.
Κατηγορία EDITORIAL
Σάββατο, 09 Απριλίου 2016 10:38

Editorial - Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2015 - ...Μόδα είναι και γυρίζει

 

Γυρίζει τελικά ο τροχός!

 

 

Τρίκυκλα, ακόμη και τετράκυκλα, με όλους τους τροχούς να πλαγιάζουν, επιτρέποντας ατελείωτα στριψίματα. Για πότε εμφανίστηκαν και μπήκαν στη ζωή μας, ούτε που το καταλάβαμε. Και εκεί που πριν λίγες δεκαετίες, ο κόσμος προσπαθούσε τις απλές μοτοσυκλέτες να τις κάνει γρήγορες, αφαιρώντας από πάνω τους εξοπλισμό, φτάσαμε στην αντίθετη περίπτωση: Γρήγορες μοτοσυκλέτες, να θέλουν να γίνουν αργές, να αποκτήσουν στυλ, σχεδίαση, χαρακτήρα. Είμαστε κοντά στην εξάλειψη του "παιχνιδιού" και της μοτοσυκλέτας όπως την γνωρίζαμε και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στην φετινή EICMA. Λίγες οι νέες γρήγορες μοτοσυκλέτες, αρκετές οι μικρές και οικονομικές adventure, περισσότερες οι custom με ρετρό χαρακτηριστικά. 

Η μόδα αυτή με τις ρετρό κατασκευές τώρα φαίνεται ότι βρίσκεται στο απόγειό της.
Αλλάζουν τα δεδομένα, καθώς νέοι αναβάτες εισέρχονται στον κόσμο των δύο τροχών, χάρη στο lifestyle που προσδίδουν οι custom μοτοσυκλέτες.exofilo5 web
Νέοι αναβάτες, με διαφορετικές ανάγκες, που ψάχνουν την ευκολία στην καθημερινή μετακίνηση, την άνεση στην οδήγηση, την απλότητα στην συντήρηση, την ευκαιρία στην ενασχόληση με την δίτροχη αγαπημένη τους. Όπως παλιά.

Το είδαμε ξεκάθαρα στην φετινή EICMA 2015 στο Μιλάνο, όπου εταιρίες όπως η Benelli με το πανέμορφο Leoncino αλλά και η Mondial με το Hipster, εντυπωσίασαν, δίπλα φυσικά στην καθεαυτού custom Triumph, που επενδύει σε μία αγορά που στηρίζει - και γι' αυτό και ξεχωρίζει, πολλά χρόνια.

Δεν έλειψαν φυσικά και τα εντυπωσιακά μοντέλα adventure μεγάλου κυβισμού που συνεχίζουν να εξελίσσονται για το ειδικό κοινό τους, αλλά και οι δυνατές naked, για ένα ακόμη πιο εξειδικευμένο κοινό.
Βλέποντας όμως μεγάλες εταιρίες όπως η BMW με το R NineΤ Scrambler, την Ducati με το X Diavel, την Yamaha με τα XSR, την Honda με τα concept CB six50 & CB4 να "ψαρεύει" πελάτες, ξέρεις ότι σίγουρα η αγορά, αλλάζει με ταχείς ρυθμούς.

Η μοτοσυκλέτα αλλάζει και μαζί της κι εμείς προσαρμοζόμαστε στα ιδανικά που μας έφεραν εδώ. Και αυτά, δεν είναι άλλα, από την αγνότητα και την απλότητα που διέκρινε τους μοτοσυκλετιστές των fifties, sixties και seventies.
Η ρόδα και η μόδα άλλωστε, με μόλις ένα γράμμα διαφορά, έχουν ένα κοινό: Γυρίζουν!

Τάκης Μανιάτης

Διαβάστε το 5ο τεύχος του BIKEIT e-Magazine ΔΩΡΕΑΝ

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 09 Απριλίου 2016 11:01

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon