custom δημιουργίες της πάνω στα κράνη των αναβατών του MotoGP, με απίθανα γραφικά και σχέδια αναλόγως της περίστασης και του γούστου του κάθε αγωνιζόμενου.

starline designers 1

Η εταιρεία γεννήθηκε το 1987 στο Pesaro της Ιταλίας, από τον Roberto Marchionni (που εργάζεται πλέον στη διεύθυνση του MotoGP), και ξεκίνησε να σχεδιάζει custom δημιουργίες σε κράνη αναβατών για όλους τους τύπους αγώνων: καρτ, ΜΧ, Enduro, ταχύτητα και Minimoto.

starline designers 2

Με την πάροδο του χρόνου η Starline Designers έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής στους αναβάτες των MotoGP / WorldSBK / BSB, αναβάτες όπως οι Valentino Rossi, Marco Melandri, Manuel Poggiali, Fonsi Nieto, Roberto Locatelli, Andrea Dovizioso, Hector Barbera, Pol Espargaro, Marco Simoncelli, Danilo Petrucci, Pecco Bagnaia, Jorge Lorenzo, Alex Rins, Alvaro Bautista, Chaz Davies, Xavi Fores, Shane Byrne, κ.α.

Μαζί με τα κράνη, η Starline Designers σχεδιάζει και γραφικά και εμφανίσεις για εργοστασιακές ομάδες, φέρινγκ μοτοσυκλετών, φόρμες, γάντια, κ.α.

starline designers 24

Δικό τους ήταν το αποχαιρετιστήριο κράνος του Dani Pedrosa…

starline designers 49

Δικό τους και το κράνος καλωσορίσματος του Bautista στο WorldSBK.

starline designers 16

Δικό τους είναι το νέο κράνος του Jorge Lorenzo, στην ομάδα του HRC.

starline designers 11

Δικό τους το κράνος με το οποίο γιόρτασε ο Pecco Bagnaia τον τίτλο στο Moto2 το 2018.

starline designers 42

Όμως εμάς, η αφορμή για να ψάξουμε τη Starline Designers και να γράψουμε αυτό εδώ το άρθρο, ήταν ένα ΜΧ κράνος για τον άσημο αναβάτη Giacomo “Cecco” Cecchini.

starline designers 38

Το εκπληκτικό αυτό κράνος δείχνει… πακεταρισμένο για αποστολή, με κορδέλες «FRAGILE» πάνω του, με εφέ που θυμίζει μονωτική ταινία, και με εφέ που θυμίζουν ζάρες!

starline designers 45

Εκπληκτικό design, σε ένα κράνος που μοιάζει χτυπημένο, κομμένο, δαρμένο και μπαρουτοκαπνισμένο, να κρατιέται σε ένα κομμάτι μόνο και μόνο λόγω της… ταινίας –που δεν υπάρχει.

starline designers 47

Τα θερμά μας συγχαρητήρια στους Starline Designers!

Φωτογραφίες κράνους Cecco

Φωτογραφίες κρανών MotoGP

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018 15:38

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon