.
Κατηγορία Trial
Δευτέρα, 05 Ιουλίου 2021 16:18

TrialGP 2021, 2ος γύρος, Charade (Γαλλία)

Toni Bou και Emma Bristow επιβεβαιώνουν τον Νόμο του Πρωταθλητή στις δύσκολες συνθήκες του Γαλλικού GP.

Με αρκετή βροχή να πέφτει στα διαστήματα όλου του Σαββατοκύριακου, η βραχώδης διαδρομή στην περιοχή της πόλης Charade στη Γαλλία έγινε απλώς πιο δύσκολη, απαιτητική και απρόβλεπτη.

Αυτό βέβαια λίγο κατάφερε να σταματήσει τον αιώνιο πρωταθλητή Toni Bou (Montesa) απ’ να κυνηγήσει από τη θέση του οδηγού τον 15ο παγκόσμιο τίτλο του στο Trial GP, δηλαδή το Outdoor Trial.

Έτσι, παρά τους αρκετούς βαθμούς ποινής που κόστισε σε σχεδόν όλους η υγρή και λασπωμένη διαδρομή του αγώνα, ο Bou ήδη από τα μισά βρισκόταν επικεφαλής, για να παραμείνει εκεί ώς το τέλος.

Δεύτερος τερμάτισε ο Matteo Grattarola (Beta), περσινός πρωταθλητής της Trial2, μετά από μια σφικτή μονομαχία με τον Adam Raga (TRRS) που τελικά περιορίστηκε στην τρίτη θέση.

Στις Γυναίκες, το φετινό πρωτάθλημα έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον χάρη στη μονομαχία δύο θρυλικών κυριών: Emma Bristow (Sherco) εναντίον Laia Sanz (GasGas). Μετά τη νίκη της δεύτερης στον εναρκτήριο Ιταλικό αγώνα, ήταν η σειρά της Αγγλίδας πρωταθλήτριας του 2020 να πάρει το αίμα της πίσω, κερδίζοντας στη Γαλλία το δεύτερο GP στοχεύοντας στον όγδοο τίτλο της.

Η Sanz, που επέστρεψε μετά από χρόνια με προφανή στόχο να αυγατίσει τους 13 τίτλους που είχε κατακτήσει πριν στραφεί στους αγώνες Rally, τερμάτισε δεύτερη, μπροστά από την ομόσταυλή της Berta Abellan.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες TrialGP 2021

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 20-22 Αυγούστου στο κρατίδιο της Ανδόρρας.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Αυγούστου 2021 11:18

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon