.
Κατηγορία Trial
Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020 12:33

TrialGP 2020, 3ος αγώνας, Andorra (Ισπανία)

Κι όμως, ο Toni Bou ξανάχασε!

Ο τρίτος διπλός αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος Outdoor Trial, TrialGP, διοργανώθηκε στο κρατίδιο της Ανδόρρας και η διαδικασία άνοιξε με τη δεύτερη φετινή νίκη του Adam Raga (TRRS) στην πρώτη αγωνιστική μέρα.

Σε ένα βραχώδες τοπίο σε αρκετά μεγάλο υψόμετρο, οι αναβάτες του TrialGP είχαν μια επιπλέον δυσκολία να ξεπεράσουν καθώς η βροχή έκανε τη διαδρομή αρκετά γλιστερή. Το γεγονός είχε ως απτό αποτέλεσμα να δούμε έναν αγώνα με αξιοσημείωτα μεγάλη συγκομιδή βαθμών ποινής από όλους τους αναβάτες.

Σε αυτό το περιβάλλον ο Toni Bou (Montesa) ξεκίνησε δυναμικά και προηγήθηκε στους πρώτους γύρους, ωστόσο στον τρίτο και τελευταίο ο Raga έκανε μια εξαιρετική προσπάθεια, κάλυψε διαφορά 5 βαθμών και πήρε τη δεύτερη φετινή του νίκη, διατηρώντας τις ελπίδες του στη μάχη του τίτλου.

Τρίτος τερμάτισε ο Jorge Casales (Gas Gas), επικρατώντας στο μικρό τελικό του Gabriel Marcelli (Montesa).

Η δεύτερη μέρα του αγώνα δεν είχε βροχή και μόνο το πρωί οι αναβάτες έπρεπε να προσέξουν καθώς υπήρχε ακόμη υγρασία, ωστόσο στην πορεία η διαδρομή στέγνωσε.

Αυτή τη φορά ο Bou δεν άφησε περιθώρια στη διεκδίκηση της νίκης παίρνοντας καθαρά τη νίκη από τον Raga.

Τρίτος αναδείχθηκε ξανά ο Casales, αυτή τη φορά κερδίζοντας στον μικρό τελικό τον έμπειρο Ιάπωνα Takahisha Fujinami (Montesa).

Η δεύτερη ήττα του Bou δεν στάθηκε αρκετή για να τον εκθρονίσει από τον πρώτη θέση της κατάταξης, όπου και παραμένει με 112 βαθμούς. Ωστόσο ο Raga απέχει μόλις 10 βαθμούς από την πρώτη θέση και το γεγονός αυτό σημαίνει πως ο τελευταίος διπλός αγώνας της Ιταλίας (με 20+20 διαθέσιμους βαθμούς) μπορεί να έχει περισσότερη αγωνία απ’ όση θα περιμέναμε.

Στο διπλό GP της Ανδόρρας είχαμε και την ανάδειξη δύο νέων πρωταθλητριών στις γυναικείες κατηγορίες.

Η Αγγλίδα Emma Bristow (Sherco) κατέκτησε τον 7ο συνεχόμενο τίτλο TrialGP Women, επικρατώντας και τις δύο ημέρες για να συμπληρώσει μια χρονιά στο 100% φέτος – δεν έχει χάσει ούτε έναν αγώνα!

Στέψη είχαμε και στην κατηγορία Trial2 Women, καθώς ο τίτλος πήγε στα χέρια της Γαλλίδας Naomi Monnier (Beta).

 

Επόμενος αγώνας είναι το διπλό GP της Ιταλίας στη Lazzate στις 9-11 Οκτωβρίου, όπου θα πέσει και η αυλαία του κουτσουρεμένου και συμπυκνωμένου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος TrialGP 2020.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία TrialGP 2020

Φωτογραφίες: Pep Segales/FIM

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon