.
Κατηγορία EDITORIAL
Τρίτη, 11 Μαϊος 2021 14:23

Editorial τεύχους 69, Απρίλιος 2021

Και φτάσαμε αισίως στον Απρίλιο του 2021. Ο εμβολιασμός προχωρά και στην Ελλάδα, αν και όπως και σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, η διαδικασία έχει αρκετές καθυστερήσεις και τραβάει περισσότερο από όσο περιμέναμε.

Παρόλα αυτά, ο καλός καιρός έφτασε, και μαζί με αυτόν ελπίζουμε και η χαλάρωση των μέτρων, που έχει κουράσει, ώστε να μπορέσουμε να οδηγήσουμε και τις μοτοσυκλέτες μας.

Το ΒΙΚΕΙΤ συμμετείχε σε αρκετές αποστολές στην Ευρώπη, με όλα τα μέτρα ασφαλείας, κυρίως στην Ιταλία, οδηγώντας μοτοσυκλέτες και scooter της σοδειάς του 2021. Δύσκολες οι συνθήκες, με μάσκες και τεστ, και μετάβαση με αεροπλάνα και πούλμαν.

Τώρα, τα νέα δίκυκλα έχουν ήδη αρχίσει να φτάνουν στην Ελλάδα, και εμείς έχουμε στρωθεί στη διαδικασία των δοκιμών τους, δοκιμές που θα διαβάσετε λίαν συντόμως στο site και στα ηλεκτρονικά περιοδικά μας.

Όσον αφορά στους αγώνες, τα μεγάλα Πρωταθλήματα έχουν ήδη ξεκινήσει, με Supercross που διοργανώνεται στις Η.Π.Α., αλλά και με MotoGP με έναρξη στο Κατάρ.

Στο MotoGP η επάνοδος του… κλειδοκράτορα Marc Marquez αργεί ακόμα, με την περιπέτεια υγείας του να τον ταλαιπωρεί ακόμα, κι έτσι στον 1ο αγώνα πρωταγωνιστές ήταν οι αναβάτες των Yamaha, Ducati και Suzuki, με τον «γιατρό» να μην πετυχαίνει να διακριθεί στο ντεμπούτο του με την ομάδα της Petronas.

Δυστυχώς αρκετές μεγάλες διοργανώσεις όπως το Isle of Man TT έχουν ήδη ακυρωθεί για το 2021, ενώ αναμένουμε να δούμε τι μέλλει γενέσθαι για τις υπόλοιπες, οι περισσότερες από τις οποίες θα γίνουν δίχως την παρουσία οπαδών.

Στον ελληνικό χώρο, η ΑΜΟΤΟΕ ακόμα δεν έχει δημοσιεύσει πρόγραμμα για τα Πρωταθλήματα μοτοσυκλέτας, πλην του Πρωταθλήματος ΜΧ, με τον 1ο αγώνα του Motocross να έχει προγραμματιστεί για τις 24 Απριλίου.

Βρισκόμαστε εις αναμονή για να δούμε τι θα γίνει με τους ελληνικούς αγώνες του 2021, όμως οι προοπτικές δεν είναι ευοίωνες.

Αφήνουμε τους αγώνες και πιάνουμε τις ελληνικές… πρωτιές, καθώς δεν πρόλαβε η Yamaha να ανεβάσει στο διαδίκτυο την πλατφόρμα των προ-παραγγελιών της για το επετειακό TMAX 560 20th Anniversary, και πριν περάσουν καν 24 ώρες το συλλεκτικό GT Scooter της ιαπωνικής φίρμας εξαντλήθηκε ΠΡΩΤΑ στην Ελλάδα! Μπορεί τώρα η Yamaha να είχε ξεχωρίσει διαφορετικά νούμερα από το συλλεκτικό ΤΜΑΧ για κάθε χώρα της Ε.Ε. ανάλογα με τη δύναμη της αγοράς της, όμως παρόλα αυτά το γεγονός της εξάντλησης πρώτα στην Ελλάδα δείχνει την αγάπη των Ελλήνων αναβατών απέναντι στο ΤΜΑΧ.

Μεγάλες αλλαγές μας έρχονται με τη βοήθεια των ψηφιακών υπηρεσιών του κράτους, που προχωρούν με ταχείς ρυθμούς. Έτσι, σε λειτουργία τέθηκε στις 18/03/2021, για τις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής η ηλεκτρονική εφαρμογή κατάθεσης των δικαιολογητικών για την αντικατάσταση διπλώματος με νέου τύπου και την έκδοση αντιγράφου άδειας οδήγησης λόγω φθοράς κλοπής ή απώλειας.

Στο άμεσο μέλλον οι ψηφιακές ευκολίες αναμένεται να εφαρμοστούν και στην αρχική έκδοση αδειών οδήγησης αλλά και στην επέκταση τους, στην αντικατάσταση αδειών κυκλοφορίας οχημάτων, ακόμα και στην ηλεκτρονική μεταβίβαση οχημάτων!

Σε πλήρη εξέλιξη τώρα βρίσκεται η υλοποίηση του μεγαλύτερου προγράμματος ασφαλτοστρώσεων που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Αθήνα. Μέσα στις τρεις πρώτες εβδομάδες του προγράμματος, 78 δρόμοι άλλαξαν εικόνα και έγιναν σύγχρονοι και πιο ασφαλείς, απαλλαγμένοι από τις λακκούβες.

Είναι η εκκίνηση του γιγαντιαίου προγράμματος ασφαλτόστρωσης του Δήμου Αθηναίων προϋπολογισμού 42 εκατ. ευρώ που προβλέπει την ασφαλτόστρωση και την αποκατάσταση περισσότερων από 1050 δρόμων της πόλης σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητές της.

Πέρα από την Αθήνα, αναμένουμε να δούμε ανάλογες δράσεις και στην υπόλοιπη Ελλάδα, ανάλογους με την ασφαλτόστρωση της Αθήνας, αλλά και ανάλογη με το πρόγραμμα έργων οδικής ασφάλειας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Θυμίζουμε πως στα τέλη του 2020 υπεγράφη δανειακή σύμβαση 450 εκ. € ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕΠ) και την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ για την υλοποίηση του Προγράμματος Επεμβάσεων Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας (ΠΕΒΟΑ).

Για το παραπάνω πρόγραμμα υλοποιήθηκαν 60 Μελέτες που καλύπτουν όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και στις 13 Περιφέρειες της χώρας. Παράλληλα, μελετήθηκαν οδικά τμήματα μήκους 15.000χλμ., από τα οποία 4.200χλμ εθνικών οδών και 10.800 χλμ περιφερειακών οδών, με τις μελέτες να αναδεικνύουν περίπου 7.000 επικίνδυνα σημεία, που εκτείνονται σε 2.500 χλμ. του οδικού δικτύου, σε 80 οδικούς άξονες.

Στα μεγάλα οδικά έργα που αναμένουμε να αλλάξουν επιτέλους τις χείριστες επιδόσεις της Ελλάδας στην οδική ασφάλεια, περιλαμβάνονται το ειδικό πλέγμα στοχευμένων σημειακών παρεμβάσεων στον υφιστάμενο οδικό άξονα Πάτρας – Πύργου, μέχρι να ολοκληρωθεί ο νέος δρόμος, η ολοκλήρωση του νέου ΒΟΑΚ στην Κρήτη, το έργο Καλαμάτα-Ριζόμυλος, οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού και το flyover στη Θεσσαλονίκη.

Τελειώνουμε το Editorial μας με την εκπληκτική καταχώρηση «Αυτή είναι μια Moto Guzzi» της MV Agusta, καταχώρηση που εύχεται στον ανταγωνιστή της για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της εταιρείας του Mandello del Lario!

Στην καταχώρηση της, η MV Agusta δείχνει την ιστορική, αγωνιστική V8 μοτοσυκλέτα της Moto Guzzi, που έγραψε ιστορία την δεκαετία του 1950. Κάτω από την V8 η εταιρεία του Varese συνεχίζει (αξίζει να διαβάσετε ΟΛΟ το κείμενο):

«Αυτές τις μέρες, η Moto Guzzi γιορτάζει 100 χρόνια, ένα απίστευτο ταξίδι γενεών, που μας είδε δίπλα τη μία στην άλλη, να δημιουργούμε την ιταλική βιομηχανία μοτοσυκλέτας τον προηγούμενο αιώνα. Το κοινό μας πάθος για τους αγώνες και το πρωτοποριακό μας πνεύμα έδωσε στον κόσμο μια νέα αίσθηση της ελευθερίας. Σας ευχόμαστε να διατηρήσετε το ίδιο πάθος για συνεχή καινοτομία και για τα επόμενα 100 χρόνια. Σας υποσχόμαστε πως θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα σας, ως πιστοί ανταγωνιστές, με ακλόνητο σεβασμό και εκτίμηση. MV Agusta

Δεν πρόλαβε να ανέβει η καταχώρηση της MV Agusta, και από κάτω, έσπευσε να σχολιάσει άμεσα η Moto Guzzi: «Grazie! #KeepRiding»!

Εμείς τι να πούμε τώρα; Μακάρι να έχουν όλοι ΑΥΤΟN τον ανταγωνισμό, και ΑΥΤΟΥΣ τους ανταγωνιστές. Γιατί στο τέλος της ημέρας, όλοι έχουμε το ίδιο πάθος. Τη μοτοσυκλέτα.

Κώστας Γκαζής

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon