.
Κατηγορία Trial
Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021 11:16

TrialGP 2021, 1ος γύρος, Tolmezzo (Ιταλία)

Ισπανική προέλαση με Toni Bou και Laia Sanz.

Άνοιξε η σεζόν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος TrialGP με το Ιταλικό GP. Ο κάτοχος 28 παγκόσμιων τίτλων, ο κυρίαρχος του σπορ που κατακτά τα πάντα σε Indoor (X-Trial) Outdoor (TrialGP) εδώ και 14 χρόνια, μπήκε στη χρονιά έχοντας σπάσει το αριστερό του πόδι πριν περίπου έναν μήνα, ενώ στην κατηγορία των Γυναικών σημειώνουμε μια ηχηρότατη επιστροφή: η Laia Sanz ξαναγυρνά στο Trial μετά από απουσία 7 ετών.

Το σπουδαιότερο και στις δύο περιπτώσεις ήταν πως ξεκίνησαν τη σεζόν του 2021 με νίκες!

Ο Bou (Montesa) άρχισε δυναμικά τον αγώνα και στον πρώτο γύρο είχε ήδη ανοίξει μια διαφορά 5 βαθμών ποινής από τον δεύτερο, Adam Raga (TRRS), δείχνοντας πως όδευε σε μια εύκολη νίκη.

Τελικά η μεν νίκη ήρθε, όχι όμως εύκολα, καθώς ο Raga αντεπιτέθηκε και στο τέλος έφτασε σε απόσταση μόλις ενός βαθμού από τον Bou. Δεν κατάφερε ωστόσο να του κλέψει τη νίκη στον εναρκτήριο αγώνα.

Τρίτος τερμάτισε τον αγώνα ο δις πρωταθλητής Trial2, Matteo Grattarola (Beta), ενθουσιάζοντας το κοινό των συμπατριωτών του.

Στις Γυναίκες η πρωταθλήτρια Emma Bristow (Sherco) απέκτησε φέτος μια πολύ δυνατή ανταγωνίστρια στο πρόσωπο της Sanz (Gas Gas) και αυτό φάνηκε από τον πρώτο αγώνα.

Η Αγγλίδα ξεκίνησε δυναμικά προηγούμενη στον αγώνα, ωστόσο σταδιακά η Sanz κάλυψε το χαμένο έδαφος και στο τέλος προσπέρασε για να αρχίσει τη δεύτερη καριέρα της στο Παγκόσμιο Trial με μια σπουδαία νίκη.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες TrialGP 2021

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 3-4 Ιουλίου 2021 στη Charade της Γαλλίας.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Αυγούστου 2021 11:19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon