.
Κατηγορία EDITORIAL
Σάββατο, 09 Απριλίου 2016 10:17

Editorial - Αύγουστος 2015 - Λιτός βίος

 

Πόσα άλογα χρειάζεσαι πραγματικά;

 

 


Πόσα άλογα χρειάζεσαι για να.... περνάς καλά; Οι απόψεις διίστανται, αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι το πράγμα έχει ξεφύγει αρκετά. Και δεν θα μπούμε στην λογική της επίδειξης τεχνολογικής υπεροχής από την Kawasaki και το H2R των 321 ίππων, αλλά στις μοτοσυκλέτες Adventure, που έχουν φτάσει αισίως τους 160 ίππους. Ταξίδι με 160 ίππους; Τους χρειάζεσαι ή όχι; Το σίγουρο είναι πως ό,τι δεν φτάνει στους 160 ίππους, έχει αρχίσει να τρώει κράξιμο!

Και ξαφνικά, ενώ οι Ducati, BMW και KTM, φορτώνουν με 160 ίππους τις νέες adventure τους, με άλλα τόσα ηλεκτρονικά για να τις κάνουν λειτουργικές, έρχεται η Honda με το πολυαναμενόμενο CRF 1000L Africa Twin των ''μόλις'' 94 ίππων, να δεχτεί τις αρνητικές κριτικές από ευρύ κοινό αναβατών, πριν καν ακόμη την ακούσουν να δουλεύει ή την οδηγήσουν.
Λιτός βίος. Όχι απαραίτητα χωρίς ηλεκτρονικά συστήματα που προσθέτουν στην ασφάλεια, αλλά με ίππους που θα είναι χρηστικοί για τον μέσο αναβάτη, προσιτοί οδηγικά ώστε να μην σουbikeit 2 exofilo web μακραίνουν τα χέρια, αλλά και να μην κινδυνεύεις, προσιτοί οικονομικά ώστε να μπορείς να τους αποκτήσεις - και να φας τα ρέστα σε ταξίδια!
Το πείραμα Honda φαίνεται να βρίσκεται σε καλό δρόμο, αφού τόσο η KTM με το 1050 Adventure, όσο και οι Suzuki και Kawasaki με τα V-Strom και Versys 1000, προσφέρουν αντίστοιχα φιλικά πακέτα - τόσοι ίπποι δεν αρκούν για να απολαύσεις την μοτοσυκλέτα σου;

Λιτός βίος. Αλλά εμείς έχουμε καθήκον να τα οδηγήσουμε όλα, να τα αναλύσουμε όλα σωστά, και αυτό κάνουμε και σε αυτό το τεύχος.
Από τους 9,5 ίππους του νέου παπιού της Honda Supra X 125 Helmin, στους 47 του νέου cafe racer της Enfield, Continental GT, στην παρουσίαση του νέου Africa, στις δοκιμές του Versys 650 με 69 ίππους, στο αψεγάδιαστο στυλ των 110 ίππων του BMW RNinet, αλλά και την επιθετικότητα του Ducati Multistrada 1200 DVT των 160 ίππων.

Και Motocross φυσικά, όπου μόνο οι ίπποι, δεν αρκούν για να κινηθείς γρήγορα.
Λιτός βίος λοιπόν! Γιατί όχι στο κάτω - κάτω, αν έτσι μπορείς να αποκτήσεις , ελέγξεις και απολαύσεις τους... ίππους σου!

Τάκης Μανιάτης

 

Βρείτε τα μοντέλα που θέλετε στο μηνιαίο BIKEIT e-Magazine του Αυγούστου

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 09 Απριλίου 2016 11:02

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon