.
Κατηγορία Trial
Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020 09:14

TrialGP 2020, 4ος αγώνας, Lazzate (Ιταλία)

Και ο 24ος παγκόσμιος τίτλος του κυρίου Toni Bou είναι γεγονός!

Ο τελευταίος διπλός αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Outdoor Trial, TrialGP, στην ιταλική πόλη Lazzate ολοκλήρωσε τον φετινό θεσμό που ταλαιπωρήθηκε ιδιαίτερα από τον κορωνοϊό.

Ο ένας και μοναδικός Toni Bou (Montesa Honda) δεν είχε εξασφαλίσει τον τίτλο πριν φτάσει στην Ιταλία, ωστόσο ήταν εξαρχής πρωτοπόρος της κατάταξης και το ακλόνητο φαβορί, κάτι που επιβεβαιώθηκε και στην πράξη.

Ο βραχύσωμος Ισπανός ήταν ανίκητος και τις δύο μέρες του αγώνα, παίρνοντας ισάριθμες νίκες για να καπαρώσει πανηγυρικά από την πρώτη μέρα του ιταλικού αγώνα τον 14ο τίτλο TrialGP και 28 συνολικά στη μαγική του καριέρα (μαζί με τους ισάριθμους Indoor τίτλους X-Trial).

Οπωσδήποτε σε αυτό βοήθησε το γεγονός πως ο μοναδικός άλλος αναβάτης που θα μπορούσε να τον αμφισβητήσει, ο Adam Raga (TRRS), είχε έναν μέτριο προς κακό αγώνα, χάνοντας κάθε ελπίδα ήδη από τη διαδικασία του Σαββάτου (10/10).

Έτσι η τελική κατάταξη του πρωταθλήματος φιγουράρει φυσικά τον Bou πρώτο και καλύτερο με 152 βαθμούς, τον Raga δεύτερο με 121 και τον Jaime Busto (Vertigo) τρίτο με 105. Τρεις διαφορετικοί κατασκευαστές στην κορυφή του παγκοσμίου πρωταθλήματος!

Στον τελευταίο αυτόν αγώνα οριστικοποιήθηκαν και όλοι οι πρωταθλητές και κπελλούχοι των υπολοίπων κατηγοριών.

Στις γυναίκες. TrialGP Women η Αγγλίδα Emma Bristow (Sperco) είχε ήδη καθαρίσει τον 7ο συνεχόμενο τίτλο της από τον προηγούμενο αγώνα, ωστόσο συνέχισε να κυριαρχεί και επί ιταλικού εδάφους για να κατακτήσει το πρωτάθλημα μόνο με νίκες!

Στην κατηγορία Trial2 θριαμβευτής αναδείχθηκε ο Matteo Grattarola (Beta) μέσα στην πατρίδα του, ενώ στο Trial125 τον τίτλο κατέκτησε ο Ισπανός Pau Martinez (Vertigo).

Τέλος στην ηλεκτρική κατηγορία TrialE παίχτηκε ένα δράμα με δύο αναβάτες να ερίζουν ως το τέλος. Μετά και τις δύο μέρες του αγώνα ο έμπειρος Albert Cabestany (Gas Gas) πήρε το Παγκόσμιο Κύπελλο παρότι ισοβάθμησε με τον Gael Chatagno (Electric Motion) στους 74 βαθμούς.

Πριν την Ιταλία ο Chatagno διατηρούσε ένα προβάδισμα 6 βαθμών από τον Cabestany, ωστόσο η διπλή νίκη του αναβάτη της Gas Gas στη Lazzate προκάλεσε την απόλυτη ανατροπή.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες TrialGP 2020

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020 17:25

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon