Κατηγορία EDITORIAL
Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2016 10:41

Editorial - Σεπτέμβριος 2016 - Οι πιτσιρικάδες, το μέλλον

 

Η ελπίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού

 

 

Παρακολουθούμε εδώ και καιρό τις προσπάθειες των πιτσιρικάδων αγωνιζόμενων που  διαπρέπουν στο εξωτερικό.

Από τον Νότη Παπαπαύλου που έκανε την αρχή πριν λίγα χρόνια, στην σύγχρονη εποχή, τους αδελφούς Καρακώστα που συμμετέχουν ακόμη και τώρα στο European Junior Cup συλλέγοντας βαθμούς, έως τους Γιάννη Περιστερά, Σπύρο Φουρθιώτη και Βασίλη Παντελεάκη, που συμμετέχουν σε ιταλικό πρωτάθλημα ταχύτητας. Και φυσικά, τους χωμάτινους εκπροσώπους της χώρας μας, Μάριο Κανάκη, Αντώνη Σάγμαλη, Γιώργο Καριώτη, Απόστολο Καμζέλη, που συμμετείχαν πρόσφατα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Motocross. Βεβαίως, και όλους όσους ετοιμάζονται αυτή τη στιγμή να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο εξωτερικό.

Από 8 έως 18 ετών, οι παραπάνω Έλληνες αναβάτες αποτελούν το μέλλον της αγωνιστικής μοτοσυκλέτας στη χώρα μας, που ειδικά στην ταχύτητα, παρέμεινε στάσιμη για πολλά χρόνια.

Οι πολύτιμες εμπειρίες που παίρνουν οι αναβάτες αυτοί συμμετέχοντας στο εξωτερικό, οι βάσεις που χτίζουν αυτή τη στιγμή, θα εξασφαλίσουν το μέλλον της ελληνικής αγωνιστικής μοτοσυκλέτας . Τα συγχαρητήρια φυσικά πάνε και στους δραστήριους μπαμπάδες και μαμάδες, που ωθούν την όλη κατάσταση, παρέχοντας οικονομική, ψυχολογική -αλλά και κάθε άλλου είδους- στήριξη στα παιδιά τους που αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές και ελληνικές πίστες.

Αν θέλουμε (κάποτε) να γίνουμε Ευρώπη σε αυτό τον τομέα, θα πρέπει αυτοί οι αναβάτες, όπως και άλλοι πολλοί που τράβηξαν το δρόμο τους στο παρελθόν, να δουν, να υιοθετήσουν τακτικές από τα πρωταθλήματα που τρέχουν, και να πιέσουν καταστάσεις στην χώρα μας. Γιατί μέσα από αυτά τα παιδιά αναγεννιέται η ελπίδα, ότι και κάτι καλό συμβαίνει στη χώρα μας.

Μία ματιά στο εξωτερικό και στην μοτοσυκλετιστική παιδεία που έχουν στις ξένες χώρες οι καθημερινοί μοτοσυκλετιστές, αρκεί για να μας δώσει μία εικόνα για τον σεβασμό που όλοι τρέφουν για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Στηρίζουμε μηχανοκίνητο αθλητισμό, στηρίζουμε τους νέους, την ελπίδα, το αύριο.

Τάκης Μανιάτης

Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2016 10:41

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube