.
Κατηγορία Gas Gas
Τετάρτη, 17 Μαϊος 2017 13:23

Test - Gas Gas EC 300 - 2018 - Αποστολή στην Ισπανία

 

Τελείως νέα!

 

 

Του Τάκη Μανιάτη
Φωτογραφίες: Nicki Martínez/Lluís Llurba

Η νέα εποχή για την Gas Gas ήρθε με την μορφή του ''Project Phoenix", του νέου EC 300 που βάζει την ισπανική εταιρία σε νέα πορεία. Το οδηγούμε στην Ισπανία και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας!

Βελτιωμένη καρδιά

Ένα χρόνο πριν, η Gas Gas είχε ήδη ανακοινώσει το ''Project Phoenix", την παραγωγή μίας τελείως νέας enduro μοτοσυκλέτας, στα πλαίσια του νέου ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Νέος ιδιοκτήτης η ισπανική Torrot, τελείως νέα μοτοσυκλέτα, το EC300 της παρουσίασης (το EC250 απουσίαζε), με τον νέο κινητήρα να κατασκευάζεται σε 250 και 300 κυβικά εκατοστά, και να δίνει πνοή σε δύο εκδόσεις: EC, για Enduro, και XC για Cross Country - με λιγότερο εξοπλισμό και χωρίς άδεια κυκλοφορίας, και μπροστινό τμήμα εξάτμισης της FMF.

Ο νέος κινητήρας είναι το... νεώτερο τμήμα της μοτοσυκλέτας, αφού διατήρησε την ίδια αρχιτεκτονική, χωρίς να σχεδιαστεί σε λευκό χαρτί. Ο κινητήρας του νέου EC 300 διαθέτει νέο στρόφαλο, νέο κύλινδρο και καπάκι, διαφορετική συμπίεση, βελτιωμένη λίπανση στον συμπλέκτη, διαφορετικό καπάκι συμπλέκτη και τρόμπας νερού. Οπτικά λίγα πράγματα έχουν αλλάξει στον κινητήρα αφού μέχρι και η μίζα βρίσκεται τοποθετημένη στο πλάι, πάνω από το βολάν, όπως στο παλιό μοντέλο. Συνδυάζεται με νέο τελικό της FMF, Powercore 2.1, το οποίο θυμίζει τετράχρονο σε όγκο, και είναι κατασκευασμένο αποκλειστικά για την Gas Gas. Το καρμπυρατέρ είναι της Keihin, PWK38, και το σύστημα ψύξης νέο, με διαφορετικά ψυγεία και γρίλιες από του παλαιού μοντέλου.

Ο κινητήρας είναι ίσως και ένα από τα σημεία στα οποία η Gas Gas δεν επεκτάθηκε τελείως σε αλλαγή, αφού ούτως ή άλλως δουλεύει σε μία νέα μονάδα που θα δούμε ίσως το 2019 - άγνωστο αν θα έχει ψεκασμό ή όχι.

Το σημαντικότερο στο ''Project Phoinix", είναι η προσπάθεια της Gas Gas να τινάξει από πάνω της θέματα όπως είναι η ευχρηστία σε όλες τις συνθήκες, το στρίψιμο σε σφιχτές enduro διαδρομές, η ποιότητα κατασκευής και αντοχή στο χρόνο, η λειτουργία των αναρτήσεων, η ποιότητα των περιφερειακών, αλλά και η ευκολία συντήρησης. Και όλα αυτά μαζί, έφεραν την συνολική αλλαγή.

Νέα μοτοσυκλέτα

Πρόκειται για μία τελείως νέα μοτοσυκλέτα που δεν έχει καμία σχέση με την απερχόμενη. Ούτε οπτικά, ούτε οδηγικά. Οπτικά άλλωστε, θυμίζει έντονα KTM EXC. Η ομάδα εξέλιξης μας ανέφερε ότι ξεκίνησε το project πέρσι τον Μάιο του 2016, όταν εμφανίστηκαν και τα KTM EXC του 2017 άλλωστε, και εμείς δεν θα ψάξουμε να δούμε ποιος αντέγραψε ποιον. Άλλωστε, δεν βλέπουμε κάτι το κακό στο να παίρνεις θετικά στοιχεία από τον ανταγωνισμό, προκειμένου να βρεθείς στην κορυφή. Έτσι, τα πλαστικά περιφερειακά είναι τελείως νέα με αυτά του ψυγείου, το πίσω τμήμα, και το φτερό, να θυμίζουν κάτι γνωστό αλλά σε κόκκινο χρώμα. Το πλαίσιο είναι τελείως νέο, μονής δοκού σε σχέση με το δύο δοκών του παλαιότερου, με ενισχύσεις στα πλαϊνά κάθετα σημεία.

Η Gas Gas ανακοινώνει πως το νέο πλαίσιο που είναι ελαφρύτερο κατά 20% συνέβαλλε σημαντικά και στην δίαιτα της νέας μοτοσυκλέτας: Έχει χάσει συνολικά 10 κιλά, φτάνοντας στα 105! Νέο και ελαφρύτερο κατά 7% είναι και το ψαλίδι, το οποίο διαθέτει νέους ρυθμιστές αλλά και νέα γλίστρα αλυσίδας. Το υποπλαίσιο είναι τελείως νέο και αυτό, ελαφρύτερο κατά 15%, με νέο φίλτρο που θυμίζει και αυτό KTM, ενώ το πλαϊνό καπάκι του αφαιρείται κουμπωτά χωρίς εργαλεία για εύκολη και γρήγορη πρόσβαση. Παράλληλα, προσφέρει περισσότερο αέρα στον κινητήρα, αλλά και βελτίωση της απόδοσης της λειτουργίας.

Στο νέο υποπλαίσιο φωλιάζει και η νέα ελαφρύτερη κατά 1 κιλό μπαταρία λιθίου, όπως και τα νέα ηλεκτρικά, σχεδιασμένα έτσι ώστε να ταιριάζουν πάνω στο νέο φιλτροκούτι - εκεί βρίσκεται και ηλεκτρονική CDI και το ρελέ της μίζας. Η σέλα είναι επίσης νέα, με νέο αφρώδες, νέο αντιολισθητικό κάλυμμα, και νέα βάση. Αφαιρείται με μία βίδα για ευκολία. Νέο είναι το ρεζερβουάρ, διάφανο, με μεγαλύτερη χωρητικότητα καυσίμου στα 10 λίτρα, με τα 1,5 από αυτά να αποτελούν την ρεζέρβα. Η ευκολία στην πρόσβαση και συντήρηση αλλά και η συνολική ποιότητα, είναι εμφανής σε κάθε σημείο του νέου EC300.

Κορυφαία περιφερειακά

Συνεχίζοντας τον μακρύ κατάλογο με τις αλλαγές που έχει η νέα EC300, συναντάμε τις νέες αναρτήσεις. Οι μηχανικοί της Gas Gas κατέληξαν στις αναρτήσεις της KYB προκειμένου να προσφέρουν στους αναβάτες, σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, '' τις καλύτερες αναρτήσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή".

Για πρώτη φορά λοιπόν έχουμε KYB αναρτήσεις σε Gas Gas μοτοσυκλέτα, με το μπροστινό σύστημα να είναι τεχνολογίας AOS - Air Oil Separator, με διάμετρο 48 χιλιοστά και είναι πλήρως ρυθμιζόμενο.
Το αμορτισέρ της ίδιας εταιρίας διαθέτει επιπρόσθετα και γρήγορη και αργή ρύθμιση συμπίεσης εκτός από την επαναφορά και την προφόρτιση ελατηρίου. Αμφότερες οι αναρτήσεις έχουν ρυθμίσεις για enduro χρήση, αποκλειστικά σχεδιασμένο για την Gas Gas, σε συνεργασία του R&D της εταιρίας και της εταιρίας Technical Touch. Αυτή είναι ουσιαστικά ο μεσολαβητής του εργοστασίου για την απόκτηση των αναρτήσεων από την Ιαπωνία.

Νέες είναι οι πλάκες δεσίματος του μπροστινού συστήματος σε μαύρο χρώμα, νέα και τα προστατευτικά των καλαμιών του μπροστινού. Στο σύνολο προσθέτονται οι νέοι τροχοί της Excel με ελαστικά της Metzeler, Six Days, τα φρένα της Nissin με δίσκους wave της NG, διαμέτρου 260 και 220mm, με νέα μισής ίντσας τρόμπα για πίσω. Το ποδόφρενο είναι νέας σχεδίασης.

Ο κατάλογος συνεχίζεται με νέα προστατευτική ποδιά κινητήρα και νέα προστατευτικά πλαισίου, νέο ηλεκτρονικό πολυόργανο, νέο LED φανάρι στον νέο λασπωτήρα, νέα μάσκα και φανάρι με υποδοχή για το σωληνάκι του φρένου.

Πάρα πολλές αλλαγές για μία τελείως νέα μοτοσυκλέτα, με εξαιρετική ποιότητα κατασκευής. Στις αλλαγές θα πρέπει να συνυπολογίσουμε την μείωση των αυτοκόλλητων που κάλυπταν σχεδόν κάθε σημείο της παλαιότερης μοτοσυκλέτας, αλλά και την παραμονή τον ίδιων διακοπτών στο τιμόνι - το μπουτόν που σβήνει την μοτοσυκλέτα βρίσκεται αριστερά. Επίσης, δεν υπάρχει διπλή χαρτογράφηση στην ηλεκτρονική ανάφλεξη που είχαμε συναντήσει στο παρελθόν.

Εύκολο, φιλικό, γραμμικό

Το νέο EC300 είναι στενό, μαζεμένο σε διαστάσεις, μικρότερο συνολικά από το προηγούμενο σε απόλυτα νούμερα. Όλες οι εξωτερικές διαστάσεις έχουν μικρύνει, τόσο αναφορικά με το ύψος, το μήκος αλλά και το πλάτος της νέας μοτοσυκλέτας, ενώ το μόνο που έχει αυξηθεί, είναι το ύψος σέλας, από τα 950 χιλιοστά στα 960. Η θέση οδήγησης είναι επιθετική και σε τοποθετεί πάνω από την μοτοσυκλέτα, και σίγουρα διαφορετική από του προηγούμενου που σε έβαζε κάπως μέσα της. Η σέλα είναι ευθεία χωρίς αισθητή λακκούβα στο κέντρο και μπροστά, ενώ αφήνει το σώμα να μετακινηθεί άνετα μπροστά και πίσω - τα πόδια δεν βρίσκουν στα πλαϊνά καπάκια των ψυγείων. Η γωνία στροφής του τιμονιού έχει βελτιωθεί επίσης λόγω της απουσίας σωλήνων του πλαισίου στο σημείο όπου αυτό τελειώνει την διαδρομή του. Το τιμόνι του έρχεται από ανεξάρτητο κατασκευαστή και αναγράφει πάνω Gas Gas.

Είναι μεταβλητής διατομής και θυμίζει έντονα τα Renthal που χρησιμοποιούν τα Yamaha, με ανοιχτές λαβές. Είναι δε αρκετά σκληρό στην πράξη, αφού στις πιέσεις στα φρένα ή σε σαμάρια, νιώθεις το τιμόνι στις παλάμες, αφού δείχνει να μην έχει ελαστικότητα. Αλλά αυτό είναι κάτι που αλλάζει, και ίσως το μόνο που ενοχλεί στην οδήγηση του EC300.
Η μοτοσυκλέτα είναι άκαμπτη όσο χρειάζεται, σταθερή τόσο που θα μπορούσες να πεις ότι ''πάει μόνη της'', δείχνοντας πόσο καλή δουλειά έχει γίνει στο στήσιμο της. Το πλαίσιο μονής δοκού προσφέρει σταθερότητα στα γκάζια, και ίσως γι' αυτό επιλέχθηκε και μία πίστα MX για την παρουσίαση.

Άλματα μικρά και κοφτά, κάποια χαμηλά τραπέζια, γρήγορες ευθείες και σαμάρια στα φρένα. Η σταθερότητα ήταν υποδειγματική σε αυτές τις συνθήκες, παρά το ότι σε κάποια σημεία, λόγω της βροχής που έπεφτε αραιά και που, υπήρχε λάσπη. Η ευκολία στην οδήγηση ήταν το πρώτο που προσέξαμε, αφού κιόλας με την πρώτη βόλτα, μπορούσαμε να οδηγήσουμε σβέλτα και να προσαρμοστούμε πάνω της.

Κορυφαίο στήσιμο

Για την σταθερότητα στην λάσπη αλλά και στο σκληρό χώμα - μιας και το τερέν ήταν διαφορετικό σε μικρές δόσεις μέσα στην πίστα, μεγάλη σημασία παίζουν οι αναρτήσεις. Ο συνδυασμός με το πλαίσιο απλά είναι η επιβεβαίωση της καλής δουλειάς. Η EC300 ήταν σταθερή και μετέδιδε ασφάλεια στον αναβάτη, κάτω από τις δύσκολες συνθήκες. Οι αναρτήσεις κρατούσαν τους τροχούς συνεχώς στο έδαφος, και ένιωθα ότι είχαν την περισσότερη επαφή με το έδαφος από όποια μοτοσυκλέτα έχω οδηγήσει. Αυτή άλλωστε είναι η δουλειά της ανάρτησης, να διατηρεί τον τροχό στο έδαφος, προσφέροντας πρόσφυση, απορροφώντας τις ανωμαλίες παράλληλα. Όσο και αν το πίεσα, ακόμη και σε λάθος προσγειώσεις από άλματα, το νέο enduro της Gas Gas προσγειωνόταν ακούραστα χωρίς να τερματίζει. Είναι σφιχτό σαν σύνολο, αλλά λειτουργεί εξαιρετικά.

Το μπροστινό σύστημα έχει ρυθμίσεις ''παγκοσμίου'', δίνοντας άνεση και στιβαρότητα όπου χρειάζεται, σε σημείο να μην θες να αλλάξεις κάτι. Προοδευτικό στην λειτουργία του, χωρίς να τερματίζει, με τα καλάμια να λειτουργούν χωρίς τριβές, και τον τροχό να παραμένει στο έδαφος όσο και αν τον πίεσα. Καμία ελαστικότητα από τις πλάκες. Αν είσαι γρήγορος αναβάτης, θα το εκτιμήσεις δεόντος. Το νέο μοχλικό σύστημα του αμορτισέρ εξέχει περισσότερο από το παλιό, αλλά η γωνία τοποθέτησης του τού δίνει εξαιρετικά χαρακτηριστικά λειτουργίας ώστε συνδυάζει τα χαρακτηριστικά του με την αίσθηση των αναρτήσεων με PDS. Το PDS στην αρχική διαδρομή του είναι σκληρό, συμβάλλοντας στο σκαρφάλωμα σε δύσβατα σημεία, αλλά δυσκολεύεται να ανταπεξέρθει στα απότομα χτυπήματα. Το αμορτισέρ KYB του Gas Gas καταφέρνει να κρατάει την μοτοσυκλέτα ''τεντωμένη'' στα πρώτα ανοίγματα του γκαζιού χωρίς να συμπιέζεται πολύ στην αρχική διαδρομή, βοηθώντας στις επιταχύνσεις. Παράλληλα, έχει τα χαρακτηριστικά του μοχλισμού, και λίγα εκατοστά πιο μετά, η ανάρτηση μπορεί να δουλέψει ελεύθερα απορροφώντας ανωμαλίες χωρίς να κουράζει τον αναβάτη με περιττά κουνήματα, πιο άνετη από ένα PDS σύστημα. Σε σαμάρια, άλματα, λάσπη, πέτρα, κορμούς, δεν προβλημάτισε καθόλου. Ζηλευτό θα λέγαμε.

Χρηστικότατη "γκαζούκλα"

Ο νέος κινητήρας που δεν είναι τελείως νέος, προσφέρει αμεσότητα στο άνοιγμα του γκαζιού, με μία υστέρηση στην αρχή των στροφών. Στις πολύ χαμηλές στροφές χρειαζόταν λίγο συμπλέκτη για να "ξυπνήσει" ο κινητήρας και να επιταχύνει, για να ξεπεράσει τις πρώτες στροφές. Αρχικά νομίζαμε ότι έφταιγε το κιβώτιο ταχυτήτων και οι σχέσεις του, και πως ήταν μακρύ, αλλά τίποτα τέτοιο δεν συνέβαινε, μιας και μπορούσαμε ακόμη και με 2η ή 3η σχέση να στρίψουμε σε αργές στροφές μέσα στην πίστα.

Όμως ήθελε λίγο συμπλέκτη, να ξεπεράσει τις χαμηλές στροφές. Θα έλεγε κανείς ότι δούλευε ''μπουκωμένο'' σαν να έχει χάρτη Rain στην ηλεκτρονική ανάφλεξη, αλλά κάτι τέτοιο δεν υπάρχει. Ένα τσίμπημα στον συμπλέκτη άλλαζε την λειτουργία του κινητήρα ο οποίος ξύπναγε απότομα, αλλά χωρίς να δυσκολεύει τον αναβάτη και να χάνει τον έλεγχο. Απλά ανέβαζε πιο γρήγορα στροφές, και με απόλυτη γραμμικότητα άρχιζε το ανέβασμα στροφών, ανάλογα με το άνοιγμα του γκαζιού. Διαθέσιμο γκάζι, ομαλό γκάζι, γραμμικό γκάζι, με την πιστονιά να γίνεται αισθητή και τον κινητήρα να επιταχύνει την μοτοσυκλέτα ομαλά. Την ημέρα της δοκιμής έβρεχε αραιά, είχε υγρασία, και ίσως ο κινητήρας να ήταν ρυθμισμένος ''πλούσιος''. Δυστυχώς δεν είχαμε τον χρόνο να ζητήσουμε ρυθμίσεις στο καρμπυρατέρ της Keihin, ούτε να παίξουμε με την ρυθμιζόμενη βαλβίδα εξαγωγής.

Το αγωνιστικό EC300 του Jonathan Barragan που ήταν εκεί και ''γύριζε'' στην πίστα, πάντως ''ξύριζε''. Μαθαίνοντας το, γύρο με το γύρο, ένιωθα την δύναμη του κινητήρα που ήταν διαθέσιμη χωρίς να μου φεύγει από τα χέρια η μοτοσυκλέτα. Για παράδειγμα, όταν συμπλεκτάριζα στις στροφές για τις ανάγκες της φωτογράφισης, η μοτοσυκλέτα γύριζε το πίσω μέρος όσο ήθελα εγώ και συνέχιζε σταθερά το στρίψιμο με πλαγιολίσθηση, χωρίς να ξεσπά άσκοπα. Είναι ήρεμη σε λειτουργία και η ροπή της λειτουργικότατη, με ομαλές χαμηλές στροφές λειτουργίας, αλλά και όλη την ροπή και πιστονιά του 300 διαθέσιμη στις μεσαίες στροφές.

Νέα εποχή Gas Gas

Η οδήγηση του νέου Gas Gas EC300 περιελάμβανε και διαδρομή σε μονοπάτι, δίπλα από την πίστα. Στον λίγο χρόνο που είχαμε στην διάθεση μας είδαμε ότι στα σαμάρια που είχαν δημιουργηθεί περνούσε με άνεση και σταθερότητα. Η ελαφριά αίσθηση βοηθούσε στην αλλαγή κατεύθυνσης στις απότομες στροφές, ενώ ο μπροστινός τροχός τοποθετείτο με ακρίβεια στην γραμμή που είχα επιλέξει.

Ομολογώ ότι αν και δεν με κούρασε, θα ήθελα να δοκιμάσω να κατεβάσω λίγο τις πλάκες του μπροστινού συστήματος για να το κάνω λίγο πιο ''γρήγορο'' σε γεωμετρία. Σε γενικές γραμμές, η εμπειρία με το νέο EC300 ήταν κάτι περισσότερο από πάρα πολύ καλή, και η μοτοσυκλέτα, εξαιρετική. Η νέα της μοτοσυκλέτα καλύπτει προδιαγραφές Euro4, έχει εκπληκτικά φρένα, και έχουμε να περιμένουμε και έναν τελείως νέο κινητήρα ίσως την επόμενη χρονιά - άγνωστο αν θα έχει ψεκασμό.

Η Gas Gas ισχυρίζεται ότι κάποιες φορές πρέπει να τελειώσεις μία εποχή για να ξεκινήσεις μία νέα. Θα συμφωνήσουμε λέγοντας ότι η νέα EC 300 σηματοδοτεί όντως μία νέα εποχή για την Gas Gas, η οποία μαζί με την παλιά σχεδίαση, αφήνει πίσω και την παλιά νοοτροπία και οικονομική διαχείριση, υπό την στέγη μίας δυνατής εταιρίας που υπόσχεται να της δώσει μία γερή ώθηση μπροστά.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Κατασκευαστής Gas Gas
Μοντέλο EC 300
Αντιπρόσωπο Extra Products
Τιμή 9.000euro
Εγγύηση 3 μήνες
   
   
Κινητήρας  
Τύπος Μονοκύλινδρος, δίχρονος, υγρόψυκτος, με βαλβίδα εξαγωγής
Κυβισμός (cc) 299,3
Συμπίεση (:1)  Δ.Α.
Διάμετρος x Διαδρομή (mm x mm) 72 x 72
Τροφοδοσία Καρμπυρατέρ Keihin PWK 38mm / βαλβίδες reed V Force 4
Σύστημα εξαγωγής Μία σε μία με τελικό FMF
Λίπανση μίξη λαδιού 2%
Συμπλέκτης υγρός πολύδισκος υδραυλικός της Magura
Κιβώτιο ταχυτήτων 6
Μετάδοση γρανάζια / αλυσίδα
   
Πλαίσιο  
Τύπος Μονής δοκού ανοιχτό κάτω από τον κινητήρα, αλουμινένιο υποπλαίσιο
Γωνία κάστερ Δ.Α.
Ίχνος (mm) Δ.Α.
Μήκος (mm) 2145
Πλάτος (mm) 810
Ύψος (mm) 1235
Μεταξόνιο (mm) 1480
Ύψος σέλας (mm) 960
Βάρος (kg) 105
Ρεζερβουάρ / Ρεζέρβα (lt) 10 / 1,5
   
Αναρτήσεις  
Μπροστά Ανεστραμμένο μπροστινό σύστημα της ΚΥΒ AOS 48mm, διαδρομή τροχού 300mm. Ρύθμιση απόσβεσης συμπίεσης και επαναφοράς
Πίσω Αμορτισέρ KYB με μοχλισμό, ρύθμιση απόσβεσης συμπίεσης (αργή - γρήγορη) και επαναφοράς, προφόρτιση ελατηρίου, διαδρομή τροχού 300mm
   
Ελαστικά  
Μπροστά  90/90-21 Metzeler Six Days
Πίσω 140/80-18 Metzeler Six Days
   
Φρένα  
Μπροστά Δίσκος διαμέτρου 260mm της NG με δαγκάνα δύο εμβόλων της Nissin
Πίσω Δίσκος διαμέτρου 220mm της NG με δαγκάνα ενός εμβόλου της Nissin
   
Επιδόσεις  
Ισχύς εργοστασίου (ίπποι / στροφές) Δ.Α.
Ροπή εργοστασίου (χλγρμ / στροφές) Δ.Α.

Φωτογραφίες οδήγησης

Φωτογραφίες λεπτομερειών

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Μαϊος 2017 13:25

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Test - Gas Gas EC 250 Racing 2017 Test - Gas Gas EC 300 2018 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon