.
Κατηγορία KTM
Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011 23:48

KTM Enduro 2011 – Οδηγάμε όλα τα νέα μοντέλα

 

Παρουσίαση στην Θεσσαλονίκη

 

Φωτό: Motorsite.gr

Μέσα σε ένα τεράστιο πορτοκαλί σήμα της ΚΤΜ, οι αναβάτες της βόρειας Ελλάδας αλλά και οι δημοσιογράφοι, είχαν τη χαρά να οδηγήσουν τα νέα μοντέλα της εταιρίας για το 2011, τα δίχρονα EXC 250 – 300 και τα τετράχρονα EXC-F 250/350/450.

Η πολιτική της εταιρίας


Η συμπρωτεύουσα επιλέχθηκε από την KTM Hellas για την επίσημη παρουσίαση των μοντέλων 2011. Οι φίλοι της μάρκας από την Αθήνα είχαν την ευκαιρία λίγο νωρίτερα να τα οδηγήσουν στην Ζήρεια, στο enduro festival. Όμως, η επίσημη παρουσίαση για τους δημοσιογράφους έγινε στην Θεσσαλονίκη, όπως και τα test rides που ακολούθησαν σε ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή δίπλα από το συνεδριακό κέντρο Polis.
Ο εμπορικός διευθυντής της εταιρίας έθεσε τις βάσεις όσον αφορά την συνεχή ανοδική πορεία της KTM, παρουσιάζοντας ένα πλούσιο πακέτο παροχών, για αγωνιζόμενους. Οι εκπτώσεις της προσφοράς αγγίζουν συνολικά το -20% με την ταυτόχρονη αγορά τριών μοτοσυκλετών, για δημιουργία αγωνιστικής ομάδας, αλλά και έκπτωση σε ανταλλακτικά μέχρι -25% και στον εξοπλισμό που απαιτείται (1000euro για δύο τέντες, τρία χαλάκια, τρία stand). Ένα πακέτο που δείχνει πως θα κερδίσει αναβάτες, ανεξαρτήτως επιλογής συγκεκριμένου πρωταθλήματος, ή είδους αγώνων.

Τα νέα μοντέλα ήταν όλα εκεί προκειμένου να απολαύσουμε οδήγηση. Διαθέσιμα ήταν τα νέα δίχρονα EXC 250 / 300, τα τετράχρονα enduro EXC F 250 / 450 / 530. Ένα τεράστιο οικόπεδο με μικρή κλίση, φιλοξενούσε τρεις ειδικές διαδρομές σε σχήμα μαργαρίτα. Η πρώτη, η απλή και εύκολη, αφορούσε ένα τμήμα σχεδιασμένο με ανοιχτές στροφές, για τους πιο ερασιτέχνες. Η δεύτερη ήταν πιο extreme με λάστιχα αυτοκινήτου, κορμούς, δύσκολα περάσματα και κλειστές στροφές.
Η σημαντικότερη αφορούσε την διαδρομή η οποία είχε φτιαχτεί με κορδέλες και πασσάλους μία, η οποία σχημάτιζε ένα τεράστιο πορτοκαλί KTM, με την είσοδό του να βρίσκεται στην βάση του γράμματος Κ.

Οι αλλαγές


Τα νέα τετράχρονα enduro δέχτηκαν απλώς πινελιές όσον αφορά την βελτίωση για το 2011. Έχουμε λοιπόν νέα ρεζερβουάρ σε όλα, λευκά και διάφανα, για να φαίνεται η στάθμη καυσίμου. Οι χούφτες έρχονται ως standard στα enduro όπως και το μπαράκι του τιμονιού. Τις ίδιες αλλαγές έχουν και τα δίχρονα enduro, τα οποία όμως δέχτηκαν νέο κιβώτιο έξι σχέσεων και μίζα το 250, νέο κύλινδρο, έμβολο και βαλβίδα εξαγωγής, και στα δύο μοντέλα.
Το 350 είναι τελείως νέο, διαθέτει μίζα και ψεκασμό, ο κινητήρας του είναι ο ελαφρύτερος της κατηγορίας στα 27 κιλά. Επιπρόσθετα, είναι αυτό που ανεβάζει 13.000 σ.α.λ. και έτσι σκοπεύει να χτυπήσει τους αντιπάλους με τα περισσότερα κυβικά.

Ξεκινώντας την οδήγηση με το EXC F 530, διακρίναμε μία μοτοσυκλέτα για προπονημένους αναβάτες, έτοιμη να καταπιεί τις μεγάλες ευθείες. Με ενδοτικές αναρτήσεις, μάκραινε τα χέρια γρηγορότερα από όποια άλλη μιας και η προσπάθεια να βάλεις κάτω τη δύναμη, σε κούραζε. Το 450 ήταν πιο φιλικό αλλά αυτός ο μέσος κυβισμός, θέλει περισσότερη ταχύτητα στην είσοδο της στροφής για να ακολουθήσεις το 530. Διαθέτει παραπλήσια αίσθηση σε βάρος, αλλά το ζύγισμά του δείχνει πιο “γρήγορο”. Την παράσταση στις συγκεκριμένες συνθήκες κλέβει οπωσδήποτε το μικρό τετράχρονο 250 το οποίο σου κάνει όλα τα κέφια. Μπορείς να το οδηγείς για ώρα ξεκούραστα, να κυνηγάς τους “μεγάλους” της παρέας και να τους περνάς από διαφορετικές γραμμές. Το γεγονός πως πρόκειται για ελαφριά σε αίσθηση μοτοσυκλέτα, με δυνατότητα οδήγησης στο full για ώρα, την αναδεικνύει στο καλύτερο όπλο για ερασιτέχνες.

Τα δίχρονα έχουν μεταξύ τους συγκεκριμένες διαφορές. Το EXC 250 με το 300 διαφοροποιούνται στην περίσσια ροπή του 300, η οποία σε ωθεί πιο εύκολα στην έξοδο της στροφής. Το 250 είναι πιο αγωνιστικό, όντας επιθετικό στην οδήγηση και κατάλληλο για επίτευξη στόχων. Τα πλεονεκτήματά τους φάνηκαν στην ειδική διαδρομή extreme, όπου μπροστά τους τα τετράχρονα απλά έδειχναν “λίγα”.

 Φωτογραφίες οδήγησης

Στατικές φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2014 23:08

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon