.
Κατηγορία EDITORIAL
Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2016 11:05

Editorial - Αύγουστος 2016 - Προσιτά μοντέλα

 

Στροφή στην χρηστικότητα

 

 

Αν και τα στατιστικά στοιχεία για τις πωλήσεις του Ιουλίου δεν έχουν ακόμη δοθεί στην δημοσιότητα, η αίσθηση των εμπόρων είναι πως ο μεσαίος μήνας του καλοκαιριού ήταν παγωμένος σαν τον Ιανουάριο. Ωστόσο, ο Ιούνιος κύλισε θετικά με αύξηση +9,6%, πολύ καλύτερα από τα αυτοκίνητα που είχαν πτώση της τάξεως του 1,5%.
Συναντάμε ωστόσο προβλήματα στις εγκρίσεις τύπου των ATV και UTV που δημιουργούν μία αναστάτωση στην αγορά που πασχίζει να βρει λύσεις για να κυκλοφορήσει τα οχήματα και να τα παραδώσει στους ιδιοκτήτες.

Παρατηρούμε πάντως τους αναβάτες να κινούνται σε προσιτές οικονομικά λύσεις που προσφέρουν καλή αναλογία value for money - αναλογία τιμής σε σχέση με αυτά που τους ''επιστρέψει'' η μοτοσυκλέτα.
Έτσι, το Yamaha MT09 & Tracer (ταξινομούνται ως ένα μοντέλο) παραμένει πρώτο όχι μόνο τον Ιούνιο, με 66 μοτοσυκλέτες, αλλά και στο πρώτο εξάμηνο του έτους, με συνολικές πωλήσεις 267 τεμαχίων. Ακολουθεί το Honda CB 500X με 94 και το Yamaha MT-07 με 86.

Μεγάλο μερίδιο της αγοράς επίσης έχει πάρει το KTM Duke 390 με 78 μοτοσυκλέτες, για να έρθουν αμέσως μετά, δύο μεγάλα BMW, το R 1200GS Adventure με 79 και το απλό, με 52 τεμάχια. Ακολουθούν δύο NC750X (αυτόματο και manual κιβώτιο) με 52 και 46 τεμάχια, Kawasaki Versys 650, Honda Crossrunner 800X και Honda CRF 250L με 46, 44 και 43 τεμάχια αντίστοιχα.

Βλέπουμε πως ο κόσμος κάνει στροφή στις χρηστικές μοτοσυκλέτες τύπου adventure ή sport touring, με τις οποίες θα καλύψει αρκετές χρήσεις και θα αντικαταστήσουν την καθημερινή "μικρή", αλλά και την "μεγάλη" που περιμένει στο γκαράζ.
Μπορεί ο Ιούλιος να μην πήγε πολύ καλά, όμως η αγορά δείχνει δυνατή να καλύψει το κενό ακόμη και τις μέρες που θεωρητικά τουλάχιστον, ένα μεγάλο ποσοστό συνανθρώπων μας κάνει διακοπές: Τον Αύγουστο.

Ψάξτε τα καταστήματα που παραμένουν ανοιχτά όλο τον Αύγουστο και επωφεληθείτε των προσφορών που θα βρείτε. Ποιος ξέρει, μπορεί το δικό σας μοντέλο να περιμένει κάπου εκεί έξω με μία δελεαστική προσφορά, να σας προσφέρει την δική σας ευκαιρία για δίτροχες αποδράσεις.

Τάκης Μανιάτης

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2016 11:05

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon